Putovanje avtom
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Abu FEED el-Castro
#1 Putovanje avtom
Razmisljam o jednoj idiličnoj porodičnoj turneji kroz par drzava, no auto nije na meni, nego na roditeljici. Kakva finta ima za to, jel stranci priznaju npr. nasu punomoc, ili ima koja druga finta ali da ne kosta puno zivaca i ganjanja?
-
sabanss
#3 Re: Putovanje avtom
Medjunarodna punomoc.Abu FEED el-Castro wrote:Razmisljam o jednoj idiličnoj porodičnoj turneji kroz par drzava, no auto nije na meni, nego na roditeljici. Kakva finta ima za to, jel stranci priznaju npr. nasu punomoc, ili ima koja druga finta ali da ne kosta puno zivaca i ganjanja?
Vadi se u BiHAMK-u i kostala je 30 KM i naravno validan zeleni karton.
Obicno je nigdje ne traze, al' haj ga znaj
- Abu FEED el-Castro
#4 Re: Putovanje avtom
Hvala ti. I ja koliko znam niko to ne trazi ali eto, haj sad kreni a da se ne osiguras...sabanss wrote:Medjunarodna punomoc.Abu FEED el-Castro wrote:Razmisljam o jednoj idiličnoj porodičnoj turneji kroz par drzava, no auto nije na meni, nego na roditeljici. Kakva finta ima za to, jel stranci priznaju npr. nasu punomoc, ili ima koja druga finta ali da ne kosta puno zivaca i ganjanja?
- Vodenjak
#5 Re: Putovanje avtom
Predlazem da se ipak osiguras i imas taj papir koji vrijedi vani!Abu FEED el-Castro wrote:Hvala ti. I ja koliko znam niko to ne trazi ali eto, haj sad kreni a da se ne osiguras...sabanss wrote:Medjunarodna punomoc.Abu FEED el-Castro wrote:Razmisljam o jednoj idiličnoj porodičnoj turneji kroz par drzava, no auto nije na meni, nego na roditeljici. Kakva finta ima za to, jel stranci priznaju npr. nasu punomoc, ili ima koja druga finta ali da ne kosta puno zivaca i ganjanja?
- Baby Jane
#7 Re: Putovanje avtom
Pametno zboris. Vani ti niko ne priznaje nikakav papir iz BiH, osim ako imas vozacku, saobracajnu i osiguranje koji su u tvoje ime. Ovo ti ja iz iskustva. Ma najbolje ti je na bus, bez zafrkancije..rahat si.Vodenjak wrote:Predlazem da se ipak osiguras i imas taj papir koji vrijedi vani!Abu FEED el-Castro wrote:Hvala ti. I ja koliko znam niko to ne trazi ali eto, haj sad kreni a da se ne osiguras...sabanss wrote: Medjunarodna punomoc.
- spreca
#8 Re: Putovanje avtom
Abu FEED el-Castro wrote:Razmisljam o jednoj idiličnoj porodičnoj turneji kroz par drzava, no auto nije na meni, nego na roditeljici. Kakva finta ima za to, jel stranci priznaju npr. nasu punomoc, ili ima koja druga finta ali da ne kosta puno zivaca i ganjanja?
Pozovi ili otidi u BiHAMK tamo ce ti sve objasniti to je naj sigurnije
-
LeKo
Ja mislim da misle na zdravstveno osiguranje za inostranstvo, a ne zeleni karton....mozda grijesimdr.iver wrote:In_side wrote:Bihamk pumomoc ti vrijedi svugdje , a povrh svega napametnije kao sto kazu obavezno se osiguraj ja mislim da 7 dana je 15 km .Pa ti vidi
a sta je zeleni karton nego osiguranje.....i to medjunarodno
- janje_
punomoc iz BiHAMK-a vazi godinu dana i kosta nesto oko 30 KM.. vazi diljem svijeta i niko ne pravi probleme glede toga.
ako vec ides sirom evrope, siugrno je pametno istovremeno se uclaniti i u BiHAMK. ako nista, u slucaju kvara, ustedices troskove slepanja do prve radionice.
ako vec ides sirom evrope, siugrno je pametno istovremeno se uclaniti i u BiHAMK. ako nista, u slucaju kvara, ustedices troskove slepanja do prve radionice.
-
Leonid Breznjev
Daj neka ti u saobracajnoj dopisu tvoje ime i prezime kao vozaca automobila (sigurnije i priznatije od bilo koje punomoci), izvadi zeleni karton i sretan put ako Bog da! 
- In_side
Da mislila sam na zdravstveno osiguranje.LeKo wrote:Ja mislim da misle na zdravstveno osiguranje za inostranstvo, a ne zeleni karton....mozda grijesimdr.iver wrote:In_side wrote:Bihamk pumomoc ti vrijedi svugdje , a povrh svega napametnije kao sto kazu obavezno se osiguraj ja mislim da 7 dana je 15 km .Pa ti vidi
a sta je zeleni karton nego osiguranje.....i to medjunarodno