PUTOVANJA!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zlata

#1 PUTOVANJA!

Post by zlata »

Jedan od mojih najdrazih sajtova...gdje se mogu naci clip-ovi mnogih plaza na kojim sam prespavala...i jedna na kojoj sam ziv'la...Praia do Frances.

http://www.TVTURISMO.COM

Inace...smatram putovanja...najvazniji hobby za sve. Osim sto se moze puno cega vidit', upoznate ljude, njihovu kulturu, folklor, kuhinju, jezik. Uostalom...pod stare dane...nikad se necete pitati...gdje vam (i u sta) ode zivot (i novac).

Za mene osobno...poslije hrane, odijece i obuce...skolstva i prevoza...najvazniji izdatak su putovanja.

Tu dozivljavam vrhunac "Umjetnosti Zivljenja". Ako je svakog gosta tri dana dosta...meni "Svita" nikad dosta. Ubuduce....jedva cekam odputovati za Kinu i Indiju!
Kud se vi spremate?
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Hmm,
kud se ne spremamo. Mozhda bi bilo interesantno otitji u Samarkand ili u Machu Picchu.

Ili u onaj hotel, lijepog imena Jukkasjärvi ;) (pogledaj sliku ispod)

Image

--
Dosta za pochetak :):)
alek

Post by alek »

da se bogdo spremam na put....
npr. maroko, a onda pred kraj godine u finsku....
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja cu u Franciu za Bozic(ako skupim lovu), onda ne znam na proljece ili u Prag ili u Amsterdam.

Putovati znaci disati punim plucima. imati se gdje vratiti znaci zivjeti punim plucima...

(Moja upravo smisljena mudrost) :) :-) :)
alek

Post by alek »

ne znam jel ko od vas bio u budimpesti. ja sam bila jedne zime i grad je carolija! to se mora vidjeti.
horns&drums

Post by horns&drums »

Davno, davno. Sjecam se nekog velikog mosta i pokojne bake koju sam maltretirao da ga predjemo pjesice
alek

Post by alek »

vjerovatno erzebet. a dunav je super! mene je budimpesta kupila za sva vremena. i stvarno, bilo je snijega i sve je izgledalo ko mala carolija. neka super mala svjetla, hladno... bajka!
stavrogin

#8 Re: PUTOVANJA!

Post by stavrogin »

zlata wrote:Jedan od mojih najdrazih sajtova...gdje se mogu naci clip-ovi mnogih plaza na kojim sam prespavala...i jedna na kojoj sam ziv'la...Praia do Frances.

http://www.TVTURISMO.COM

Inace...smatram putovanja...najvazniji hobby za sve. Osim sto se moze puno cega vidit', upoznate ljude, njihovu kulturu, folklor, kuhinju, jezik. Uostalom...pod stare dane...nikad se necete pitati...gdje vam (i u sta) ode zivot (i novac).

Za mene osobno...poslije hrane, odijece i obuce...skolstva i prevoza...najvazniji izdatak su putovanja.

Tu dozivljavam vrhunac "Umjetnosti Zivljenja". Ako je svakog gosta tri dana dosta...meni "Svita" nikad dosta. Ubuduce....jedva cekam odputovati za Kinu i Indiju!
Kud se vi spremate?

volim putovati. mala lista zemalja koje sam posjetio, ako se sjetim svake;

brazil, peru, columbia, venezuela, costa rica, mexico, usa, canada, cuba, aruba, jamaica, barbados, island, danska, svedska, francuska, uk, holandija, belgija, luxemburg, njemacka, austrija, spanija, portugal, marocco, italija, svajcarska, madjarska, ceska, slovacka, rumunija, grcka, liban i tajland.
alek

Post by alek »

nista ti jos nisi vidio :)
kakogod, it's time to go visiting!
stavrogin

Post by stavrogin »

The_Fluid wrote:Hmm,
kud se ne spremamo. Mozhda bi bilo interesantno otitji u Samarkand ili u Machu Picchu.

Ili u onaj hotel, lijepog imena Jukkasjärvi ;) (pogledaj sliku ispod)

Image

--
Dosta za pochetak :):)
ja sam bio na macu picu (to jest machu picchu, :-D ) i u limi u peruu prije par godina.
stavrogin

Post by stavrogin »

alek wrote:nista ti jos nisi vidio :)
ko ja? :lol: :lol:

no one ever says "it's time to go visiting", if you can't speak proper english better not (ab)use it in a stupid, amatuer way.
cowboy

#12 Re: PUTOVANJA!

Post by cowboy »

Anonymous wrote:
zlata wrote:Inace...smatram putovanja...najvazniji hobby za sve. Osim sto se moze puno cega vidit', upoznate ljude, njihovu kulturu, folklor, kuhinju, jezik. Uostalom...pod stare dane...nikad se necete pitati...gdje vam (i u sta) ode zivot (i novac).

Kud se vi spremate?
Zlato, potpisujem!
Ja i supruga se spremamo ici u Mexico za novu godinu (Isla Mujeres i Playa de Carmen).
Jos tokom rata sam sebi obecao, da ako prezivim, putovacu kad god i gdje god mogu!
By the way, ovu sam poruku ja napisao, nisam ni znao da se moze postaviti post bez logina...
alek

Post by alek »

stavrogin wrote:

no one ever says "it's time to go visiting", if you can't speak proper english better not (ab)use it in a stupid, amatuer way.
uuuuu, shvaceno ozbiljno. ja sam ono rekla zbog tvoje 'male' liste, a 'it's time to go visiting' je u stvari (u originalu) preuzet slogan jedne od kampanja british airlines-a :)
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Volim putovanja ali vaznije mi je s kim sam u drustvu nego gdje idem :D
stavrogin

Post by stavrogin »

alek wrote:
stavrogin wrote:

uuuuu, shvaceno ozbiljno. ja sam ono rekla zbog tvoje 'male' liste, a 'it's time to go visiting' je u stvari (u originalu) preuzet slogan jedne od kampanja british airlines-a :)
mala je lista jer sam bio pozvan ili imao priliku da idem u japan, australiju, rusiju, bugarsku, poljsku, tursku, norvesku, el salvador, egipat, indiju, estoniju, kinu, koreju... prije sam putovao pod bilo kojim uslovima, samo da se negdje ide... sad su mi komfort i vrijeme i kod koga idem, kojim povodom i koliko love imam da potrosim na prvom mjestu.
horns&drums

Post by horns&drums »

stavrogin wrote:ja sam bio na macu picu (to jest machu picchu, :-D ) i u limi u peruu prije par godina.
Meni to zvuci vulgarno :D :D :D :D
novalic

Post by novalic »

horni ode kod andje, horni ode kod andje...

ja kurvaluka, nama na oci 8-) :P :P :P :P :P :P
horns&drums

Post by horns&drums »

novalic wrote:horni ode kod andje, horni ode kod andje...

ja kurvaluka, nama na oci 8-) :P :P :P :P :P :P
Suti, Mladjo ce me obrezati ako sazna :D :D :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

horse&dumbs wrote:Tko to rece, kraljevstvo za konja. :?

Pa tuj sam, cekam :shock: :-D
Kakav je ovo plagijat nick :?
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma neka ljubomorna forumasica... :D :D :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Cime se sve te zene sluze, ts ts ts ts.... :D :D
Post Reply