Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

united bosnae

#1 Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by united bosnae »

Veoma sam ljut i ne znam sta bih jos uradio i kome se obratio zarad prevare gdje sam sa prijateljicom bio zrtva klasicne pljacke.
Radovali smo se godisnjem odmoru jer smo ga planirali provesti na Siciliji u aranzmanu Turisticke agencije Best Reisen. Putovanje je trebalo da traje 8 dana sa polaskom u nedjelju 25.8.2013. Osnovna cijena putovanje i boravka u hotelu je bila 649KM, te zajedno sa aerodromskim taksama (175KM) i putnickim osiguranjem (16KM) je cinilo ukupan iznos od 840KM po osobi.
Image

Novac je uplacan 7 dana prije polaska u direkciji agencije Best Reisen (Ferhadija 5, Sarajevo) na ruke njene vlasnice Tatjane Lahmar uz njeno objasnjenje da ce ona uplatiti novac agenciji Sol Azur koja je i glavni organizator puta (navedena vlasnica nam je dala i komad papira, kao priznanicu o uplacenom novcu).

Image

Dva dana prije polaska kontaktira nas uploslenik Sol Azura i kaze da nas imaju na spiski putnika ali da niko iz agencije Best Reisen jos nije uplatio novac za nas put. Upucujemo se u glavnu poslovnicu Best Reisen-a u Ferhadiji i na nase iznenadjene nalazimo zatvorena vrata i prostor gdje izgleda kao da tu nikakva putnicka agencija nikad nije ni postojala. Ne mozemo da vjerujemo sve se nadajuci da je ipak u pitanju neka skrivena kamera te da ce na kraju svega od nekuda iskociti voditelj i sa smijeskom nam pokazati u pravcu kamere koja je svo vrijeme bila skrivena od nas. Medjutim nista nije bilo ni od kamere, ni od voditelja a ni od nasih para.
Sve smo prijavili MUP-u, Inspekciji Rada u Opstini Novi Grad te na kraju i Tuzilastvu. Ocito da bas i nismo morali ici cak na Siciliju da bi se susreli sa Mafijom koja i ovdje postoji u liku Tatjane Lahmar i njene agencije Best Reisen.
Image
Image
Sumnjam da cemo uplaceni novac ikada dobiti nazad te se bojim da ce clanci u novinama koje smo vec objavili i postovi na forumima kao sto je ovaj biti nasa jedina satisfakcija.
Erzsebet

#2 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Erzsebet »

Koliko znam, na taj put se na kraju nije ni otišlo, jer nije bilo dovoljno prijava, a zainteresovani su prebačeni na Kontiki iz Beograda, koji je imao jedino dvosedmičnu opciju, a o Tanji sam čuo sve najbolje, tako da nisam baš siguran da je ovo tačno. Imaš li ti kakav dokaz ove priče?
drndalo

#3 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by drndalo »

Tura Solazura za Siciliju isla uredno, jedino umjesto 25aug-01sep, bilo pomjeranje za dan ranije, 24-31aug... Znam 100% jer sam ja bio... Da se malo pohvalim... :lol: U pravu si, nije bilo puno prijava, samo autobus i po, dakle nekih 75-80 dusa...

Elem, nek vam je svako na pomoci, i neka ste sve prijavili, insistirajte i da Interpol ukljuce ako se moze za tu sumu... Pa nek je ganjaju po granicama.
Miki123

#4 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Miki123 »

a koji ćeš klinac njoj davati pare kada to organizuje sol azur? što ne direktno u sol azur?
Miki123

#5 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Miki123 »

drndalo wrote:Tura Solazura za Siciliju isla uredno, jedino umjesto 25aug-01sep, bilo pomjeranje za dan ranije, 24-31aug... Znam 100% jer sam ja bio... Da se malo pohvalim... :lol: U pravu si, nije bilo puno prijava, samo autobus i po, dakle nekih 75-80 dusa...

Elem, nek vam je svako na pomoci, i neka ste sve prijavili, insistirajte i da Interpol ukljuce ako se moze za tu sumu... Pa nek je ganjaju po granicama.
pa ovi su trebali ići avionom, ne busom? :D
united bosnae

#6 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by united bosnae »

Erzsebet wrote:Koliko znam, na taj put se na kraju nije ni otišlo, jer nije bilo dovoljno prijava, a zainteresovani su prebačeni na Kontiki iz Beograda, koji je imao jedino dvosedmičnu opciju, a o Tanji sam čuo sve najbolje, tako da nisam baš siguran da je ovo tačno. Imaš li ti kakav dokaz ove priče?
Lopovi i ovako izgledaju, Tatjana Lahmar:
Image

Na zalost ocito je da o mnogim stvarima bas i nisi najbolje informisan... kako o putnickim aranzmanima i njihovoj realizaciji tako i o Tanji Lahmar i njenim ljudskim i poslovnim kvalitetima.
Putovanje na Siciliju je naravno realizovano i gospoda iz Sol Azure agencije su nam prije samog polaska bar na neki nacin htjeli izaci u susret te nam ponudili opciju da ponovno, sada njima direktno platimo put na Siciliju a oni bi nam dali mogucnost otplate na vise rata. Lijepo od njih, mada nam se nije placalo dva puta za isti aranzman.
Jucer sam opet posjetio poslovnicu agencije Best Reisen u Sarajevu, Ferhadija 5 (prolaz s lijeve strane, malo prije Trznice, prema Carsiji). Naravno vrata zakapijana i gomila nagomilane poste kraj ulaznih vrata.

Katanac na vratima agencije Best Reisen:
Image

Nagomilana i razbacana posta kraj ulaznih vrata:
Image

Zakapijani prolaz prema prostorijama agencije Best Reisen, Ferhadija 5, Sarajevo:
Image

Slikajuci zatvorena vrata agencije, starija gospodja koja se zatekla u prolazu ka ulazu u agenciju mi je rekala da djaba gledam jer je navodno vlasnica (Tanja Lahmar) pobjegla u Beograd i da je dan prije policija dolazila pred zatvorenu kapiju agencije. Napominjem, zena se tu zatekla i to sto mi je rekla ne mora da bude istina.
Svi oni koji su sumnjicavi u ono sto sam napisao neka nazovu direktno agenciju 033/555-745/6 i broj na koji se vec danima niko ne javlja ili koji poznaju Tatjanu Lahmar iz nekih "boljih dana" bih molio da je kontaktiraju i da je zamole da nam vrati ukradeni novac.
P.S.
Dobio sam informaciju da je na isti nacin izradila veci broj ljudi kojima je trebala da uplati aranzman preko Fibule.
Last edited by united bosnae on 01/04/2015 18:58, edited 2 times in total.
P308

#7 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by P308 »

bili su aktivni na FB grupi, ali zadnjih dana su obustavili i sa tim :D

EDIT: Evo opet pogledah FB grupu na kojoj su bili poprilicno aktivni, svi postovi su izbrisani....Koliko znam postoji i Best reisen Beograd, probaj njih kontaktirat, mozda nesto vise znaju....
vjesticanametli

#8 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by vjesticanametli »

:-? uzasno

idite ljudi na megabon kupite kupon i sami isplanirajte svoje putovanje.............karte i ostalo isto preko neta
drndalo

#9 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by drndalo »

Miki123 wrote:
drndalo wrote:Tura Solazura za Siciliju isla uredno, jedino umjesto 25aug-01sep, bilo pomjeranje za dan ranije, 24-31aug... Znam 100% jer sam ja bio... Da se malo pohvalim... :lol: U pravu si, nije bilo puno prijava, samo autobus i po, dakle nekih 75-80 dusa...

pa ovi su trebali ići avionom, ne busom? :D
Avion naravno, samo kako mislis da se transfer tamo radi ? Po broju autobusa tamo koji su nas razvezli sam dao procjenu broja putnika u tom aranzmanu, jer je bilo receno da zbog malog interesa nije ni bio puta...
Cherry-Cherry

#10 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Cherry-Cherry »

a što nisi direktno uplatio u sol azur? ja sam s njima do sada putovala 4 puta i nikad nikakve probleme nisam imala. :)
Jasnica Basnica

#11 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Jasnica Basnica »

united bosnae wrote:Veoma sam ljut i ne znam sta bih jos uradio i kome se obratio zarad prevare gdje sam sa prijateljicom bio zrtva klasicne pljacke.
Radovali smo se godisnjem odmoru jer smo ga planirali provesti na Siciliji u aranzmanu Turisticke agencije Best Reisen. Putovanje je trebalo da traje 8 dana sa polaskom u nedjelju 25.8.2013. Osnovna cijena putovanje i boravka u hotelu je bila 649KM, te zajedno sa aerodromskim taksama (175KM) i putnickim osiguranjem (16KM) je cinilo ukupan iznos od 840KM po osobi.
Image

Novac je uplacan 7 dana prije polaska u direkciji agencije Best Reisen (Ferhadija 5, Sarajevo) na ruke njene vlasnice Tatjane Lahmar uz njeno objasnjenje da ce ona uplatiti novac agenciji Sol Azur koja je i glavni organizator puta (navedena vlasnica nam je dala i komad papira, kao priznanicu o uplacenom novcu).

Image

Dva dana prije polaska kontaktira nas uploslenik Sol Azura i kaze da nas imaju na spiski putnika ali da niko iz agencije Best Reisen jos nije uplatio novac za nas put. Upucujemo se u glavnu poslovnicu Best Reisen-a u Ferhadiji i na nase iznenadjene nalazimo zatvorena vrata i prostor gdje izgleda kao da tu nikakva putnicka agencija nikad nije ni postojala. Ne mozemo da vjerujemo sve se nadajuci da je ipak u pitanju neka skrivena kamera te da ce na kraju svega od nekuda iskociti voditelj i sa smijeskom nam pokazati u pravcu kamere koja je svo vrijeme bila skrivena od nas. Medjutim nista nije bilo ni od kamere, ni od voditelja a ni od nasih para.
Sve smo prijavili MUP-u, Inspekciji Rada u Opstini Novi Grad te na kraju i Tuzilastvu. Ocito da bas i nismo morali ici cak na Siciliju da bi se susreli sa Mafijom koja i ovdje postoji u liku Tatjane Lahmar i njene agencije Best Reisen.
Image
Image
Sumnjam da cemo uplaceni novac ikada dobiti nazad te se bojim da ce clanci u novinama koje smo vec objavili i postovi na forumima kao sto je ovaj biti nasa jedina satisfakcija.

Nas je Tatjana Lahmar prevarila za 4500 KM, mene i moju porodicu, uplatili smo put u Egipat za 15.08.2013 na koji nikad nismo otišli, ne javlja se, nema je nigdje, niko navodno ne zna gdje je. Ali mi ćemo je naći kad tad!
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#12 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Decerto »

Ja sta bi uradio,iako je zensko,napravio bi se budala i slao emailove na njihovu adresu agencije,pitao ima li kakvo jeftino putovanje,upecala bi se ona kad tad,nasli bi se i ubio bi boga u njoj :twisted:
smasma

#13 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by smasma »

4500 maraka.... jebote..
JanuaryJones

#14 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JanuaryJones »

Ja ne znam šta bih bila u stanju napraviti da me neko tako namagarči :fight: užas :shock:
JThomas

#15 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JThomas »

Jasnica Basnica

#16 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Jasnica Basnica »

Poslije ovog mi neće naumpasti da odem na putovanje skuplje od 500 KM :sad: Ali mi ćemo je naći, namjerila se na pogrešne !
agent_zero

#17 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by agent_zero »

Fino krivičnu prijavu opalite protiv navedene kriminalke i njene agencije!
Coppertone

#18 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Coppertone »

To se svakom moze desiti. Firma vec postoji neko vrijeme,reklamirala se. Ako dodjes s postenom namjerom a s druge strane imas osobu koja ima savrsenu pricu, jednostavno nasjednes kao sto bi i vecina.
Vise puta sam dolazio u tu agenciju u zadnjih par godina i svaki put su radnice bile nekako nezainteresovane za pruzanje informacija. Ove godine nisam ni usao tamo,srecom. Kod drugih agencija odes, mi bi to, je li moze ovako... kod BR samo hladno imate katalog. Ne znam jesu li radnice zakidane za platu.

@united Ako je izdala potvrdu bez fiskalnog racuna, onda je prevarila i porezni sistem tj. jos jedno krivicno djelo. Doce joj policija glave, kad-tad samo joj treba natovari sve moguce.
Cherry-Cherry

#19 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Cherry-Cherry »

Neko će je odležati.
JanuaryJones

#20 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JanuaryJones »

Cherry-Cherry wrote:Neko će je odležati.
I meni se čini!

Sent from my iPad using Tapatalk
zvrk

#21 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by zvrk »

krivičnu prijavu tužilaštvu našem u saradnji sa policijom
a vidite ima li kakve sanse i u beogradu da je gone ako je drzavljnka srbije i tamo joj prebivaliste

sretno

i marka je puno kad te neko zezne a posteno si zaradio :(
Cholina_Lokica

#22 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by Cholina_Lokica »

Pa ta agencija je odavnu tu bila :-) Valjda se jos ljudi javi i da se zena zaganja, uzas
julisiz es grant

#23 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by julisiz es grant »

Kastanienallee wrote:
Cherry-Cherry wrote:Neko će je odležati.
Tesko. Ta vrsta prevaranata ima poseban sistem odabira ljudi koje ce prevariti. Ljudi koji bi je bili u stanju odlezati ne uplacuju te vrste odmorcica i njen profil ljudi to jako dobro zna.
Imam u blizini primjer zene koja je unistila zivote dvadesetak porodica koje nemaju od cega svojoj djeci priustiti osnovne stvari a otplacuju njene zezancije. Svaka pomisao na nju i na te ljude mi izaziva bijes i pomisao da bih je ja odlezala. A opet, ona se nikada ne bi i nije obratila meni s ciljem uvlacenja u tu prevaru. Tu cicu micu iz BR-a niko nece odlezati. A daj boze da ikada dospije pred sud gdje ce joj se stvarno suditi bez sanse da optuzbu podize neki diletant s dokazima za period na koji se ne odnosi optuzba ili nekog slicnog cirkusa kakvim svjedocimo precesto.
Naravno...kad nije Mihriju Pelak niko odležo, neće ni ovu sigurno.
JThomas

#24 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by JThomas »

razum ipak prevlada, bolje samo izgubiti gutu para nego izgubiti gutu para i odležati deceniju.
smijesni_ste

#25 Re: Putovanja - lopovi putnicke agencije Best Reisen

Post by smijesni_ste »

Užas....ako ništa slika je tu...ne može se vječno skrivati...izaći će iz rupe nekad :twisted:
Post Reply