Hvala na info za ASA, kontaktirala sam ih. Dodali su da i u slučaju štete, osiguranik koji je 75+ učestvuje sa 30%. Ali to mi je OK, neće ona voziti.akcija007 wrote: ↑09/03/2026 02:18 @banjaluka078
ASA Central osiguranje do 80-te godine osigurava . Doplatak na premiju osiguranja je cak 180%
Dunav osiguranje provjeriti do koje godine osiguravaju
Ne prestaju putovanja s 70-tom godinom zivota nego su za osiguravajuce kuce rizici veci . I ovo PZO ne vrijedi za dijagnoze i stanja koja su vec evidentirana u zdravstvenom kartonu .
Ne vezano za godine moze se dobiti i osiguranje preko ZZO . Imaju ugovore sa manje-vise svim drzavama i nista se ne placa i isto vrijedi samo za hitna stanja
Nema veze što su im veći rizici, neka ostave mogućnost osiguranja i naplate to. Meni nema logike da osoba koja je dovoljno zdrava i sposobna za ići na odmor, ne može na istom biti i osigurana. Ko mi garantuje da se meni sa mojih 50 neće nešto desiti? Moja majka pije manje terapije od mene, vozi bicikl, radi baštu i ide joj se na more.
Znam da i ovdje ima preko FZZ, plaća se nešto u ambulanti porodične medicine, moram provjeriti detalje.