Putnicka "pod " privredna vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
fandjo30

#1 Putnicka "pod " privredna vozila

Post by fandjo30 »

U poslednje vrijeme sve vise vidjam privatnih auta koji se uz homologaciju i ugradnjom zaštitne mreže mogu registrovati kao privredna odnosno laka privredna vozila i odbiješ 100% pdv.Cak sam vidio i jednu Golf 7 sa pregradnom mrezom ,kao i Reno megan a da ne govorim od VW cady life itd.
Znaci potpuno su ista kao putnicka ,samo se razlikuju u tome sto imaju cvrstu pregradnu mrezu.
Mene zanima ima li ko iskustva sa tim ,kao i koji je kriterijum da bi se neko putnicko auto proglasilo privrednim?
Svi znamo da tu ima dosta ustede ,ali me interesuje koji su nedostaci s obzirom da bih takvo auto pretezno koristio kao putnicko.
mayab

#2 Re: Putnicka "pod " privredna vozila

Post by mayab »

Hmm, valjda se stalno mora pisati putni nalog, tehnicki pregled svakih 6 mjeseci, aparat za gasenje obavezan-pregled svakih 6 mjeseci....
ned424

#3 Re: Putnicka "pod " privredna vozila

Post by ned424 »

drug ja samimap pandu takvu sto je bila bez sjedista pa sam nesto ubacivao pa na atest pa ovo pa ono lakse mi bilo i jeftinije kupiti pandu kako valja ali eto da jaftinije prodjes i to se nakupi. a doduse za svako teretno je joja na registraciji vise pa ako imas radnju ili nesto e onda ti se isplati. a ja isto sam tako prije neki 10 i vise godina jednog kombija prepravio u putnicki izrezao rupe i stavio stakla na klizna vrata i na drugj strani po jedno i proslo kao putnicko. 150 maraka ti je atest toga kad sve sredis. sretno...
plucna mahramica

#4 Re: Putnicka "pod " privredna vozila

Post by plucna mahramica »

Ne razumijem se nesto previse, ali mislim da je to jedino isplativo u rs-u gdje onda ne placas cifru na luksuz jer je registracija za auta preko 3000cc oko 1500km.
salik79

#5 Re: Putnicka "pod " privredna vozila

Post by salik79 »

S time bi samo navukao 1001 problem, pogotovo ako vozilo koristis kao putnicko u privatne svrhe. Da ne spominjem zakonski striktno ogranicenje brzine na max. 80, odnosno 100 km/h na autoputu.
Post Reply