Putin inicira ujedinjenje Albanije
-
Jablan32
#1 Putin inicira ujedinjenje Albanije
Putin inicira ujedinjenje Albanije usporedbom slucaja Krima i Kosova. sada, ako Krim ima pravo samoopredijeljenja ka Rusiji onda i gradjani Kosova imaju pravo na samoopredijeljenje ka Albaniji.
-
wyoming
#2 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
normalno da treba da se ujedine. apsurdno je imati 2 albanske države.
-
Jablan32
#3 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Ako Krim ima pravo na samoopredijeljenje onda i Kosovari imaju pravo na samopredijeljenje a to znaci cemu cekanje Kosovara na medjunarodno priznanje kad mogu odmah staviti stvar na referendum za pripajanje Albaniji.
-
Jablan32
#4 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Da li medju Albancima postoje neki ljudi slavenskog porijekla koji ne bi mogli zamisliti Kosovo u Albaniji?
-
Jablan32
#5 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Na ovaj nacin Kosovo nikada nece biti priznato od UNa.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
vi guslari ste malo opterečeni Republikom Kosova 
- starii
#7 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
i ja sam kontao da svoju mahalu ocijepim od opstine centar, kantona sarajevo i bosne i hercegovine, da napravi nesto kao svoju mini drzavu....mislim da bi me rusi i albanci priznali 
-
lajkujMe
#8 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Ne znam nekako sam stekao dojam da Kosovarima ne pada napamet se pridruziti Albaniji, bar po izgledu meni se cini da su sasvim ok s svojom drzavom gdje su oni glavni a ne Albanci iz daleka 
-
Jablan32
#9 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Sve im je to dzabe kad nisu medjunarodno priznati kad nemaju cak ni ekonomski program.lajkujMe wrote:Ne znam nekako sam stekao dojam da Kosovarima ne pada napamet se pridruziti Albaniji, bar po izgledu meni se cini da su sasvim ok s svojom drzavom gdje su oni glavni a ne Albanci iz daleka
-
lajkujMe
#10 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Put do nezavisnosti je trnovit, njima je glavni cilj sada da ih UN prizna poslije toga moze ekonomijaJablan32 wrote:Sve im je to dzabe kad nisu medjunarodno priznati kad nemaju cak ni ekonomski program.lajkujMe wrote:Ne znam nekako sam stekao dojam da Kosovarima ne pada napamet se pridruziti Albaniji, bar po izgledu meni se cini da su sasvim ok s svojom drzavom gdje su oni glavni a ne Albanci iz daleka
- Danguba
#11 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
ovo ti je ''sumnjak'' pa navija za albancelajkujMe wrote:Ne znam nekako sam stekao dojam da Kosovarima ne pada napamet se pridruziti Albaniji, bar po izgledu meni se cini da su sasvim ok s svojom drzavom gdje su oni glavni a ne Albanci iz daleka
ko veli, kosovo je ionako otislo jos kada bi se pripojili albaniji, rusija ne bi bila usamljena u toj praksi a i oni bi se mogli prikljuciti svrbiji...moze, moze i troskove goriva cu ti platiti...
-
Jablan32
#12 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Politika nekih Bosnjaka da ako Bosna i Hercegovina treba biti cjelovita onda i Srbija treba biti cjelivita je tesko ostvarljiva stvar. Onoga momenta kad je Kosovo priznato od USA Bosnjaci su trebali teziti osnivanju bosnjacke drzave.
Ja mastam o jednoj bosnjackoj drzavi u kojoj ce se pricati samo bosnjacki i kahvenisati. Mi Bosnjaci mnogo volimo kahvenisat i jesti rahat lokum i serbet.
Ja mastam o jednoj bosnjackoj drzavi u kojoj ce se pricati samo bosnjacki i kahvenisati. Mi Bosnjaci mnogo volimo kahvenisat i jesti rahat lokum i serbet.
-
Jablan32
#13 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Pa kud god se okrenem tamo Dzamije, minareti i lijepi ezani. Bas kao u dobrom starom Teheranu.
- Danguba
-
Jablan32
#15 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
A ono uske kaldrmisane ulice kako zvekecu nanule llijepih Bosanki.
-
Jablan32
#16 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Bilo nekad.... a sad mozete kao Saudijski kralj porusiti stare gradjevine i napraviti Big Ben i napraviti auto-put. Sad smo svi moderni. Svi muslimani su sada moderni.
Bas Carsiju mozete slobodno srusiti ona sada vise nista ne oznacava. Bas Carsija je znacila nesto samo za bivsu SFRJ.
- McMoy
#17 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Na šta spade kuća Petrovića!?
Imali su Srbi kroz istoriju dosta pametnih i čestitih ljudi (ima ih, naravno, i sada ali kao da su u manjini) i stvarno me čudi šta se to desilo da tako i toliko zalutate!
Znam da je ova tema, kao i mnoge druge od novoregistrovanih pametnjakovića, ništa drugo nego obično forumsko trolanje.
Ali i to trolanje bazirano je na tim uvijek istim mantrama, mitovima, legendama. Dok se normalan svijet razvija i istražuje od morskog dna do udaljenih zvijezdi u kosmosu, vi uvijek jednu te istu priču: o nekim tamo davnom ratovima, otimačini, prekrajanju granica. Znamo da su u različitim državama i različitim periodima rađale neke posebne ličnosti: lideri, vojskovođe, diktatori, carevi i kraljevi koji su bili u stanju cijeli narod i naciju dovesti u neko stanje delirijuma, gdje su kao hipnotisano slijedili te neke najčešće bolesne ideje o "višoj rasi", "Bogomdanim junacima i ratnicima", o njihovoj zabludi da baš oni treba vladaju cijelim svijetom... ali se to najčešće završavalo bolnim triježnjenjima.
Ali vi baš nikako da izađete iz tog začaranog kruga!?
Neka nam je svima Bog na pomoći.
Imali su Srbi kroz istoriju dosta pametnih i čestitih ljudi (ima ih, naravno, i sada ali kao da su u manjini) i stvarno me čudi šta se to desilo da tako i toliko zalutate!
Znam da je ova tema, kao i mnoge druge od novoregistrovanih pametnjakovića, ništa drugo nego obično forumsko trolanje.
Ali i to trolanje bazirano je na tim uvijek istim mantrama, mitovima, legendama. Dok se normalan svijet razvija i istražuje od morskog dna do udaljenih zvijezdi u kosmosu, vi uvijek jednu te istu priču: o nekim tamo davnom ratovima, otimačini, prekrajanju granica. Znamo da su u različitim državama i različitim periodima rađale neke posebne ličnosti: lideri, vojskovođe, diktatori, carevi i kraljevi koji su bili u stanju cijeli narod i naciju dovesti u neko stanje delirijuma, gdje su kao hipnotisano slijedili te neke najčešće bolesne ideje o "višoj rasi", "Bogomdanim junacima i ratnicima", o njihovoj zabludi da baš oni treba vladaju cijelim svijetom... ali se to najčešće završavalo bolnim triježnjenjima.
Ali vi baš nikako da izađete iz tog začaranog kruga!?
Neka nam je svima Bog na pomoći.
Last edited by McMoy on 21/03/2014 05:26, edited 1 time in total.
-
Jablan32
#18 Re: Putin inicira ujedinjenje Albanije
Imamo mi nas svijet. Ni sa smrcu se ne zavrsava zivot samo sto neko dobije sto zasluzi a neko bude nagradjen.