PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy_The_Saint
#101 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Znači pri kraju? Ja sam u maju tuda se ispatio k'o džizus. Silaz za Risan nisu dirali?
- winnie
#102 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
ja s jaranom vrac'o se iz kotora i kao ici cemo kroz zaliv pa na trebinje i lagano preko tjentista nazad... kad kod risana tabla, desno za bilecu. haj' rek'o da skratimo malo jer mi je cesta izgledala super... bar tih nekoliko kilometara dok nismo dosli na gradiliste. odmah mi je bilo sumnjivo s pocetka jer nikoga nismo ni sreli ni pretekli na tom super dijelu, osim sto smo zgazili par zmijaJimmy_The_Saint wrote:Znači pri kraju? Ja sam u maju tuda se ispatio k'o džizus. Silaz za Risan nisu dirali?
uglavnom kad smo upali u gradiliste to je bila prava epopeja, slalom izmedju valjaka i bagera, preko nasipa i otkopa... kad smo ugledali asvalt ko da smo se rodili...
- winnie
#103 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
i da... nismo sisli u bilecu, vec opet u trebinje 
- vozač
#104 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
jesu li i krave locirane na ovoj navigacijiljudozder wrote:Evo čovjeka, živ jeGeronimo_Cop wrote:Ne javi se covjek jel ziv?
A sad da se uozbiljimo
Što se tiče te relacije Šćepan Polje - Plužine - Nikšić..., iskreno isprepadali ste me skroz, tako da mi nije bilo puno strašnoSve je nekako brzo prošlo, nije bilo dosadno, nisam puno gledo na strane i sl.... Znači, samo oprezno i ne bi trtebalo bit problema. Relacija jest opasna, što pokazuju svi ti mnogobrojni spomenici, vijenci, oštećeni branici i ostali rekviziti uz cestu, ali nije strašno u smislu da se ono usereš
Treba paziti na brzinu, jer ima dosta oštrih krivina, i ako malo žešće uletite, završićete u ponoru od stotinjak ili više metara. Zatim treba pazit na odrone, kamenja po putu ko u priči, što ako se pojavi na nezgodnom mjestu (a 80% mjesta na ovoj relaciji su nezgodna), teško se izvuć... Ja sam se bojao tih nenormalnih visina, al jednostavno ne gledaj ispod i to je to, dobra je stvar što se odma na početku riješiš onog vijadukta zemlja-zrak i one nenormalne brane, pa je poslije sve bolje... Iskreno, da se nisam ovdje informiso, ne bi ni znao da ima kakva brana, samo bi prešo preko nje misleći da je nemam pojma šta...
Evo da sumiram: Ja se bojim visine skroz i mislio sam da će mi to bit problem, međutim nije, sve to prođe u par sekundi, kasnije se malo i privikne, ali treba bit nenormalno skoncentrisan i vozit po propisima...
NAJVEĆI problem je tih nekoliko km prije granice, jer je tu put uzak, a s jedne strane ponor, sličan onom u Boliviji, teško se mimoić s normalnim vozilima, a da ne pričam ako naleti kakav autobus, kombi i sl... Tih 15ak km sam prelazio oko sat vremena, a možda i više (ima znak za ograničenje brzine do 10km/h, što je i bio neki prosjek)
Jednostavno to je sramota za državu, ono nema nigdje na svijetu da se onakvim putem mora doći do granice![]()
I još jedan problem, tu negdje oko graničnog prelaza, ne sjećam se tačno s koje strane, vrlo su česti ovakvi prizori (ovo sam ja snimio):
dakle krave se pojavljuju niotkud, stoje na putu i neće da se maknu, moraš čekat
To bi bilo to što se tiče relacije BiH-CG
U obrnutom smjeru sam išao putem Nikšić-Trebinje, pa na Mostar preko Stoca, Ljubinja i nemam pojma čega jošI tu je problem 20-30 km prije i poslije graničnog prelaza, neki nenormalni usponi, provalije, krivine kod kojih moraš smanjit brzinu na 10ak km/h da bi uspio smotat i sl... ma peglanje čisto, duži put skroz, monoton, gdje god pogledaš jebeni kamen, uz mega provalije pored puta, penjanje, spuštanje... definitivno moj eventualni sljedeći izbor bi opet bio ovaj preko Šćepan polja, mada je dosta opasniji iz CG, nego prema CG, jer se tada većina tih provalija koje nisam htio (a neke ni mogao) vidjet nalazi s desne strane...
Eto, od mene toliko
- vozač
#105 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
e ova za zmije ti je dobra, pa kroz CG sam ih vidio zgaženih više nego za čitavog životawinnie wrote:ja s jaranom vrac'o se iz kotora i kao ici cemo kroz zaliv pa na trebinje i lagano preko tjentista nazad... kad kod risana tabla, desno za bilecu. haj' rek'o da skratimo malo jer mi je cesta izgledala super... bar tih nekoliko kilometara dok nismo dosli na gradiliste. odmah mi je bilo sumnjivo s pocetka jer nikoga nismo ni sreli ni pretekli na tom super dijelu, osim sto smo zgazili par zmijaJimmy_The_Saint wrote:Znači pri kraju? Ja sam u maju tuda se ispatio k'o džizus. Silaz za Risan nisu dirali?
uglavnom kad smo upali u gradiliste to je bila prava epopeja, slalom izmedju valjaka i bagera, preko nasipa i otkopa... kad smo ugledali asvalt ko da smo se rodili...
ne kažu džaba za crnogorce da bi im najdraže bilo da su zmije, "ideš, a ležiš"
-
ljudozder
#106 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
jesu naravno, i krave i bikovi i ostale životinje mase preko 50 kgvozač wrote: jesu li i krave locirane na ovoj navigaciji
- holowey
#107 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
ja sam u nedjelju popodne prosao, masine parkirane sa strane, saobracaja kao u prici, posebno na ta 4km makadama, svi voze sporo a onda se nadje neko ko pokusava citavo vrijeme da pretice ali mu nikako ne ide... u nedjelju su postavljali betonska "korita" za asvalt na toj dionici tako da pretpostavljam da ce brzo biti gotovo...winnie wrote:ja s jaranom vrac'o se iz kotora i kao ici cemo kroz zaliv pa na trebinje i lagano preko tjentista nazad... kad kod risana tabla, desno za bilecu. haj' rek'o da skratimo malo jer mi je cesta izgledala super... bar tih nekoliko kilometara dok nismo dosli na gradiliste. odmah mi je bilo sumnjivo s pocetka jer nikoga nismo ni sreli ni pretekli na tom super dijelu, osim sto smo zgazili par zmijaJimmy_The_Saint wrote:Znači pri kraju? Ja sam u maju tuda se ispatio k'o džizus. Silaz za Risan nisu dirali?
veceras idem opet istim putem prema moru pa javim promjene s obzirom da je radni dan...
- winnie
#108 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
ma cesta ce bit ok kad zavrse za one koji iz niksica odmah mogu sici u zaljev, bez da idu na podgoricu, cetinje i budvu... iz trebinja je svejedno, da li u herceg novi ili u risanholowey wrote:ja sam u nedjelju popodne prosao, masine parkirane sa strane, saobracaja kao u prici, posebno na ta 4km makadama, svi voze sporo a onda se nadje neko ko pokusava citavo vrijeme da pretice ali mu nikako ne ide... u nedjelju su postavljali betonska "korita" za asvalt na toj dionici tako da pretpostavljam da ce brzo biti gotovo...winnie wrote:ja s jaranom vrac'o se iz kotora i kao ici cemo kroz zaliv pa na trebinje i lagano preko tjentista nazad... kad kod risana tabla, desno za bilecu. haj' rek'o da skratimo malo jer mi je cesta izgledala super... bar tih nekoliko kilometara dok nismo dosli na gradiliste. odmah mi je bilo sumnjivo s pocetka jer nikoga nismo ni sreli ni pretekli na tom super dijelu, osim sto smo zgazili par zmijaJimmy_The_Saint wrote:Znači pri kraju? Ja sam u maju tuda se ispatio k'o džizus. Silaz za Risan nisu dirali?
veceras idem opet istim putem prema moru pa javim promjene s obzirom da je radni dan...
-
Baby-blue
#109 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove 
- Ned071
#110 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Prije foce na raskrsnici desno. Tuda polako do granice. Oprezno poslije granice kanjonom do pluzina. Odatle do mora kao i nase ceste. Sretno...
-
calculator
#111 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Htio sam ti savjetovati da ne ideš ni u ludilu, ali se predomislih - idi! Svako, po makar jednom u životu, mora imati ružno iskustvoBaby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce.
-
sLLayer
#112 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
krajolici su prelijepicalculator wrote:Htio sam ti savjetovati da ne ideš ni u ludilu, ali se predomislih - idi! Svako, po makar jednom u životu, mora imati ružno iskustvoBaby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce.
-
Nepass
#113 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Nije uopste toliko strasno. Od broda do cg granice malo opreznije. Kasnije bolji put nego sarajevo-foca.Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove
A imas opciju na gacko-bileca-trebinje-herceg novi
- ElRe
#114 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ako hoces u Boku, ides Foča-Čemerno, a za PG, Bar, Ulcinj ides Foča - Šćepan Polje. Budva, moze i jednom i drugim putem ista je kilometraža.Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove
-
Baby-blue
#115 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
HvalaNed071 wrote:Prije foce na raskrsnici desno. Tuda polako do granice. Oprezno poslije granice kanjonom do pluzina. Odatle do mora kao i nase ceste. Sretno...
Treba se čeličiticalculator wrote:Htio sam ti savjetovati da ne ideš ni u ludilu, ali se predomislih - idi! Svako, po makar jednom u životu, mora imati ružno iskustvoBaby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce.
Pa nisam pocetnik, 5-6 godina vozac, ali vecinom po BiHsLLayer wrote:krajolici su prelijepicalculator wrote:Htio sam ti savjetovati da ne ideš ni u ludilu, ali se predomislih - idi! Svako, po makar jednom u životu, mora imati ružno iskustvoBaby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce.al ako nemas dobrog iskustva za volanom, zaobidji
Hvala, razmotrit cu i tu opcijuNepass wrote:Nije uopste toliko strasno. Od broda do cg granice malo opreznije. Kasnije bolji put nego sarajevo-foca.Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove
Kontala sam u Sutomore, znaci opet preko Scepan poljaElRe wrote:Ako hoces u Boku, ides Foča-Čemerno, a za PG, Bar, Ulcinj ides Foča - Šćepan Polje. Budva, moze i jednom i drugim putem ista je kilometraža.Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove
-
calculator
#116 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Najbolje ti je onda Rudo - Prijepolje pa dalje.... 
-
Nepass
#117 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati
- amar1994
#118 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Nepass wrote:Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati
-
sLLayer
#119 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
zadnji put kad sam isao prije 2 godine ispred mene se odroni kamenje, da sam 5 sekundi brzi bio pravo bi na auto palo, pa eto ako ti nije to problem idi slobodnoNepass wrote:Nije uopste toliko strasno. Od broda do cg granice malo opreznije. Kasnije bolji put nego sarajevo-foca.Baby-blue wrote:Eh ovako, ove godine bih na more u CG i zanima me taj najkraci put preko Foce. Da li neko ima neke slike da vidim kako to ustvari izgleda? Ove postojece se ne mogu vise otvoriti, a nisam se dovoljno isprepadala citajuci postove
-
Baby-blue
#120 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Nepass wrote:Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati
- Ned071
#121 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Kotor je br 1 al nema plaza. Budva je za divljanje. Kod budve imas rafailovice fino je mjesto...
-
calculator
#122 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Žena pita za put, hoće u Sutomore, a ti joj pišeš o crnogorskim plažamaNed071 wrote:Kotor je br 1 al nema plaza. Budva je za divljanje. Kod budve imas rafailovice fino je mjesto...
- amar1994
#123 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
evo prijedlog, orebicBaby-blue wrote:Nepass wrote:Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati![]()
Toliko lose? Ovi prijatelji bili prosle godine, pravo hvale. Ja prije par godina bila u Budvi, i to je to sto znam od CG primorja. Neki prijedlog?
ima dosta nase raje, btw. meni se ne svidja to dole more nikako
- sheilak
#124 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
Imam ja da ti pokazem jednu uvalu (r)Baby-blue wrote:Nepass wrote:Ako ces u sutomore onda nemoj ni ici, bolje se u miljackoj brckati![]()
Toliko lose? Ovi prijatelji bili prosle godine, pravo hvale. Ja prije par godina bila u Budvi, i to je to sto znam od CG primorja. Neki prijedlog?
-
radostan dan
#125 Re: PUTEVI PREMA SUSJEDNIM DRZAVAMA
@elre ti je fino napisao, pravce u zavisnosti od destinacije...
Konkretno, u tvom slucaju - Rogoj, Brod na Drini, Šćepan polje, Nikšić, Podgorica, Sutomore.
Smanj gas na pomenutoj dionici od 14 kilometara, i vozi strogo desno, i to bi bilo to...
Od prosle godine izvode radove do granice, posjekli su onu dzunglu oko ceste, i prosirili cestu, ali nisu asfaltirali drugu traku.
Sta vise, zbog radova su, za sad, mjestimicno sjebali i onu jednu.
Glavni problem ti nece biti drugi ucesnici u saobracaju, jer ce i oni piciti oprezno, nego majmuni sa rafting kampova u kombijima, koji prevoze ture do kampova.
I pazi na izlazu iz Niksica kako se prestojavas, da umjesto u Podgoricu ne odes za Trebinje ili Kotor. Uglavnom, table su velike i jasne, samo ih prati.
Sto se tice primorja, moj glas ti je uvjek za Kotor, ukoliko ne zelis guzvu i ne zelis da na odmoru vidis pola raje iz rodnog kraja.
Aj sretno...
Konkretno, u tvom slucaju - Rogoj, Brod na Drini, Šćepan polje, Nikšić, Podgorica, Sutomore.
Smanj gas na pomenutoj dionici od 14 kilometara, i vozi strogo desno, i to bi bilo to...
Od prosle godine izvode radove do granice, posjekli su onu dzunglu oko ceste, i prosirili cestu, ali nisu asfaltirali drugu traku.
Sta vise, zbog radova su, za sad, mjestimicno sjebali i onu jednu.
Glavni problem ti nece biti drugi ucesnici u saobracaju, jer ce i oni piciti oprezno, nego majmuni sa rafting kampova u kombijima, koji prevoze ture do kampova.
I pazi na izlazu iz Niksica kako se prestojavas, da umjesto u Podgoricu ne odes za Trebinje ili Kotor. Uglavnom, table su velike i jasne, samo ih prati.
Sto se tice primorja, moj glas ti je uvjek za Kotor, ukoliko ne zelis guzvu i ne zelis da na odmoru vidis pola raje iz rodnog kraja.
Aj sretno...