Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jasko__

#1 Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by jasko__ »

Ljudi zna li ko jesu li cijene ovih putarina i slovenske vinjete iste za putničko auto i putnički kombi od 7 sjedišta???
emko1234

#2 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by emko1234 »

jasko__ wrote:Ljudi zna li ko jesu li cijene ovih putarina i slovenske vinjete iste za putničko auto i putnički kombi od 7 sjedišta???
Nisu, za putnički auto vinjetaje 15 eura. Kombi 30 eura.
jasko__

#3 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by jasko__ »

A sta je inace potrebno da se predje granica sa rentanim vozilom..planiram rentat kombi pa da idemo na put umjesto sa 2 auta pa kalkulisem troskove
Treba li neka punomoc ili??
Optimist

#4 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by Optimist »

Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
commendatore

#5 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by commendatore »

dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...

ja licno izbjegavam hrvatsku i sloveniju.... ne dam im pare iz principa za autocestu.... + sto onaj rezilet sto zovu autocesta u rejonu gradiske i slavonskog broda = sramota koje se pare placaju da se prodje........
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by izvrsni direktor »

commendatore wrote:dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...

ja licno izbjegavam hrvatsku i sloveniju.... ne dam im pare iz principa za autocestu.... + sto onaj rezilet sto zovu autocesta u rejonu gradiske i slavonskog broda = sramota koje se pare placaju da se prodje........
Kuda ti onda ides za zapadnu evropu?
commendatore

#7 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by commendatore »

izvrsni direktor wrote:
commendatore wrote:dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...

na madjarsku pa austriju.... 9+11 eura putarine....+ izbjegnem svu onu cergu na naplatnim postajama i svu svitu dijaspore sto dolazi i odlazi + stranci na more.... + sto na granicnom prelazu cesto proletim jer me vise i ne kontrolisu kad vide na pasosu da sam ga preso 4112341 puta :lol:
jasko__

#8 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by jasko__ »

Optimist wrote:Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
A sta ako nije od rent a cara nego od privatnog lica..sto izdaju po piku i sl
Dope_Man

#9 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by Dope_Man »

Sve ti je to na dva klika na google, daleko brze nego da pitas i cekas kad ce ti neko odgovoriti. Ali eto kad se ne znas snaci:
HR:
https://www.hak.hr/info/cestarine/

Ostale:
https://www.hak.hr/ino/vinjete-cestarine-eu/
izvrsni direktor

#10 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

commendatore wrote:
izvrsni direktor wrote:

na madjarsku pa austriju.... 9+11 eura putarine....+ izbjegnem svu onu cergu na naplatnim postajama i svu svitu dijaspore sto dolazi i odlazi + stranci na more.... + sto na granicnom prelazu cesto proletim jer me vise i ne kontrolisu kad vide na pasosu da sam ga preso 4112341 puta :lol:
Sudeci po google. 2 sata duze traje put. Preko 200 km vise. A cesto cujem i da madjari znaju zezati, tj policija njihova
commendatore

#11 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by commendatore »

a ti ljepo na macelj ha ja :thumbup:
NediM17

#12 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by NediM17 »

jasko__ wrote:
Optimist wrote:Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
A sta ako nije od rent a cara nego od privatnog lica..sto izdaju po piku i sl
Ja te koNbije od privatnih lica ne bih uzeo ni dzaba da daju.To su uglavnom lesHine, bez kasko osiguranja, samo te glava moze zaboliti. Ovako uzmes od rentakar agencije i to po mogucnosti neke od ovih medjunarodnih,kasko osiguranje, platis skuplje ali prst u uho, nije te briga udes, kvar, ima ko ce se za to pobrinuti.
commendatore

#13 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by commendatore »

ja sam koristio budget predobra usluga coek fin nis nije trebalo samo fotokopija american expressa i gudbaj gas par puta dobio nov auto sa par iljada km
izvrsni direktor

#14 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

commendatore wrote:a ti ljepo na macelj ha ja :thumbup:
pa iskreno ne vidim smisao da se pravi 200km vise i 2 sata voznje vise samo radi " ne dami im pare za autoput iz principa" .. glup rezon, ali to sam samo ja...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by un1ted »

Tebi koji putujes jednom, nema smisla. Njemu koji putuje stalno, ima. Tu je razlika. Tebi je prva opcija dobra, njemu druga opcija. Ne treba sada praviti elaborat zasto bi ti trebao prvom, ili on drugom, kada nisu isti "uslovi".
Emir92

#16 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by Emir92 »

Isao za novu godinu u Austriju i moj savjet je preko Mađarske, jeste 200km duze, ali vremenski su tu negdje. Mađari ko Mađari znaju zezati, ali prosao bez problema, malo na kontroli te peglaju(mene su ispitvali gdje sam isao i sl. i pregledali gepek), ali zato 1auto na granici ispred mene bilo. I jeftinije me je izaslo sto se tice putarina+gorivo nego da sam isao na Sloveniju.
commendatore

#17 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by commendatore »

Emir92 wrote:Isao za novu godinu u Austriju i moj savjet je preko Mađarske, jeste 200km duze, ali vremenski su tu negdje. Mađari ko Mađari znaju zezati, ali prosao bez problema, malo na kontroli te peglaju(mene su ispitvali gdje sam isao i sl. i pregledali gepek), ali zato 1auto na granici ispred mene bilo. I jeftinije me je izaslo sto se tice putarina+gorivo nego da sam isao na Sloveniju.
o tome sam prico
:thumbup:
ja sam te puteve preso 50x i znam sta pricam al eto gori ja konj sto ista ikom savjetujem....
Optimist

#18 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija

Post by Optimist »

Napomenite da moze na Madjarsku ako idete za Bec. Graz, Salzburg i opcenito zapadni dio austrije nema logike.
Post Reply