Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Ljudi zna li ko jesu li cijene ovih putarina i slovenske vinjete iste za putničko auto i putnički kombi od 7 sjedišta???
-
emko1234
#2 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Nisu, za putnički auto vinjetaje 15 eura. Kombi 30 eura.jasko__ wrote:Ljudi zna li ko jesu li cijene ovih putarina i slovenske vinjete iste za putničko auto i putnički kombi od 7 sjedišta???
-
jasko__
#3 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
A sta je inace potrebno da se predje granica sa rentanim vozilom..planiram rentat kombi pa da idemo na put umjesto sa 2 auta pa kalkulisem troskove
Treba li neka punomoc ili??
Treba li neka punomoc ili??
- Optimist
#4 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
- commendatore
#5 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...
ja licno izbjegavam hrvatsku i sloveniju.... ne dam im pare iz principa za autocestu.... + sto onaj rezilet sto zovu autocesta u rejonu gradiske i slavonskog broda = sramota koje se pare placaju da se prodje........
ja licno izbjegavam hrvatsku i sloveniju.... ne dam im pare iz principa za autocestu.... + sto onaj rezilet sto zovu autocesta u rejonu gradiske i slavonskog broda = sramota koje se pare placaju da se prodje........
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Kuda ti onda ides za zapadnu evropu?commendatore wrote:dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...
- commendatore
#7 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
na madjarsku pa austriju.... 9+11 eura putarine....+ izbjegnem svu onu cergu na naplatnim postajama i svu svitu dijaspore sto dolazi i odlazi + stranci na more.... + sto na granicnom prelazu cesto proletim jer me vise i ne kontrolisu kad vide na pasosu da sam ga preso 4112341 putaizvrsni direktor wrote:Kuda ti onda ides za zapadnu evropu?commendatore wrote:dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...
-
jasko__
#8 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
A sta ako nije od rent a cara nego od privatnog lica..sto izdaju po piku i slOptimist wrote:Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
- Dope_Man
#9 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Sve ti je to na dva klika na google, daleko brze nego da pitas i cekas kad ce ti neko odgovoriti. Ali eto kad se ne znas snaci:
HR:
https://www.hak.hr/info/cestarine/
Ostale:
https://www.hak.hr/ino/vinjete-cestarine-eu/
HR:
https://www.hak.hr/info/cestarine/
Ostale:
https://www.hak.hr/ino/vinjete-cestarine-eu/
-
izvrsni direktor
#10 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Sudeci po google. 2 sata duze traje put. Preko 200 km vise. A cesto cujem i da madjari znaju zezati, tj policija njihovacommendatore wrote:na madjarsku pa austriju.... 9+11 eura putarine....+ izbjegnem svu onu cergu na naplatnim postajama i svu svitu dijaspore sto dolazi i odlazi + stranci na more.... + sto na granicnom prelazu cesto proletim jer me vise i ne kontrolisu kad vide na pasosu da sam ga preso 4112341 putaizvrsni direktor wrote:Kuda ti onda ides za zapadnu evropu?commendatore wrote:dobije sve papire od rentacar agencije.... ko da svoje auto vozis...
- commendatore
#11 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
a ti ljepo na macelj ha ja 
-
NediM17
#12 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Ja te koNbije od privatnih lica ne bih uzeo ni dzaba da daju.To su uglavnom lesHine, bez kasko osiguranja, samo te glava moze zaboliti. Ovako uzmes od rentakar agencije i to po mogucnosti neke od ovih medjunarodnih,kasko osiguranje, platis skuplje ali prst u uho, nije te briga udes, kvar, ima ko ce se za to pobrinuti.jasko__ wrote:A sta ako nije od rent a cara nego od privatnog lica..sto izdaju po piku i slOptimist wrote:Samo ugovor od rent a cara i zeleni karton. Ostalo isto kao da ides sa svojim vozilom.
- commendatore
#13 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
ja sam koristio budget predobra usluga coek fin nis nije trebalo samo fotokopija american expressa i gudbaj gas par puta dobio nov auto sa par iljada km
-
izvrsni direktor
#14 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
pa iskreno ne vidim smisao da se pravi 200km vise i 2 sata voznje vise samo radi " ne dami im pare za autoput iz principa" .. glup rezon, ali to sam samo ja...commendatore wrote:a ti ljepo na macelj ha ja
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#15 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Tebi koji putujes jednom, nema smisla. Njemu koji putuje stalno, ima. Tu je razlika. Tebi je prva opcija dobra, njemu druga opcija. Ne treba sada praviti elaborat zasto bi ti trebao prvom, ili on drugom, kada nisu isti "uslovi".
-
Emir92
#16 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Isao za novu godinu u Austriju i moj savjet je preko Mađarske, jeste 200km duze, ali vremenski su tu negdje. Mađari ko Mađari znaju zezati, ali prosao bez problema, malo na kontroli te peglaju(mene su ispitvali gdje sam isao i sl. i pregledali gepek), ali zato 1auto na granici ispred mene bilo. I jeftinije me je izaslo sto se tice putarina+gorivo nego da sam isao na Sloveniju.
- commendatore
#17 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
o tome sam pricoEmir92 wrote:Isao za novu godinu u Austriju i moj savjet je preko Mađarske, jeste 200km duze, ali vremenski su tu negdje. Mađari ko Mađari znaju zezati, ali prosao bez problema, malo na kontroli te peglaju(mene su ispitvali gdje sam isao i sl. i pregledali gepek), ali zato 1auto na granici ispred mene bilo. I jeftinije me je izaslo sto se tice putarina+gorivo nego da sam isao na Sloveniju.
ja sam te puteve preso 50x i znam sta pricam al eto gori ja konj sto ista ikom savjetujem....
- Optimist
#18 Re: Putarine Hrvatska, Italija...vinjete Slovenija
Napomenite da moze na Madjarsku ako idete za Bec. Graz, Salzburg i opcenito zapadni dio austrije nema logike.