Put za Ulcinj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kataklinger

#1 Put za Ulcinj

Post by Kataklinger »

Potaknut temom "Put za Makarsku", otvaram i ja ovu. Istina da bi bilo urnebesno da se otvaraju teme za svaki grad ponaosob, ali...mislim da većina ljudi ide, što se tiče Hrvatske ka Makarskoj, i Crne Gore ka Uclinju, pa bi bilo od koristi da i ova tema zaživi. Dakle, put od Sarajeva do Ulcinja: pišite sve moguće rute i iskustva. Znam da postoji viamichelin i e-distance, ali mi sajtovi sigurno ne mogu prenijeti iskustva :)
Išao sam jednom ka Ulcinju rutom Sarajevo-Trnovo pa prema Goraždu i Foči, i onda na GP Šćepan polje (gluplji i jadniji GP nisam vidio), dalje Nikšić-Podgorica (u Podgorici nije bilo ni jednog jedinog j*benog putokaza ka Ulcinju, bilo je to prije 4 godine, još se radio neki kružni tok u sred Podgorice,, ima minimalno 6 puteva na koje se račvo' kružni, i nije pisalo koji je prema Ulcinju...znači haos nad haosima). Dalje je bilo prema Skadarskom jezeru, pa Bar i konačno Ulcinj.
cenecimoveocino

#2 Re: Put za Ulcinj

Post by cenecimoveocino »

Mi svake godine idemo tom rutom,samo sto krenemo iz Zenice.
Zenica Ulcinj tom rutom cca 6 sati.
Sto se tice putokaza kroz CG I tih kruznih tokova,to je manje vise pri kraju radova.
Samo mi se uvijek nademo u koloni kad se prode tunel ispred Bara,tu se malo duze ceka.
Na granicnom prijelazu,zavisi kako te sreca zatrefi,kad se vracamo kuci iz CG uvijek jedan granicar obide kolonu auta ako neki bus ili kamion prravi zastoj,pa nas pusti :D
Ali ovi nasi uhljupi naa tom Granicnom prelazu da Bog sacuva.
Ako je bus provjeravaju ga po pola sata,katastrofa :evil:
Na ovoj ruti ima dosta odmaralista,a meni najdraze je kad se tek ude u CG na onom jezeru imas kao sadrvan pored puta,uvijek bude jedan ciko prodaje med I ljekovite trave.
Prije par godina smo se vracali na Mostar(ne sjecam se sad tacno rute,ali smo ulazili I u HR),traje oko 3-4 h duze.
Nikad vise tim putem.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
golman

#3 Re: Put za Ulcinj

Post by golman »

cenecimoveocino wrote:Mi svake godine idemo tom rutom,samo sto krenemo iz Zenice.
Sto se tice putokaza kroz CG I tih kruznih tokova,to je manje vise pri kraju radova.
Samo mi se uvijek nademo u koloni kad se prode tunel ispred Bara,tu se malo duze ceka.
Na granicnom prijelazu,zavisi kako te sreca zatrefi,kad se vracamo kuci iz CG uvijek jedan granicar obide kolonu auta ako neki bus ili kamion prravi zastoj,pa nas pusti :D
Na ovoj ruti ima dosta odmaralista,a meni najdraze je kad se tek ude u CG na onom jezeru imas kao sadrvan pored puta,uvijek bude jedan ciko prodaje med I ljekovite trave.
Prije par godina smo se vracali na Mostar(ne sjecam se sad tacno rute,ali smo ulazili I u HR),traje oko 3-4 h duze.
Nikad vise tim putem.

Ako si ulazio u Hrvatsku,onda si zalutao,jer je ruta ......Trebinje,Ljubinje,Stolac,Mostar,Jablanica,Konjic....itd
likce

#4 Re: Put za Ulcinj

Post by likce »

1.
Sarajevo - trnovo - foca - scepan polje- niksic - podgorica, nije lose ako ti se zuri,put je katastrofa,usko i ne obiljezeno,granicni prijelaz je haos,poslije granice kada krenes kroz one tunele sto su isklesani u kamenu samo cekas kad ce te pokupiti kakva stijena,ako ostanes u kvaru od foce do niksica bolje ti je da se ubijes jer nema zivog insana uokolo.

2.
Sarajevo - foca - tjentiste-cemerno- trebinje- gp zupci-herceg novi-tivat-budva-bar-ulcinj, put je malkice bolji,haos je od foce do tjentista,preko cemernog napravljen pristojan tunel,dolazis u trebinje,prelazis granicu,herceg novi,trajektom se prebacis do tivata(cca 4 e) i nastavljas dalje

3.
sarajevo -mostar-stolac-ljubinje-trebinje-i dalje kao u prethodnom pravcu

4.
sarajevo-mostar-neum-dubrovnik-itd,ovdje moras preci puno granica

Moj izbor bi bio ovim redosljedom: broj 3,broj 2, broj 4, broj 1(najbrze
golman

#5 Re: Put za Ulcinj

Post by golman »

fetic wrote:1.
Sarajevo - trnovo - foca - scepan polje- niksic - podgorica, nije lose ako ti se zuri,put je katastrofa,usko i ne obiljezeno,granicni prijelaz je haos,poslije granice kada krenes kroz one tunele sto su isklesani u kamenu samo cekas kad ce te pokupiti kakva stijena,ako ostanes u kvaru od foce do niksica bolje ti je da se ubijes jer nema zivog insana uokolo.

2.
Sarajevo - foca - tjentiste-cemerno- trebinje- gp zupci-herceg novi-tivat-budva-bar-ulcinj, put je malkice bolji,haos je od foce do tjentista,preko cemernog napravljen pristojan tunel,dolazis u trebinje,prelazis granicu,herceg novi,trajektom se prebacis do tivata(cca 4 e) i nastavljas dalje

3.
sarajevo -mostar-stolac-ljubinje-trebinje-i dalje kao u prethodnom pravcu

4.
sarajevo-mostar-neum-dubrovnik-itd,ovdje moras preci puno granica

Moj izbor bi bio ovim redosljedom: broj 3,broj 2, broj 4, broj 1(najbrze
Braaavo... :hajmooo:

najbolje na Ivan-sedlo pa na Mostar...

mada...ovo pod broj 1 nije loše ako je suvo vrijeme...
makse seljanko makse

#6 Re: Put za Ulcinj

Post by makse seljanko makse »

Najbolji put je ovaj pod brojem 3.
Takodjer sad ima i brza varijanta kad se iz Trebinja krene prema Niksicu,granica ok i ne placa se ona cestarina,dalje se spusta prema Kamenarima i onda za Kotor,u Kotoru se ide na tunel i na kraju se spusta na kruzni tok poslje Tivta.Ovdje se takodjer izbjegne placanje trajekta.Ovo je cak brzi put pored toga sto je jeftiniji u odnosu na onaj kad se ide prema HN-u.
Jedina je prednost kad ides na HN sto se duze vozis uz obalu,ko je sa djecom sigurno laksa varijanta jer su mirniji(vide more) :D
cenecimoveocino

#7 Re: Put za Ulcinj

Post by cenecimoveocino »

golman wrote:
cenecimoveocino wrote:Mi svake godine idemo tom rutom,samo sto krenemo iz Zenice.
Nikad vise tim putem.

Ako si ulazio u Hrvatsku,onda si zalutao,jer je ruta ......Trebinje,Ljubinje,Stolac,Mostar,Jablanica,Konjic....itd
Nisam zalutao,tako smo htjeli :mrgreen:
honky tonk

#8 Re: Put za Ulcinj

Post by honky tonk »

vozi li sutra neko u tom pravcu? :roll:
Post Reply