Pozdrav ljudi,
Može li mi neko reći iz iskustva, ko dosta putuje, koji je najbolji put za Ljubljanu? Planiram uskoro ići i svaki savjet vezano za preporuku na šta trebam pripaziti, tipa troškova cestarine, ograničenja brzine i sl je dobrodošao!
Hvala puno unaprijed.
Adi
Put za preporuku prema Ljubljani?
Moderator: anex
- Skream
#2 Re: Put za preporuku prema Ljubljani?
Trebaš pripaziti na sve što si napisao. Kupiti vinjetu na granici obavezno!
Ceste su super i uređene, ulaz u Ljubljanu je lagan pravo. Obrati pažnju na brzinu i pojas, tu nemaju milosti.
Sretan put
Ceste su super i uređene, ulaz u Ljubljanu je lagan pravo. Obrati pažnju na brzinu i pojas, tu nemaju milosti.
Sretan put
- iceman ze
#3 Re: Put za preporuku prema Ljubljani?
Vinjetu mozes uzeti na granicnom prijelazu i iznosi 15 EUR /7 dana. Znaju stajati sa dvogledima na mostovima ili neupdaljivim kombijima pored ceste. Ako imas gps on ce te upozoravati na kamere, ako ne, onda obavezno prati sve znakove ogranicenja. U centru grada imas dosta podzemnih garaza, imas obezbjedjenje, kamere i sl. placas kada krenes vani. Po Ljubljani mozes koristiti gradski prijevoz, kupis karticu koju nadopunjavas na automatu na autobuskim stanicama, cekiras prilikom ulaska u bus. Imas 2 ulaza (za koja znam) prvi na koji naidjes te vodi prema zeljeznickoj/autobuskoj stanici, a drugi poslije njega vodi u centar grada. Imas via michelin stranicu na njoj imas sve sto te zanima.
-
adi2012
#4 Re: Put za preporuku prema Ljubljani?
Hvala na odgovorima, od velike su pomoći!
Pregledao sam rute preko viamichelin i opcija preko Bosanske Gradiške je najisplatljivija za mene
LP,
Adi
Pregledao sam rute preko viamichelin i opcija preko Bosanske Gradiške je najisplatljivija za mene
LP,
Adi