Put u Crnu Goru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ElRe

#26 Re: Put u Crnu Goru

Post by ElRe »

Od Foce do Cemernog imas 30-40 min puta koji je dosta krivudav i uzak, ali je asfalt. To je inace jedini put iz istocne Bosne prema Trebinju i zna da bude opterecen. U zadnje vrijeme dosta putnika iz Srbije ide tim putem prema Trebinju i moru. Od Cemerna pa dalje put je odlican (za nase uslove).

Sto se tice Scepan Polja manje-vise je sve poznato. Uzak put, mjestimicno makadam, kamion/autobus i malo auto se tesko mimoilaze, a sada su aktuelni i radovi pa ima zastoja i cekanja. Da se razumijemo, nije to nista strasno, ali nije ni ugodno. Kada se udje u CG put je dobar i nije opterecen.

Ja bih licno izabrao prvu varijantu.
ado-šampion

#27 Re: Put u Crnu Goru

Post by ado-šampion »

friskyoreo wrote:Joj ja sam jednom zalutao dole, htio sam na to Scepan polje ali sam negdje skrenuo i otisao u pm. Cijelu noc se vozio kroz nekakve planine. Onda sat vremena izgubio na pogresan granican prelaz. Na navigaciji bilo da ima granicni prelaz i put u cg, i skrenuo s glavne ceste i vozio tamo. Dosao na "granicni prelaz" tu parkirana Lada Niva, 2 lika gledaju u mene kao da sam ubio koga. Kaze ovo je samo granicni prelaz za lokalno stanovnistvo, moras ici u Trebinje cini mi se. To je bilo 2010, znam da sam se iznervirao, ali kad sam presao u CG ostatak puta je bio ok. Samo sto su crnogorci ludji vozaci od nasih cini mi se.
To si bio u Grahovu garant, samo ne znam kako sa Scepan polja dodje do njega. :-)
friskyoreo

#28 Re: Put u Crnu Goru

Post by friskyoreo »

ado-šampion wrote:
friskyoreo wrote:Joj ja sam jednom zalutao dole, htio sam na to Scepan polje ali sam negdje skrenuo i otisao u pm. Cijelu noc se vozio kroz nekakve planine. Onda sat vremena izgubio na pogresan granican prelaz. Na navigaciji bilo da ima granicni prelaz i put u cg, i skrenuo s glavne ceste i vozio tamo. Dosao na "granicni prelaz" tu parkirana Lada Niva, 2 lika gledaju u mene kao da sam ubio koga. Kaze ovo je samo granicni prelaz za lokalno stanovnistvo, moras ici u Trebinje cini mi se. To je bilo 2010, znam da sam se iznervirao, ali kad sam presao u CG ostatak puta je bio ok. Samo sto su crnogorci ludji vozaci od nasih cini mi se.
To si bio u Grahovu garant, samo ne znam kako sa Scepan polja dodje do njega. :-)
Pojma nemam, znam da sam se vozio cijelu noc, samo jednom sam naletio na auto iz suprotnog smijera. Bile su neke planine, sume, bilo je i makadama. Sjetio sam se onog filma wrong turn. :D Znam samo da kad je svanulo i kad sam vidio neko naselje i ljude, kamen sa srca mi je pao. :D
ado-šampion

#29 Re: Put u Crnu Goru

Post by ado-šampion »

Ja sam prije 2 godine zavrsio u Grahovu na tom "prelazu za lokalno stanovnistvo". I mene su pustili. Krenuo iz Budve, pa rekoh da vidim Kotor, pa Trebinje. Trebao sam pravo na Viluse, ali me ViaMichelin naveo na Grahovo. Jos se ja vracao nazad jer sam bio fulio skretanje. :lol: Uglavnom brdska seoska cesta, i na granici 2 covjeka.

Dobro se raspitajte kako sta kad idete, zapisite veca mjesta, prelaze, stanite pitajte. Navigacije i ViaMichelin su samo mala pomoc na nasim cestama.
probook

#30 Re: Put u Crnu Goru

Post by probook »

Ma piči na Mostar, pa Bileca, pa Niksic itd. Put odlican, na odmoru si nigdje ti se ne zuri :D
armminn

#31 Re: Put u Crnu Goru

Post by armminn »

Sta mi treba od papira kada prelazim granicu auto je na oca.Da li punomoc ??
Kataklinger

#32 Re: Put u Crnu Goru

Post by Kataklinger »

Libyano wrote: Obrati pažnju, ukoliko se uputiš ovim putem, da rutu od Podgorice do tunela saobraćaj nadgleda helikopter.
Sretno.
probook wrote:Dosta ti je bolje ici na Podgoricu (Bileca - Niksic - Podgorica), pa se kroz onaj veliki tunel spustis na more.
Gdje je tačno taj tunel od Podgorice prema primorju? Zadnji put kad sam prolazio kroz Podgoricu prije nekih 5 godina nije bilo ni putokaza ni kojeg q*ca palca, znam samo da je bio neki kružni tok u po Podgorice u izgradnji i da se račvo na jedno 6-7 puteva, i ponavljam od kojih ni jedan nije bio obilježen putokazom.
ElRe

#33 Re: Put u Crnu Goru

Post by ElRe »

Sada kad ides iz pravca Niksica prema PG imas 4, 5 kruznih tokova dok dodjes do tunela Sozine, pravac Virpazar, Skadarsko jezero. Tunel je na cca 20ak km od Podgorice prama Petrovcu, Baru itd...
Edin H.

#34 Re: Put u Crnu Goru

Post by Edin H. »

Kataklinger wrote:
Libyano wrote: Obrati pažnju, ukoliko se uputiš ovim putem, da rutu od Podgorice do tunela saobraćaj nadgleda helikopter.
Sretno.
probook wrote:Dosta ti je bolje ici na Podgoricu (Bileca - Niksic - Podgorica), pa se kroz onaj veliki tunel spustis na more.
Gdje je tačno taj tunel od Podgorice prema primorju? Zadnji put kad sam prolazio kroz Podgoricu prije nekih 5 godina nije bilo ni putokaza ni kojeg q*ca palca, znam samo da je bio neki kružni tok u po Podgorice u izgradnji i da se račvo na jedno 6-7 puteva, i ponavljam od kojih ni jedan nije bio obilježen putokazom.
Zaletis se na foru, nije New York :skoljka:
taureg71

#35 Re: Put u Crnu Goru

Post by taureg71 »

armminn wrote:Sta mi treba od papira kada prelazim granicu auto je na oca.Da li punomoc ??

NISTA ti ne treba 300%, cesto idem iz Bilece u CG i vozim tudja auta...samo saobracajna i naravno tvoja vozacka i licna karta
taureg71

#36 Re: Put u Crnu Goru

Post by taureg71 »

probook wrote:Ja ne bih na Trebinje. Jes da odmah dodjes na more, ali imas cekanje na trajekt, guzvu sigurno na granici, guzvu uz obalu mora kuda ides, sve su naseljena mjesta znaci haos. Dosta ti je bolje ici na Podgoricu (Bileca - Niksic - Podgorica), pa se kroz onaj veliki tunel spustis na more.
GUZVA??? hahaha salise se..pa nema niko dole do 10. jula...trajekti pice na 5 minuta, ne ceka se duze...idem svake nedelje do Tivta pa jako dobro znam...nigdje niko
taureg71

#37 Re: Put u Crnu Goru

Post by taureg71 »

Nabucco wrote:Da li je bolje ici preko Šćepan Polja prema Nikšiću, ili iz Trebinja preko Vilsua pa na Nikšić ??
Gledam na viamichelin, ima dosta upozorenja i ogranicenja na ovaj put Šćepan polje-Nikšić.
Scepan Polje ni u ludilu, jezivooooo..pa zimus je bila nesreca bas zbog loseg puta, 3 cure zaginule namrtvo :!: :?:
armminn

#38 Re: Put u Crnu Goru

Post by armminn »

Ima li kakva navigacija dobra za mobitel da ste koristili kada ste isli ????
Last edited by armminn on 29/06/2015 00:03, edited 1 time in total.
drunken tiger

#39 Re: Put u Crnu Goru

Post by drunken tiger »

armminn wrote:Ove godine prvi put idem na more sa autom aBd.Picim za Sutomore.Inace auto mi je registrovana na oca,da li treba da vadim punomoc da bi vozio preko granice ?? ako da,onda sta,kako i gdje ?
Druga stvar skinuo sam na mob navigaciju preko gps offline radi ok je.Nju cu da korisim posto ne znam put.Vasi prijedlozi ?
Treca stvar ima li neka fina karta na netu da lijepo pogledam put.Hvala raja
Ako ne moraš ići u Sutomore nemoj. Moj ti je savjet da izbjegavaš Crnu Goru za ljetovanje. More je užasno prljavo, plivaju pelene, ulošci i sl. Crna Gora (sutomore) je jako prljavo i na ulicama. Ukratko katastrofa i preporuka svoma da izbjegavaju. Ako baš moraš ići izbjegavaj Šćepan Polje-Plužine-Nikšić-Podgorica..Put je užasan, neuslovan, kao oni u Indiji. Radije idi par sati duže drugom rutom nego s glavom u torbi. Znam da ste svi super vozači, eksperti ali put je užasan.
I još jednom ako ne moraš u sutomore nemoj. Prijateljski savjet.
pashasolidni

#40 Re: Put u Crnu Goru

Post by pashasolidni »

armminn wrote:Sta mi treba od papira kada prelazim granicu auto je na oca.Da li punomoc ??
ne treba ti nishta osim saobracajne dozvole i evrica :D
Libyano

#41 Re: Put u Crnu Goru

Post by Libyano »

Edin H. wrote:
Kataklinger wrote:
Sretno.
Zaletis se na foru, nije New York :skoljka:
Imas sada od tog kruznog bar jos 5 komada kada ides prema Petrovcu - moru. Oko Skadarskog jezera saobracaj nadzire helikopter. Kada se prodje Skadarsko jezero ima skretanje lijevo prema Petrovcu kroz tunel i pravo je obilazni put. Skrati se mozda nekih 15-20km, ali obzirom da se brze vozi, vremenska usteda je jos veca. Iz tunela kada izadjes imas jos 3-4km do mora. Od Petrovca do Sutomora je isto tako, mozda 3 km. I svi su kruzni dobro obiljezeni.
Post Reply