Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Berra_Sa
#1 Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Pozdrav,
imam namjeru da idem u Njemacku. U dvojbi sam kuda da idem, preko Madjarske ii Slovenije? Ostajem 10 dana tako da bi Slovenija vinjeta bila 30eura...
Dajte neko misljenje..
imam namjeru da idem u Njemacku. U dvojbi sam kuda da idem, preko Madjarske ii Slovenije? Ostajem 10 dana tako da bi Slovenija vinjeta bila 30eura...
Dajte neko misljenje..
- Bakir1
#2 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Imas vinjetu u slo vinjetu i u at imas i karavanke 6 eur slo 5 at cini mi se.
Ps gorivo u njemackoj je jeftinije nego u slo i at
Ps gorivo u njemackoj je jeftinije nego u slo i at
-
Berra_Sa
#3 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Bakir1 wrote:Imas vinjetu u slo vinjetu i u at imas i karavanke 6 eur slo 5 at cini mi se.
koliko sam racunao oko 100 eura izadje preko slovenije bez goriva, a preko madjatske 22 eura vinjete plus gorivo koje cu potrosit jer je dalje 160 kilmetara u jednom pravcu
- sheilak
#4 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Zavisi gdje ides nije isto u berlin i npr stuttgarta (r)
Last edited by sheilak on 21/12/2015 18:46, edited 1 time in total.
- sparky
#5 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
5,5€ karavanke tunel, 7€ tunel na izlazu prema de, 8,10€ 10 dana vinjeta at, cijena dizela od 0,92-1.17€. Pumpe na autoputu su skuplje 20-30 centi.
- Ned071
- animals
#7 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Preko Madjarske ti ne treba vinjeta, ali moras znati put..Berra_Sa wrote:Bakir1 wrote:Imas vinjetu u slo vinjetu i u at imas i karavanke 6 eur slo 5 at cini mi se.
koliko sam racunao oko 100 eura izadje preko slovenije bez goriva, a preko madjatske 22 eura vinjete plus gorivo koje cu potrosit jer je dalje 160 kilmetara u jednom pravcu
ides na Samac pa na Viroviticu..
-
Berra_Sa
#8 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
FrankfurtNed071 wrote:Gdje ides?
-
Berra_Sa
#9 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
animals wrote:Preko Madjarske ti ne treba vinjeta, ali moras znati put..Berra_Sa wrote:Bakir1 wrote:Imas vinjetu u slo vinjetu i u at imas i karavanke 6 eur slo 5 at cini mi se.
ides na Samac pa na Viroviticu..
Mogu ici na Osijek pa na Monah i na autopu prema budimpesti pa na bec...
- animals
#10 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Pa mozes kuda hoces..imas sto alternativa..
Samo ti govorim ako ces preko Beca, da ne moras placati u Madjarskoj vinjetu..
moras ici lokalnim cestama, gdje isto mozes voziti 120 kh..
ja uvijek idem za Bosnu iz Beca tim putem i obratno..
- Ned071
#11 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Cini mi se da sam isao na salzburg. U austriji imas putarinu i plus mostarinu i tunele...Berra_Sa wrote:FrankfurtNed071 wrote:Gdje ides?
-
Berra_Sa
#12 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ma kontam se i ako platim tih 13 eura opet mi je dosta manje nego preko slovenije?? Ne znam kakva je situacija na granicianimals wrote:Pa mozes kuda hoces..imas sto alternativa..
-
dnaxy
#13 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
odes do zapresica autoputom, tu sidjes i onda odes u kumrovec.tu udjes u sloveniju.onda ides do rogaske slatine i pratis celje,iz celja ides u velenje a iz velenja ides u slovenj gradec pa dravograd.tu ulazis u austriju i vozis se neki 30 km do autoputa.na griffen-u sebi kupis vinjetu i onda pratis autoput prema villachu pa onda prema salzburgu.sa minimalno gubljenja vremena izbjegavas vinjetu u sloveniji kao i tunel karawanke.ako zelis, mozes za neki 30 min. voznje zaobic i dva tunela u sredini austrije.u sustini sto se tice putarine,moras samo platit hr. i austrijsku vinjetu.
a imas mogucnost da iz griffena ides prema grazu i onda pratis linz,passau,nürnberg i ffm.tu imas jedan tunel za platiti.mislim da je bio 4 eura.sad je nesto sigurno skuplji, ali da se i on zaobici. moras sic kod grada leobena vozit se neki pola sata bundeskom (dvije trake) i opet se vratiti na autoput.
a imas mogucnost da iz griffena ides prema grazu i onda pratis linz,passau,nürnberg i ffm.tu imas jedan tunel za platiti.mislim da je bio 4 eura.sad je nesto sigurno skuplji, ali da se i on zaobici. moras sic kod grada leobena vozit se neki pola sata bundeskom (dvije trake) i opet se vratiti na autoput.
- animals
#14 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ja kad sam god isao, nema uopce guzve,jedno auto ili nijedno..Berra_Sa wrote:Ma kontam se i ako platim tih 13 eura opet mi je dosta manje nego preko slovenije?? Ne znam kakva je situacija na granicianimals wrote:Pa mozes kuda hoces..imas sto alternativa..
govorim za granicni prijelaz Barich.. Virovitica.sa Hrvatske strane..
-
Berra_Sa
#15 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
dnaxy wrote:odes do zapresica autoputom, tu sidjes i onda odes u kumrovec.tu udjes u sloveniju.onda ides do rogaske slatine i pratis celje,iz celja ides u velenje a iz velenja ides u slovenj gradec pa dravograd.tu ulazis u austriju i vozis se neki 30 km do autoputa.na griffen-u sebi kupis vinjetu i onda pratis autoput prema villachu pa onda prema salzburgu.sa minimalno gubljenja vremena izbjegavas vinjetu u sloveniji kao i tunel karawanke.ako zelis, mozes za neki 30 min. voznje zaobic i dva tunela u sredini austrije.u sustini sto se tice putarine,moras samo platit hr. i austrijsku vinjetu.
Hvala na odgovoru, znas li kolika je razlika u gorivu?
- vjesticanametli
#16 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
ovaj put je skroz ok i nema potreba placati vinjete u sloanimals wrote:Pa mozes kuda hoces..imas sto alternativa..
-
dnaxy
#17 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
pa tu je to..kroz slo. vozis 80/90 km/h tako da ne trosis puno..put je isto slabo prometan tako da ces sacuvat ipak novca.samo na putarinama ces da sacuvas do nekih 50 €.ako imas vremena,mozes da ides do dervente pa skrenes prema srbcu,topoli,dubici i u kostajnici udjes u hr.pa onda ides sisak zagreb..tako zaobilazis i onih 10 eura hrvatskog autoputa. put je lijep(nema rupa) i nema puno vozila po njemu..komotno ides 100 km/h na sat 
-
Berra_Sa
#18 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ma nema veze samo sto cu zaobic sloveniju i karavanke ustedio bi oko 40 ednaxy wrote:pa tu je to..kroz slo. vozis 80/90 km/h tako da ne trosis puno..put je isto slabo prometan tako da ces sacuvat ipak novca.samo na putarinama ces da sacuvas do nekih 50 €.ako imas vremena,mozes da ides do dervente pa skrenes prema srbcu,topoli,dubici i u kostajnici udjes u hr.pa onda ides sisak zagreb..tako zaobilazis i onih 10 eura hrvatskog autoputa. put je lijep(nema rupa) i nema puno vozila po njemu..komotno ides 100 km/h na sat
- HardCore
#19 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Pozdrav, planiram ovih dana ici u Hamburg, zanima me koji je najbolji put uz minimalne troskove, posto sam kupio auto nedavno koje je uvezeno is austrije na sebi ima tu neku vinjetu za cijelu austriju koja vazi do kraja 2015te...koliki bi mi otp bili troskovi do Hamburga..prosjecna potrosnja auta 5-6 lit.
- Sodom1
#20 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ne tocno.Berra_Sa wrote:dnaxy wrote:odes do zapresica autoputom, tu sidjes i onda odes u kumrovec.tu udjes u sloveniju.onda ides do rogaske slatine i pratis celje,iz celja ides u velenje a iz velenja ides u slovenj gradec pa dravograd.tu ulazis u austriju i vozis se neki 30 km do autoputa.na griffen-u sebi kupis vinjetu i onda pratis autoput prema villachu pa onda prema salzburgu.sa minimalno gubljenja vremena izbjegavas vinjetu u sloveniji kao i tunel karawanke.ako zelis, mozes za neki 30 min. voznje zaobic i dva tunela u sredini austrije.u sustini sto se tice putarine,moras samo platit hr. i austrijsku vinjetu.
Hvala na odgovoru, znas li kolika je razlika u gorivu?
Sidje na izlazu Mokrice(11 kuna) zatim Pregrada( ne ide na Kumrovec) i onda dolazi Hum na Sutli/Rogatec granicni prelaz ,dalje je manje vise isto kako je napisano npr. ne ulazis u Rogasku Slatinu ,ali ako imas navigaciju pukni Dravograd i to je to. Griffin ( tu me spucao kamion
Kroz Slo ovim pravcem duze je jedno 30-40 km ali ubise krivine i usponi, naravno jako losa cestai uska. Po danu je naravno guzva ako navece prodjes nema tolike guzve
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#21 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Sjedi u Autobus i budi gospodin kad vec autom cigancis
- Sodom1
#22 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Karawanka je 7 € ,i on se moze zaobici preko Jesenice ,Planica ,folovi golovi NO u ovim zimskim uslovima ne bih preporucio jer je strancuga ogromana,usko preusko, Alpe prejahivas
Ovaj Tauerntunell od 11 € da se on zaobici izlaz Rennweg am Katschberg isto ne bih preporucio u ovim zimskim uslovima al Svabe stave rampu kad se ne moze proci, jases gore po brdima isto ,al Svabo je napravio cestu boli glava i naravno kod njih je sve ogranicenje 100 km/h , ima tu krvina mnogo,ima i pravaca . Gore je na vrhu zimovaliste boli glava ,cak ima jedan radar na vrhu tako da se ne zahukas previse
Ovaj Tauerntunell od 11 € da se on zaobici izlaz Rennweg am Katschberg isto ne bih preporucio u ovim zimskim uslovima al Svabe stave rampu kad se ne moze proci, jases gore po brdima isto ,al Svabo je napravio cestu boli glava i naravno kod njih je sve ogranicenje 100 km/h , ima tu krvina mnogo,ima i pravaca . Gore je na vrhu zimovaliste boli glava ,cak ima jedan radar na vrhu tako da se ne zahukas previse
- Sodom1
#23 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ne bi ni to preporucio ,odose zivciMatijevic_Vlado wrote:Sjedi u Autobus i budi gospodin kad vec autom cigancis
Slicno ko u filmu ´ko to tamo peva´
Ljudi puse u nekim busovima ,dalje da ne nabrajam
- HardCore
#24 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Pa ako si ti gospodin u autobusu vozaj se i dalje u njemu...Matijevic_Vlado wrote:Sjedi u Autobus i budi gospodin kad vec autom cigancis
-
condy
#25 Re: Put do Njemacke preko Madjarske ii Slovenije
Ja sam za Frankfurt išao dvjema dionicama Zagreb-Ljubljana-Salzburg-Minhen-Ninberg-Ašafenburg-Frankfurt ( najbrža cesta ) i Zagreb-Maribor-Grac-Pasau-Regenzburg-Ninberg-Frankfurt ( kraća i sporija dionica ). Gorivo u Njemačkoj, pogotovo oko Minhena je najskuplje na autoputu. Otprilike se kreće između 1,20 eura do 1,50 eura, ovisno od pumpe. Kroz Austriju je najjeftinije, može se naći ispod 1 eura. Vinjete kroz Slo su najskuplje.Berra_Sa wrote:FrankfurtNed071 wrote:Gdje ides?