Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Podrzajeteli pustanje NASERA ORICA na slobodu!??

Da
11
58%
Ne
8
42%

Total votes: 19

_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:17, edited 1 time in total.
supernatural

Post by supernatural »

Buraz, to je i meni jasno.Svi moraju u svakom slučaju doći pred lice pravde.Svi su krivi doik se ne dokaže suprotno.I ja smatram da je Naser ( ili neki drugi tadašnji " glavešina " ) trebao otići u Haag, čisto da se dokaže da je nevin.Komp. mi je kriza....zato sorry, što ja ovako šturo....
eto, bez uvrede......PEACE 8-)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:17, edited 1 time in total.
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

Kad smo vec kod Holiday Inna bas neki dan jaran mi pomenu nekog Dragana koji je bio Direktor Holiday Inna do 1992 - i navodno otisao iz Sa tokom rata. Jaran nije Sarajlija pa valjda nije ni obratio paznju, a meni bas zaintersova to poznavajuci sta se radilo sa Holiday Inna. Da znam da je cetnik ili da je ucestvovao u pucanju na civile i organizaciji svega toga - Image Ima li gdje kakva lista ili neki spisak trazenih cetnika i tome slicno?
Last edited by Sarajevska Princeza on 13/08/2004 02:28, edited 1 time in total.
supernatural

Post by supernatural »

_BaykoNoor_ wrote:Hm,vidim to za comp.Znam kako je :( :(
Fol cijele price je sljedeci:Nasera Orica nisam nigdje nazvao pizdom,kukavicom ili nekim pogrdnim imenom.Taj covjek je heroj i zasluzio je spomenik za zivota.Ali,svojim polozajem tokom rata imao je izvjesnu odgovornost koja je sad odvedena u pitanje radi ponasanja potcinjenih.Ode u Hag,otvori se proces,pocne sudjenje,izjavi da nije kriv,izvedu se svjedoci tuzbe koji ce reci sve najgore i svjedoci tuzbe koji ce rec i sve najbolje.Sud zasjeda,uvazi cinjenicu da je u Srebrenici vladala teska situacija,da je bilo nemoguce uspostaviti komandni lanac sem na papiru,da je VRS cijelo vrijeme napadala.Oric objasni da je znao za neke od zlocina ali da ih nije mogao sprijeciti jer nije bilo ni vremena ni sredstava,da su izvrsioci imali teske gubitke u porodicama,da su neki izginuli i da se on kaje za ono sto nije mogao uraditi.Presuda:OSLOBADJA SE po svim tackama optuznice.
Razlog zasto sam ja za to je jednostavan:zelim da moj narod i moja drzava opstanu.Njih ima 13 miliona nas puno manje.Oni mogu izgubiti jos sto ratova mi nijedan.Oni su mitomani kojima je jedino moguce usta zacepiti pravim dokazima.Najlakse nam je klepnuti usima i pustiti im kako hoce.E nema toga,stotine hiljda mrtvih Bosnjaka su razlog zasto treba demontirati onu monstruoznost od RS i zasto ih treba goniti do kraja zivota.
Oruzano nisu prosli,uvijek ce pokusavati proci drugim nacinima.I zato imne treba davati sredstava.Pametno:takt i diplomatija,sa osmijehom na licu i puskom pod krevetom.K'o gospoda,a ne k'o oni-barabe.
:-D
E vala nadođosmo ja i ti 8-) for the record....u pravu si....... :-D
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:16, edited 1 time in total.
focak

Post by focak »

Naravno da nije kriv, to je cilj da se i ovo malo heroja oblati i okrivi pa bilo kako. Samo se pitam ko je slijdeci Dudakovic, Mahmuljin, Delic. Znate sta su sve rahmetli Alagicu podbacivali. Narod Srebrnice zna sta je Naser Oric i oni najbolji komentar mogu dati a ne neke osobe koje citaju po nekim lazinim novinama kao sto su Dani ili Slobodna Bosna. Te inace novine su samo tu da blate Bosnjake. Nakraju nece imti dokaza pa ce mu pripisati kriminal, prostituciju itd.
Post Reply