Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Podrzajeteli pustanje NASERA ORICA na slobodu!??

Da
11
58%
Ne
8
42%

Total votes: 19

Jelaski_Jalijas

#1 Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Post by Jelaski_Jalijas »

Posteni , al neduzan general Naser Oric vec duze vrijeme se nalazi u Haskom pritvoru mi znamo da je oduvijek govorio da nije kriv i ako treba da ide u Haag nece bjezati !!! Mi svi znamo da nije kriv i mislim da bi neka peticija ili na neki drugi nacin trebali pomoc Naseru Oricu za privremeno pustanje na Slobodu!!!!!!

NASERE SAMPIONE!!!!
silence_is_sexy

#2 Re: Pustimo Nasera Orica na slobodu !!!!!!

Post by silence_is_sexy »

Jelaski_Jalijas wrote:Posteni , al neduzan general Naser Oric
:lol: :lol: :lol:

super...

mozda i njega puste kao i blaskica....

anyway...nije ni oric bas cvjecka.. i on ima, malo je rec', sumnjivu proslost....pa lik je bio milosevicev bodyguard izmedju ostalog... ali je ipak marginalna licnost koju haag treba da malo ocrni i bosnjake i cijelom tribunalu da prividnu sliku objektivnosti i nepristrasnosti (kroz zastupljenost "svih zaracenih strana"), a samim time i opravdanosti trosenja milionaa eura na rad tribunala....jer zaboga kako bi ovaj svijet funkcionisao bez jedne tako pravedne institucije....

haag je cirkus opsti....

peace & out :x
elviss83

Post by elviss83 »

Naser Oric je heroj i trebao bi biti na slobodi.
Jelaski_Jalijas

Al slabo da iko to podrzaje on da je znao da ce nas Milosevic pokusat zaklat ko sto je uradio dosta ljudi ; on mu ne bi bio tjelohranitelj on je HEROJJ I MORA NA SLOBODU!!!!
vee-jay

Post by vee-jay »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
tako je heroji moraju na slobodu, a ja cu dobrovoljno u haag da zamijenim njegovu stolicu
malo morgen.
ako ti je tako stalo da ga puste, bez obzira je li kriv ili nije - idi sam tamo i zamijeni ga
mrmot

Post by mrmot »

Apsolutno DA! Nije pitt bull kriv što mu gazda nije valjao.

Inače, čini se da imaš neke probleme sa glagolom - podržavati.

Probaj možda sa imenicom - podrška.

Ili recimo nešto jednostavnije:
NASER
DA - NE?

(mogući odgovor: NEHRU)
Pravda30

Post by Pravda30 »

Pa naravno da bi trebao da bude na slobodi i to prvo sto je nevin a drugo sto nije uopste trebalo da dode do ove brutalne otmice.

Mislim svima je bilo poznato gdje se on nalazio u Tuzli i cak se nekoliko puta javljao na pozive UN u Sarajevo na razgovore.Covjek se nije krio niti je bjezao pa tako ne bi ni sada da se ponovo nade na slobodi.

http://www.srebrenica.net/indexa.php?link=bilteni
morti

Post by morti »

čuj "pustimo"...pa ne držimo ga mi?!
ajmo prvo vidit jel on iš skrivio,jer ne znam jel iko bio njemu iza leđa od nas ovdje pa može reći da nije ništa krivo uradio...
ja ne znam,nemam stav...al ako je kriv nek odsluži svoje,a ako nije pustiće ga...to je to...
Pravda30

Post by Pravda30 »

morti wrote:čuj "pustimo"...pa ne držimo ga mi?!
ajmo prvo vidit jel on iš skrivio,jer ne znam jel iko bio njemu iza leđa od nas ovdje pa može reći da nije ništa krivo uradio...
ja ne znam,nemam stav...al ako je kriv nek odsluži svoje,a ako nije pustiće ga...to je to...
Da ali zar nema pravo da bude na slobodi dok ne pocne sudenje? Koliko je on vec tamo i koliko ce jos ostati dok to sudenje ne pocne?

A vec sam prije rekao razloge zbog kojih bi trebao da bude na slobodi do sudenja.
JBT

Post by JBT »

Ako covjek nije kriv, cemu onda frka? Dokazat ce se da nije kriv i pustit ce ga na slobodu, uz odredjenu novcanu nadoknadu. A ako je, nedajboze, kriv neka ga onda kazne kao sto svakog krivca u Haag-u kaznjavaju. Jel` tako?
Da se sada R. Karadzic i Mladic predaju, da li bi i njih trebalo pustiti da se brane sa slobode?
Jelaski_Jalijas

Jebem ja staru onom Karadzicu i Mladicu al Orica treba pustit na slobodu jer znamo njegov stav ZA MENE ON JE HEROJJJJ!!!!!!!

za Obozavatelje plave boje:
[color=blue]NASERE PODRZAJEMO TE![/color]

Za bordo Boju:
NASERE PODRZAJEMO TE!
Pravda30

Post by Pravda30 »

PODRZAVAMO

stop krvatizaciji!
supernatural

Post by supernatural »

Nasere svi smo uz tebe! Malo je čudna ta pravda, a pogotovo ova bjelosvjetska ( Den Haag i ostali ) kada može žrtva biti kriva što se branila od četvrte evropske vojne sile tog doba. Držati 3 - 4 korpusa oko enklave, a naš Naser sa 50 pušaka, 2 mitraljeza i 30 palija da napravi neke masakre u tim selima :lol:
Temple

Post by Temple »

Naser Oric je sacuvan samo iz jednog jedinog razloga, a taj jeste da bi se njime kasnije moglo trgovati.

Naser Oric, General i komandant jedinica koje su branile svoje sopstveno pravo na zivot, pravo na zivot svoje djece, pravo na zivot svojih porodica jeste samo jedan mali djelic sudbine jednog naroda koji se po ko zna koji puta branio u svojoj historiji od onih koji su zeljeli njegovo potpuno unistenje.

Naser Oric, pored najvece mrlje na obrazu Bosnjaka a to je sramna prodaja Generala sefera Halilovica od strane onih koji su trgovali prije rata, za vrijeme rata kao i poslije rata nije nista novo u zivotu i sudbini Bosnjaka.

Bosnjaci po zelji krojaca svjetskog lika na kome su oznaceni kao MUSLIMANI i precrtati nemaju prava na samoodbranu i prava na zivot.
Najveci dokaz jeste jos uvijek postojanje Genocidnih tvorevina RS i Federacije, koji jesu produkat jedne agresije pred ocima cijele svjetske javnosti.

Sudjenja u Hagu Bosnjacima moraju se prekinuti, jedostavno moraju se svi predati nacionalnim sudovima Bosne i Hercegovine i isti osloboditi bilo kakve odgovornosti izuzev ukoliko nijesu pocinili licno znaci svojim rukama ubistva.

Haski Sud nije mjerodavan i nema moralno pravo da sudi onima koji su samo branili sopstveno pravo na zivot.
Haski sud mora suditi onima koji su izvrsili agresiju na teritorij jedne suverene drzave.
Zlocini od strane onih koji su branili prava na zivot i zlocini onih koji su dosli da ubijaju jednostavno nemogu biti tretirani pred istim sudom.

Medjunarodna Zajednica nije na optuzenickoj klupi, a trebala je da se smjesti jer je promatrala umiranje naroda koji nije kriv.
To je saucesnistvo.

SUDJENJE BOSNJACIMA JE LICEMERJE!!!

!
zoka

Post by zoka »

ja bih ipak da se ne rusi autoritet Haskog suda.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:23, edited 1 time in total.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 04:23, edited 1 time in total.
Temple

Post by Temple »

Zrtvena jagnjad svuda postoje tako je i Naser posluzio interesima politike koja ne bira sredstva da se odrzi na vlasti.

Mozda se plase istine da su iz SARAJEVA izdali naredjenje na osnovu koga su naserovi momci nasjeli i napali srpsko (necu da napisem koje selo).

Upravo ovaj akt PRODAJE SREBRENICE im je posluzio da se prekroji teritorija BiH koja je prethodno dogovorena.

U Zenevi u casopisu MIRNA BOSNA sve je lijepo opisano kako ce se dogoditi i po osnovu cega se sumnja da predstoji predaja Srebrenice u zamenu za neke druge teritorije.Taj broj Mirne Bosne je izisao 1995 godine, na francuskom je jeziku, ali ce uskoro na http://www.bosona.net biti dostupan kao i jos neka dokumentovana svjedocenja.

Naser Oric je iskoristen postovana gospodo za izdaju i prodaju jednog dijela teritorije Republike Bosne i Hercegovine, identicno je uradjeno sa Seferom Halilovicem koji je PRVI PUTA UHAPSEN 27. oktobra 1993, godine zbog suprostavljanja politici podjele Bosne i Hercegovine.

Naravno pred izbore BOSNJACKI LOBI pripremio je prelijepa iznenadjenja koja ce utem medija biti lansirana u eter.

Republika Bosna i Hercegovina je SVEBOSNJACKI NACIONALNI INTERES BR.1. i tu nema pogadjanja, nema pregovora i nema imena i prezimena koja se mogu uzdici iznad toga.
supernatural

Post by supernatural »

Mogu ga optužiti, ali osuditi ga nikad neće.Nasera treba gledati kao čovjeka koji je spasio Bosnu od četničkog zla, a ne kao čovjeka koji je otišao na kafu sa Miloševićem. Moram da kažem zbog ovakvih " ograda " koje pojedini forumaši postavljaju se desio april 92 u Sarajevu, Ahmići 93, Žepa, Srebrenica...I što je najgore ništa nismo naučili iz prošlosti.Ja nikada nisam čuo da je neki hrvat se "ogradio" od Blaškića, Tute :lol: , Kordića i ostalih. Tako je i na istočnoj strani.Dakle, od koga/čega se mi Bošnjaci "ograđujemo" :? :? :shock: :shock: :? :?
Temple

Post by Temple »

supernatural wrote:Mogu ga optužiti, ali osuditi ga nikad neće.Nasera treba gledati kao čovjeka koji je spasio Bosnu od četničkog zla, a ne kao čovjeka koji je otišao na kafu sa Miloševićem. Moram da kažem zbog ovakvih " ograda " koje pojedini forumaši postavljaju se desio april 92 u Sarajevu, Ahmići 93, Žepa, Srebrenica...I što je najgore ništa nismo naučili iz prošlosti.Ja nikada nisam čuo da je neki hrvat se "ogradio" od Blaškića, Tute :lol: , Kordića i ostalih. Tako je i na istočnoj strani.Dakle, od koga/čega se mi Bošnjaci "ograđujemo" :? :? :shock: :shock: :? :?

Pokusavamo da kazemo da moze opet neko da dodje da nas zajebava, ali sada nece biti nikoga da nas vodi da nas brani jer oni koji su nas vodili da se branimo oni su najgori...itd, itd...

Prijatelju moj, SDA-SDA-HDZ je to RAK RANA BiH.

Ali ne jos za dugo...Bosansko-Hercegovacki narod nece dozvoliti da bude niciji ksperimenat vise, niciji...Zemlja Bosna bila je i prije ove fukare, sada je njezna ali ustaje i budi se, a bice je i poslije ove fukare, bice je!!!

!
violentjack

Post by violentjack »

HEROJ A NE ZLOCINAC

DRZI SE NASERE
supernatural

Post by supernatural »

I JOŠ K TOME PRKOSNA OD SNA.....to ti nedostaje temple. :D Meni kao jednom običnom Bošnjaku je jasno, ali objasni to istoku i zapadu i ja ću biti very happy :-D :-D
Jelaski_Jalijas

DEL PONTE NA SUPAK TI UVALIM MONTE!!!!

PUSTITE NAM NASERA!!!!
kame

Post by kame »

Bajkonure, i Blaskic je bio nadredjeni zlocincima pa se izvukao.

Moje misljenje je da se Oric nece izvuci.

Dobice pozamasnu kaznu.
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

Nadam se da ce se Naser ako Bog da izvuci jer besmisleno je zbog cega ga sude i navodno imaju koje-kakve svjedoka koji nemaju dvije ciste!

Nasere nedaj se jer "Allah je uz strpljive"
Post Reply