pushaci ga opet pushe......
-
paauk
#1 pushaci ga opet pushe......
umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushis
kako su sve ovo fino organizovalli....j
cini mi se da nisu vishe mogli ukakit ovo

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Bilo je sad na Vijestima u 7 kako danas nije bilo prodaje hrvatskih cigareta jer oni (hrvatski proizvodjaci cigareta) cekaju da vide sta ce biti sa BH cigaretama, koliko ce cijene skociti pa da se sto bolje prilagode
sto ne pushish domace
poskupile su za samo 20 ili 50 feninga 
-
Gazz
#3 Re: pushaci ga opet pushe......
paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
kako mi je samo zao ovih pusaca, ne mozes ni da povjerujes
idealno bi bilo kad bi, recimo skocile cijene na 5 KM i kad bi zabranili, ali fakat of skroz zabranili na svim javnim mjestima
-
FortunaBela
#6 Re: pushaci ga opet pushe......
Ja, još moraš da izađeš iz kafane ako hoćeš zapaliti...čista diskriminacija....paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
Na ustanak pušaći....
-
Edis Jasarevic
nije problem uopste u poskupljenju..
Neka cigare poskupe, ko ima para neka pusi, sta ima veze. Uostalom u cijelom regionu su cigare skuplje nego kod nas pa sta.. treba i kod nas da budu skuplje.
Ono sto niko ziv ne govori i ne osvrce se u medijima je sljedeca stvar:
kada je najavljeno poskupljenje cigara, odjednom nigdje cigara da kupis.
Ko biva odjednom prodate sve cigare sa starim markicama i nema cigara sa novim markicama.
E sad ko biva od danas su nove cijene cigara, i odjednom se pojave cigare u prodavnicama i to sa starim markicama... dakle nisu prodate stare zalihe.
I to ne bi bio problem da se cigare ne prodaju po cijeni koja pise na markicama. ALi ne rade tako. Ronhill koji kosta 1.50 i markica na njoj 1.50 u prodavnicama se danas prodaje po 2.00 KM. Marlboro sa markicom od 2.80 se prodaje po 2.30 KM
razlika od oko 0.50 KM po kutiji cigara naravno nece otici u drzavnu kasu kako bi trebalo, nego ide u dzep veletrgovcima i trgovcima koji na ovaj nacin nelegalno zaradjuju ogromne svote novca na cigarama i to sasvim bez ikakve obaveze prema drzavi.
Na moje pitanje malo prije u rpodavnici ''hoce li ta razlika od cijene koja je naznacena na markici ici u drzavnu kasu, odnosno hoce li od te svote biti placen porez? ''
prodavac mi je odgovorio: '' Pa naravno da nece''
a za cijelo to vrijeme financijska policija sjedi u kancelarijama i dozvoljava da se naocigled kradu milioni KM samo danas. SKontajte da veliki procenat BiH drzavljana danas kupi makar kutiju cigara. Ima ih preko milion. e sad to je samo danas 500 000 KM a da ne govorimo o ljudima koji puse vise od kutije na dan.
kriminal .. samo su mi jos gori mediji koji sute o ovome
pravi ratni profiteri ponovno isplivase na povrsinu
Neka cigare poskupe, ko ima para neka pusi, sta ima veze. Uostalom u cijelom regionu su cigare skuplje nego kod nas pa sta.. treba i kod nas da budu skuplje.
Ono sto niko ziv ne govori i ne osvrce se u medijima je sljedeca stvar:
kada je najavljeno poskupljenje cigara, odjednom nigdje cigara da kupis.
Ko biva odjednom prodate sve cigare sa starim markicama i nema cigara sa novim markicama.
E sad ko biva od danas su nove cijene cigara, i odjednom se pojave cigare u prodavnicama i to sa starim markicama... dakle nisu prodate stare zalihe.
I to ne bi bio problem da se cigare ne prodaju po cijeni koja pise na markicama. ALi ne rade tako. Ronhill koji kosta 1.50 i markica na njoj 1.50 u prodavnicama se danas prodaje po 2.00 KM. Marlboro sa markicom od 2.80 se prodaje po 2.30 KM
razlika od oko 0.50 KM po kutiji cigara naravno nece otici u drzavnu kasu kako bi trebalo, nego ide u dzep veletrgovcima i trgovcima koji na ovaj nacin nelegalno zaradjuju ogromne svote novca na cigarama i to sasvim bez ikakve obaveze prema drzavi.
Na moje pitanje malo prije u rpodavnici ''hoce li ta razlika od cijene koja je naznacena na markici ici u drzavnu kasu, odnosno hoce li od te svote biti placen porez? ''
prodavac mi je odgovorio: '' Pa naravno da nece''
a za cijelo to vrijeme financijska policija sjedi u kancelarijama i dozvoljava da se naocigled kradu milioni KM samo danas. SKontajte da veliki procenat BiH drzavljana danas kupi makar kutiju cigara. Ima ih preko milion. e sad to je samo danas 500 000 KM a da ne govorimo o ljudima koji puse vise od kutije na dan.
kriminal .. samo su mi jos gori mediji koji sute o ovome
pravi ratni profiteri ponovno isplivase na povrsinu
-
Edis Jasarevic
#8 Re: pushaci ga opet pushe......
ako cemo pravo u BiH vec postoji zakon koji je na snazi i koji zabranjuje pusenje na svim javnim mjestima, to jeste na ulici u kancelarijama pa cak i u ugostiteljskim objektima izuzev ukoliko postoji poseban prostor zapusace.Gazz wrote:
idealno bi bilo kad bi, recimo skocile cijene na 5 KM i kad bi zabranili, ali fakat of skroz zabranili na svim javnim mjestimapushenje
cigareta naravno
za ostalo manje - vise
![]()
naravno ni taj zakon se ne primjenjuje
-
mIRCerka
gdje ima dima, vatra se javi13 wrote:i prije i sad i u buduce ....
pusio sam domace .... tako kako god vazda ga ....
ps. dimi se dimi ....
nego, ne bih MC kupila ni da je pola marke jer su mi toliko zivce izvukli medijskom kampanjom da mi se povraca
-
margareta
#11 Re: pushaci ga opet pushe......
Sreco lijepaFortunaBela wrote:Ja, još moraš da izađeš iz kafane ako hoćeš zapaliti...čista diskriminacija....paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
![]()
Na ustanak pušaći....
mi smo ga pofumali i prije nego smo zapalili.
ustanak, nego sta ! sa motikama ! sjecas li se Nadrealista i "motika" fumaare ????
e adesso motike u ruke i na pushacku revoluciju ! ne u stilu Lewinski nego "nadrealisticki"!
ciao sreco lijepa
-
paauk
#12 Re: pushaci ga opet pushe......
da bog da se propusila pa nek skoci i na ceeneraGazz wrote:paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
![]()
kako mi je samo zao ovih pusaca, ne mozes ni da povjerujes![]()
![]()
idealno bi bilo kad bi, recimo skocile cijene na 5 KM i kad bi zabranili, ali fakat of skroz zabranili na svim javnim mjestimapushenje
cigareta naravno
za ostalo manje - vise
![]()
i nek zabrane i na javnim mjestima
-
Satriani
#15 Re: pushaci ga opet pushe......
Sve je to generalno ok sto ti kazes, ali akciza je porez na luksuzne proizvode, uglavnom se uvodi u normalnim zemljama za zastitu domace proizvodnje. Ili drugim rijecima akcize bi se trebale odrazit na poskupljenje svih proizvoda izuzev onih zivotnih egzistencijalnih. Eh sad ako akcize nisu samo porez na cigare postavlja se pitanje sto su samo uvedene na ovaj proizvod. I alkohol je stetan za zdravlje, farba za kosu ostecuje zdravlje kose, lak za nokte steti zivotnoj okolini.........Gazz wrote:paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
![]()
![]()
cigareta naravno
za ostalo manje - vise
![]()
Stvar je ko i sa pdv om, s obzirom da drzava nije sposbna svoju ne efikasnost i nesposbnost rijesiti inteligencijom onih koje smo izabrali odluka je pala da gradjani rijese probleme budzeta. S obzirom da je postotak pusaca u BiH veliki, cijene prihvatljive, ovo je najsigurniji vid podebljanja sredstava budzetskih korisnika. Malo cemo gundjati, ali cemo se pregrmiti pola marke i navici se, do nove serije Audia kada nasi politicari odluce opet malo podebljati budzetska izdvajanja.
Ko zna mozda farba za kosu skoci za nekih 300 %, nasi porezni organi su pravi virtuozi i s njim nista nije ne moguce!
-
mIRCerka
#16 Re: pushaci ga opet pushe......
dugo vremena koristim Palette farbu za kosu koja kosta od 4,5 do 5,5 KM a proizvodi je SchwartzkopfSatriani wrote: Sve je to generalno ok sto ti kazes, ali akciza je porez na luksuzne proizvode, uglavnom se uvodi u normalnim zemljama za zastitu domace proizvodnje. Ili drugim rijecima akcize bi se trebale odrazit na poskupljenje svih proizvoda izuzev onih zivotnih egzistencijalnih. Eh sad ako akcize nisu samo porez na cigare postavlja se pitanje sto su samo uvedene na ovaj proizvod. I alkohol je stetan za zdravlje, farba za kosu ostecuje zdravlje kose, lak za nokte steti zivotnoj okolini.........
Stvar je ko i sa pdv om, s obzirom da drzava nije sposbna svoju ne efikasnost i nesposbnost rijesiti inteligencijom onih koje smo izabrali odluka je pala da gradjani rijese probleme budzeta. S obzirom da je postotak pusaca u BiH veliki, cijene prihvatljive, ovo je najsigurniji vid podebljanja sredstava budzetskih korisnika. Malo cemo gundjati, ali cemo se pregrmiti pola marke i navici se, do nove serije Audia kada nasi politicari odluce opet malo podebljati budzetska izdvajanja.
Ko zna mozda farba za kosu skoci za nekih 300 %, nasi porezni organi su pravi virtuozi i s njim nista nije ne moguce!
e sad, kod nas udaraju tamo gdje smo najtanji...prvo su nas "silovali" da placamo pretplatu preko racuna za struju, a sada udaraju na telefon....
znaju i oni sta rade...mi smo nacija gdje je 82% pusackog zivlja (makar je tako bilo 2001. godine kada su neke agencije istrazivale tu problematiku)...ne mozemo bez struje i telefona....jos malo pa ce i preko racuna za vodu da uvedu neki klincev porez....a to opet nece probuditi ovaj uspavani narod koji se i dalje vodi po onoj "ma nek je rat stao, sve ostalo nije vazno"....
Ja konzumiram Drinu Light, koja je davno nekad kostala 1,20 KM
-
Gazz
#17 Re: pushaci ga opet pushe......
paukepaauk wrote:da bog da se propusila pa nek skoci i na ceeneraGazz wrote:paauk wrote:umoris se dok nadjes prodavnicu u kojoj ima cigara...i kad nadjes...nema onih koje si naviko pushit....pa pushis sta stignes.....sve u svemu, pushiskako su sve ovo fino organizovalli....j
![]()
![]()
![]()
![]()
cigareta naravno
za ostalo manje - vise
![]()
![]()
![]()
i nek zabrane i na javnim mjestima![]()
u medjuvremenu shvatila da je puno lakse disati i zivjeti bez toga
ja sam za ukidanje cigara of skroz
pushachi
Sa3ichichu
-
margareta
Starica Paravlicka nam je u prvome set paketu Zakona o PDV-u upakovala "PUSIONU" !
PDV treba za akumulaciju drzavnoga budjeta.Ali gdje ce zavrsiti taj silni novac to ZNAMO!
Skolski pribor, knjige i sve po istoj jedinstvenoj stopi oporezovati je KRIMINAL i PLJACKA !
Nije se udostojila definirati prije PDV-a socijalni program radi toga sto ce socijalno ugrozene kategorije biti najdirektnije pogodjene poskupljenjem
osnovnih zivotnih namirnica!
Cigarete i mogu shvatiti ali BRASNO , SOL, SECER , ULJE, MLIJEKO , DJECIJA HRANA i dr. elementarne sirovine i proizvodi je OTVORENA , GNUSNA i NAJPRLJAVIJA PLJACKA NARODA KOGA SU SDA - OVCI OSIROMASILI !
Gledala sam je u jednoj emisiji sa Ibrahimom Spahicem i svisnula sam na njen "SABUR" dok nevjesto eskivira direktna pitanja na koja je odgovorila uz drzak osmijeh : "Da.Ja cu to uraditi i to ce biti kako JA KAZEM" !!!!
"Lijepo" u SVOM "SABUR" stilu- laganice uz kezzzz rece da ce "NAM" biti (opet) prvih "par" (????) godina "tesko" kako bi "NAM" kasnije "drzava" ekonomski procvjetala !!!!
PDV treba za akumulaciju drzavnoga budjeta.Ali gdje ce zavrsiti taj silni novac to ZNAMO!
Skolski pribor, knjige i sve po istoj jedinstvenoj stopi oporezovati je KRIMINAL i PLJACKA !
Nije se udostojila definirati prije PDV-a socijalni program radi toga sto ce socijalno ugrozene kategorije biti najdirektnije pogodjene poskupljenjem
osnovnih zivotnih namirnica!
Cigarete i mogu shvatiti ali BRASNO , SOL, SECER , ULJE, MLIJEKO , DJECIJA HRANA i dr. elementarne sirovine i proizvodi je OTVORENA , GNUSNA i NAJPRLJAVIJA PLJACKA NARODA KOGA SU SDA - OVCI OSIROMASILI !
Gledala sam je u jednoj emisiji sa Ibrahimom Spahicem i svisnula sam na njen "SABUR" dok nevjesto eskivira direktna pitanja na koja je odgovorila uz drzak osmijeh : "Da.Ja cu to uraditi i to ce biti kako JA KAZEM" !!!!
"Lijepo" u SVOM "SABUR" stilu- laganice uz kezzzz rece da ce "NAM" biti (opet) prvih "par" (????) godina "tesko" kako bi "NAM" kasnije "drzava" ekonomski procvjetala !!!!
-
mIRCerka
Naravno da nije pljacka.margareta wrote: Skolski pribor, knjige i sve po istoj jedinstvenoj stopi oporezovati je KRIMINAL i PLJACKA !
nece tebe niko napadati, jer nemaju pravo. Ti imas pravo izraziti svoje misljenje i ja ti mogu samo reci SVAKA CAST kad si uspjela da prestanes....ja pokusavah jedno 120 puta, izdrzim dan i po i gotovo....cak sam i u najtezim oblicima gripe dimila, makar jednu dnevnoGazz wrote:pushachi samo me nemojte sad napadat
sad ce mnogi pushaci zapoceti sa prvom fazom odvikavanja: Prestace kupovati cigarete, i grebace se od drugih
-
BigusDickus
Ovo je malo poskupljenje i nadam se da se nece na ovome zaustaviti. Jos nema nikakvih ogranicenja, ko moze kupovati i gdje, osim onog (nikad provedenog) zakona o zabrani prodaje u blizini skola.
Sa radija i dalje "veselo" odjekuje "...idemo ef-de-es...", manekeni i manekenke reklamiraju cigarete, nogometasi nose "dva velika A" na svojim dresovima. Jesmo li ovo stvarno toliko zaostala i zatucana zemlja? Pa ako ti se kaze i dokaze da nesto narusava tvoje zdravlje i zdravlje onih u tvojoj blizini, da se radjaju djeca sa urodjenim srcanim i plucnim manama, ostecenjima mozga i sl., a sve kao posljedica necijeg, nicim opravdanog "ceifa", sta jos treba? Pusenje je glupo u svakom pogledu i ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi bilo ko pusio cigarete. Treba ga zabraniti gdje god je to moguce i uciniti da se pusac zgadi sam sebi, cim zapali.
Sa radija i dalje "veselo" odjekuje "...idemo ef-de-es...", manekeni i manekenke reklamiraju cigarete, nogometasi nose "dva velika A" na svojim dresovima. Jesmo li ovo stvarno toliko zaostala i zatucana zemlja? Pa ako ti se kaze i dokaze da nesto narusava tvoje zdravlje i zdravlje onih u tvojoj blizini, da se radjaju djeca sa urodjenim srcanim i plucnim manama, ostecenjima mozga i sl., a sve kao posljedica necijeg, nicim opravdanog "ceifa", sta jos treba? Pusenje je glupo u svakom pogledu i ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi bilo ko pusio cigarete. Treba ga zabraniti gdje god je to moguce i uciniti da se pusac zgadi sam sebi, cim zapali.
-
Satriani
#23 Re: pushaci ga opet pushe......
Gazz wrote:paukepaauk wrote:da bog da se propusila pa nek skoci i na ceeneraGazz wrote:![]()
![]()
cigareta naravno
za ostalo manje - vise
![]()
![]()
![]()
i nek zabrane i na javnim mjestima![]()
ja pushila
i popushila
![]()
u medjuvremenu shvatila da je puno lakse disati i zivjeti bez toga
![]()
![]()
![]()
ja sam za ukidanje cigara of skroz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pushachisamo me nemojte sad napadat
![]()
Sa3ichichusto s' to tako ozbiljan
![]()
-
Satriani
#24 Re: pushaci ga opet pushe......
Nije tajna da nasi drzavni organi narucuju svaku novu seriju ovog vozila, i to po 50 ak novih komada. Zato sam prije za ukidanje stetnog saobracaja u naseljenim sredinama, uz uvodjenje bicikala kao jedinog i najsigurnijeg prevoznog sredstva. Ako cemo vec o zastiti covjekove okoline! Zamislite Sukija i Pravog na poniju kako lahko prihajaju ka svom radnom mjestu! Eh to bi bio dernek, i za politicare i za budzetske obveznike!mIRCerka wrote:dugo vremena koristim Palette farbu za kosu koja kosta od 4,5 do 5,5 KM a proizvodi je SchwartzkopfSatriani wrote: Sve je to generalno ok sto ti kazes, ali akciza je porez na luksuzne proizvode, uglavnom se uvodi u normalnim zemljama za zastitu domace proizvodnje. Ili drugim rijecima akcize bi se trebale odrazit na poskupljenje svih proizvoda izuzev onih zivotnih egzistencijalnih. Eh sad ako akcize nisu samo porez na cigare postavlja se pitanje sto su samo uvedene na ovaj proizvod. I alkohol je stetan za zdravlje, farba za kosu ostecuje zdravlje kose, lak za nokte steti zivotnoj okolini.........
Ko zna mozda farba za kosu skoci za nekih 300 %, nasi porezni organi su pravi virtuozi i s njim nista nije ne moguce!u decembru 2003. godine sam boravila 15 dana u Francuskoj i hodajuci po radnjama ugledam svoju farbu, isto pakovanje, isti proizvodjac samo cijena 300% veca.... isto vazi i za ostale luksuzne proizvode.....i zato imaju super budzet i imaju para za rekonstrukciju i napucavanje grada
![]()
e sad, kod nas udaraju tamo gdje smo najtanji...prvo su nas "silovali" da placamo pretplatu preko racuna za struju, a sada udaraju na telefon....
znaju i oni sta rade...mi smo nacija gdje je 82% pusackog zivlja (makar je tako bilo 2001. godine kada su neke agencije istrazivale tu problematiku)...ne mozemo bez struje i telefona....jos malo pa ce i preko racuna za vodu da uvedu neki klincev porez....a to opet nece probuditi ovaj uspavani narod koji se i dalje vodi po onoj "ma nek je rat stao, sve ostalo nije vazno"....
Ja konzumiram Drinu Light, koja je davno nekad kostala 1,20 KMu inostranstvo ne mozes unjeti vise od 10 kutija, i to moras raspakovati steku
i u nedostatku cigareta, ja sam davala u po $4,5...znaci, nije poenta u poskupljenju cigareta, vec je poenta u mutljavinama onih "gore". kao sto ti rece "sve dok ne pozele nove Audije, bicemo mirni"...
P.S.Bigi slazem se ja s tobom al je minimalan utjecaj pusenja na stetnost okoline u odnosu na neke druge proizvode!
-
BigusDickus
Ne znam sta bih ti rekao na to Sa3, osim da se ne slazem u potpunosti. Dokazano je da duhanski dim sadrzi vise stetnih tvari nego zrak u centru Pariza, za vrijeme saobracajne spice, pa ti skontaj.
Pusac svjesno (a neki se prave "neobavijesteni", pa kao nesvjesno...) narusava svoje zdravlje, a ukoliko u njegovoj okolini ima nepusaca, takodje i njihovo. Najgori slucaj su trudnice koje radi vlastitog, sebicnog "ceifa", svom jos nerodjenom djetetu, direktno u krv "ubrizgavaju" nesto, radi cega to dijete cijeli zivot ima posljedice. Osim toga, velika je vjerovatnoca da ce biti prisiljeno da prerano gleda svoju majku kako umire ruznom smrcu, prikacena na bocu sa kisikom i ispustajuci razne zvizdece zvukove. Kod muskaraca je ovo rjedje, jer oni cesce umiru od srcanog udara.
Totalno neopravdana navika, koju vecina nasih ljudi stekne u ranoj mladosti, dok jos nisu ni svjesni sta rade. Kasnije se jako tesko odviknuti, bez obzira na to sto je covjek svjestan stetnosti i nepotrebnosti te navike. Postane rob, a da to ni ne primijeti. Koliko puta ste se uhvatili u "panici" jer vam se prazni jedna kutija, a niste u situaciji gdje odmah imate spremnu sljedecu.
Ne postoji ni jedan razuman razlog, zbog kojeg bi covjek pusio cigarete i placao za to, novcem i jos puno gore, zdravljem i kvalitetom zivota.
Pusac svjesno (a neki se prave "neobavijesteni", pa kao nesvjesno...) narusava svoje zdravlje, a ukoliko u njegovoj okolini ima nepusaca, takodje i njihovo. Najgori slucaj su trudnice koje radi vlastitog, sebicnog "ceifa", svom jos nerodjenom djetetu, direktno u krv "ubrizgavaju" nesto, radi cega to dijete cijeli zivot ima posljedice. Osim toga, velika je vjerovatnoca da ce biti prisiljeno da prerano gleda svoju majku kako umire ruznom smrcu, prikacena na bocu sa kisikom i ispustajuci razne zvizdece zvukove. Kod muskaraca je ovo rjedje, jer oni cesce umiru od srcanog udara.
Totalno neopravdana navika, koju vecina nasih ljudi stekne u ranoj mladosti, dok jos nisu ni svjesni sta rade. Kasnije se jako tesko odviknuti, bez obzira na to sto je covjek svjestan stetnosti i nepotrebnosti te navike. Postane rob, a da to ni ne primijeti. Koliko puta ste se uhvatili u "panici" jer vam se prazni jedna kutija, a niste u situaciji gdje odmah imate spremnu sljedecu.
Ne postoji ni jedan razuman razlog, zbog kojeg bi covjek pusio cigarete i placao za to, novcem i jos puno gore, zdravljem i kvalitetom zivota.