Pusenje u javnim prostorijama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gumifufna

Post by gumifufna »

xon_sa wrote:
Koliko je meni poznato ne postoji na ovoj planeti zemlja gdje je pusenje u potpunosti zabranjeno, a koliko vidim ni ovdje to niko nije trazio. Trazi se da se zabrani pusenje svugdje gdje ono moze stetiti nepusacima, dakle u svim zatvorenim javnim prostorijama. To nije nedemokratski vec sasvim suprotno.

To sto postoje druge stvari koje narusavaju zdravlje, to ne amnestira pusenje. Ako spominjes alkohol onda trebas da znas da on ne izaziva direktne posljedice po one koji su pored ovih koji piju. Alkohol u voznji je sasvim druga prica, vec postoji ogranicenje, nepridrzavanje toga je krsenje zakona i tacka. Moze se donjeti i amandman na zakon kojim ce se kao u hrvatskoj uvesti cuvenih 0 promila, ali to nije tema danas, jer pusaci nisu ni na koji nacin ograniceni u koristenju cigareta u kolicinskom smislu.

Posto zivimo u demokratskom drustvu onda se pusenje treba dozvoliti u tvom vlastitom domu i na ulici. To lijepo funkcionise sirom evrope, pa ce i kod nas...

Cijena cigareta je takodje vazan instrument za odvracanje, a i za prikupljanje sredstava za lijecenje oboljelih od posljedica pusenja, koje se inace finansira od novca koji svi uplacujemo za zdravstveno osiguranje. U ostalom djeca sigurno nece moci od svog dzeparca odvajati za cigare, ako kutija bude barem 7-8 KM.

Sto bi ja morao svaki put kad izadjem vani nakon toga nositi svu odjecu na hemijsko ciscenje jer je pokupila sav taj silan dim? Radi tvog demokratskog prava da me trujes i prljas?

Lagano na ulicu pod plinsku lampu pa dimi koliko god hoces...

Image

Evo kako je u Njemackoj na stanici,
Ja bih volio da se odobri ljudima da otvore ugostiteljske objekta gdje je dozvoljeno pusenje,kad mogu homoseksualci imati svoje kafice zasto nemogu imati pusaci.Zbog ovog zakona je dosta opala posjeta ugostiteljskih objekata sto meni kao nepusacu smeta jer moji jarani koji su pusaci jednostavno izbjegavaju izlaske i ostaju kod kuce.
gumifufna

Post by gumifufna »

Zasto do sada nije ni jedan objekat nije otvoren za ne pusace odnosno sa zabranom pusenja.Vjerovatno sto bi propao nebi imao prometa.
Sad kad imaju objekti sa zabranom pusenja pusaci te objekte izbjegavaju.Zasto ne pusaci nisu izbjegavali mjesta gdje se pusi
Tesssa

Post by Tesssa »

Meni jedino nije jasno zasto se uvijek tako zustre polemike vode oko zabrane pusenja, i svako ima neko misljenje o tome, a stetnijih stvari od cigarete danas postoji milion.
Prozor

Post by Prozor »

Kao neko sto je pusio i prestao, podrzavam zabranu pusenja u javnim prostorijama.
pjega

Post by pjega »

gumifufna wrote:
xon_sa wrote:
Koliko je meni poznato ne postoji na ovoj planeti zemlja gdje je pusenje u potpunosti zabranjeno, a koliko vidim ni ovdje to niko nije trazio. Trazi se da se zabrani pusenje svugdje gdje ono moze stetiti nepusacima, dakle u svim zatvorenim javnim prostorijama. To nije nedemokratski vec sasvim suprotno.

To sto postoje druge stvari koje narusavaju zdravlje, to ne amnestira pusenje. Ako spominjes alkohol onda trebas da znas da on ne izaziva direktne posljedice po one koji su pored ovih koji piju. Alkohol u voznji je sasvim druga prica, vec postoji ogranicenje, nepridrzavanje toga je krsenje zakona i tacka. Moze se donjeti i amandman na zakon kojim ce se kao u hrvatskoj uvesti cuvenih 0 promila, ali to nije tema danas, jer pusaci nisu ni na koji nacin ograniceni u koristenju cigareta u kolicinskom smislu.

Posto zivimo u demokratskom drustvu onda se pusenje treba dozvoliti u tvom vlastitom domu i na ulici. To lijepo funkcionise sirom evrope, pa ce i kod nas...

Cijena cigareta je takodje vazan instrument za odvracanje, a i za prikupljanje sredstava za lijecenje oboljelih od posljedica pusenja, koje se inace finansira od novca koji svi uplacujemo za zdravstveno osiguranje. U ostalom djeca sigurno nece moci od svog dzeparca odvajati za cigare, ako kutija bude barem 7-8 KM.

Sto bi ja morao svaki put kad izadjem vani nakon toga nositi svu odjecu na hemijsko ciscenje jer je pokupila sav taj silan dim? Radi tvog demokratskog prava da me trujes i prljas?

Lagano na ulicu pod plinsku lampu pa dimi koliko god hoces...

Image

Evo kako je u Njemackoj na stanici,
Ja bih volio da se odobri ljudima da otvore ugostiteljske objekta gdje je dozvoljeno pusenje,kad mogu homoseksualci imati svoje kafice zasto nemogu imati pusaci.Zbog ovog zakona je dosta opala posjeta ugostiteljskih objekata sto meni kao nepusacu smeta jer moji jarani koji su pusaci jednostavno izbjegavaju izlaske i ostaju kod kuce.
a da ova slika nije iz onog lijepog grada berlina?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

tema se pretvorila u teoriju zavjere protiv pusaca :-?

nemam nista protiv pusaca i pusenje je privatna stvar svake punoljetne osobe. Imam protiv kada se na trafikama i u samoposlugama djeci ispod 18 godina prodaju cigarete. Nedavno odem kupiti kolace u Jadranku, a tamo ekipa sjedi i pusi. Dodjem kuci i ukucani me pitaju gdje sam kupila kolace bazde na duhan
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

basta sljezove boje wrote:tema se pretvorila u teoriju zavjere protiv pusaca :-?

nemam nista protiv pusaca i pusenje je privatna stvar svake punoljetne osobe. Imam protiv kada se na trafikama i u samoposlugama djeci ispod 18 godina prodaju cigarete. Nedavno odem kupiti kolace u Jadranku, a tamo ekipa sjedi i pusi. Dodjem kuci i ukucani me pitaju gdje sam kupila kolace bazde na duhan
e pa basto, da se slozim :D

ako cemo vec pricati o onom sto je postavljac teme BHG htio - to je zabrana pusenja u javnim USTANOVAMA. pokretac cak nije spominjao ni diskoteke ni kafice (procitajte prvi post).

pa normalno da u banci na salteru sluzbenica ne pusi, i da hol od banke ne smije biti pun dima, pa o sigurnosnim razlozima da ne govorim :shock: tema sa ostalim dusebriznicima predje u to sa se zabrani u svim ZATVORENIM prostorijama.

sto je, za mene, cista nebuloza. cuj rock ili jazz bar u kojem se ne pusi. ma treba im reality check.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Bea_Trix wrote:
basta sljezove boje wrote:tema se pretvorila u teoriju zavjere protiv pusaca :-?

ako cemo vec pricati o onom sto je postavljac teme BHG htio - to je zabrana pusenja u javnim USTANOVAMA. pokretac cak nije spominjao ni diskoteke ni kafice (procitajte prvi post).

pa normalno da u banci na salteru sluzbenica ne pusi, i da hol od banke ne smije biti pun dima, pa o sigurnosnim razlozima da ne govorim :shock: tema sa ostalim dusebriznicima predje u to sa se zabrani u svim ZATVORENIM prostorijama.

sto je, za mene, cista nebuloza. cuj rock ili jazz bar u kojem se ne pusi. ma treba im reality check.
a sta cemo sa dimom od cevapa? Ima sluzbenika koji na salteru rasire cevape i klopaju pred svima :D
pitt

Post by pitt »

basta sljezove boje wrote:
Bea_Trix wrote:

a sta cemo sa dimom od cevapa? Ima sluzbenika koji na salteru rasire cevape i klopaju pred svima :D
ako ponude onda je OK :D:D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:
basta sljezove boje wrote:
Bea_Trix wrote: e pa basto, da se slozim :D

ako ponude onda je OK :D:D
sretan ti, sretna ona na salteru, cevapi mirisu, postaje lakse vaditi dokumente, and the world is beauteful again :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Bea_Trix wrote:
mamica papucarka wrote:
Bea_Trix wrote:barem sa ponosom mogu reci da nisam tako egoisticna i da nisam tako manijakalno uplasena za sebe da "prijatelje" izbacujem na balkon :kravata:

bebe su druga stvar, naravno. ali i u tom slucaju bih radije izasla vani s prijateljima nego ih izbacila na balkon.

nemojte se uvrijediti, ali to je fakat uzas.
Bea, uz duzno postovanje tvoje visosti :D , mislim da je takvo razmisljanje egoisticno :kravata:
mamice uz duzno postovanje tvoje licnosti i nasih godina forumanja, svako ima pravo na misljenje :D samo mi pliz objasni u kom kontekstu je ovo egoisticno:

dakle, radije ja s prijateljima skupa vani, nego da mi se tresu na balkonu ljudi koji su mi u zivotu bili potpora i koji su skrhali vjerujem silne pare za poklone za moje vjencanje, naselje, babine i ine specijalne prigode :D
Bea, vise nismo bitne ni ti, ni ja, nego to dijete. Pusenje je dokazano stetno i zbog cega djecu (pa cak i onu stariji) izlagat dodatnom riziku (pored svih stetnih sastojaka kojim smo svakodnevno izlozeni)

Sto se tice prijatelja, evo pokusavam se sjetit, ali sigurna sam da sa njima nikada nisam imala problema u vezi pusenja na terasi.
Doduse, medju prijateljima zaista nemam takvih pusackih fanatika koji ce crci ako u tih sat, dva, ili tri ne zapale, ili zadime na terasi. :roll:

Problem su mi ovi dugogodisnji pusaci sa pusackim stazom od 20,30 godina. Oni imaju neke svoje teorije kojima se gadjaju samo da bi ugodili svojoj guzici. I medju najmilijima imam takve ljude. I vjeruj mi vise im i ne idem sa djecom, jer ako neko mom djetetu od 2, 3 godine puse direkt u facu, meni je to katastrofa :x
A sam Bog zna koliko sam svadja imala sa rodjenom mamom, tetkom, muzevom strinom (ona mi je najgora :x )...

zabrana pusenja na otvorenom je meni totalno nerealna ideja, da mi je bezveze na tu temu raspravljat :roll:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Po ovome ce ispasti da ce biti dozvoljeno samo pusenje pod jorganom, nadam se na obostrano zadovoljstvo i pusacha i posmatracha!? :D
mamica papucarka

ja gledam svoju mamu. Em joj je srce lose, em joj je holesterol katastrofa i opet pusi. Al, obavezno napomene da pusi super light cigarete :lol:
Muzeva strina operisala glasne zice i prijeti joj rizik od raka, a opet dumani ko Turcin:roll: Zena glas izgubila. Sapce kad prica :roll:
Imam ih jos, ali da ih pojedinacno ne prozivam :oops: :D
I muz je pusac, kojem je najveci merak zapalit tik prije spavanja. :D Kad legne, ko u uz logorsku da spavam. :D (btw, sve on ovo zna, tako da nije trac :D )
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mi treba prvo da naucimo da postujemo tudje odluke, tudju kucu i tudje obicaje, pa da onda raspravljamo o nekom sirem uticaju zabrana ili dozvola ili legalizacije ovoga ili onoga...Od toga krenuvsi:

-Nemam apsolutno nista protiv pusaca (pogotovo jer sam ex-pusac :D ) ali sam izabrala da prestanem pusiti, moja kuca je smoke-free i kako postujem neciju odluku da pusi u SVOJOJ kuci i u SVOJOJ spavacoj sobi, tako trazim da se u MOJE odluke o MOJOJ kuci postuju.

-Imam puno prijatelja vegetarijana, koji kad me pozovu na veceru spreme samo povrce, iako ja jedem i meso (njihova odluka, njihov nacin ishrane, postujem). Kada dodju u moju kucu, ja spremim i meso uz povrce :D

-Ne mogu izbrata da ne disem zagadjen zrak, ne jedem zagadjenu hranu punu antibiotika i genetski modifikovanu, ali mogu izbrati da ne pusim. Ko to i dalje zeli da radi, bujrum, ali mene nema pravo indirektno tjerati da to isto radim (pusenje u zatvorenim-javnim prostorima, i sl.).

ASOLUTNO NISAM PROTIV PUSENJA. APSOLUTNO SAM ZA VLASTITU SLOBODU IZBORA. Ali onu koja i meni dozvoljava da izaberem i gdje sloboda izbora jedne grupe na ugrozava slobudu izbora druge.
mamica papucarka

FFK as Lucy01 wrote:Mi treba prvo da naucimo da postujemo tudje odluke, tudju kucu i tudje obicaje, pa da onda raspravljamo o nekom sirem uticaju zabrana ili dozvola ili legalizacije ovoga ili onoga...Od toga krenuvsi:

-Nemam apsolutno nista protiv pusaca (pogotovo jer sam ex-pusac :D ) ali sam izabrala da prestanem pusiti, moja kuca je smoke-free i kako postujem neciju odluku da pusi u SVOJOJ kuci i u SVOJOJ spavacoj sobi, tako trazim da se u MOJE odluke o MOJOJ kuci postuju.

-Imam puno prijatelja vegetarijana, koji kad me pozovu na veceru spreme samo povrce, iako ja jedem i meso (njihova odluka, njihov nacin ishrane, postujem). Kada dodju u moju kucu, ja spremim i meso uz povrce :D

-Ne mogu izbrata da ne disem zagadjen zrak, ne jedem zagadjenu hranu punu antibiotika i genetski modifikovanu, ali mogu izbrati da ne pusim. Ko to i dalje zeli da radi, bujrum, ali mene nema pravo indirektno tjerati da to isto radim (pusenje u zatvorenim-javnim prostorima, i sl.).

ASOLUTNO NISAM PROTIV PUSENJA. APSOLUTNO SAM ZA VLASTITU SLOBODU IZBORA. Ali onu koja i meni dozvoljava da izaberem i gdje sloboda izbora jedne grupe na ugrozava slobudu izbora druge.
sa svim se slazem, osim sa ovim uvecanim :D Samo cu reci, aman jarabi draga Lusinda :lol:
ProS

Post by ProS »

ukinut pusace :oops: ili odvojit polijepo od zdravog svijeta,da im bude neugodno medju istima,pa ce znati kako je nama :zzzz:

ko se ne bi ogadio sebi,da se nadje u prostoriji za 'pushace' :oops: gdje sobu treba ostavljati poslije njih netaknutu,da se u manjem broju vracaju :oops: jer ce pozeljeti medju zdrave,a blizu sebe ne zelim pusaca ni kada ne pushi :?

pusac smrdi tek kad je ugasi i kada samo stoji pored mene :zzzz:
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

ProS wrote:haha :D ma,dobro..ne vidim sigurnost i stabilnost u covjeku koji ne moze obuzdati i nadvladati takav hir :oops:
pa eto, uprkos onome sto bi se moglo zakljuciti, ja se mogu suzdrzati. recimo, davno je jednom bila tema - tad rekoh da ne pusim u kucama u kojima domacini tako hoce :D ali ne idem ni na balkon, vala bezze mi to bas... nego odsjedim svoje i kad izadjem zapalim :D

sad, da li zbog toga ostanem krace, ne znam moguce... ali zato radije sa svojim poznanicima koji ne puse izadjem vani i druzimo, radije nego da im dodjem kuci. jedino ako je npr. neka posebna prigoda.
xon_sa

Post by xon_sa »

Da malo rezimiramo, nema potrebe da raspravljamo o svjetskim problemima koji nisu vezani za temu:

- pusenje je stetno po zdravlje, kako onih koji puse, tako i onih koji se nalaze u njihovoj okolini
- pusaci daleko cesce obolijevaju od bolesti usta, pluca i sl, a njihovo lijecenje ce platiti svi oni koji placaju zdravstveno osiguranje
- cijena cigareta je sramotna, nije ni cudo sto djeca posezu za cigaretom pored silnog reklamiranja i niske cijene. Visim cijenama cigareta bi se mogla prikupiti sredstva za lijecenje oboljelih od bolesti koje su posljedica pusenja.
- cigarete smrde, ljudi koji puse smrde po cigaretama, ali svojim smradom usmrde i nepusace koji se nadju u njihovoj okolini. Zar je nedemokratski da trazimo da nas ne prljaju i ne truju?
- odvojene prostorije su totalna glupost, jer je sasvim jasno da se vecina ugostiteljskih objekata ili nece moci ili nece htjeti pridrzavati toga ili ce u krajnjem slucaju pribjeci samo formalnom odredjivanju coskova za pusace. Takvi formalni coskovi vec postoje i njihov efekat je ravan nuli.
- moje pravo da udisem cist zrak u zatvorenoj prostoriji definitivno nadilazi pravo pusaca da se truju. Etiketiranje toga kao nedemokratske prakse je samo jeftina egoisticka propaganda, jer se radi o upravo suprotnoj stvari.
- pusaci neka se truju na mjestima gdje nece ugrozavati zdravlje nepusaca, tome se niko ne protivi
- alkohol je sasvim druga tema i bezveze ju je uvoditi u raspravu, pogotovo jer je upotreba alkohola u odredjenim situacijama zabranjena zakonom, a posljedice po okolinu koje spominjete kao rezultat pretjeranog konzumiranja alkohola su zakonom zabranjene, dok kod pusenja nemamo nikakve slicne zabrane.
- Slovenija je super primjer kako zabrana funkcionise i kako se pusaci prilagode. Da samo znate kako je lijepo uci u kafic u kojem vas nece odmah dim poceti ujedati za oci, a kada dodjete kuci necete morati odjecu iznositi na balkon da biste mogli zaspati...
Last edited by xon_sa on 23/12/2007 20:51, edited 1 time in total.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

i da, jos nesto - ako je odluka da se pusi ili ne pusi PRIVATNA stvar, kako kaze npr. Lucy i s cim se ja slazem, zasto onda potreba da se to zabrani JAVNO?

ne iskoracujemo li onda iz sfere privatnog? i opet, ako je bilo cijelo jedno stoljece tako nepodnosljivo imati odijeljene prostorije za pusace i nepusace, kako to da se tek danas potencira potpuna zabrana pusenja u zatvorenome?

ne znam zasto bi bilo jasno da se ugostitelji nece prodrzavati zakona? pa ako ih zakon na to obaveze, onda ce morati?

i da, i dalje mislim da je problem JAVNOSTI i privatnosti pusenja povezan sa mnogim drugim drustvenim problemima, jer pusenje nije izolirana kategorija.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Nikad cigare zapalio nisam da valja. Al' ne smeta mi nimalo (iako sam upratio da svaki dim ide ne mene, ma kako se izmicao :D ) nek pusi kraj mene i kod mene ko god hoce i koliko hoce. Kad bas zasmeta, izmaknem se. Zato mi, pomalo, smijesna sva ta histerija...kako na globalnom planu, tako i pojedinacna, ovdje na forumu :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

eh sad cemo se ovako igrati :oops: tema je ociscena......medjutim dodje li opet do vrijedjanja, posebno ovog na licnoj osnovi, tema ide pod katanac! ja ne diskriminiram na bazi "(ne)pusenja" :D
Miki123

Post by Miki123 »

Bea_Trix wrote:i da, jos nesto - ako je odluka da se pusi ili ne pusi PRIVATNA stvar, kako kaze npr. Lucy i s cim se ja slazem, zasto onda potreba da se to zabrani JAVNO?

ne iskoracujemo li onda iz sfere privatnog? i opet, ako je bilo cijelo jedno stoljece tako nepodnosljivo imati odijeljene prostorije za pusace i nepusace, kako to da se tek danas potencira potpuna zabrana pusenja u zatvorenome?

ne znam zasto bi bilo jasno da se ugostitelji nece prodrzavati zakona? pa ako ih zakon na to obaveze, onda ce morati?

i da, i dalje mislim da je problem JAVNOSTI i privatnosti pusenja povezan sa mnogim drugim drustvenim problemima, jer pusenje nije izolirana kategorija.
Pa kako nešto može biti privatno što šteti drugim ljudima, a valjda se nećemo svađati oko štetnosti pasivnog pušenja? :D
To isto da ja vozim auto 100 na sat uskim i punim prolaznika ulicama, i kažem: pa moje auto, samo ću sebi naškoditi. :shock:
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

Miki123 wrote:
Bea_Trix wrote:i da, jos nesto - ako je odluka da se pusi ili ne pusi PRIVATNA stvar, kako kaze npr. Lucy i s cim se ja slazem, zasto onda potreba da se to zabrani JAVNO?

Pa kako nešto može biti privatno što šteti drugim ljudima, a valjda se nećemo svađati oko štetnosti pasivnog pušenja? :D
To isto da ja vozim auto 100 na sat uskim i punim prolaznika ulicama, i kažem: pa moje auto, samo ću sebi naškoditi. :shock:
potpuno se slazem Miki123.
vidis, ja nikad ne pusim sa prijateljima za koje znam da ih smeta to, ja te ljude volim (nema ih toliko koliko pusaca, ali eto). NIKAD mi nisu rekli da to ne radim, a ja to ne radim. kad smo na nekakvim slavljima ili slicno, jer tu svi puse, tad zapalim.

takodjer, rekla sam da se slazem prije svega sa pokretacem teme da ne treba pusiti u javnim ustanovama, tipa opcina itd. o bankama i bolnicama :shock: da ne govorim.

ono sto ja ne prihvatam, odnosno s cim se ne slazem jeste TOTALNA zabrana pusenja u javnim prostorijama - ja se zalazem za SOBE ZA PUSENJE CIGARETA.

dakle, kod mene na poslu se ne pusi, ovdje gdje sad radim. ima jedna prostorija u kojoj pijem kafu i zapalim. je li to neki problem? u nju dolaze samo pusaci.

e sad, mene bas ludo zanima kako cu tad otrovati nekog?

i za auto - ono truje jednako ili cak gore od dima cigarete. ali izgleda to se ovdje ne smije izgovoriti. udahni duboko zraka danas, u bilo koje doba u sarajevu. i vidjet ces sta ce biti.
dakle, prije ce biti da uzasni smog koji vlada gradom i od kojih mi pozli, djeluje kao auto koje te pregazi 100 na sat, nego moja cigareta. ali opet - ja nikad ne pusim u prostorijama u kojim je to zabranjeno.
Last edited by Bea_Trix on 25/12/2007 00:15, edited 2 times in total.
becu

Post by becu »

Uh da vas cuje FDS :-)
Oni salju signale
HiBreeD

Post by HiBreeD »

Moji starci nikad nisu pusili, u goste nam je znalo dolazit, dolaze i dan danas pravi nikotinski ovisnici, ali nikad se ne sjecam da je ko od njih pusio na balkonu, ni kada sam bio manji, a ni danas...bilo bi mi smijesno da je bilo drugacije...ako ce za moje zdravlje biti poguban dim cigarete (a svi ostali toksini slobodno, mimo moje volje i zelje, prolaze kroz mene i moj organizam) koju gosti ispuse u sat ili dva sjedenja...onda nemoj ni da zivim :lol:(naravno da normalan stvor nece pusiti u stanu gdje su bebe)

Ne smatram da bilo koga trujem, ubijam, time sto pusim u kaficima, kafanama, restoranima, klubovima, samim tim sto je pusenje na takvim mjestima (kod nas) dozvoljeno, ja sam potpuno slobodan da upraznjavam svoj ceif i necu postovati tudji ceif da ne pusim, na ustrb svog ceifa da pusim, haha..cijela stvar je u stvari u ceifu:)
U svim Londonskim pub-ovima, koji su poznati kao mjesta gdje se ljudi nakon radnog ili neradnog dana opustaju uz pice i cigaru, pusenje je zabranjeno (ista je situacija i u kaficima, restoranima, klubovima) ljudi pusaci fino izadju i cumuraju ispred objekta, kad ispuse lagano se vrate unutra i idemo dalje... Ne bih se bunio da se takav zakon provede i kod nas...a to ce se desit nikad, a mozda ni tad :-) stoga pusite i uzivajte :D ...a vi nepusaci brate lijepo ostajte u svojom kucama i cuvajte strazu pred balkonskim vratima :lol: :lol: :D
Post Reply