Pušenje u BBI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Coppertone

#201 Re: Pušenje u BBI

Post by Coppertone »

Lakat Jebić wrote:ne znam cemu rasprava... nas pusace ce nastavit da boli kurac za vas nepusace, a vi nepusaci gledaj te da nam tu kurcobolju drzava pocne naplacivati preko kazni. posteno, pa ko koga zajebe
kratko posteno, realno i jasno. respect. :thumbup:
Erzsebet

#202 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

plain vanilla wrote:
Erzsebet wrote:Da, i robovlasništvo je nekad bilo u modi, trebalo bi ga vratiti.

.
pa ti kazes da su zapadnjaci pametniji od nas..zato razmisli prije nego kliknes-send :wink:
Kod nas robovlasništvo i dalje postoji, recimo kroz takav odnos prema radnicima. Baš me zanima kako u prosječnoj bh. firmi reaguju kad se neki radnik pobuni protiv pušenja u kancelarijama, kantini i drugim prostorijama? Sigurno ga ismiju, i onda mu začepe usta.

Naravno da su pametniji, mi smo stoka bez pameti i tako je zadnjih 25 godina, svako ko to ne vidi je, ili slijep, ili glup, ili bezobrazan, pa ti vidi gdje si sa svojih 55 tisuća postova.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#203 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

Erzsebet wrote:
plain vanilla wrote:
Erzsebet wrote:Da, i robovlasništvo je nekad bilo u modi, trebalo bi ga vratiti.

.
pa ti kazes da su zapadnjaci pametniji od nas..zato razmisli prije nego kliknes-send :wink:
Kod nas robovlasništvo i dalje postoji, recimo kroz takav odnos prema radnicima. Baš me zanima kako u prosječnoj bh. firmi reaguju kad se neki radnik pobuni protiv pušenja u kancelarijama, kantini i drugim prostorijama? Sigurno ga ismiju, i onda mu začepe usta.

Naravno da su pametniji, mi smo stoka bez pameti i tako je zadnjih 25 godina, svako ko to ne vidi je, ili slijep, ili glup, ili bezobrazan, pa ti vidi gdje si sa svojih 55 tisuća postova.
kacis se na broj mojih postova?

pa vidis, meni je forum ispusni ventik, ovdje se zezam, druzim s ljudima, cavrljam

nisam ovdje da bih pljuvala po saxu/klixu (kao ti)
kad spadnem na to da svoje huskacke tekstove donosim na forum, kao sto si ti uradio, kad si izjednacavao Aliju Izetbegovica sa agresorima, onda cu se zabrinuti za sebe

dotad, hvala lijepo i ostani nam zauvijek u dijaspori :sax:
Erzsebet

#204 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

Hahahaha, pa dobro, neko se druži sa živim ljudima, a neko sa imaginarnim. Ove druge žalim, nemam šta drugo reći, ali razumijem te, nismo svi socijalna bića. Elem, ako se ja kačim za tvojih milion postova, ti se trebaš kačiti za moj tekst koji je sto posto istina? Ili hoćeš reći da možda nije? Ili ćemo o tome na drugoj temi, nije problem, poštovaoce lika i djela tog zločinca rado podsjećam šta nam je uradio.
Erzsebet

#205 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

nisam ovdje da bih pljuvala po saxu/klixu (kao ti)
kad spadnem na to da svoje huskacke tekstove donosim na forum, kao sto si ti uradio, kad si izjednacavao Aliju Izetbegovica sa agresorima, onda cu se zabrinuti za sebe

dotad, hvala lijepo i ostani nam zauvijek u dijaspori
Btw, ja nemam potrebu da se reklamiram na forumu, to sam uradio da bih isprovocirao bošnjačke glupane, a tekst ima dovoljno posjeta i bez toga, kao što ti već znaš.

O pljuvanju po saxu možemo takođe, samo ti je to plitak argument, i to sam radio isključivo ovdje, na forumu.
plain vanilla

#206 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

Erzsebet wrote:Hahahaha, pa dobro, neko se druži sa živim ljudima, a neko sa imaginarnim. Ove druge žalim, nemam šta drugo reći, ali razumijem te, nismo svi socijalna bića. Elem, ako se ja kačim za tvojih milion postova, ti se trebaš kačiti za moj tekst koji je sto posto istina? Ili hoćeš reći da možda nije? Ili ćemo o tome na drugoj temi, nije problem, poštovaoce lika i djela tog zločinca rado podsjećam šta nam je uradio.
da, ti se druzis s pusacima koji nece da se zrtvuju i da idu tamo gdje se ne pusi
mozda te se pokusavaju rijesiti :wink:
miki.ba

#207 Re: Pušenje u BBI

Post by miki.ba »

Erzsebet wrote:
Btw, ja nemam potrebu da se reklamiram na forumu, to sam uradio da bih isprovocirao bošnjačke glupane, a tekst ima dovoljno posjeta i bez toga, kao što ti već znaš.

O pljuvanju po saxu možemo takođe, samo ti je to plitak argument, i to sam radio isključivo ovdje, na forumu.
Da li je ovo fino gastarbajteru? :D
BHF_Manijak

#208 Re: Pušenje u BBI

Post by BHF_Manijak »

Ti mi opasni Erzebet licis na ono dijete koje u razredu niko nije volio a koje se najvise pametno pravilo. Po svabski receno klugscheisser ili onaj Strumf sa cvikama sto ga uvijek svi isfuraju jer je pametnjakovic i pravo glape!

Jarane ima li ijedna tema da ti nisi na njoj gdje pokusavas puk ubjedit kako je Bogom dano da si upravu? Nekad Senad, sad evo pucasi/nepusaci...Pa onda povlacenje parelela sa BiH i kako je negdje tamo vani uvijek bolje, ismijavanje svega bosanskog i slicno...Znam ja takve pametnjakovice koji su iz svojih vukojebina negdje vani otisli, sa kaluze presli na evropski asfalt pa sad nema vecih Evropejaca od njih. Tamo gastarbajteri, a kad ovdje dodju prosipuaju pricu kako su glavne lole u selu. Odjednom se poevropili pa im odjednom ovdje sve nazadno, seljacko, kao da su iz srca Pariza a ne iz, kako rekoh, nakve vukojebine tamo otisli pa malo svijeta vidjeli.
E takav si upravo ti i svakom postom to potvrdjujes.
Svi debili, niko nista nije vidio, ali ti ces sve da nam kazes, pokazes i objasnis iz Holandije. Get a life covjece, otidji negdje, ispuse, svrati do amsterdamske crvene ulice bar ako je to rjesenje ali prestani trovati forum svojim pricama i dijeljenjem pameti k'o da si jedini svu pamet svijeta pokupio.

Senad te nekad davno odjebo, izradio ili postao bolji, jarani pusaci te izbjegavaju i idu u kafice gdje se pusi, sad je Alija nared dosao, covjek koji je mnogo stosta u zivotu postigao a ti anonmus vjecni osta, sta je sljedece? :mrgreen: :mrgreen:
Erzsebet

#209 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

Blago nama pa je Alija svašta u životu postigao... Jeste, postigao je da iskrivljene vrijednosti vladaju Bosnom, da vam kriminalci pale šamare na svakom koraku, da trpite mobing na poslu (ili da forumate tamo gdje toga nema, pa da svoju platu ne zaradite), da vam je Senad Hadžifejzović moralna vertikala, itd. Samo da znate, sraću po takvima dok sam živ, a za moje prijatelje ne brinite, ima i nepušača među njima, pa se nekako socijalno skrpim i ne moram 55.000 postova napisati za četiri godine, ili oko 40ak dnevno. Jadni su vam socijalni životi kad vam je kompjuter najbolji drug.
BHF_Manijak

#210 Re: Pušenje u BBI

Post by BHF_Manijak »

Jah jah jah, sad si ti vani i sad smo mi "VI" i obicno takvi se stide svega i svacega iz BiH sto dolazi, stide se porijekla, na svaki moguci nacin zele da se evropiziraju, da se asimiliraju sa domicilnim stanovnostivom, ali vjecno ostase BOSNJE. Znam ja takve, takvi obicno ono kad ovdje dodju pricaju pola bosanski pola "maternji" (koji im je posto maternji prije 4-5 godina :zzzz: ), takvi se ponasaju upravo kako sam opisao u prethodnom pstu, sve im se lafo ovdje gadi, ono kad doju lafo ne mogu da vjeruju "kako mi to zivimo", gade se kad na opusak naidju ili stene lutalicu, "jaooo pa zar i ovoga ovdje ima". I da ti iskreno kazem, jezim se na takvu "sortu" i takve am uvijek smatro za bezlicne gmizavce koji bi da su ono sto nisu niti ce ikad biti.

Toliko od mene. Uzivaj u Amesterdamu Holandez! :wink:
plain vanilla

#211 Re: Pušenje u BBI

Post by plain vanilla »

Erzsebet wrote:Blago nama pa je Alija svašta u životu postigao... Jeste, postigao je da iskrivljene vrijednosti vladaju Bosnom, da vam kriminalci pale šamare na svakom koraku, da trpite mobing na poslu (ili da forumate tamo gdje toga nema, pa da svoju platu ne zaradite), da vam je Senad Hadžifejzović moralna vertikala, itd. Samo da znate, sraću po takvima dok sam živ, a za moje prijatelje ne brinite, ima i nepušača među njima, pa se nekako socijalno skrpim i ne moram 55.000 postova napisati za četiri godine, ili oko 40ak dnevno. Jadni su vam socijalni životi kad vam je kompjuter najbolji drug.
e bolan, bolan
iz svakog tvog posta izbija frustracija, ali eto, olaksaj sebi dusu ovdje kad vec drugova nemas

pored prijatelja koje sam imala prije, stekla sam prijatelje i na forumu, za tebe se to ne bi moglo reci
pun si mrznje, samo ljudima lijepis etikete, potices mrznju

ako ti predstavljas zapad, neka hvala :sax:
darius_maximus

#212 Re: Pušenje u BBI

Post by darius_maximus »

Aman, aman, sta se boni pravdate ovom Erzsebetu koliko postova kucate i koliko prijatelja imate... Kao eto on bitan faktor, a to kao bitno za temu... Vidite da bi pricao o cemu god, samo da mu ljudi povladjuju i da cijene njegov "intelekt"... :lol:

Sto se same teme tice, u BBI-u je na cetvrtom dozvoljeno pusenje, tako da se ne moze nikome zabraniti da pusi... Veće je pitanje kako to prolazi inspekcije i sl. ali za to se vec mora obratiti zvanicnim institucijama koje to uredjuju...
Licno moram reci da je meni malo previse ovih tema o cigaretama i pusenju u zadnje vrijeme, samo sto iz pastete ne iskacu, sto bi rekli... Ali hajde, zabavno je ocito o tome raspravljati...
Erzsebet

#213 Re: Pušenje u BBI

Post by Erzsebet »

BHF_Manijak wrote:Jah jah jah, sad si ti vani i sad smo mi "VI" i obicno takvi se stide svega i svacega iz BiH sto dolazi, stide se porijekla, na svaki moguci nacin zele da se evropiziraju, da se asimiliraju sa domicilnim stanovnostivom, ali vjecno ostase BOSNJE. Znam ja takve, takvi obicno ono kad ovdje dodju pricaju pola bosanski pola "maternji" (koji im je posto maternji prije 4-5 godina :zzzz: ), takvi se ponasaju upravo kako sam opisao u prethodnom pstu, sve im se lafo ovdje gadi, ono kad doju lafo ne mogu da vjeruju "kako mi to zivimo", gade se kad na opusak naidju ili stene lutalicu, "jaooo pa zar i ovoga ovdje ima". I da ti iskreno kazem, jezim se na takvu "sortu" i takve am uvijek smatro za bezlicne gmizavce koji bi da su ono sto nisu niti ce ikad biti.

Toliko od mene. Uzivaj u Amesterdamu Holandez! :wink:
Malo je glupo etiketirati ljude, a uopšte ih ne poznaješ. Naš jezik dovoljno dobro poznajem da ne moram nikad ubacivati strane riječi, uopšte ne mislim da se trebamo evropeizirati po svaku cijenu (na mnogim temama ideju Jugoslavije vidim kao jedinu moguću za nas, a to sigurno nema veze s evropeizacijom), niti mislim da su na zapadu svi pametniji od nas. Ali, koliki god patriota ili komunista bio, ne mogu se oteti utisku da su ljudi neke stvari shvatili mnogo prije nas, a to ima veze s temom, od koje smo se dobrano odmakli.

Nikad nisam rekao da mi se sve u Bosni gadi, niti da mrzim sve što je naše, ali ono što ne valja ću takođe uvijek reći, i ne smatram da treba veličati naše mane, kako to polupismeni Bošnjaci rade.

Uživam ja i u Amsterdamu, ali i na Balkanu, na kojem sam barem 4-5 mjeseci godišnje.
GaRGa

#214 Re: Pušenje u BBI

Post by GaRGa »

plain vanilla wrote:
Erzsebet wrote:Blago nama pa je Alija svašta u životu postigao... Jeste, postigao je da iskrivljene vrijednosti vladaju Bosnom, da vam kriminalci pale šamare na svakom koraku, da trpite mobing na poslu (ili da forumate tamo gdje toga nema, pa da svoju platu ne zaradite), da vam je Senad Hadžifejzović moralna vertikala, itd. Samo da znate, sraću po takvima dok sam živ, a za moje prijatelje ne brinite, ima i nepušača među njima, pa se nekako socijalno skrpim i ne moram 55.000 postova napisati za četiri godine, ili oko 40ak dnevno. Jadni su vam socijalni životi kad vam je kompjuter najbolji drug.
e bolan, bolan
iz svakog tvog posta izbija frustracija, ali eto, olaksaj sebi dusu ovdje kad vec drugova nemas

pored prijatelja koje sam imala prije, stekla sam prijatelje i na forumu, za tebe se to ne bi moglo reci
pun si mrznje, samo ljudima lijepis etikete, potices mrznju

ako ti predstavljas zapad, neka hvala :sax:
you got to try, get out and see som city lights...
kojeime

#215 Re: Pušenje u BBI

Post by kojeime »

Ima jedan problem sa posebnim kaficima za pusace i nepusace. Jer, ako je diskriminacija zabranjena onda gazda ne smije nepusacu uskratiti posao. A ako u kaficu radi nepusac, kafic ne bi smio biti pusacki. A pitati pri zaposlenju da li je osoba koja trazi posao pusac, pa ako nije zbog toga toj osobi ne dati posao, to bi bilo diskriminatorski i protivzakonito.

Uostaom, dzaba se mi raspravljamo. U kaficima ce biti tabla na kojoj ce pisati brojevi telefona na koje se prijavi krsenje zabrane pusenja. Udje hadzija, zapali, konobari i/ili gazda ga ne sankcionisu zamole da ugasi cigaretu ili ga izbace ako ne ugasi), ja nazovem taj broj, dodju inspektori, kazne gazdu i kafic i za izvjesno vrijeme ce se zabrana poceti postovati. A lako je sjediti negdje u cosku i snimiti mobitelom ili kamerom da li ce inspektori raditi svoje posao. Tako da ce u tom slucaju i korupcija inspektora biti malo teza. Navici ce se pucsaci da ce kafu u kafani ispijati bez cigarete, niko jos nije umro sto nije pusio :)
Lakat Jebić

#216 Re: Pušenje u BBI

Post by Lakat Jebić »

kad ljude sto zive u bosni krstis sa vi, i ne zivis vise u ovoj ovdje rupi, kako sam kazes, ostavi nas na miru da budemo primitivni i zatucani. eto amsterdama, prave vrijednosti gore vladaju, pismeni ljudi, elokventi, ne puse, ne jedu bijeli luk. narod ontoloski civilizovan
Micaha

#217 Re: Pušenje u BBI

Post by Micaha »

Ne bi lose bilo da se vratite na temu - pusenje u javnim prostorijama
Post Reply