sinoc sam nakon pet godina, ponovo zapalio cigaru. i to ne jednu nego sam sjeo i ispusio pola kutije. nakon toga mi je bilo uzasno lose, prvenstveno psihicki, jer sam osjecao NEVJEROVATNU GRIZNJU SAVJESTI, ali i fizicki jer mi je bilo uzasno lose i muka, te sam skoro povratio.
u cijelih ovih pet godina nepusenja (prije toga sam pusio nekih 8 godina) nije mi niti jednom pala cigareta na pamet i jucer mi se to desilo. kazem "desilo" jer zaista nisam imao nikakav razlog da to uradim, jednostavno mi je doslo da "profuckam jednu cigaru". zavrsilo se na pola ispusene kutije u vrlo kratkom vremenu.
danas cijeli dan nisam pusio, niti sam imao potrebu, ali citao sam dosta da u ovakvim situacijama treba biti oprezan, jer recidiv kod bilo koje ovisnosti "napada s leđa" i teško mu se othrvati.
zanima me je li iko od vas imao ovakve situacije, i kako da se sada postavim (iskren da budem, sad mi je cigareta u glavi).
moderacijo nemojte mi ovu temu spajati sa onom drugom o pusenju jer mislim da ova zasluzuje da bude zasebna.
molim iskustva i savjete.
pozdrav.
pusenje - recidiv
Moderator: anex
- The Nightwatchman
- burek_in_space
#2 Re: pusenje - recidiv
Nemam ovih problema,jer zapalim kad mi se cefne.Ali nekoliko ljudi iz mog okruzhenja,ex-pushachi unazad mjesec dana su poklekli pred ovim porivom,od kojih je jedan stao na samo jednoj cigari,drugi se vratio pushenju a treci krije od djevojke.
Znam da ti ovo nece puno pomoci,ali eto,da znash da nisi jedini koji se muchi sa ovim problemom.
Znam da ti ovo nece puno pomoci,ali eto,da znash da nisi jedini koji se muchi sa ovim problemom.
- The Nightwatchman
#3 Re: pusenje - recidiv
ne znam, pravo me to izbacilo iz cipela....