pusenje - recidiv

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
The Nightwatchman

#1 pusenje - recidiv

Post by The Nightwatchman »

sinoc sam nakon pet godina, ponovo zapalio cigaru. i to ne jednu nego sam sjeo i ispusio pola kutije. nakon toga mi je bilo uzasno lose, prvenstveno psihicki, jer sam osjecao NEVJEROVATNU GRIZNJU SAVJESTI, ali i fizicki jer mi je bilo uzasno lose i muka, te sam skoro povratio.

u cijelih ovih pet godina nepusenja (prije toga sam pusio nekih 8 godina) nije mi niti jednom pala cigareta na pamet i jucer mi se to desilo. kazem "desilo" jer zaista nisam imao nikakav razlog da to uradim, jednostavno mi je doslo da "profuckam jednu cigaru". zavrsilo se na pola ispusene kutije u vrlo kratkom vremenu.

danas cijeli dan nisam pusio, niti sam imao potrebu, ali citao sam dosta da u ovakvim situacijama treba biti oprezan, jer recidiv kod bilo koje ovisnosti "napada s leđa" i teško mu se othrvati.

zanima me je li iko od vas imao ovakve situacije, i kako da se sada postavim (iskren da budem, sad mi je cigareta u glavi).

moderacijo nemojte mi ovu temu spajati sa onom drugom o pusenju jer mislim da ova zasluzuje da bude zasebna.

molim iskustva i savjete.

pozdrav.
burek_in_space

#2 Re: pusenje - recidiv

Post by burek_in_space »

Nemam ovih problema,jer zapalim kad mi se cefne.Ali nekoliko ljudi iz mog okruzhenja,ex-pushachi unazad mjesec dana su poklekli pred ovim porivom,od kojih je jedan stao na samo jednoj cigari,drugi se vratio pushenju a treci krije od djevojke. :mrgreen: :lol:

Znam da ti ovo nece puno pomoci,ali eto,da znash da nisi jedini koji se muchi sa ovim problemom.
The Nightwatchman

#3 Re: pusenje - recidiv

Post by The Nightwatchman »

ne znam, pravo me to izbacilo iz cipela.... :(
Rauber

#4 Re: pusenje - recidiv

Post by Rauber »

I kakav si,pusis li :D
Post Reply