PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Moderator: _BataZiv_0809
-
debela
#26 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
fino si ti ovo sve napisao ali dzaba. za mene je postojalo samo jedno pusenje. ovo sad me ne dotice uopste.
- tranquil
#27 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Svakom njegovo...
Edit: ... PUŠENJE
Edit: ... PUŠENJE
-
Dzemidzic
#28 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Navedene pjesme su djelo Elvisa J Kurtovicatranquil wrote:S druge strane imaju pjesama za koje mi je neshvatljivo kako su ih mogli potpisati - neke zato što im jednostavno ne pristaju, iako imaju nešto u sebi, ali nešto baš totalno izlazi iz okvira "ZP" koliko god širokim smatrali taj okvir, a neke pjesme zato što su jednostavno odron, npr.:and wrote:kao što je dugme moglo bez bebeka,može i pušenje bez neleta
Odronastični singlovi:
- "Možeš imat moje tijelo"
- "Mile Hašišar"
- "Poso kuća birtija"
- "Agent tajne sile"
- "Splitska princeza"
- "Tragovi suza" - nije singl, ali, mislim, ženska baladica na albumu pušenja?!?
- "S čičkom na Stonese" - opet, nije da je loša, al ne stoji im nikako
- "Agent tajne sile" * - Pjesma je toliki odron da sam je morao staviti na ovu listu dva puta.
Sejo je Tito,. Pozdrav Seji
-
♥ Julianna ♥
#29 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Respect za analizutranquil wrote:
Imaju ljudi na poslijeratnim albumima nekoliko fenomenalnih pjesama koje su, barem meni, u rangu sa onima prije rata, evo mog izbora:
- "Dino" (album "Bog Vozi Mercedes") - "za pjesnika piće, baš je legla neka lova"
- "Lijepa Alma" (album "Bog vozi Mercedes") - "vojnici su poljem prošli, ona je za njim mahala / mali šeher velika tajna, sakrivena ljudima"
- "Domovina" (album "Čiko", "Nafaka" soundtrack) - "Domovina se brani vjerom, i tuđim mrtvim sinom"
- "Dr. Džemidžić" (album "Agent tajne sile") - "Hekler u po cijene il' igla pa u prst, Svejedno je bejbe, polumjesec ili krst"
- "Jugo 45" (album "Agent")
- "Karabaja" ("Mercedes")
- "Počasna salva" ("Mercedes") - jel fakat moram citirati nešto iz ove zadnje tri?![]()
- "Fildžan Viška" (istoimeni album) - "ako ko naiđe, jebiga"
- "Agregat" (izbor za pjesmu Eurovizije, "Čiko") - "I Fahro reče - Neka bude svjetlo!"
- "Mejtaš" ("Čiko") - "Odavno slutim, sad sigurno znam, odakle počinje dan"
- "Otpor stoko" ("Fildžan") - "Svakog dana dižeš ustanak, negdje oko pola dva"
S druge strane imaju pjesama za koje mi je neshvatljivo kako su ih mogli potpisati - neke zato što im jednostavno ne pristaju, iako imaju nešto u sebi, ali nešto baš totalno izlazi iz okvira "ZP" koliko god širokim smatrali taj okvir, a neke pjesme zato što su jednostavno odron, npr.:
Odronastični singlovi:
- "Možeš imat moje tijelo"
- "Mile Hašišar"
- "Poso kuća birtija"
- "Agent tajne sile"
- "Splitska princeza"
- "Tragovi suza" - nije singl, ali, mislim, ženska baladica na albumu pušenja?!?
- "S čičkom na Stonese" - opet, nije da je loša, al ne stoji im nikako
- "Agent tajne sile" * - Pjesma je toliki odron da sam je morao staviti na ovu listu dva puta.
Prema tome, svaki bend ima dobre i loše momente, ali je poenta da su to i dalje oni jer je glavni motor benda i dalje tu, tako da je za mene ovo Pušenje i dalje jedino koje postoji, a s obzirom na odnos Neleta i Emira prema Mladiću, iskreno volio bih da ih Sejo tuži i da im zadnju paru uzme. I to nevezano za priču o kredibilitetu današnjeg benda "Zabranjeno Pušenje".
Samo nemoj mi po Mili Hašišaru "Dok je ponoćna 17ska, za Koševo vozila...kaže da je Morrison živ u nekom selu u Andima ..."
- JThomas
#30 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
to je to.Sensei wrote:Davor Sučić wrote:
Znaš, ne možeš svirati Fikretu ili Nedjelju kad je otiš'o Hase i mahati Mladićevim slikama. Ne ide to, zna se uloga zločinca u projektu koji je značio praktični nestanak i Bosne i muslimana. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali i ja imam pravo da svoja djela zaštitim od takvih produkcija i konteksta. Da se pjesme Zabranjenog pušenja, koje su pune priča o ljubavi, čovjeku, humanizmu, izvode ispod projekcija najvećih zločinaca ovih prostora, koji su krivi za smrt stotina hiljada ljudi - suluda mi je pomisao kako je to nekome moglo pasti na pamet. Opet kažem, sto ljudi - sto ćudi, a ja ne mogu ulaziti u njihova razmišljanja o tome.
ne možeš se brate busati sarajevom u prsa, pjevati pjesme koje govore o njemu, koje su od njega neodvojive...i furati taj četnički film s ljudima koji su isto pokušali uništiti. ne ide zajedno, jednostavno ne ide. naš bi narod rekao - ne možeš se je*ati, a da ti ne uđe...
@tranquil, "možeš imat' moje tijelo" je definitivno u drugom filmu od velike većine drugih pjesama ZP, ali da je to loša pjesma, nikako, ali baš nikako se ne mogu složiti.
-
Bohemiana
#31 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Citam ovo i ne mogu da ostanem ravnodusan! Realno ljudi mijesate politiku i zbog toga je sve ovo! Nek se jebe* Sejo sa sa svojim komentarima, a i Nele sa svojim novim pjesmama!
Bio sam u Areni i mogu da kazem da je ovo sranje sto sviraju! Pjesme su O. K. kada sjedis u nekoj Operi i slusas njihove verzije srpskog folka, a pritom nemas pojma o svemu sa ovih prostora, ali za zurku neku nisu nikako (ovo je moje misljenje i misljenje svih mojih drugova koji su bili samnom, a vjerovatno i svih koji su bili u Areni)! Drug mi je rekao da su za prosli 29. Sejo i ekipa napravili haos u SKC-u, medjutim ja ne mogu da se pomirim sa Sejinim glasom u starim pjesmam! Nezamislivo mi je dacujem da on pjeva Hasea, Djevojcice, Fikretu, Ibru... Jednostavno te pjesme pripaju Neletu kao frontmenu i to je to-nema puno filozofije! Ustaljena je praksa da se pjesme posebno pisu za frontmena i ubijedjen sam i da je sam Sejo pisao pjesme iskljucivo za Neletovu boju glasa, za njegovu pojavu... kao sto isto ne bih mogao da zamislim da Nele pjeva Pocasnu salvu, Fildzan, i zapostavljenu
, a po mom ukusu sigurno najbolju pjesmu koju je napravio "Takvim sjajem". Evo skoro sam slusao i kad Bajaga pjeva "Kada hodas" i Divlje Jagode kad pjevaju "Kise jesenje"-jesu su ih oni obe napisali, ali "njihova slava" pripada Corbi i Tifi, i te pjesme su iskljucivo njihove, sve ostalo zvuci kao losa kopija! Ja ni na Pistolse koje sam imao sad priliku da cujem i ko zna kada opet nisam otisao bas zbog toga sto na SID-ovog glasa i sto to vise nije to! Pa uzmimo i Bijelo Dugme-ni Tifa ni Alen nisu mogli otpjevati Bebekove pjesme! Jos je puno primjera, da ne nabrajamo!
Takodje potpisujem ovo da samo njih dvojica zajedno Zabranjeno Pusenje! Pravo Pusenje je odlikovao mangupski & gradski duh Sarajeva, a i svih gradova Juge onog vremena, a sadasnji protagonisti su sa svojim pjesmama, svjesno ili nesvjesno polako poceli da skrecu, jedni ka Orijentu, drugi ka Istoku
I meni smeta sto Pusenje svira Behare (iako je pjesma prelijepa), kao sto i vama smeta "Dobrodosli u Republiku Srpsku". Za kraj cu ponoviti jos jednom
Nek se jebe* Sejo sa sa svojim komentarima, a i Nele sa svojim novim pjesmama!
Bio sam u Areni i mogu da kazem da je ovo sranje sto sviraju! Pjesme su O. K. kada sjedis u nekoj Operi i slusas njihove verzije srpskog folka, a pritom nemas pojma o svemu sa ovih prostora, ali za zurku neku nisu nikako (ovo je moje misljenje i misljenje svih mojih drugova koji su bili samnom, a vjerovatno i svih koji su bili u Areni)! Drug mi je rekao da su za prosli 29. Sejo i ekipa napravili haos u SKC-u, medjutim ja ne mogu da se pomirim sa Sejinim glasom u starim pjesmam! Nezamislivo mi je dacujem da on pjeva Hasea, Djevojcice, Fikretu, Ibru... Jednostavno te pjesme pripaju Neletu kao frontmenu i to je to-nema puno filozofije! Ustaljena je praksa da se pjesme posebno pisu za frontmena i ubijedjen sam i da je sam Sejo pisao pjesme iskljucivo za Neletovu boju glasa, za njegovu pojavu... kao sto isto ne bih mogao da zamislim da Nele pjeva Pocasnu salvu, Fildzan, i zapostavljenu
Takodje potpisujem ovo da samo njih dvojica zajedno Zabranjeno Pusenje! Pravo Pusenje je odlikovao mangupski & gradski duh Sarajeva, a i svih gradova Juge onog vremena, a sadasnji protagonisti su sa svojim pjesmama, svjesno ili nesvjesno polako poceli da skrecu, jedni ka Orijentu, drugi ka Istoku
Nek se jebe* Sejo sa sa svojim komentarima, a i Nele sa svojim novim pjesmama!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#32 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Da vidis kad je Pusenje sviralo u Chicagu, bio im je sponzor granapdzija, cim sam usao u granap, imam ti sta vidjeti, zasjeli momcici ko pravi, a usta im se iskrivise kad su vidjeli da nas donesoh sal Horde Zla, sa sobom. Oci ko fildzani, samo gledaju okolo, ibrete se, kontaju da ih nece neko tuci. Boje se jebi ga nasih sirovina i krkadona. Taj granapdzija izmedju dvije limene ko police na kojima prodaje 18 produkata ala Petit Bure, Radenska, Tops, pasteta, Fant za Grah, ima i 2 stola sve u 14 kvadrata, na kojima sjednu ljudi da im ispece cevape, i pitu podgrije. Prava domacinska atmosfera. Helem, Elvis se bio zadao, nad porcijom cevapa, kao da nisu jeli 3 dana nista. Samo neka je dzabice, ko jebe ljude koji su dosli, prosli put 450 km da ih vidim. Gledam ih onako, akcenti kod pola sve Hrvatski, kontam ko koga ovdje jebe. Na koncert doslo 35 ljudi. Jako je fino mjesto bilo iznajmljeno, al' bog je kadar da nije Zabaranjo Pusenje nakon 1 koncerta bilo u minusu toliko da im nije ginulo nakon jednog dana u kapitalizmu da upadnu u kredu. Marketinska promocija koncerta je bila nula. Naljepili plakat formata A4 na vrata granapa. Srecom, pronjeo se glas, nesrecom samo medju 50 ljudi. Prodju su imali nula, razloga je vise, jedan od kojih je sto nas narod voli Turbo folk, a drugi sto se jebe Sarajlija u Chicagu za Pusenjem, u Chicagu nema kakav nemas koncert, i dogadaj, ljudi ganjaju taj fazon. Samo da uporedim koncert Crvene Jabuke oko 2000 ljudi i Bijelog Dugmeta, navodno 6000-7000. Onda su otisli u najveci grad istocne Bosne da sviraju. Grad se zove Saint Louis. Tamo su i snimili svoj live koncert. 70.000 Bosanaca zivi u STL. Mislim da na kraju, sto se zaradilo, svelo se na nulu, impresionirao me je njihov gitarista u cokulicama kaubojskim i kosullji na rese. Ovdje tako redneci hodaju, a on je furao neki stil 1970'tih kontam da ga nece koji crncuga da ga uhvati u Chicagu, malo prevaspitati, ali jednostavno meni je krivo - da je otisao i Sejo iz Sarajeva i Drazen Zeric Zera, i to nije Sarajevsko vise nista, ali se dobro prodaje. Ova cijelokupna pompa je - samo oko love. Folovi golovi licence i slicno. Pa kako moze neko tvrditi autorsko pravo na pjesmu kao da je to njegova pjesma i kao da ova dva lika nisu nikada bili u bendu. To sto su oni cetnici - je znak da je trebao u Zagrebu da napravi bend - Popevke Kajkavse uz Cibucic, pa tamo neka prodaje guzu, neka mi samo "priopci" Davor, sta on to u Sarajevu ne moze snimiti sto moze u Zagrebu i ako moze - sto mora tamo da zivi, i sto mu je cijeli bend - iz Hrvatske?nadgledach wrote:ma meni je taj sejo bilde pravi...
zivi u zagrebu, svira u "sarajevskom" pusenju , navija za selju i nosi kacket hajduka![]()
KLOC pravi
e sada u sarajevu ljudima bi smetalo da nosi kacket partizana jel tako? Zar ima neke razlike u hajduku i partizanu npr.?
Ili mi u sarajevu vise volimo ljude koji su prohrvatski orijentisani od ljudi koji su prosrpski orijentisani?
Da li tako misle i u hercegovini?
Pusi-kurac i jedan i drugi. Nasli levatiti ove klince od 16-18 godina, koji se valjda uzivljavaju na to da zive u 1980-tim. Pusenje je bilo. Sejo moze napisati pjesmu, Sejo to zna. Ali Sejo ne moze napisati pjesmu za Hrvatsku. To se osjeti i vidi. I njegova inspiracija vidi se odakle dolazi, najjace su mu pjesme s ratnom tematikom i one u kojima ucestvuje hor dzamije iz Zagreba, pa nece to prosjecak Sokac da slusa - ima tamo turbo folk, Severina Vuckovic, Thomson, a to sto u tome nije poenta - vec Sejo pokusava odglumiti kao da se ne zna - da to Zabranjeno Pusenje ako iko, da je bilo politicki korektno nebi islo iz Sarajeva, i nebi se licenciralo po Hrvatskoj, jer i to je podvala velika. Ali velika je lova u igri. Lako je napraviti bend s novim imenom, ali trebace onda 10 godina mukotrpnog rada, a ZP se jos uvijek dobro prodaje, ima za svakog - ponesto - svako ce se naci u necemu.
I na kraju jedno je napisati pjesmu i pozivati se na autorsko pravo, a drugo jedan bend licencirati da bude vlasnistvo jednog lica, a svi znamo da su krenuli od zajebancije, iz podruma, sad bi da su korporacija, oni tamo opanci, se sami o sebi i zabrinuli, a "Ja nisam odavle" je album koji ima neke svoje poruke, nekog koje otisao tamo, meni je Nele pakas, ne sto je otisao, vec sto je po Palama pravio koncerte u ratu i medije ga koristile, da dokazu da je Sarajevo nesto sto je mrtvo, i da su ostali samo fragmenti kao nesretni Nele, ali...
Istina je sljedeca. Sarajevo su napustili mnogi bendovi. Sarajevo treba svoju djecu da cijeni, neka djeca koja danas zive, snimaju pjesme i guraju neki underground, to ne mora biti na nivou Zp nikada ali neka ima scena. I dosta je repova iz proslosti. Cim je to mene Sejo zaduzio? I neka zna - Sejo - mozes ti registrovati 40 puta Zabranjeno Pusenje pod licencu - za onaj dojam na mene koji si ostavio u Chicagu, nikad ti vise na koncert necu doci, a skinucu ti uvijek muziku besplatno, jer ona vrijedi. Ti - na drugu ruku - da si bio pametniji mogao si zavrsiti medicinu i danas biti sa svojim kolegom Ognjenom Gajicem, iz orginalne postave ZP na Mayo institutu, u Rochestery, MN, ali hoces da si klosar ali da si dobro placen. E, evo ti kurko jedan mali, patriotski, 10 godina od kako si dzalno nach Kroatija. Da ti ja sponzoriram adolescenciju do 60 godine, i da ti meni pricas kako ti predstavljas Sarajevo a Nele ga rusi. Sto nisi pricao i pisao o tome koliko si ti Sarajevo srusio, svojim odlaskom, a i nisi mogao otici dalje - od predgradja Bosne, u Hrvatsku. Sto ne ode negdje dalje? Ne zna niko za ZP, jelde, i bilo bi hajde ti malo arbeit, a vikendom ako ces sta svirati mozes. Ali - neces ti to. Zao mi je, sto gradska raja postade gomila pakasa i na kraju, ne mogu prebolovati ako su vec otisli da je ZP ostalo negdje u Fuada Midzica a nisi ga ti Sejo ponjeo u svom koferu. To mi svi znamo, al' eto, istjeruj ti pravdu danas, nemoj samo da profit maskiras s onim sto je ispravno delati, da si bio od ispravnih, u Sarajevu bi i dan danas svirao, pa s kim, s onim koje imas oko sebe, bas kao i one 1980 kad ste poceli.
- madner
#33 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Ovaj Nosferatu kad hrakne bas povuce iz dubine.
Da sumiramo nije smio niposto otic u Zagreb, i nije niposto smio pokusat zivjet od muzike.
Ne bi se slozio da mu pjesme vrijede skidanja, bar ne ove nove. Prije je to bio neki realistican opis, sada je to vise nazor.
Da sumiramo nije smio niposto otic u Zagreb, i nije niposto smio pokusat zivjet od muzike.
Ne bi se slozio da mu pjesme vrijede skidanja, bar ne ove nove. Prije je to bio neki realistican opis, sada je to vise nazor.
- revolver amidza
#34 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
[quote="madner"]Ovaj Nosferatu kad hrakne bas povuce iz dubine.
vala baš u pravu si ,..taman i ja htjedoh koju , ali šta god da napišem nosferatu je to već obradio ,..onako momački,..moje bi bilo loš plagijat naspram njegova,.odakle li mu samo tolika municija
vala baš u pravu si ,..taman i ja htjedoh koju , ali šta god da napišem nosferatu je to već obradio ,..onako momački,..moje bi bilo loš plagijat naspram njegova,.odakle li mu samo tolika municija
- Brisbane
#35 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Kratko...
Volio sam Sejino pusenje do '97 znaci jedan album.
Svi ljudi u ZP osim Seje su iz RH, nema veze sa Sa.
Inspiracija mu je nula, a tek pjevanje
Volio sam Sejino pusenje do '97 znaci jedan album.
Svi ljudi u ZP osim Seje su iz RH, nema veze sa Sa.
Inspiracija mu je nula, a tek pjevanje
-
LSD
#36 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Ja priznajem samo ono predratno ZP...ovo poslije rata je presmiješno (mislim na obje verzije)...može Sula sad šupljirati i moralisati,ali cinjenica je da Pušenje bez Neleta nije Pušenje....ma ustvari, ova grupa se trebala na vrijeme raspasti (kada se raspadala i bivša Yuga)...ovi surogati što su ostali od nekadašnjeg ZP nemaju identitet,nemaju pecat,nemaju ništa.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Ma nije to suplja burazeru...ima tu nesto puno jednostovnije,meni poznato..Sejina prica je nekom djecja,naivna...ali je to plac iskrenog insana nad izgubljenim drugarstvom.Volim ljude koji u tome nisu racionalni,kao i ja sam sto nisam.Ne mogu nikad prìhvatit cinjenicu da je neko koga ko brata do juce voljeh,danas druga osoba-koju zaboli jesam li ziv ili mrtav,i jel me nesto s njegove strane vrijedja.Tako i Sejo i Nenad Jankovic.Oni su jedan od najjacìh prikaza raspada drugarstva.Tako da ja Seju dobro razumijem.A Nele zna da barem jedan covjek koji mu je bio drag,vazda ostaje isti-dobar drug.Ima srece taj idiot,da je meni jarana ko Seju-pogin'o bih za njega.Et toliko...
- tranquil
#38 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Julianna wrote:Samo nemoj mi po Mili Hašišaru "Dok je ponoćna 17ska, za Koševo vozila...kaže da je Morrison živ u nekom selu u Andima ..."![]()
Samo sam dao svoje subjektivno mišljenje, hajde recimo da i nisu toliko loše, samo nisu "pušenje". Jedina pjesma za koju ću i subjektivno i objektivno reći da je grozna i uvijek stati iza toga je "agent tajne sile". Ne podnosim je al' nikako.JThomas wrote:@tranquil, "možeš imat' moje tijelo" je definitivno u drugom filmu od velike većine drugih pjesama ZP, ali da je to loša pjesma, nikako, ali baš nikako se ne mogu složiti.
- Citizen-X
#39 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Zabranjeno Pusenje afterwar i Nou Smouking Orkestra (kako ovo umjetnicki zvuci) - a firaunovski jos vise kad se slusa...
Onog cetnikosa, sljama, pusikurca, papsona, koji izrazava podrsku Seljselju - sam i zaboravio - da ne kazem i da kazem da sam odrast'o uz ZP. Vjerov'o neko il' ne ali me je velika vecina pjesama doslovno obrazovala kao omladinca, (kvazimorebitbidne)intelektualca i prosirila mi neke vidike u zivotu ali to je bilo tad prije rata - a onda se avet u vidu dr Kreleta Kitajlica zaput'la u Belgrejd i kazala kako to nije njegov rat - jok eto moj je jebo mu pas mater, dok je svu karijeru stek'o, svu raju stek'o i lovu zastek'o i zbris'o smrad u Belgrejd - Beligrad. Sto je interesantno - nije on nimalo glup co'ek ali je nagraJIs'o podobro os'ta veze nemam al' nek je. Kad je mog'o komsija i kucni prijatelj Safeta Zajke pobit trojicu njegove brace sa familijom tutokompleto nije nista cudno sto se taj patoloski trio fantastikus u vidu Manjanje, Kreleta, Karine Bregovica odmetnuo Slobi da mu pokriva pricu o toboznjem istrebljenju srpske nejaci na teritorijama pod kontrolom muslimanskih snaga da mu muslimanske snage jeble mater i onaj Hase allahrahmetile sto je pjevo pred cijelom arenom u BG dok je (valjda raja) pjevala sa njim.
Ovaj Davor Sucic Sula - alias - Sejo Jebson - je co'jek izmislio reciklazu u muz'ci k'o Dzeri iz Crvene Jabuke - pokusava da napravi nesto od cega se ne moze napravit - k' da od govneta pokusavas pitu il' jelo da napravis al' ono ne ide.
Otidjoh da ih vidim zaplatih kartu na Uscu jedne godine prije par godina - dodjose 15 gostiju na koncerat -. Elvis Dzej Ar Haljimi glumi neku Primadonu a oni neke zvijezde preostalim "fanovima" pokreta Nju Guzitivs ili ti ga Gotivits (jer to im je sve od toga preostalo) i pokusavaju da od govneta naprave slavu.
Meni je u svemu tome najsvjetliji primjer Omara iz grupe Mjesecari - co'ek vidio nema bahlje u koncetriranju koncentrata - i ufatio se najboljeg za sta je studir'o - prava.
Prema tome - Suli bih preporucio - kopacke pjevacke o klin i prifati se medEcinskog falkuteta sto bi moja nana rekla allahrametile a onom tenukre u Krecengradu jaro - u rifuzu hebo ti mater vise Hase allah mu rahmetile - da moram mrtvu legendu spominjat u negativnom kontekstu blacuci ga sa Kreletovim imenom i drz' se filozofije one iste sto si u Saraj'vu gdje je pobijeno 11 000 komata od tog nekih cca 2 milje klinaca koji su te slusali i dusu koju si prod'o Slobi i Sotoni zajedno sa papkom Tresnjarom Bregovicem, Krmanjom Kusturicom i Zdrkenkom Colicem - za saku maraka i po kile - lazne - nikad vise postojece slave.
Nema vise Zabranjenog Pusenja ko sto nema ni Kigena ni Kalahana ni Erika Kantonaa ni Zinedina Zidana.
Sto ste ga pusili popusili ste ga.
Onog cetnikosa, sljama, pusikurca, papsona, koji izrazava podrsku Seljselju - sam i zaboravio - da ne kazem i da kazem da sam odrast'o uz ZP. Vjerov'o neko il' ne ali me je velika vecina pjesama doslovno obrazovala kao omladinca, (kvazimorebitbidne)intelektualca i prosirila mi neke vidike u zivotu ali to je bilo tad prije rata - a onda se avet u vidu dr Kreleta Kitajlica zaput'la u Belgrejd i kazala kako to nije njegov rat - jok eto moj je jebo mu pas mater, dok je svu karijeru stek'o, svu raju stek'o i lovu zastek'o i zbris'o smrad u Belgrejd - Beligrad. Sto je interesantno - nije on nimalo glup co'ek ali je nagraJIs'o podobro os'ta veze nemam al' nek je. Kad je mog'o komsija i kucni prijatelj Safeta Zajke pobit trojicu njegove brace sa familijom tutokompleto nije nista cudno sto se taj patoloski trio fantastikus u vidu Manjanje, Kreleta, Karine Bregovica odmetnuo Slobi da mu pokriva pricu o toboznjem istrebljenju srpske nejaci na teritorijama pod kontrolom muslimanskih snaga da mu muslimanske snage jeble mater i onaj Hase allahrahmetile sto je pjevo pred cijelom arenom u BG dok je (valjda raja) pjevala sa njim.
Ovaj Davor Sucic Sula - alias - Sejo Jebson - je co'jek izmislio reciklazu u muz'ci k'o Dzeri iz Crvene Jabuke - pokusava da napravi nesto od cega se ne moze napravit - k' da od govneta pokusavas pitu il' jelo da napravis al' ono ne ide.
Otidjoh da ih vidim zaplatih kartu na Uscu jedne godine prije par godina - dodjose 15 gostiju na koncerat -. Elvis Dzej Ar Haljimi glumi neku Primadonu a oni neke zvijezde preostalim "fanovima" pokreta Nju Guzitivs ili ti ga Gotivits (jer to im je sve od toga preostalo) i pokusavaju da od govneta naprave slavu.
Meni je u svemu tome najsvjetliji primjer Omara iz grupe Mjesecari - co'ek vidio nema bahlje u koncetriranju koncentrata - i ufatio se najboljeg za sta je studir'o - prava.
Prema tome - Suli bih preporucio - kopacke pjevacke o klin i prifati se medEcinskog falkuteta sto bi moja nana rekla allahrametile a onom tenukre u Krecengradu jaro - u rifuzu hebo ti mater vise Hase allah mu rahmetile - da moram mrtvu legendu spominjat u negativnom kontekstu blacuci ga sa Kreletovim imenom i drz' se filozofije one iste sto si u Saraj'vu gdje je pobijeno 11 000 komata od tog nekih cca 2 milje klinaca koji su te slusali i dusu koju si prod'o Slobi i Sotoni zajedno sa papkom Tresnjarom Bregovicem, Krmanjom Kusturicom i Zdrkenkom Colicem - za saku maraka i po kile - lazne - nikad vise postojece slave.
Nema vise Zabranjenog Pusenja ko sto nema ni Kigena ni Kalahana ni Erika Kantonaa ni Zinedina Zidana.
Sto ste ga pusili popusili ste ga.
- rado_vidjen
#40 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
ala se popilo 
-
♥ Julianna ♥
#41 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
rado_vidjen wrote:ala se popilo
al čovjek bistro razmišlja nema šta
- mirza81
#42 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Balada O Gigi Bosniću je prejebena stvar sa fildžana, u duhu staroga pušenja.tranquil wrote:
Imaju ljudi na poslijeratnim albumima nekoliko fenomenalnih pjesama koje su, barem meni, u rangu sa onima prije rata, evo mog izbora:
- "Dino" (album "Bog Vozi Mercedes") - "za pjesnika piće, baš je legla neka lova"
- "Lijepa Alma" (album "Bog vozi Mercedes") - "vojnici su poljem prošli, ona je za njim mahala / mali šeher velika tajna, sakrivena ljudima"
- "Domovina" (album "Čiko", "Nafaka" soundtrack) - "Domovina se brani vjerom, i tuđim mrtvim sinom"
- "Dr. Džemidžić" (album "Agent tajne sile") - "Hekler u po cijene il' igla pa u prst, Svejedno je bejbe, polumjesec ili krst"
- "Jugo 45" (album "Agent")
- "Karabaja" ("Mercedes")
- "Počasna salva" ("Mercedes") - jel fakat moram citirati nešto iz ove zadnje tri?![]()
- "Fildžan Viška" (istoimeni album) - "ako ko naiđe, jebiga"
- "Agregat" (izbor za pjesmu Eurovizije, "Čiko") - "I Fahro reče - Neka bude svjetlo!"
- "Mejtaš" ("Čiko") - "Odavno slutim, sad sigurno znam, odakle počinje dan"
- "Otpor stoko" ("Fildžan") - "Svakog dana dižeš ustanak, negdje oko pola dva"
- Neelix
#43 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
jos bih dodao:
"Genter" ?
predobra
"Džana"
"Laku noc stari"
"Pismo"
"Takvim sjajem"
"Splitska princeza"
"Genter" ?
"Džana"
"Laku noc stari"
"Pismo"
"Takvim sjajem"
"Splitska princeza"
- Neelix
#44 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
i ti iz amerike nekom nasao naprdjivati o patriotizmu?Nosferatu wrote:...
fenomenalno.
- JThomas
#45 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
da, iz st.louisa se seji spočitava što se ne živi u sarajevu i što se "kurva po hrvatskoj"...neprocjenjivo.
-
eddy2211
#46 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
da se malo usporedi. pokusajte sami otkriti ko je bolji.
http://rapidshare.com/files/233417856/z ... rale__.rar
http://rapidshare.com/files/233414547/z ... usta__.rar
http://rapidshare.com/files/235564565/Z ... vi_Sad.rar. koncert godin 94. super snimak
http://rapidshare.com/files/236241360/1 ... __.rar.evo
http://rapidshare.com/files/233606693/E ... s_2001.rar . prvi koncert u argentini 2001
http://rapidshare.com/files/233650283/E ... s_2005.rar: JOS JEDAN KONCERT IZ ARGENTINE 2005
sve u mp3 formatu . presudite sami
sada postavljam video snimke
http://rapidshare.com/files/233417856/z ... rale__.rar
http://rapidshare.com/files/233414547/z ... usta__.rar
http://rapidshare.com/files/235564565/Z ... vi_Sad.rar. koncert godin 94. super snimak
http://rapidshare.com/files/236241360/1 ... __.rar.evo
http://rapidshare.com/files/233606693/E ... s_2001.rar . prvi koncert u argentini 2001
http://rapidshare.com/files/233650283/E ... s_2005.rar: JOS JEDAN KONCERT IZ ARGENTINE 2005
sve u mp3 formatu . presudite sami
sada postavljam video snimke
-
eddy2211
#47 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Zabranjeno Pusenje - do 1992 video kolekcija
sve sto sam mogao da skupim do sada iz perioda
orginalne postave benda do 1992 godine.
- live snimke sa top liste nadrealista.
- spotovi koji su napravljeni do tada.
track lista:
- stanje soka
- pisonja i zuga
- guzonjin sin live
- bajram je live
- necu da budem svabo
- guzonjin sin
- anarhija al over bascarsija
- 12 sati live
http://rapidshare.com/files/243881535/Z ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/243891096/Z ... .part2.rar
sve super snimke. format mp4.
prijatno uzivanje
sve sto sam mogao da skupim do sada iz perioda
orginalne postave benda do 1992 godine.
- live snimke sa top liste nadrealista.
- spotovi koji su napravljeni do tada.
track lista:
- stanje soka
- pisonja i zuga
- guzonjin sin live
- bajram je live
- necu da budem svabo
- guzonjin sin
- anarhija al over bascarsija
- 12 sati live
http://rapidshare.com/files/243881535/Z ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/243891096/Z ... .part2.rar
sve super snimke. format mp4.
prijatno uzivanje
-
eddy2211
#48 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Zabranjeno Pusenje - live video kolekcija
zbirka live snimaka i spotova novijeg datuma.
- vecinom u izvodjenju sarajevko pusenje
- tri live snimke beogradskog djela grupe.
- festival stari grad novi pazar live
- spotovi filmske mizike( NAFAKA-NICIJA ZEMLJA)
- live snimke sa htv , slo tv , bih tv
- live snimke sa cro bajkerijade .
track lista:
- dzana
- agregat
- balada o pisonji i zugi
- djevojcice kojima mirise koza
- fikreta
- mozes imat moje tijelo
- nedjelja kad je otiso hase
- ibro dirka
- nema vise
- od istorijskog avnoja
- pocasna salva
- kad procvatu behari feat. arabeske
- ne mogu bez tebe feat. if
- guzonjin sin
- lutka sa naslovne strane
- na strazi pored prizrana
- jugo 45
- poso,kuca,birtija
i jos druge
http://rapidshare.com/files/244966254/Z ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/244983057/Z ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/244991458/Z ... .part3.rar
http://rapidshare.com/files/245000104/Z ... .part4.rar
http://rapidshare.com/files/245082993/Z ... .part5.rar
sve je super snimak i kvalitet. mp4 format.
prijatno uzivanje
zbirka live snimaka i spotova novijeg datuma.
- vecinom u izvodjenju sarajevko pusenje
- tri live snimke beogradskog djela grupe.
- festival stari grad novi pazar live
- spotovi filmske mizike( NAFAKA-NICIJA ZEMLJA)
- live snimke sa htv , slo tv , bih tv
- live snimke sa cro bajkerijade .
track lista:
- dzana
- agregat
- balada o pisonji i zugi
- djevojcice kojima mirise koza
- fikreta
- mozes imat moje tijelo
- nedjelja kad je otiso hase
- ibro dirka
- nema vise
- od istorijskog avnoja
- pocasna salva
- kad procvatu behari feat. arabeske
- ne mogu bez tebe feat. if
- guzonjin sin
- lutka sa naslovne strane
- na strazi pored prizrana
- jugo 45
- poso,kuca,birtija
i jos druge
http://rapidshare.com/files/244966254/Z ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/244983057/Z ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/244991458/Z ... .part3.rar
http://rapidshare.com/files/245000104/Z ... .part4.rar
http://rapidshare.com/files/245082993/Z ... .part5.rar
sve je super snimak i kvalitet. mp4 format.
prijatno uzivanje
- Bernard_Prince
#49 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
Sta ocrnjujete Sulu? Ima pravo da se ne slaze da mu pjesme o Sarajevu pjeva covjek koji taj grad mrzi i koji je deklarisani cetnik i fan Radovana Karadzica i Ratka Mladica. A, po pitanju sto nije otisao negdje dalje, pa ko je od nasih estradnih umjetnika igdje otisao??? Gdje ce, kada van granica ex Yu NIKO za iste ne zna (izuzetak koji potvrdjuje pravilo: samo Brega, ali se on zna prodati i samom djavolu)? Sula je diplomirao, cini mi se istoriju, u Hrvatskoj, vlasnik je nekoliko hotela na jadranskom primorju, svi oni dobro zive, a za Sarajevo i BiH, zivo im se jebe, ali lijepo je reci za press, ono sto narod zeli da cuje. A, to je da su die hard sarajlije. Sarajlije su samo pokradeni kokuzi, koji osim tog pridjeva, imaju jos jednu stvar za koju se mogu uhvatiti. Sve je to laz, a likovi sa estrade su uglavnom tipovi sumnjivih moralnih vrijednosti.
- nexo
#50 Re: PUŠENJE" PROTIV "PUŠENJA"
U pravu si Neelix. Interesantno je da "simfonija strave" "naprdjuje" u svakom svom postu. A sada je cak nasao srat po legendarnom ex-Yu bendu, bez posebnog razloga, tek da ubije vrijeme. Takodje je zanimljivo da cak i u ovom postu doticni obicno iz recenice u recenicu kontrira samog sebe. Dakle, vazno je napisati podugacak post jer svoje slobodno vrijeme provodi on-line. Ko bi dao 3$ za pint i jos ga sam piti. Ipak, najzanimljiviji su ovi sto se odmah afirmativno odredjuju prema postu sa potpisima ispod citata.Neelix wrote:i ti iz amerike nekom nasao naprdjivati o patriotizmu?Nosferatu wrote:...
fenomenalno.