Da se zakon poštuje, ne bi bilo ove teme.sumirprimus wrote:ko se glupira?mrtav ozbiljan,pritisak 120/75,imal zakon ima?hocemo pravnu drzavu, i sve ozakonu ocemo!kljucaj,moderacija,apel,vapaj!šatirana_ljubičica wrote:sumirprimus wrote:naĆi,koj poentiro poentiro je,koj jaći jaći je,vidi se to,koj i najaći,apel moderaciji da se ova tema kljuća,jer ima zakon,zakon postivat i kraj tacka ba ende...
Glupiraš se.
Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
- šatirana_ljubičica
#826 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
- Radio Sarajevo
#827 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
То није у опису посла, и не смије писати ни у једном уговору. Факат нисте добре главе, чим вам је право на пушење изнад права на рад.madner wrote:To je u opisu posla. Niko ne tjera konobara da se zaposli u pusackom kaficu.
Po toj logici ne bi smjeli imati rudnike nikako.
Ако може власник кафића одређивати смије ли се пушити, може ли то радити и власник клинике?
- madner
#828 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Naravno, ako je privatna. Pravo na rad nije povrijedjeno, uslovi su isti za sve.
- Radio Sarajevo
#829 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Претпостављам да тренутно имаш на лицу тај исти осмијех као и Драгуљче, јер заиста не могу вјеровати да неко озбиљно тврди овакву глупост.madner wrote:Naravno, ako je privatna. Pravo na rad nije povrijedjeno, uslovi su isti za sve.
- madner
#830 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Predpostavljam da je previse komplikovano shvatiti da je licna sloboda pojedinca bitnija vrijednost od smanjena troskova zdravstvenog osiguranja.
Pokusao sam sa slikama, no fakat ne pali.
Sve ove mjere je uvela Njemacka od 1933 do 1945. Ako vam to nije hint, ne znam sta je.
Sve ove mjere je uvela Njemacka od 1933 do 1945. Ako vam to nije hint, ne znam sta je.
-
sumirprimus
#831 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
naĆi onda pušenje i pozeljno?madner wrote:Isti kurac, samo druga strana.
- Radio Sarajevo
#832 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Razlika je što jevreji nisu bili ništa krivi, dok za pušače nisam siguranmadner wrote:Predpostavljam da je previse komplikovano shvatiti da je licna sloboda pojedinca bitnija vrijednost od smanjena troskova zdravstvenog osiguranja.
- madner
#833 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Nisam bas siguran da se ne bi nesto naslo za vage.
- Radio Sarajevo
#834 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Evo dvije opaske iz Ustava susjedne države, upućena ovima koji tvrde da je privatna imovina iznad prava na rad.
Za razliku od privatne imovine, pravo na rad je zagarantovano ustavom, a član glasi ovako.
Član 60.
Jemči se pravo na rad, u skladu sa zakonom.
Svako ima pravo na slobodan izbor rada.
Svima su, pod jednakim uslovima, dostupna sva radna mesta.
Svako ima pravo na poštovanje dostojanstva svoje ličnosti na radu, bezbedne i zdrave uslove rada, potrebnu zaštitu na radu, ograničeno radno vreme, dnevni i nedeljni odmor, plaćeni godišnji odmor, pravičnu naknadu za rad i na pravnu zaštitu za slučaj prestanka radnog odnosa. Niko se tih prava ne može odreći.
Ženama, omladini i invalidima omogućuju se posebna zaštita na radu i posebni uslovi rada, u skladu sa zakonom.
Za razliku od privatne imovine, pravo na rad je zagarantovano ustavom, a član glasi ovako.
Član 60.
Jemči se pravo na rad, u skladu sa zakonom.
Svako ima pravo na slobodan izbor rada.
Svima su, pod jednakim uslovima, dostupna sva radna mesta.
Svako ima pravo na poštovanje dostojanstva svoje ličnosti na radu, bezbedne i zdrave uslove rada, potrebnu zaštitu na radu, ograničeno radno vreme, dnevni i nedeljni odmor, plaćeni godišnji odmor, pravičnu naknadu za rad i na pravnu zaštitu za slučaj prestanka radnog odnosa. Niko se tih prava ne može odreći.
Ženama, omladini i invalidima omogućuju se posebna zaštita na radu i posebni uslovi rada, u skladu sa zakonom.
- madner
#835 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Haj ponovi jos jednom tezu, radiopapiga.
Taj clan ne znaci da se ne moze raditi na mjestima gdje postoje rizici. Rudnici, zeljezare itd... imaju losiji zrak od kafane sa dimom.
Privatna imovina jeste garantovana ustavom, clan 58 u Srbiji.
Taj clan ne znaci da se ne moze raditi na mjestima gdje postoje rizici. Rudnici, zeljezare itd... imaju losiji zrak od kafane sa dimom.
- Radio Sarajevo
#836 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
A hajde pogledaj ovo boldirano...madner wrote:Haj ponovi jos jednom tezu, radiopapiga.![]()
Kao što ne možeš organizovati orgije i naplaćivati ih u svojoj privatnoj imovini, tako ne bi smio ni pušiti. Dakle, pravo na rad je mnogo iznad ovoga.Jemči se mirno uživanje svojine i drugih imovinskih prava stečenih na osnovu zakona.
Pravo svojine može biti oduzeto ili ograničeno samo u javnom interesu utvrdjenom na osnovu zakona, uz naknadu koja ne može
biti niža od tržišne.
Zakonom se može ograničiti način korišćenja imovine.
Oduzimanje ili ograničenje imovine radi naplate poreza i drugih dažbina ili kazni, dozvoljeno je samo u skladu sa zakonom.
Ali očigledno je da je bespredmetno raspravljati, meni malo postaje i dosadno.
- madner
#837 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Nema dalje, pa sta mislis gdje se organizuju orgije i naplacuju (ako je to legalno) nego u privatnoj imovini.
To sto je nesto nelegalno ne znaci da je problem u raspolaganju imovinom.
Pusenje nije zakonom zabranjeno, mada vidim da bi rado to uveo.
- Radio Sarajevo
#838 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Pa nije u Bosnimadner wrote:Nema dalje, pa sta mislis gdje se organizuju orgije i naplacuju (ako je to legalno) nego u privatnoj imovini.![]()
- madner
#839 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.
Jos jedan razlog za pusenje.
- šatirana_ljubičica
#840 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Pušenje u javnim prostorima jeste zakonom zabranjeno i u BiH, samo što se zakon ne poštuje.
- cyprus
#841 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Ma nisu kafići OK... Znači ja trebam da tokom zime ne izađem iz kuće (jer skoro da nema kafića u kome se ne puši), ako ne želim da se usmrdim ili rizikujem vlastito zdravlješatirana_ljubičica wrote:madner wrote:Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.
Imam problem sa ovom fasistickom logikom koja vlasniku oduzima slobodu nad njegovim objektom. Ne zelis dim, ne ulazi u pusacke kafice i svi sretni.
Slažem se s tobom.Uostalom tema je pušenje na radnom mjestu, kafići su ok.
I izvinjavam se što sam ti pogrešno replicirala.
- šatirana_ljubičica
#842 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Kada biste vi samo sebe mogli pogledati našim očima.madner wrote:Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.
Porazgovaraj sa nekim iskrenim bivšim pušačem, da vidiš šta on misli
- madner
#843 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Pa ima kafica gdje se ne pusi. Izlazi u iste, ako dovoljno ljudi bude pravilo dovoljan ceh u istima bice is sve vise i vise.
Ovo je u rangu problema da nema restorana sa Peruanskim specijalitetima.
Ovo je u rangu problema da nema restorana sa Peruanskim specijalitetima.
- šatirana_ljubičica
#844 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
cyprus wrote:Ma nisu kafići OK... Znači ja trebam da tokom zime ne izađem iz kuće (jer skoro da nema kafića u kome se ne puši), ako ne želim da se usmrdim ili rizikujem vlastito zdravlješatirana_ljubičica wrote:madner wrote:Odgovor je bio upucen kolegi detroitu. Ja nemam problem da se na javnim mjestima ne pusi.
Imam problem sa ovom fasistickom logikom koja vlasniku oduzima slobodu nad njegovim objektom. Ne zelis dim, ne ulazi u pusacke kafice i svi sretni.
Slažem se s tobom.Uostalom tema je pušenje na radnom mjestu, kafići su ok.
I izvinjavam se što sam ti pogrešno replicirala.![]()
Ima kafića gdje se poštuje zakon... Zavisi sad gdje želiš otići.... Ako ćeš u pub e onda....šta da ti kažem
- madner
#845 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Ne znam sta je problem, vec smo se dogovorili oko svih tacaka.šatirana_ljubičica wrote:Kada biste vi samo sebe mogli pogledati našim očima.madner wrote:Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.
Pusacima pusacko, nepusacima nepusacko i svi sretni.
- cyprus
#846 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
De baci koji primjer živa bilašatirana_ljubičica wrote:cyprus wrote:Ma nisu kafići OK... Znači ja trebam da tokom zime ne izađem iz kuće (jer skoro da nema kafića u kome se ne puši), ako ne želim da se usmrdim ili rizikujem vlastito zdravlje![]()
Ima kafića gdje se poštuje zakon... Zavisi sad gdje želiš otići.... Ako ćeš u pub e onda....šta da ti kažem![]()
- šatirana_ljubičica
#847 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Nema problema, nego prozivaš za neke sposobnosti...pa reko kakve li su to sposobnosti kad ti ovise od nikotinamadner wrote:Ne znam sta je problem, vec smo se dogovorili oko svih tacaka.šatirana_ljubičica wrote:Kada biste vi samo sebe mogli pogledati našim očima.madner wrote:Vidim manjak nikotina lose utice na kognitivne sposobnosti.
Pusacima pusacko, nepusacima nepusacko i svi sretni.
- šatirana_ljubičica
#848 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Torte i to, Sarajka, Bil Gatescyprus wrote:De baci koji primjer živa bilašatirana_ljubičica wrote:cyprus wrote:Ma nisu kafići OK... Znači ja trebam da tokom zime ne izađem iz kuće (jer skoro da nema kafića u kome se ne puši), ako ne želim da se usmrdim ili rizikujem vlastito zdravlje![]()
Ima kafića gdje se poštuje zakon... Zavisi sad gdje želiš otići.... Ako ćeš u pub e onda....šta da ti kažem![]()
Ja recimo znam samo za slastičarnu Palmu... Čini mi se da kod njih ima dio za nepušače...
- madner
#849 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Ako nikotin steti a ovako dominiram, stvarno ne zelim znati kako bi bilo bez.

- šatirana_ljubičica
#850 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Dominirašmadner wrote:Ako nikotin steti a ovako dominiram, stvarno ne zelim znati kako bi bilo bez.