anonimus0007 wrote:to im je izvidnica, a sad će i navala smokera...Pismonosa wrote:Led je probijen, već se javio prvi od tih samoživih likova da te ubjeđuju kako si ti zapravo netolerantna, labilna i nedovoljno jaka osoba jer teško podnosiš njihove nikotinske dimne smradove i ostale nervne otrove testirane u Aušvicu
Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
- šatirana_ljubičica
#101 Re: Pušenje na radnom mjestu
-
zznnnnn
#102 Re: Pušenje na radnom mjestu
Izvini sto ti se opet javljam na temu moram te jos ovo pitatišatirana_ljubičica wrote:a samo da pojasnim vezano za ovo''pušenje nije zabranjeno ali nije ni poželjno''
direktor je nekada davno naveo da nije pušenje dozvoljeno, obrazložio itd.međutim, malo po malo (iskorištavajući direktorovu dobroćudnost)svi su se oglušavali o to...i onda je on dozvolio ali umjereno, ono kad se baš ne može izaći vani itd.
niko ne poštuje to ''umjereno'', svi su prihvatili da je dozvoljeno a ujedno kriju od direktora.
Posto je vecina upravu kako god okrenes znaci ne mozes ih istjerat vani nikako sto se ne probas ti prilagoditi i ublaziti situaciju maksimalno.. prostorija u kojoj radi 10 ljudi mora biti relativno velika i imati neke prozore, otvorite sve prozore na kant ti sjedi u sami cosak prostorije, pomjeri svoj sto ili ako vec sjedi kolega zamoli da se zamjenite, po mogucnosti do prozora. Svako malo otvori da ti udje zraka i problem ublazen za 90%.
eto necu vise i sretno ti kako god
- šatirana_ljubičica
#103 Re: Pušenje na radnom mjestu
ne moraš se izvinjavati.zznnnnn wrote:Izvini sto ti se opet javljam na temu moram te jos ovo pitatišatirana_ljubičica wrote:a samo da pojasnim vezano za ovo''pušenje nije zabranjeno ali nije ni poželjno''
direktor je nekada davno naveo da nije pušenje dozvoljeno, obrazložio itd.međutim, malo po malo (iskorištavajući direktorovu dobroćudnost)svi su se oglušavali o to...i onda je on dozvolio ali umjereno, ono kad se baš ne može izaći vani itd.
niko ne poštuje to ''umjereno'', svi su prihvatili da je dozvoljeno a ujedno kriju od direktora.
Posto je vecina upravu kako god okrenes znaci ne mozes ih istjerat vani nikako sto se ne probas ti prilagoditi i ublaziti situaciju maksimalno.. prostorija u kojoj radi 10 ljudi mora biti relativno velika i imati neke prozore, otvorite sve prozore na kant ti sjedi u sami cosak prostorije, pomjeri svoj sto ili ako vec sjedi kolega zamoli da se zamjenite, po mogucnosti do prozora. Svako malo otvori da ti udje zraka i problem ublazen za 90%.
hvala na dobronamjernom prijedlogu (ton je drugačiji i hvala na tome), vjeruj da bih bila najsretnija kada bi moglo nekako da se ja sakrijem negdje u ćošak pokraj prozorčića i ok hajd, većina su pa eto im.
ali...mala je prostorija a puno nas jeste, veliki su portali a prozori gore u vrhu pa i kad se otvore ništa posebno....
ne bih se ja žalila nego mi baš došlo do grla, kao što rekoh-gubim dah.
eheto.
'' i sretno ti kako god
- uglavnomja
#104 Re: Pušenje na radnom mjestu
Kastanienallee wrote:Pozivanje na primjenu Zakona o zabrani pusenja je nazalost smijurija.
Pusenje u kancelarijskom prostoru nije samo pitanje postovanja nekog zakona. To je pitanje osnovnog odgoja i kulture zivljenja. Kojoj jos odrasloj osobi prija da cijeli dan sjedi u dimu i smradu? Kome je to jos ugodno da svim ljudima s kojima dolazi u kontakt smrdi? Koja pristojna osoba osjeca za ispravno da zbog svoje slabosti i prilicno prljave navike zagadjuje radni prostor drugim ljudima oko sebe. Meni je dovoljno grozna pomisao na jedanaest osoba u istoj prostoriji koje disu tu cijeli dan, razgovaraju, kuckaju na tastaturi, pricaju, obavljaju desetine telefonskih poziva pa jos taj odvratni dim koji nije samo pitanje smrada nego i utice na zdravlje.
hebat ga, na ovoj temi se vidi sav jad naseg mentaliteta (ukljucujuci i moj post
niko nece nikome da se zamjera, nece da se svadja, i direktor pusi, .... bolje da sutim i dobijem "nepusacki" rak pluca, neka mi se dijete rodi sa ostecenim plucima, zakrzljalo, ... nema veze, mozda i nece, ali vazno je ne zmjeriti se kolegama
fino je neko napisao kad je presao kod kolegice - gospodje koja je RASTJERALA bagru smrdljivu.
po zakonu imas da trazis da prestanu da puse, po zakonu oni trebaju da snose posljedice sto te truju i sto ne postuju zakon...
ali kod nas je: neka ga, pusti, istrpi, znas on je ters, vakav nakav, nemoj ga sekirati i nervirati, nezgodan je kad ne moze pusiti, blablabla
neka se neko drugi izbori za moj cisti zrak, ja cu sacekati
- vjesticanametli
#105 Re: Pušenje na radnom mjestu
pusac sam i zaista imam obzira prema nepusacima..........u firmi ne duvanamo a kuci na balkonu
ali ovo je fuj
upusavati trudnicu je odron i ne treba interna odluka direktora da to ne radimo
ali vala ne mogu ni na rende kora kad nepusaci (ne u ovom slucaju) pocnu pricati kako ih usmrdimo itd
idi ti trudnjaco direktoru i zanemari komentare kvazi kolega jer ti i takvi ti nisu ni kolege ni prijatelji ako ne mogu da preguraju period trudnoce
ali ovo je fuj
ali vala ne mogu ni na rende kora kad nepusaci (ne u ovom slucaju) pocnu pricati kako ih usmrdimo itd
idi ti trudnjaco direktoru i zanemari komentare kvazi kolega jer ti i takvi ti nisu ni kolege ni prijatelji ako ne mogu da preguraju period trudnoce
-
Keiko
#106 Re: Pušenje na radnom mjestu
Simpatisem sa postavljacicom teme i svima ostalima koji imaju iste probleme. Istovremeno skoro pa da ne mogu vjerovati da ima toliko i takvog bezobrazluka. Ne samo da je bezobzirno prema drugima vec i blatantno krsenje zakona. Licemjerje na nivou - kladimse da vecina tih istih non stop kudi vlast i drzavu zbog selektivne vladavine zakona. 
- manekenka u penziji
#107 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ko da radimo u istoj firmišatirana_ljubičica wrote:ne moraš se izvinjavati.zznnnnn wrote:Izvini sto ti se opet javljam na temu moram te jos ovo pitatišatirana_ljubičica wrote:a samo da pojasnim vezano za ovo''pušenje nije zabranjeno ali nije ni poželjno''
hvala na dobronamjernom prijedlogu (ton je drugačiji i hvala na tome), vjeruj da bih bila najsretnija kada bi moglo nekako da se ja sakrijem negdje u ćošak pokraj prozorčića i ok hajd, većina su pa eto im.
ali...mala je prostorija a puno nas jeste, veliki su portali a prozori gore u vrhu pa i kad se otvore ništa posebno....
ne bih se ja žalila nego mi baš došlo do grla, kao što rekoh-gubim dah.
eheto.
'' i sretno ti kako god'' hvala!
- manekenka u penziji
#108 Re: Pušenje na radnom mjestu
Sad za sad su mi vrata konstantno otvorena, pa nekome ce dosaditi.vjesticanametli wrote:pusac sam i zaista imam obzira prema nepusacima..........u firmi ne duvanamo a kuci na balkonu
ali ovo je fujupusavati trudnicu je odron i ne treba interna odluka direktora da to ne radimo
-
Lounge Act
#109 Re: Pušenje na radnom mjestu
.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:18, edited 1 time in total.
- una_bo
#110 Re: Pušenje na radnom mjestu
nema mi ništa gore nego kada odem negdje na sastanak, a vratim se smrdljiva.
u mojoj kancelariji se ne puši, i zabranjeno je pušiti tu gdje radim, puši se vani, imaju za to određen prostor.
u mojoj kancelariji se ne puši, i zabranjeno je pušiti tu gdje radim, puši se vani, imaju za to određen prostor.
- šatirana_ljubičica
#111 Re: Pušenje na radnom mjestu
@all, hvala vam svima na komentarima, zaista pozitivno djeluju, jutros čim je kolegica prvu cigaretu zapalila (čim je ušla), odmah sam pomislila na vas-ljude koji ne gledaju površno na ovu temu 
- mO k3
#112 Re: Pušenje na radnom mjestu
Pocni pljuvati po kancelariji , ako ti sta kazu reci im da je tebi smrad dima ,kao da ti pljunu u licešatirana_ljubičica wrote:Znam da je bilo 100 tema na temu pušenja/nepušenja,ovog onog, ali meni treba savjet.
Naime, radim na mjestu gdje pušenje nije zabranjeno ali nije ni poželjno, nego eto, kako se dogovore kolege.
Jedina ne pušim a sa mnom ih ima još desetak u istoj prostoriji i svi puše.Pričali smo priče, bili bitke, ali ništa pomoglo nije.Oni štiglaju li štiglaju.Rade a cigara u ruci.
Kada popričam sa nekim prijateljima, svi osuđuju ali uglavnom me savjetuju:navikni se...
I navikla sam se poprilično, šta ću, ali razlog zbog kojeg ovo i pišem je taj što u zadnje vrijeme sam primijetila da mi smeta disanju...Tačno ima razlika kad sam npr. na godišnjem pa čak i vikendom se ''oporavim''.Kući smo svi nepušači...
Da skratim, kako da na kulturan način probudim svijest kod kolega a da ne ispadnem bezobrazna i da ne pomisle da atakujem na njih samo zato što sam ja nepušač pa hoću da istjeram svoja ugrožena prava?
Hvala na odgovorima (ako ih bude), potrebno mi je sa nekim anonimnim da podijelim ovo, makar i ovako![]()
Lijep pozdrav!
- šatirana_ljubičica
#113 Re: Pušenje na radnom mjestu
ma ne znam jesam li ikad u životu pljunula na nešto
-
VjecitiStudent
#114 Re: Pušenje na radnom mjestu
Jel' vazduh imalo čistiji od naših pozitivnih komentara?šatirana_ljubičica wrote:@all, hvala vam svima na komentarima, zaista pozitivno djeluju, jutros čim je kolegica prvu cigaretu zapalila (čim je ušla), odmah sam pomislila na vas-ljude koji ne gledaju površno na ovu temu
- šatirana_ljubičica
#115 Re: Pušenje na radnom mjestu
Jeeeeeeeeeste 
- Pisistratus
#116 Re: Pušenje na radnom mjestu
Kad oni zapale cigare, a ti lijepo zavintaj jedan podeblji džoint i zapali. I tako svaki put.
Pa kome opanci, kome obojci. 
-
zippoo87
#117 Re: Pušenje na radnom mjestu
ja sam nepusac i zaista smeta kada se udje u zadimljenu prostoriju,zrak postane "tekzak" ,pocne ujedati za oci a o smradu da ne govorim
na poslu radim sam,tako da nemam problema sa dimom ali kuci mati pusi (pusi i previse,nekada 2 kutije dnevno),naravno u sobi gdje najcesce budem se ne pusi i tu kada se udje,razlika nebo i zemlja u odnosu na dnevnu,gdje mati dumana
najgore mi bude zimi,kada se lozi,vrata se zatvore i sav dim ostaje u sobi,tada mi je skoro nemoguce biti u toj prostoriji
ljeti ne bolje,jer je sve orvoreno i brzo se izraci
isto je zimi kada se ode u grad,kako kod nas ne postoji zakon da ugostiteljski objekti MORAJU imati ventilaciju (mozda i postoji ali niko to ne kontrolise),fino se obuce cista odjeca,budes u nekom kaficu 1-2 sata,dodjes kuci a majica/dzemper su upili sve te duhanske smradove,smrdi nepodnosljivo
p.s. ja bi tim kolegama rekao da mi smeta a jos bi otisao direktoru i isto rekao
ako ne bude promjena,onda bi radio nesto sto njima smeta,iz inata
na poslu radim sam,tako da nemam problema sa dimom ali kuci mati pusi (pusi i previse,nekada 2 kutije dnevno),naravno u sobi gdje najcesce budem se ne pusi i tu kada se udje,razlika nebo i zemlja u odnosu na dnevnu,gdje mati dumana
najgore mi bude zimi,kada se lozi,vrata se zatvore i sav dim ostaje u sobi,tada mi je skoro nemoguce biti u toj prostoriji
ljeti ne bolje,jer je sve orvoreno i brzo se izraci
isto je zimi kada se ode u grad,kako kod nas ne postoji zakon da ugostiteljski objekti MORAJU imati ventilaciju (mozda i postoji ali niko to ne kontrolise),fino se obuce cista odjeca,budes u nekom kaficu 1-2 sata,dodjes kuci a majica/dzemper su upili sve te duhanske smradove,smrdi nepodnosljivo
p.s. ja bi tim kolegama rekao da mi smeta a jos bi otisao direktoru i isto rekao
ako ne bude promjena,onda bi radio nesto sto njima smeta,iz inata
- šatirana_ljubičica
#118 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ne znam koji je inat dobar a da ne dovede do tuče 
-
zippoo87
#119 Re: Pušenje na radnom mjestu
naruci cevape sa puno luka,pojedi i onda zovi "kolege" da im nesto ispricas "potiho"šatirana_ljubičica wrote:Ne znam koji je inat dobar a da ne dovede do tuče
i onda reci kako ti se svidja luk,da ces ga jesti svaki dan i da manje smrdi od cigara
- šatirana_ljubičica
#121 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ko da radimo u istoj firmi
[/quote]
@manekenka u penziji, Sestro po mukama, ne daj se!!!
fakat ozbiljno....ne dozvoljavaj da se puši gdje ti boraviš!!!samo osoba koja nije svjesna nekih stvari može reći da pušenje ne utiče na bebu!i ja poznajem neke koje su pušile u trudnoći i iskreno da ti kažem, preznojim se od muke kada dođe ta tema a one prisutne, jer kad kažu da ''sve one znaju ali to je bilo jače od njih'' ja umalo ne povratim.
a sva djeca koja su trpila zbog cigareta rode se zarkžljala na neki način 100 %! kaže jedna moja '' ja sam pušila i mojoj djeci ništa ne fali, da ih vidiš kol'ka su'' hvala Bogu, kažem, ali sigurno ih je u nečem zeznula, makar imunitet bude oslabljen, al hajd sad analiziraj.
dakle, ne daj na bebicu ni u kojem pogledu, jer poslije se žena kaje za mnoge stvari što je propustila u trudnoći.
obrati se direktno direktoru, traži da se ne puši gdje ti boraviš, i kraj priče.
ja referat napisah, ali potreslo me.

@manekenka u penziji, Sestro po mukama, ne daj se!!!
fakat ozbiljno....ne dozvoljavaj da se puši gdje ti boraviš!!!samo osoba koja nije svjesna nekih stvari može reći da pušenje ne utiče na bebu!i ja poznajem neke koje su pušile u trudnoći i iskreno da ti kažem, preznojim se od muke kada dođe ta tema a one prisutne, jer kad kažu da ''sve one znaju ali to je bilo jače od njih'' ja umalo ne povratim.
a sva djeca koja su trpila zbog cigareta rode se zarkžljala na neki način 100 %! kaže jedna moja '' ja sam pušila i mojoj djeci ništa ne fali, da ih vidiš kol'ka su'' hvala Bogu, kažem, ali sigurno ih je u nečem zeznula, makar imunitet bude oslabljen, al hajd sad analiziraj.
dakle, ne daj na bebicu ni u kojem pogledu, jer poslije se žena kaje za mnoge stvari što je propustila u trudnoći.
obrati se direktno direktoru, traži da se ne puši gdje ti boraviš, i kraj priče.
ja referat napisah, ali potreslo me.
- hopcup
#122 Re: Pušenje na radnom mjestu
nego, ja bih da te pitam; osim što udišeš dim cigareta (i podržavam tvoju borbu s vjetrenjačama), radiš li ti išta na tom poslu?
- šatirana_ljubičica
#123 Re: Pušenje na radnom mjestu
Inače, radim, naravno.
-
petardom pocesljan
#124 Re: Pušenje na radnom mjestu
Razumijem ljubicicu i znam kako joj. U istoj sam situaciji. Samo mene ubi propuh od otvaranja prozora svih sto imaju na poslu od doticne osobe kojoj isto smeta dim, jer tako misli da ce pusace natjerati da prestanu dimiti. A sto se ta doticna namirise jakim parfemom pa sve pogusi okolo da se mora kasljati od toga. Ja u sali kazem da je super miris i cak cist zrak od duhana
. Ljubicice i ti se naparfemisi jakim i preteskim parfemom i jos kuhalo za kafu ponesi i u njeg sirceta stavi da prokuha. Mozda upali taj metod

-
Jokericious
#125 Re: Pušenje na radnom mjestu
Ne pusim i nije mi jasno da nekim ovoliko smeta sto neko pusi. Problem je jedino kad ti dim direktno u lice ide. Inace se ni ne primjeti.