danas wrote:jelde'ztluhcs wrote:Imati i pu¹aèicu i nepu¹aèicu u u jednoj osobi... Premija...danas wrote: sto kaze moja jaranica -- kad ga poljubis ko da pepeljaru olizes...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a neko neupucen bi reko da si ti dobio tu premiju, kako si krenuo![]()
![]()
![]()
![]()
Pušač u poseti kod nepušača
Moderator: anex
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
- cHupjahalic@
Ne fali nista ni polovnima.danas wrote:jelde'ztluhcs wrote:Imati i pušačicu i nepušačicu u u jednoj osobi... Premija...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ztluhcs
Po¹to reèe da mrzi¹ cigare, ne fali... I ta polovina koja preostaje je prihvatljiva...cHupjahalic@ wrote:Ne fali nista ni polovnima.danas wrote:jelde'ztluhcs wrote:Imati i pu¹aèicu i nepu¹aèicu u u jednoj osobi... Premija...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- cHupjahalic@
Zar je zdravo da pepeljara ostane poluprazna?ztluhcs wrote:Pošto reče da mrziš cigare, ne fali... I ta polovina koja preostaje je prihvatljiva...cHupjahalic@ wrote:Ne fali nista ni polovnima.![]()
![]()
![]()
![]()
-
ztluhcs
Razumijemo secHupjahalic@ wrote:Zar je zdravo da pepeljara ostane poluprazna?ztluhcs wrote:Po¹to reèe da mrzi¹ cigare, ne fali... I ta polovina koja preostaje je prihvatljiva...cHupjahalic@ wrote:Ne fali nista ni polovnima.![]()
![]()
![]()
![]()
Citav zivot
![]()
-
_BosanaC
Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bidebela wrote:eh moj ti bosanac, pa vidis raspolozenje na temi. hajde iskreno, da li bi ti, sa svojim stavovima ovdje izrecenim, imao zenu koja pusi? iskreno
S tim sto stavovi koje sam ovdje iznjeo najmanje imaju veze s pusenjem a najvise s postovanjem tudjih principa u tudja cetiri zida.
-
Sarafcina
A wrote:Pitanje IZBORA - jedno vece u zadimljenoj kafani rezultira smrdljivom kosom i garderobom, a pusenje u vlastitom domu rezultira cijelom kucom koja smrdi i onima koji nisu odabrali smrdljivu atmosferu nekog jazz bara recimo, da ne budu Bazeni. Hodamo i po usranom parku, i po upljuvanim ulicama, pa ne pristajemo time da nam takva bude kuca.Sarafcina wrote:i onda sledeca scena ...tvoj jaran, u kafani punoj dima... smrdljiv...naravno ne pusi, ali ostaje do fajronta... dodje na forum i kuka kako sve smrdi
.... samo sto meni u cijeloj prici nekako fali ona recenica
da se treba razguliti s mjesta gdje ti atmosfera ne godi
(recimo ja na Bazenima ne bih sjedio, taman da je pored mene andjelina
)...
haman da se to zove ....postavljanje prioriteta.
Mene svi voleSarafcina wrote:jedino sto mi nije jasno ta neka sadisticka crta kod veceg broja nepusaca na ovoj temi... momci..jel vam ikad iko reko da vas voli
?
![]()
Vec sam rekla - kod mene gosti mogu zapaliti, odmah iznosim pepeljare, cim neko dodje, da mu ne bi bilo neprijatno pitati. Jer - da, ovdje "na zapadu"je postalo norma da se ne pusi, ljudima je neprijatno i pitati za pepeljaru, i sve je manje pusaca i sve vise veceri zavrsava u nezadimljenoj atmosferi, jer te moje ponudjene pepeljare ostaju neupotrijebljene. Sta vise, mnogo pusaca koje znam, ne puse u vlastitoj kuci. Nije li to crta mazohizma
Uzmes da vas ja sve zovnem na dernek, i lagano vam pustim Stoju, Semsu i Sinana Sakica. Uz Kemisov orkestar. I onda vam cijelo vece trunim kako je rock muzika stetna. Kako je dokazano da biljke kojim se pusta metal...usahnu. I kako bih ja ustvari dobio slom zivaca, a moje osjetljive usi...nikad vise ne bi bile iste.
I onda me vi nakon dva dana, vidite kako slinim za jednom dobrom trebom... na nekom koncertu, gdje su antifoni obavezni rekviziti cak i za one sto uz Panteru i Napalm death zamisljaju romanticno vece.
Sta bi mi rekli? Pitanje izbora ili pitanje podjebavanja
Sto se tice mazohizma
razumjeli smo se
Ali pogledaj pisanje nekih ... jbg.. oni izrazavaju jasnu zelju da muce ljude i opisuju kako ce u tome uzivati. U mojoj mahali to se zvalo sadizam.
Last edited by Sarafcina on 05/10/2006 14:53, edited 1 time in total.
-
debela
ok, u biti sam rekla isto iznad, a tema je vec odavno okrenula na vise paralelnih diskusija._BosanaC wrote:Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bidebela wrote:eh moj ti bosanac, pa vidis raspolozenje na temi. hajde iskreno, da li bi ti, sa svojim stavovima ovdje izrecenim, imao zenu koja pusi? iskreno![]()
S tim sto stavovi koje sam ovdje iznjeo najmanje imaju veze s pusenjem a najvise s postovanjem tudjih principa u tudja cetiri zida.
-
rashid
Znas sta je jaro, ako ti mislis da bi ti moje 2-3 eventualno 4 cigare toliko zagadle tvoj stan da cak i prezracivanje nebi nista pomoglo ... e no comment._BosanaC wrote:Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bidebela wrote:eh moj ti bosanac, pa vidis raspolozenje na temi. hajde iskreno, da li bi ti, sa svojim stavovima ovdje izrecenim, imao zenu koja pusi? iskreno![]()
Licno ne pusim u autu, jer kad vozim, i kad se mi pozeli nikotinski stapic, stanem, izadzem, izpusim i haijrli nastavim sa voznjom
A inace ... kao sto su rekli ... sreca da ima svak svoj "home"
Jaro, kad cemo na one pive? Posto je ramazan i ova konzervativna sredina u kojoj zivimo, moze li poslje ramazana?
Pozdrav
-
rashid
Sta se ti ljutis?debela wrote:ok, u biti sam rekla isto iznad, a tema je vec odavno okrenula na vise paralelnih diskusija._BosanaC wrote:Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bidebela wrote:eh moj ti bosanac, pa vidis raspolozenje na temi. hajde iskreno, da li bi ti, sa svojim stavovima ovdje izrecenim, imao zenu koja pusi? iskreno![]()
-
_BosanaC
Nije frka, ja sam tuj, a posebno sam uvjek tuj kada su pivkane u pitanjurashid wrote:Znas sta je jaro, ako ti mislis da bi ti moje 2-3 eventualno 4 cigare toliko zagadle tvoj stan da cak i prezracivanje nebi nista pomoglo ... e no comment._BosanaC wrote:Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bidebela wrote:eh moj ti bosanac, pa vidis raspolozenje na temi. hajde iskreno, da li bi ti, sa svojim stavovima ovdje izrecenim, imao zenu koja pusi? iskreno![]()
Licno ne pusim u autu, jer kad vozim, i kad se mi pozeli nikotinski stapic, stanem, izadzem, izpusim i haijrli nastavim sa voznjom
Jaro, kad cemo na one pive? Posto je ramazan i ova konzervativna sredina u kojoj zivimo, moze li poslje ramazana?
Pozdrav
A kao sto rekoh debeloj, i opet ponavljam, nije stvar ni u pusenju, ni u mackama, ni u psima, ni bilo cemu... Stvar je u tome sto odredjeni ljudi imaju svoje principe, i ja smatram da u njihovim kucama treba postovati njihova pravila igre.
A sto se mene i mog stana tice - isti se izvjetri za petnaest minuta, a pogotovo u toku devet radnih sati kada je sve zivo i onako pootvarano u kuci
Pozdrav!
-
rashid
Slazem se ... to je sve do psihe ljudi._BosanaC wrote:Nije frka, ja sam tuj, a posebno sam uvjek tuj kada su pivkane u pitanjurashid wrote:Znas sta je jaro, ako ti mislis da bi ti moje 2-3 eventualno 4 cigare toliko zagadle tvoj stan da cak i prezracivanje nebi nista pomoglo ... e no comment._BosanaC wrote: Dok je orbita i dok dovoljno predano ga zvace - naravno da bi![]()
Pozdrav![]()
A kao sto rekoh debeloj, i opet ponavljam, nije stvar ni u pusenju, ni u mackama, ni u psima, ni bilo cemu... Stvar je u tome sto odredjeni ljudi imaju svoje principe, i ja smatram da u njihovim kucama treba postovati njihova pravila igre.
A sto se mene i mog stana tice - isti se izvjetri za petnaest minuta, a pogotovo u toku devet radnih sati kada je sve zivo i onako pootvarano u kuci![]()
Pozdrav!
Ali ja se drzim politike, nek je prvo mojim gostima udobno i sve, a tek poslije cu ja mjeriti moje principe. Gost je ipak gost i treba ga lijepo ugostit.
A drugo je kad sere po storama
-
Svemirski_Jebach
Ti si definitivno ispala vro primitivna i nekulturna u navedenoj situaciji, i ti si ta koja je netolerantna i sta sve ne. Iskreno!
Ja bi isto uradio kao i navedeni par, ne bih ti dozvolio da zapalis cigaretu, nego na terasu i pusi ako zelis. Ako ti se ne svidja, nemoj ni dolaziti nego cemo se naci negdje vani.
Ja sam pusac i to veliki. Medjutim, ako sam otisao nekom kuci nikada necu zapaliti cigaretu (ni pitati, ni pokusati) dok mi domacin sam to ne dozvoli ili sam zapali. Mislim da je to elementarna kultura.
Ni ja ne pusim kuci jer smeta osobi s kojom zivim. I mislim da zaista duhanski dim jako smeta nepusacima. I meni smeta cak.
U americi cak ljudima smeta ako si vani i pusis dva ili tri metra od njih, a na potpuno otvorenom prostoru. Mislim da je to opet pretjerivanje.
Ali svakom je njegova kuca svetinja i svako je apsolutni gospodar svog doma. ti nemas pravo se ljutiti na ljude koji ti nisu dozvolili da zapalis nego mislim da im se pod hitno moras izviniti. Ako oni zele pricati s tobom. Ja s obzirom na to kako si nekulturna, ne bih.
Ja bi isto uradio kao i navedeni par, ne bih ti dozvolio da zapalis cigaretu, nego na terasu i pusi ako zelis. Ako ti se ne svidja, nemoj ni dolaziti nego cemo se naci negdje vani.
Ja sam pusac i to veliki. Medjutim, ako sam otisao nekom kuci nikada necu zapaliti cigaretu (ni pitati, ni pokusati) dok mi domacin sam to ne dozvoli ili sam zapali. Mislim da je to elementarna kultura.
Ni ja ne pusim kuci jer smeta osobi s kojom zivim. I mislim da zaista duhanski dim jako smeta nepusacima. I meni smeta cak.
U americi cak ljudima smeta ako si vani i pusis dva ili tri metra od njih, a na potpuno otvorenom prostoru. Mislim da je to opet pretjerivanje.
Ali svakom je njegova kuca svetinja i svako je apsolutni gospodar svog doma. ti nemas pravo se ljutiti na ljude koji ti nisu dozvolili da zapalis nego mislim da im se pod hitno moras izviniti. Ako oni zele pricati s tobom. Ja s obzirom na to kako si nekulturna, ne bih.
-
Svemirski_Jebach
jednostavna analogija je sljedeca:
ako odes u njemacku, moras postovati njihove zakone. Ako ti se ne svidjaju njihova pravila ne moras ici i u njemacku, nego idi u Albaniju. Ali moras postovati njemacke zakone ako hoces da budes u njemackoj.
Isto tako i kuci, ako si kod nekoga kuci postuj pravila. Ako ti se pravila ne svidjaju nemoj ici, al nemas pravo ni kritikovati ljude sto imaju pravila kakva imaju jer oni imaju pravo da zive kako zele. Ti ( i svi ostali na temi koji te podrzavaju) su netolerantni i nekulturni.
(a to za macku, to je druga stvar. Mislim da su je trebali skloniti, al mislim da ova tema nije zbog macke nego zbog cigara)
ako odes u njemacku, moras postovati njihove zakone. Ako ti se ne svidjaju njihova pravila ne moras ici i u njemacku, nego idi u Albaniju. Ali moras postovati njemacke zakone ako hoces da budes u njemackoj.
Isto tako i kuci, ako si kod nekoga kuci postuj pravila. Ako ti se pravila ne svidjaju nemoj ici, al nemas pravo ni kritikovati ljude sto imaju pravila kakva imaju jer oni imaju pravo da zive kako zele. Ti ( i svi ostali na temi koji te podrzavaju) su netolerantni i nekulturni.
(a to za macku, to je druga stvar. Mislim da su je trebali skloniti, al mislim da ova tema nije zbog macke nego zbog cigara)
-
in medias res
Tek sam se ukljucila, i stvarno ne mogu citati sve postove....previse ih je, ali cu dati svoj koment....
nikad nisam dozivjela ovo sto je Anka navela....mislim da je stvarno smjesna cijela ta situacija....ja sam pusac, i kad dodem kod nekog, normalno je da pitam mogu li zapaliti, ali se nikad nije desilo da dobijem odgovor da ne mogu....jeste jedino kod jedne prijateljice koja ima malo dijete, pa je rekla " sad cu ja dijete uspavati, pa cemo zajedno!" sto je i logicno, ne treba se pred djecom pusiti....
a sto se macke tice.....ja imam psa i ne dozvoljavam mu da skace po mojim gostima, imam prijatelja koji se strasno boje, pa sam ga znala zatvoriti u drugu sobu, ako znam da se neko bas boji.....sto je opet po meni normala, i nije mi to tesko palo....
ali ako neko ne dozvoljava da se pusi u njegovoj kuci, ok, ispostovat cu to, ali cemo se slijedeci put naci u kafani....nikakav problem...
a sto se macke tice....tu je problem....
nikad nisam dozivjela ovo sto je Anka navela....mislim da je stvarno smjesna cijela ta situacija....ja sam pusac, i kad dodem kod nekog, normalno je da pitam mogu li zapaliti, ali se nikad nije desilo da dobijem odgovor da ne mogu....jeste jedino kod jedne prijateljice koja ima malo dijete, pa je rekla " sad cu ja dijete uspavati, pa cemo zajedno!" sto je i logicno, ne treba se pred djecom pusiti....
a sto se macke tice.....ja imam psa i ne dozvoljavam mu da skace po mojim gostima, imam prijatelja koji se strasno boje, pa sam ga znala zatvoriti u drugu sobu, ako znam da se neko bas boji.....sto je opet po meni normala, i nije mi to tesko palo....
ali ako neko ne dozvoljava da se pusi u njegovoj kuci, ok, ispostovat cu to, ali cemo se slijedeci put naci u kafani....nikakav problem...
a sto se macke tice....tu je problem....
-
sulesavic
Ovdje se konstantno potencira ¹tetnost duhana, ali se zaboravlja postojanje maèke u toj prièi.
Prepoznajem taj profil ljudi - ne pu¹e, ne piju gazirano, nikako ne jedu meso (samo riba), u¾asavaju se æevapa i sud¾ukica... iritiraju one oko sebe.
Anka, postavljaèice ove teme, dobro si ti to odradila. Na tvom mjestu je bih drugaèije, radikalnije reagovao, letjela bi maca/maèak (izvnite, ¹tovatelji ovoh plemenitih ¾ivotinja ¹to ih neke stare civilizacije smatrahu svetima) po sobi...
Ti tvoji domaæini, oèito, nisu bili dobri domaæini. Ako prihvatimo tezu da je ¾ivot kompromis - ti, iz po¹tovanja prema njima, suzdr¾at æe¹ se od pu¹enja, oni æe, iz po¹tovanja prema tebi, skloniti jednu, napomenimo, sklonjivu smetnju tvom psihofizièkom integritetu.
Prepoznajem taj profil ljudi - ne pu¹e, ne piju gazirano, nikako ne jedu meso (samo riba), u¾asavaju se æevapa i sud¾ukica... iritiraju one oko sebe.
Anka, postavljaèice ove teme, dobro si ti to odradila. Na tvom mjestu je bih drugaèije, radikalnije reagovao, letjela bi maca/maèak (izvnite, ¹tovatelji ovoh plemenitih ¾ivotinja ¹to ih neke stare civilizacije smatrahu svetima) po sobi...
Ti tvoji domaæini, oèito, nisu bili dobri domaæini. Ako prihvatimo tezu da je ¾ivot kompromis - ti, iz po¹tovanja prema njima, suzdr¾at æe¹ se od pu¹enja, oni æe, iz po¹tovanja prema tebi, skloniti jednu, napomenimo, sklonjivu smetnju tvom psihofizièkom integritetu.
- Anka
sulesavic wrote:Ovdje se konstantno potencira štetnost duhana, ali se zaboravlja postojanje mačke u toj priči.
Prepoznajem taj profil ljudi - ne puše, ne piju gazirano, nikako ne jedu meso (samo riba), užasavaju se ćevapa i sudžukica... iritiraju one oko sebe.
Anka, postavljačice ove teme, dobro si ti to odradila. Na tvom mjestu je bih drugačije, radikalnije reagovao, letjela bi maca/mačak (izvnite, štovatelji ovoh plemenitih životinja što ih neke stare civilizacije smatrahu svetima) po sobi...
Ti tvoji domaćini, očito, nisu bili dobri domaćini. Ako prihvatimo tezu da je život kompromis - ti, iz poštovanja prema njima, suzdržat ćeš se od pušenja, oni će, iz poštovanja prema tebi, skloniti jednu, napomenimo, sklonjivu smetnju tvom psihofizičkom integritetu.
Evo,sada kada je taj događaj već postao prošlost, mogu trezvene glave da dam komentar. NIKADA dok sam živa tim ljudima više neću ući u kuću!
Ne razumem vas koji ste me napali da sam nekulturna. Ja te ljude nisam uvredila, samo sam odreagovala na komentar da će jedna cigareta usmrdeti sobu i garderobu u plakaru, jer sam to doživela kao ličnu uvredu. Ako će jedna cigareta to uraditi, onda moj stan, moja garderoba i ja smrdimo. Njenog muža sam tada videla prvi put u životu (i poslednji) pa zar nije primitivno sa njegove strane da vređa ženu koju vidi prvi put ? Ili je mislio da me prevaspitava tokom posete? Ja nisam balavica,imam36 godina. Kasno je za takve lekcije.
Na kraju krajeva, do 24-te godine sam bila nepušač. Nisam mojoj mami dozvoljavala da mi uđe u sobu sa cigaretom, moja rečenica je bila: Ako sebe truješ nemoj i mene, izađi napolje.
Sticajem životnih okolnosti, desile su se neke stvari koje su me kao osobu žestokjo poljuljale i karakter je popustio u jednom periodu. Taman dovoljno da se uhvatim cigarete. Mislim da mi je to božja kazna zbog oholog odnosa i prezira koji sam imala prema pušačima. Sada, sa pušačkim stažom od 12 godina, nisam u mogućnosti da se lako izborim sa tim. E pa dragi moji nepušači, i vi ćete možda u nekom poeriodu života imati padove, bolje se tada uhvatite cigarete nego flaše vinjaka ili sedativa. Moja prijateljica se sada razvodi, prolazi kroz veoma stresan period ,ima 49 godina i prošle nedelje je počela da puši. Šokirala sam se kada sam je videla sa cigaretom!
I nemojte sada da skačete- A ne, meni se to nikada neće desiti! Niko ne zna šta nosi dan a šta noć. Niko ne može da predvidi tok života.
A ako vam se desi da jednom u 40-tim zapalite, ili još gore, da se naviknete da popijete jednu dve, pa tri, četiri...setite se vaših oštrih kritika i osuda koje ste izrekli jedne davne 2006-te godine. Niko nije savršen. Da mi je neko rekao kada sam imala 15,18,23 da ću biti pušač,rekla bi mu da je lud. Ali,eto...
I zato za kraj, setite se one narodne izreke: NIKAD NE RECI NIKAD.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Anka wrote:Na kraju krajeva, do 24-te godine sam bila nepušač. Nisam mojoj mami dozvoljavala da mi uđe u sobu sa cigaretom, moja rečenica je bila: Ako sebe truješ nemoj i mene, izađi napolje.
Btw, ... ja sam strastveni pusac, ali ... jako sam svjestan koji je to porok i ne pada mi na pamet da nekome zamjerim sto mu smeta moje pusenje.
Normalno, ... kad bi ti meni u posjetu dosla, ... pustio bih te da pusis koliko zelis, ...