zena mu izeta, mozda na papiru jeste arhitektica, a da je uspjesna, malo trasu... ne vodi li ona jednu u nizu varalicinih firmi? nekad se zvala BOOM PRODUKCIJA. jos ti mlijeka trebas piti, dijete.AmchoSM wrote:mawerick wrote:elektropotrosac wrote:sve te optuzbe se mogu staviti u rubriku rekla-kazala sve dok se ne vidi crno na bijelo dokumenti - dokazi.
dokaz? jedan u nizu, kuca u splitskoj. samo prozori na njoj su desetine hiljada maraka! a lift? slobodna ga je ovaj put ubola do jaja!
Pa vidim da se pljuje po kome stigne pa i po purivatri. Uspješan čovjek u svom poslu. A to da ima lift u kući nema. Moj je prvi komšija, prozori za koje kažeš da su toliko para nije istina. Aluminijumski prozori. I da znaš žena mu je više nego dobar i uspješan arhitekta. Pa ako oni kao uspješni ljudi, intelektualci nisu zaradili za te prozore sa svojih 45 godina ko onda jeste. Ne kontam kako takve nebuloze možete pričati. Ja sam se kao dijete igrao u toj kući koju je Miro kupio mislim 1999 godine od Olge S. koja je umrla. Djeca su joj u Kanadi, unuk moj vršnjak svako ljeto dodje u Sarajevo. Nemam ga ja od čega braniti al ima li iko u ovom gradu da ga vi ne popljujete ??? Pa ko god da je uspješan ide ona poznata lopom m... mu j....
Vjerujem u Boga i mene bi bilo strah pisati i pričati na ljude takve laži. To što nekome miro nije učinio uslugu ili nešto a ovaj ga popljuje u nekakvom novinskom biltenu i onda se nađu idioti koji će ubjeđivati ostale kako je taj lopov ko zna možda ima iza sebe i nekakvo ubistvo. Smiješno pravo al žalosno. Ganjajte prave kriminalce po forumu pustite uspješne ljude. Što ne ganjate Ćele. Gašije, Kelemendije, Faće i o njima pišete. Zato jer nemate m... Pustite uspješne ljude na miru. Ima i onaj građevinar iz Gračanice Širbegović. Napravite i od njega lopovom i kriminalcem. Kako ste krenuli i on će brzo na tapet.
Purivatra
-
mawerick
-
mawerick
[quote="....U plaćenom oglasu Purivatra je pokazao oliki je lažac: on navodi lovu iz Kantona, a prešućuje da najviše dobiva iz federlnog budžeta, pa iz Gradskog, pa iz pet općinskih budžezta. SFF je rupa bez dna a to ne vide samo naivci kojima je puno srce kada Purivatra prostre crvenui tepih za "odabrane".[/quote]

-
AmchoSM
zena mu izeta, mozda na papiru jeste arhitektica, a da je uspjesna, malo trasu... ne vodi li ona jednu u nizu varalicinih firmi? nekad semawerick wrote:AmchoSM wrote:mawerick wrote:
dokaz? jedan u nizu, kuca u splitskoj. samo prozori na njoj su desetine hiljada maraka! a lift? slobodna ga je ovaj put ubola do jaja!
Pa vidim da se pljuje po kome stigne pa i po purivatri. Uspješan čovjek u svom poslu. A to da ima lift u kući nema. Moj je prvi komšija, prozori za koje kažeš da su toliko para nije istina. Aluminijumski prozori. I da znaš žena mu je više nego dobar i uspješan arhitekta. Pa ako oni kao uspješni ljudi, intelektualci nisu zaradili za te prozore sa svojih 45 godina ko onda jeste. Ne kontam kako takve nebuloze možete pričati. Ja sam se kao dijete igrao u toj kući koju je Miro kupio mislim 1999 godine od Olge S. koja je umrla. Djeca su joj u Kanadi, unuk moj vršnjak svako ljeto dodje u Sarajevo. Nemam ga ja od čega braniti al ima li iko u ovom gradu da ga vi ne popljujete ??? Pa ko god da je uspješan ide ona poznata lopom m... mu j....
Vjerujem u Boga i mene bi bilo strah pisati i pričati na ljude takve laži. To što nekome miro nije učinio uslugu ili nešto a ovaj ga popljuje u nekakvom novinskom biltenu i onda se nađu idioti koji će ubjeđivati ostale kako je taj lopov ko zna možda ima iza sebe i nekakvo ubistvo. Smiješno pravo al žalosno. Ganjajte prave kriminalce po forumu pustite uspješne ljude. Što ne ganjate Ćele. Gašije, Kelemendije, Faće i o njima pišete. Zato jer nemate m... Pustite uspješne ljude na miru. Ima i onaj građevinar iz Gračanice Širbegović. Napravite i od njega lopovom i kriminalcem. Kako ste krenuli i on će brzo na tapet.
Šta ti znaš ???
32 mi godine, oženjen, imam dijete. Nisam balavac noobu jedan. Al Miro je OK čovjek po meni.
-
mawerick
cuj "sta ti znas"? a, sta ti znas? nekome i sa 32 godine treba jos mlijeka. bez uvrede, ali svako ima pravo na svoje misljenje. i ti i ja i mi i vi i oni.... i anamo oni. ti branis miru jerbo si se igrao u njegovoj kuci? nide veze. SFF je jedno, skidam kapu, a mirine malverzacije drugo. ko je to jos bio na izvoru suski, a da se nije ususkao? ma, daj molim te, o cemu pricamo? kao sto si se ti igrao u njegovoj kuci, tako je neko upoznat sa njegovim zakulisnim radnjamaAmchoSM wrote:mawerick wrote:zena mu izeta, mozda na papiru jeste arhitektica, a da je uspjesna, malo trasu... ne vodi li ona jednu u nizu varalicinih firmi? nekad seAmchoSM wrote:
Šta ti znaš ???
32 mi godine, oženjen, imam dijete. Nisam balavac noobu jedan. Al Miro je OK čovjek po meni.
-
AmchoSM
Niđe veze. Kakve veze ima što sam se igrao u njegovoj kući. Pa čovjek radi šta radi i mislim da radi kako treba. Ovom je gradu donio SFF za čije karte raja čeka u redu. Svaka mu čast za to. Ako ima ko dokaza da muti vara i krade dajte ih. Ovdje na ovom forumu uopšte ko god da je uspješan treba mu ocrniti obraz i hebati mu znanje jer je garant lopov ako je uspješan čovjek. Miro se snašao. Ja sam mu komšija pa mi nije dao kartu za SFF pa se ne ljutim jel bih trebao ??? Iili si ti zlatkov ili senadov ljubimac pa Miro nije dao reklamu SFF-a u S Bosnu ili Dane ??? To kod njih tako radi. Ne družiš se sa mnom e sad ću da te ........
Dajte ljudi argumente pa pričajte na bilo koga. Nije bitno ko je u pitanju.
Normalno je da će imati koristi od SFF-a pa i ja bih je imao.
Neće džabe raditi nije lood. Voza pasata koji je bio prevozno vozilo za goste SFF-a 15 dana, a njegovo je što se snašao da ga uzme kao rabljeno vozilo od ASA auta garant za jeftine pare. Pa jel ga treba osuditi za to. Ne treba.
To ko mu je dao pare za SFF ko je sponzor ne znam. Al znam da se stalno ponavlja za SFF kao i razne selekcije u sportovima da nemaju para za hotel i putovanje do samog takmičenja pa se onda odnekud nađe da Kanton da ili neki državni budžet. Provjerite koliki je bio budžet zadnjeg SFF i koliko je koja institucija dala novca. Samo kažem argumente dajte
Dajte ljudi argumente pa pričajte na bilo koga. Nije bitno ko je u pitanju.
Normalno je da će imati koristi od SFF-a pa i ja bih je imao.
Neće džabe raditi nije lood. Voza pasata koji je bio prevozno vozilo za goste SFF-a 15 dana, a njegovo je što se snašao da ga uzme kao rabljeno vozilo od ASA auta garant za jeftine pare. Pa jel ga treba osuditi za to. Ne treba.
To ko mu je dao pare za SFF ko je sponzor ne znam. Al znam da se stalno ponavlja za SFF kao i razne selekcije u sportovima da nemaju para za hotel i putovanje do samog takmičenja pa se onda odnekud nađe da Kanton da ili neki državni budžet. Provjerite koliki je bio budžet zadnjeg SFF i koliko je koja institucija dala novca. Samo kažem argumente dajte
- taxi_driver
lako je tudjim k.... gloginje mlatiti.
tako i miri je lako praviti festival od para poreznih obaveznika.
-
lady_bug
mawerick wrote:[quote="....U plaćenom oglasu Purivatra je pokazao oliki je lažac: on navodi lovu iz Kantona, a prešućuje da najviše dobiva iz federlnog budžeta, pa iz Gradskog, pa iz pet općinskih budžezta. SFF je rupa bez dna a to ne vide samo naivci kojima je puno srce kada Purivatra prostre crvenui tepih za "odabrane".
ako nisi shvatio tema oglasa je bila upravo macehinski odnos kantonalnog ministarstva kulture prema, ne samo SFF, nego i drugim vrijednim manifestacijama, ukljucujuci i jazz festival. samo se pitam kad ce nam i edin zubcevic doci na tapet. j... ga i on pravi uspjesan projekt, pa hajde da ga oderemo. ne znam sta smo cekali do sada. i iskreno ne osjecam se odabranom, ali mi je brate lijepo vidjeti i proci tim crvenim tepihom. ja, bono, nick, daniel, jasmila, danis i ostala raja
-
AmchoSM
Pa jel to trebao neko uzeti privatno ???taxi_driver wrote:lako je tudjim k.... gloginje mlatiti.
Misliš da bi mu dali da SFF bude privatni festival ??? Nema teorije. A da je privatno aranžiran od strane bilo koga, bilo bi hebo mater lopovsku ko mu dade to !!! Odakle mu pare ko mu dade licencu ili tako nešto.
Jel nisam u pravu ???
Koji je to festival u privatnom aranžmanu biseru haj mi ga nađi ???
Možda Caen, ili Berlin ???
Ko finansira festival u Puli ???
I tamo ima Miro lopov garant.
Nemoj biti smiješan bolan.
-
lady_bug
osim toga, za razliku od svih tih festivala koje finansira drzava, SFF mora traziti sponzore. prosle godine sam procitala uzasan podatak u jednom purivatrinom intervjuu. mislim da su bile poslovne novine. kaze da se SFF finansira oko 80 ili 70 % uz pomoc sponzora, a tek preostali dio dobija od drzave, dok je sa Kanom, Berlinom, Venecijom situacija obrnuta. a evo i s ovom pricom o kantonu stvari polako izlaze na vidjelo. kao trosi SFF budzetske pare od kantona, kad tamo podaci crno na bijelo katastrofa. dobije cetiri-pet puta manje od Bascarsijskih noci?! pa gdje to ima. da je srece da kanton ima malo vise sluha pa da stvarno podrzi festivale koji to zasluzuju. a svi se vole slikati na SFF. prvi saric.AmchoSM wrote:Pa jel to trebao neko uzeti privatno ???taxi_driver wrote:lako je tudjim k.... gloginje mlatiti.
Misliš da bi mu dali da SFF bude privatni festival ??? Nema teorije. A da je privatno aranžiran od strane bilo koga, bilo bi hebo mater lopovsku ko mu dade to !!! Odakle mu pare ko mu dade licencu ili tako nešto.
Jel nisam u pravu ???
Koji je to festival u privatnom aranžmanu biseru haj mi ga nađi ???
Možda Caen, ili Berlin ???
Ko finansira festival u Puli ???
I tamo ima Miro lopov garant.
Nemoj biti smiješan bolan.
- Babsy
Necu o Miri previse kenjat. Napravio je velik posao sa SFF-om i skidam mu kapu, ali nije on jedini koji je na svojim ledjima iznio SFF iz granata do danasnjeg crvenog tepiha. Pored njega tu je jos hrpa ljudi koji se satrase od rada da bi SFF bio ono sto jeste i da bi bio svaki put boljim. Miro je eksponiran.. ali nije on bog-otac SFF-a.AmchoSM wrote:Pa čovjek radi šta radi i mislim da radi kako treba. Ovom je gradu donio SFF za čije karte raja čeka u redu. Svaka mu čast za to.
Super je sto daju mogucnost studentima ASU da rade svoje projkete pod sponzorstvom SFF-a.
Mene vise u cijeloj prici ide na zivce Emina Ganic. Al ovo je ajd nebitno sada...
Prvih godina (SFF-a) je to bilo okupljanje nazovi raje koja drzi do kulture. U zadnjih nekoliko godina postao je svratiste sunda.
Naravno pri tom mislim na program u Metalacu.
Smijesno mi je kada sam vidjela likove koji su izlazili sa projekcije 'Amidze Idriza' jer je film 'dosadan. Smijesno mi je kada ljudi izadju iz kina jer je film - dosadan.
Metalac je postao ljetno svratiste turbofolk populacije kojoj je stalo samo do toga da im se slika nadje u nekim novinama il gdje vec. Nes tipa Hane Deenove.. ona mi je ono lik koji pokusava biti BH (Sarajevska) Paris Hilton
Stvar koju mogu primjetiti je.. da raja koja su godinama od 5 ujutro cekala karte bilo po kisi, hladnoci ili lijepom jutru, sve vise odustaju od SFF-a... a sve je vise turbonjaca..
Opet kkakim..
al kako god..
-
JAMBO
Šokiran sam polarizacijom oko Mire Purivatre. Ili ga se napada ili ga se brani, a stvar je u tome da Purivatra radi odličan posao i da se pri tome privatno bogati preko svake mjere. SFF je odličan projekt ali Purivatra dobiva previše novca iz budžeta, od sponzora, od donatora, itd. Red je da podnese račun: koliko košta SFF, koliki su rashodi a koliki prihodi. Ne treba Miri sječi glavu nego kesu!
-
Bulbull
Pa zar postoji jos neko ko za ozbiljno uzima tekstove u S.B. Pa dajte ljudi, vrijeme je vise da se pocne razmisljat svojom glavom. Dosta vise. Purivatra je uradio jako puno za svoj grad. Za njegovu promociju. Za njegovu kulturu ... A bolesnici poput Avdica i S.B. su naucili da pljuju. U stvari, oni su sami sebe popljuvali, jos davno. Treba ih samo kulturno ignorisat.
-
JAMBO
SB je objavila nove dokaze o Purivatrinom kriminalu. Pa samo slijepac ne vidi da je Miro varalica širokog spektra. Taj muze na sve stane: državu, sponzore, gledaoce...Za gledanje dvadesetak trećerazrednih filmova na SFF koji bi ionako došli u bioskope Sarajeva, plaćamo milione KM. To je skandal prvog reda i dokaz da je Sarajevo postalo kasaba koju može fascinirati revija kića i lažnog glamura. Svaka čast momcima iz SB što su progovorili o Purivatri i zabludi zvanoj SFF.
-
Hierarchia
Filmovi koje on donosi nisu bas trecerazredni (osim blockbustera), bilo je jako dobrih filmova nezavisne produkcije u posljednjih 7 godina, ali ono sto je mene ove godine frapiralo jeste lista filmova sa festivala Karlove Vary (ukljucujuci filmove koji su dobili brojne nagrade, originalni su i kvalitetni) - sa te liste kod nas je bilo mozda 3-4 filma u programu Panorama.JAMBO wrote:SB je objavila nove dokaze o Purivatrinom kriminalu. Pa samo slijepac ne vidi da je Miro varalica širokog spektra. Taj muze na sve stane: državu, sponzore, gledaoce...Za gledanje dvadesetak trećerazrednih filmova na SFF koji bi ionako došli u bioskope Sarajeva, plaćamo milione KM. To je skandal prvog reda i dokaz da je Sarajevo postalo kasaba koju može fascinirati revija kića i lažnog glamura. Svaka čast momcima iz SB što su progovorili o Purivatri i zabludi zvanoj SFF.
-
Celicna_saka
Bogami, u zadnjem broju slobodne bosne popi purivatra klasicni nokaut u trecoj rundi, a i u startu mi je bio sumnjiv onaj placeni oglas u novinama, ko je cist onako se ne vadi.