PUNTO

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mocart kuglica

#1 PUNTO

Post by Mocart kuglica »

Ja bih ovo auto, ne zadnji model vec onaj prije njega. Jeste li ga vozali, kakva su iskustva? :roll:
Hendrix

Post by Hendrix »

Imam ga ja ,ako misliš na onaj model što ima špicastija zadnja svijetla,2003. ja mislim da je model.Meni se ovi noviji nešto ne sviđaju.
Ovaj kod mene je benzinac,1.2 i dosada nisam nikakvih problema imao,auto je za grada super a išo sam i dalje,nisam se ni sekunde pokajao što sam ga uzeo.Kod mene je osnovni model ogoljen do daske,ne znam koji ti želiš,uglavnom moje preporuke.Ako možeš onaj sa 16 ventila uzmi,odlična mašinica.
JD

Post by JD »

Ima moj jaran isto 1.2 2003 godiste, auto je super stvarno, nema se sta prigovoriti.

A vidio sam na autopijaci prodaje se isti takav samo 2001 godiste, isto 1.2 motor 60ks kosta oko 9.700 KM. Znaci moze se naci poprilicno povoljno.

Uzmi slobodno neces se pokajati sekunde.
Anell

Post by Anell »

Jarane ja posjedujem Fiat Punta 1.7TD 75KS 95god.
Sta da ti kazem, auto je lijep i dosta kvalitetan.
Samo su dijelovi za njega poprilicno skupi.
Ako te nesto zanima jos u vezi ovog auta, samo pitaj!
Ja imam namjeru da ga prodam, pa se mozemo dogovoriti!
Anell

Post by Anell »

A sto se tice ovoga Punta o kojem Vi govorite.
Autic je preljep stvarno. Samo mislim da mu je kubikaza motora premala.
Pogotovo ako stanujes na kakvom brdu, jer se on tu najvise ispati!
bmx

Post by bmx »

Imam ja Punta iz 97. godine. Odlicno auto, ali dijelovu jesu skupi ako ides u ovlasteni servis. inace je super malo auto. udobno je, nije tesko za parkirati, i tako :D
Anell

Post by Anell »

E jarane ne znam gdje ga mozes servirati sto se tice privatnika.
Ja nisam imao problema sa svojim autom. Jedino mi zadnji brisac ne radi, i u Fiat-ovom servisu su mi trazili 180KM, jer mi je otisao motor u brisaca!
Tako da brisac necu ni popravljati!
bmx

Post by bmx »

Anell wrote:E jarane ne znam gdje ga mozes servirati sto se tice privatnika.
Ja nisam imao problema sa svojim autom. Jedino mi zadnji brisac ne radi, i u Fiat-ovom servisu su mi trazili 180KM, jer mi je otisao motor u brisaca!
meni je otisla gumica na zadnjem brisacu, a nigdje ne mogu da ga nadjem,posto se mora mijenjati sa cijelom onom plastikom koja ide preko brisaca. trazili smo u onoj radnji kod zeljinog stadiona, i kazu da su imali, ali im nestalo.
inace, ako ti se da ici do Zenice, imaju i oni tam fiatov orginalni servis, samo sto su kod njih ruke jeftinije nego u sa, a i mislim da su i dijelovi malkice jeftiniji. ako ti treba broj telefona, javi mi, pa nazovi da vidis imaju li to sto tebi treba.
bmx

Post by bmx »

Anell wrote:E jarane ne znam gdje ga mozes servirati sto se tice privatnika.
meni je otisla gumica na zadnjem brisacu, a nigdje ne mogu da ga nadjem,posto se mora mijenjati sa cijelom onom plastikom koja ide preko brisaca. trazili smo u onoj radnji kod zeljinog stadiona, i kazu da su imali, ali im nestalo.
inace, ako ti se da ici do Zenice, imaju i oni tam fiatov orginalni servis, samo sto su kod njih ruke jeftinije nego u sa, a i mislim da su i dijelovi malkice jeftiniji. ako ti treba broj telefona, javi mi, pa nazovi da vidis imaju li to sto tebi treba.
Hendrix

Post by Hendrix »

Ovaj u mene kad stoji na semaforu isto ko da je ugašen majke mi,ne znam je li to što sam ja prije dizela vozio pa mi sad čudno ali motor ama baš nikakve vibracije ne odaje,milion puta mi raja u autu sa mnom govori "jarane,što ga ne upališ ugasio se..." a auto radi normala.
Opet,žalim što nisam onaj sa 16v uzeo,to bi već mala zvijerka bila.
xygirl

Post by xygirl »

Hocu i ja jednog PUNTa.... bas su lijepi i ne mora biti najnoviji :D :D
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Kupili smo ga novog 2000. ELX verzija. 1.2, 60 Konja

Kupio bih ga opet iz prve, auto preslo 130000 km nista se jos nije pokvarlio.

Do sada samo potrosni djelovi. Preporucujem auto svakom. Jest malo slab za brda.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

amanjarabi wrote:Kupili smo ga novog 2000. ELX verzija. 1.2, 60 Konja

Kupio bih ga opet iz prve, auto preslo 130000 km nista se jos nije pokvarlio.

Do sada samo potrosni djelovi. Preporucujem auto svakom. Jest malo slab za brda.
:):) eh, lijepog li posta :):)
Post Reply