Punto ili Clio?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sarajevski

#101 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

srce vuce ka cliu, vozio prvu generaciju pet godina, al cijena punta i lakse odrzavanje me vuce k njemu. fakat je dilema. tako da kvota na kladari raste skoro na 4 :-D
sta nadjem, da je u dobrom stanju, uzecu. tu su oba u pet deka
xsara? hah ne znam sta da kazem... nemam nikakva iskustva s njima, da je picasso, to bi bila vec druga prica al je to daleko skuplje od onoga sto mogu....
Lesli Eldridž

#102 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

Sarajevski wrote:srce vuce ka cliu, vozio prvu generaciju pet godina, al cijena punta i lakse odrzavanje me vuce k njemu. fakat je dilema. tako da kvota na kladari raste skoro na 4 :-D
xsara? hah ne znam sta da kazem... nemam nikakva iskustva s njima, da je picasso, to bi bila vec druga prica al je to daleko skuplje od onoga sto mogu....
Poslušaj mene. Ako naleti kakava fina brava ili marea za iste pare kao i punto, koji je poskup, ne razmišljaj niti jedne sekunde. Klio je previše plastični, pa je prva generacija bila bolja što se toga tiče, a od punta ne treba bježati, ako se nađe povoljno, pogotovo ako je relativno mlad (5-6 GODINA). Za te pare koje imaš, brava 2000/2001 je najbolji izbor, pogotovo jer si porodični čovjek kome treba mjesta u autu. Sa bravom dobiješ veliko auto (kao passat, čak je i šira za 1,5 cm od passata iste generacije) za malo para.
CLIO

#103 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Lesli Eldridž wrote:
Sarajevski wrote:srce vuce ka cliu, vozio prvu generaciju pet godina, al cijena punta i lakse odrzavanje me vuce k njemu. fakat je dilema. tako da kvota na kladari raste skoro na 4 :-D
Poslušaj mene. Ako naleti kakava fina brava ili marea za iste pare kao i punto, koji je poskup, ne razmišljaj niti jedne sekunde. Klio je previše plastični, pa je prva generacija bila bolja što se toga tiče, a od punta ne treba bježati, ako se nađe povoljno, pogotovo ako je relativno mlad (5-6 GODINA). Za te pare koje imaš, brava 2000/2001 je najbolji izbor, pogotovo jer si porodični čovjek kome treba mjesta u autu. Sa bravom dobiješ veliko auto (kao passat, čak je i šira za 1,5 cm od passata iste generacije) za malo para.
Dobro ti kaze Lesli. Vece auto je vece auto i ima niz prednosti.
Vise prostora, bolje lezi na cesti, obicno i jaci motor sto znaci dugotrajniji. Dodaj ga slobodno na listu neces se pokajati.
Uostalom pogledaj i ta auta BRAVA ili Marea svejedno, sjedi isprobaj,svidjet ce ti se zasigurno.
Cak sta vise mislim da ti je tu najbolji odnos cijene i onoga sto vozilo nudi.
rundo

#104 Re: Punto ili Clio?

Post by rundo »

GOLF II
bosn.om

#105 Re: Punto ili Clio?

Post by bosn.om »

Ne znam, da nije jebada za djelove u Bih, rekao bih jedan fin Civic, ima da ga vozas 20 godina ako zelis, samo ulje da mjenjas svakih 10,000km i redovno trosne djelove na vrijeme mjenjas, ne bi mu bog zna sta trebalo posebno, cudo je od auta.
Lesli Eldridž

#106 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

Jeste prava jebada za dijelove i servis, a da je fin vjerujem. Bolje da se drži provjerenih evropskih modela.
madner

#107 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Moje mišljenje je da ljudi koji kupuju japanska auta ista tako voze da im ništa posebno ne treba.

Civic je fin, ali pouzdanost nije najbitniji kriterij i ne treba biti.
CLIO

#108 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:Moje mišljenje je da ljudi koji kupuju japanska auta ista tako voze da im ništa posebno ne treba.

:-) :-) :-)
madner

#109 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

CLIO wrote:
madner wrote:Moje mišljenje je da ljudi koji kupuju japanska auta ista tako voze da im ništa posebno ne treba.

TO je moj fol :D
Better Man

#110 Re: Punto ili Clio?

Post by Better Man »

Lesli Eldridž wrote:
Better Man wrote:
Lesli Eldridž wrote:@better man: Uspoređujem klio i punto iz iste generacije i slične klase, a novi klio je već klasa više u odnosu na stari i tu je po veličini dostigao golfa. Nisam se u cliu III vozio, ali sumnjam da je udobniji od punta. Punto je puno mekši i ima bolja sjedala. Ako već upoređuješ clio III i punto, onda tu treba staviti grande punto. Toliko o tvojoj objektivnosti.
Da si se vozio uvjerio bi se. Putovao sam sa njim na duge staze i apsolutno dođeš na cilj bez da te bilo šta boli (od leđa nogu itd.). A da ne govorim kad voziš u dugim kolonoma gdje je jedna noga non-stop na kvačilu, a druga gas, kočnica i da nakon toga uopće ne osjetiš umor ili bol u nogama, odnosno noge ti se ne ukoće. Punto jeste fim autić, ali smatram da je Clio ipak udobniji i mekši, a posebno mislim na mekoću komandi koje su kod Punta malo tvrđe u što se uvjerila i moja sestra kad ga je isprobala i uporedila sa svojim punotm (mislim na komande). Ima tu i do navike možda si se navikao na Fiatova sjedišta, pa ti više leže od Renault-ovih.
Nije tačno da je tvrđi ovjes i da su komande tvrđe. Ako imaš sreće može se naletiti i na punto sa city modom upravljača. Malim prstom se okreće volan. Super je za parkiranje i u gradu. I kad upoređuješ, onda uporedi grande punto i clio III. Puno su veči od starih verzija.
To su utisci moje sestre nakon što je isprobala moj Clio i uporedila ga sa svojim Puntom, a i probao sam i ja njenog Punta i mislio sam isključivo na kvačilo, kočnicu i gas, a ne volan.
CLIO

#111 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:
CLIO wrote:

TO je moj fol :D
Fol ti nema smajlija pa ja zato :-) :-) :-) .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#112 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

CLIO wrote:

Danas je napeto na forumu, treba smajlije pucat. :D
CLIO

#113 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:
CLIO wrote:

Danas je napeto na forumu, treba smajlije pucat. :D
YES ghlavna tema danas 16 i po . :dance: :dance: :dance: :dance:
madner

#114 Re: Punto ili Clio?

Post by madner »

Ali da dodam da se nisam šalio, po statistički vrijednom uzorku od 2 čovjeka :thumbup: , gledam dva vozača Priusa, Japanskog smeća čija je jedina dobra karakteristika što je među žutim šundom najbolji ( :D )). Ovaj prvi izgleda rahitično i garant nije u stanju dodat gas, te mu je najveće uzbuđenje kad mora očistiti pancirna stakla pred očima zvana cvike. Dok je ovaj drugi takva peka da kad bi skino jednu ruku duže sa volana od 2 sekunde dobio bi slom živaca.

I kako da ti ljudi pokvare auto? :D
CLIO

#115 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

madner wrote:Ali da dodam da se nisam šalio, po statistički vrijednom uzorku od 2 čovjeka :thumbup: , gledam dva vozača Priusa, Japanskog smeća čija je jedina dobra karakteristika što je među žutim šundom najbolji ( :D )). Ovaj prvi izgleda rahitično i garant nije u stanju dodat gas, te mu je najveće uzbuđenje kad mora očistiti pancirna stakla pred očima zvana cvike. Dok je ovaj drugi takva peka da kad bi skino jednu ruku duže sa volana od 2 sekunde dobio bi slom živaca.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel ovo na rasnoj osnovi.
amrica

#116 Re: Punto ili Clio?

Post by amrica »

CLIO wrote:
madner wrote:Ali da dodam da se nisam šalio, po statistički vrijednom uzorku od 2 čovjeka :thumbup: , gledam dva vozača Priusa, Japanskog smeća čija je jedina dobra karakteristika što je među žutim šundom najbolji ( :D )). Ovaj prvi izgleda rahitično i garant nije u stanju dodat gas, te mu je najveće uzbuđenje kad mora očistiti pancirna stakla pred očima zvana cvike. Dok je ovaj drugi takva peka da kad bi skino jednu ruku duže sa volana od 2 sekunde dobio bi slom živaca.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel ovo na rasnoj osnovi.

Nije, nego na statistickoj! :D :D
ado-šampion

#117 Re: Punto ili Clio?

Post by ado-šampion »

Romeo 80 wrote:
Ti mora da si neki jako popularan lik, koje god auto da se ovdje spominje ti imaš nekog "jarana" koji je imao baš to auto!? :-)
Nego, imaš li kakvog jarana koji ima Bugatti Veyrona, čuo sam da taj hoće "povući" kad ga se nagazi?! Žale se ljudi što nije dizel... :D
Kako koje god? Nemoj da nabrajam koja mi jarani auta vozaju. :-) Meni je jaran svako kojeg sam upoznao i s njim proveo neko ugodno vrijeme. Znači jaran nije isljučivo blizak prijatelj, al ova dvojica što voze Clia i Punta fakat jesu bliski prijatelji. S njima sam gotovo svakodnevno, ili bio ili sam trenutno.

Ko ovdje ima pojma o životu a ko nema - nije tema (ni forum) za raspravu. Ja sam se baš navozao u Cliu 1.2, malo manje u Puntu 1.2 (oba 8v) i sve što sam rekao je moje iskustvo a ne neka izmišljotina.

Gorcilovic, ne vidim šta je u tvom postu tako smiješno fakat. Ako je tebi isto "jako fin gradski autić" i "kanta od Fiata" onda si nepismen. I fakat, ovom jaranu koji ima Punta otišao je taj osigurač kočnica, da ne raspravljamo više o tome. Frajer svršava na to auto, svako malo "Punto ovo, Putno ono, Punto najbolji" tako da ne bi rekao nešto što ga kompromituje da nije istina. Daihatsu ne bi bio njegov najbolji izbor, pošto oni nemaju auto baš u klasi u kojoj on traži. Iako je Daihatsu koji spominješ moje auto, ja ga nisam kupio, tako da nemam potrebe (kao neki ovdje) da ga falim da bih sebe utješio da sam napravio pravi izbor. Prelistaj malo forum da se informišeš prije nego što komentarišeš nečije postove.

Johntra, ovo što sam ja nabrojao je osnovni paket opreme kod Clia (ne sjećam se sad kako se zvao), Expression je drugi po redu. Provjeri. U Puntu u osnovnom paketu (konkretan Punto o kojem ja pričam) nema ništa od ovoga, možda centralno, ali ni to nisam siguran. Ni servo nema. A uvezen je iz Italije, ako me pamćenje dobro služi.

Meni je cilj da pomognem čovjeku a ne da kudim ili hvalim neko auto. Prema tome, zli jezici odjebite. Svakako me nema narednih 11 dana, tako da ... nemojte se mučit da odgovarate na ovaj post.
johntra

#118 Re: Punto ili Clio?

Post by johntra »

je li to ideš na ekskurziju :?: :lol:
kako Clio kod mog jarana ima samo dva zračna jastuka?
znači odmah ti otpada priča o četiri serijska zrača jastuka....
CLIO

#119 Re: Punto ili Clio?

Post by CLIO »

Clio je clio, jes da je i kod mog jarana otisao osigurac kocnica na Cliu. :lol: :lol: :lol:
Altsa

#120 Re: Punto ili Clio?

Post by Altsa »

ado-šampion wrote:
Romeo 80 wrote:
Ti mora da si neki jako popularan lik, koje god auto da se ovdje spominje ti imaš nekog "jarana" koji je imao baš to auto!? :-)
Nego, imaš li kakvog jarana koji ima Bugatti Veyrona, čuo sam da taj hoće "povući" kad ga se nagazi?! Žale se ljudi što nije dizel... :D
Kako koje god? Nemoj da nabrajam koja mi jarani auta vozaju. :-) Meni je jaran svako kojeg sam upoznao i s njim proveo neko ugodno vrijeme. Znači jaran nije isljučivo blizak prijatelj, al ova dvojica što voze Clia i Punta fakat jesu bliski prijatelji. S njima sam gotovo svakodnevno, ili bio ili sam trenutno.

Ko ovdje ima pojma o životu a ko nema - nije tema (ni forum) za raspravu. Ja sam se baš navozao u Cliu 1.2, malo manje u Puntu 1.2 (oba 8v) i sve što sam rekao je moje iskustvo a ne neka izmišljotina.

Gorcilovic, ne vidim šta je u tvom postu tako smiješno fakat. Ako je tebi isto "jako fin gradski autić" i "kanta od Fiata" onda si nepismen. I fakat, ovom jaranu koji ima Punta otišao je taj osigurač kočnica, da ne raspravljamo više o tome. Frajer svršava na to auto, svako malo "Punto ovo, Putno ono, Punto najbolji" tako da ne bi rekao nešto što ga kompromituje da nije istina. Daihatsu ne bi bio njegov najbolji izbor, pošto oni nemaju auto baš u klasi u kojoj on traži. Iako je Daihatsu koji spominješ moje auto, ja ga nisam kupio, tako da nemam potrebe (kao neki ovdje) da ga falim da bih sebe utješio da sam napravio pravi izbor. Prelistaj malo forum da se informišeš prije nego što komentarišeš nečije postove.

Johntra, ovo što sam ja nabrojao je osnovni paket opreme kod Clia (ne sjećam se sad kako se zvao), Expression je drugi po redu. Provjeri. U Puntu u osnovnom paketu (konkretan Punto o kojem ja pričam) nema ništa od ovoga, možda centralno, ali ni to nisam siguran. Ni servo nema. A uvezen je iz Italije, ako me pamćenje dobro služi.

Meni je cilj da pomognem čovjeku a ne da kudim ili hvalim neko auto. Prema tome, zli jezici odjebite. Svakako me nema narednih 11 dana, tako da ... nemojte se mučit da odgovarate na ovaj post.
Kod mog jarana punto ima 4 zracna, centralnu, city mod, volan gore a sjediste hos gore /dole, stakla na struju, eto. :-) :D
Lesli Eldridž

#121 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

CLIO wrote:Clio je clio, jes da je i kod mog jarana otisao osigurac kocnica na Cliu. :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Lesli Eldridž

#122 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

Better Man wrote:
To su utisci moje sestre nakon što je isprobala moj Clio i uporedila ga sa svojim Puntom, a i probao sam i ja njenog Punta i mislio sam isključivo na kvačilo, kočnicu i gas, a ne volan.[/quote]Ja nemam takav utisak, sve je isto što se mekoće tiče, kod starih verzija, a što nisi usporedio grande punto sa cliom III? To te pitam, jer su za klasu veći.
Sarajevski

#123 Re: Punto ili Clio?

Post by Sarajevski »

ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Lesli Eldridž

#124 Re: Punto ili Clio?

Post by Lesli Eldridž »

Sarajevski wrote:ej ljudi, a sta mislite o meganu prve generaciej? ima li ko kakva iskustva s njim? znam prijatelja koji je vozio 1.4 tri godine i bio prezadovoljan s njim. imam ponudu za megane 1.6 masina 98 godiste? malo me tjera godina od njega, al ipak je auto za clio i puntaca?
Dobar je, moj ga rođak ima. Samo punto je mlađi i udobniji. U Megane-a su sjedišta neudobna i pretvrda, ali ako se nađe povoljno, što da ne. I punto je savršeno zaštićen na koroziju, ne hrđaju ni malo, a Megane-a ima već prohrđalih i truhlih, a znaš kakve su zime kod nas i koliko ima soli...
Gorcilovic

#125 Re: Punto ili Clio?

Post by Gorcilovic »

ado-šampion wrote:
Pa nemoj tako,meni je zadovoljstvo da ti odgovorim.... Prelistao sam ja dovoljno forum da znam kako je kod tvog jarana na Puntu otkazao "osigurac kocnica" (ili bice da je to bilo kod vise njih),kako ti imas "ogromno" iskustvo sa Fiatom,izgradjeno na pricama jarana,komsija itd.... Zato ne smaraj vise sa tvojim postovima i idi tamo mlati na neku temu gdje je u pitanju Daihatsu ili BMW u kojem si se vozao par puta sa jaranom tako da i tu vjerovatno imas nezavidno iskustvo! :lol: :lol: :lol:
Post Reply