Jedna stara nena je dogovorila kupovinu nekakvog jastuka iz Medisane, košta SAMO 800 KM. I kusur.
Uglavnom, oni su nju nekako ubijedili da joj treba taj jastuk i poslali je sa ugovorom, koji ona nije potpisala, jer se ne zna potpisati.
Međutim, uzeli su joj podatke, adresu, broj licne, JMBG i to.
Sad sam ja nazvala njih i rekla da nena odustaje od kupovine, jer je skontala da nece moci otplacivati rate sa minimalnom penzijom. Međutim, sa druge strane zice je bio neki jako bezobrazan menadzer prodaje, bezimeni, koji me je cak napao i svasta mi rekao, posto mu se nije svidjelo sto nece prodati jastuk od 800 KM.
Prijetio je sudom i cak bio toliko smijesan da kaze da ce mi poslati policiju odmah na vrata.
E sad, ja sam prilicno sigurna da se on toliko upalio zato jer zna da sa ugovorom bez potpisa ne moze nista, samo nisam sigurna sta da nena uradi, ako joj ipak posalju taj jastuk.
Punovažnost kupoprodajnog ugovora
Moderator: _BataZiv_0809
-
condy
#2 Re: Punovažnost kupoprodajnog ugovora
Pravo skup jastuk
Ugovor se može zaključiti i usmeno. Međutim, pošto se radi o pravnom licu kao prodavcu ( firmi odnosno preduzeću ), mora postojati valjana narudžba ili ugovor, u svakom slučaju.
Odlučno je u konkretnom slučaju što nije zaključen pismeni ugovor odnosno što nije potpisana narudžba tog jastuka ( sve mora biti potpisano ). Potrebno je vratiti taj jastuk ( najbolje poštom ), i ništa ne plaćati. Ako tuže, obratite se advokatu da preuzme zastupanje.
Ugovor se može zaključiti i usmeno. Međutim, pošto se radi o pravnom licu kao prodavcu ( firmi odnosno preduzeću ), mora postojati valjana narudžba ili ugovor, u svakom slučaju.
Odlučno je u konkretnom slučaju što nije zaključen pismeni ugovor odnosno što nije potpisana narudžba tog jastuka ( sve mora biti potpisano ). Potrebno je vratiti taj jastuk ( najbolje poštom ), i ništa ne plaćati. Ako tuže, obratite se advokatu da preuzme zastupanje.