Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koliko sam upoznat sa tim, vlasnik auta ti u opcini (ne mora biti njegova) potpise i ovjeri punomoc, koju nosis sa dokumentima auta (saobracajna, vlasnicki) i svojim dokumentima (vozacka, pasos, licna). Najbolje provjeri u BiHAMK-u.
Ta punomoć se vadi u državi iz koje vozilo ide. Dakle, sestra ti to treba izvaditi u svojoj državi i to je to. Mada sad nisam siguran, dobro se raspitaj možeš li ti uopšte da prevezeš auto preko granice, jer neki kažu da i pored punomoći, ako nema vlasnika vozila pored tebe, to ti je carinski prekršaj.
Better Man wrote:Punomoć je potrebna da bi mogla tuđe auto voziti van granica naše države i vlasnik auta uopće ne mora biti sa tobom u autu prilikom prelaska granice.
Better Man wrote:Punomoć je potrebna da bi mogla tuđe auto voziti van granica naše države i vlasnik auta uopće ne mora biti sa tobom u autu prilikom prelaska granice.
pa valjda zato i želi imati punomoć..
procitaj postove iznad, pa ces vidjeti da neki kazu da ne treba, a i sama postavljacica teme je pitala treba li punomoc za HR i zato je moj post kakav jeste.
pa valjda zato i želi imati punomoć..
procitaj postove iznad, pa ces vidjeti da neki kazu da ne treba, a i sama postavljacica teme je pitala treba li punomoc za HR i zato je moj post kakav jeste.
mislim da ti nisi shvatio pitanje ipak.
kolega mi kaze da ne treba nikakva punomoc ako nam je isto prezime...zato to pitam. ona nece s nama ici.
Zlajs wrote:koliko znam punomoc se moze izvaditi u bilo kojoj opstini. ne znam kako ste to vadili u BIHAMK-u, vjerovatno se to radi o zelenom kartonu
ne, nego se radi o punomići za upravljanje tuđim vozilom, a koja ima međunarodni karakter, tako da je može pročitati i hans u njemačkoj (kao što neko reče) i jean-pierre u francuskoj, te john u engleskoj.
Za punomoc te obicno niko nikada nece pitati, osi nase granicne policije na izlazu iz drzave... Mozda Srbija...
U HR samo pitaju imate li zelenu kartu, i sretan put... Ostale u nrmalnim zemljama ne interesuje ciji auto vozis, bar dok ne napravis sr***... Samo jel auto prijavljeno da je ukradeno, ako nije, i ispravno je, osigurano, tjeraj...
alica.k wrote:mislim da ti nisi shvatio pitanje ipak.
kolega mi kaze da ne treba nikakva punomoc ako nam je isto prezime...zato to pitam. ona nece s nama ici.
Nema veze što nosite isto prezime, jer da bi to auto vozila van BiH moraš imati punomoć!
meni niko nikad nije tražio tu punomoć, al je ja svaki put uredno izvadim. to radim iz prostog razloga - da se ne dovedem u nezgodnu situaciju u slučaju da me neko ipak pita za istu. 25 maraka nije puno para, a osjećam se rahat.
Mog prijatelja su prije par godina vratili s granice, jer nije imao punomoc,a auto je bilo registrovana na njegovog brata. Nije pravilo kad prelazis granicu da ce provjeravati na koga je auto, ali nekom se moze desiti da to traze, dok drugi mozes proputovati citavu Hrvatsku, a da mu niko ne pogleda dokumente od auta.
Za koji dan prijatelj i ja idemo na malo duzi put sa autom. Auto sa kojim cemo ici je registrovan na njegovog dedu pa ce morati izvaditi punomoc. Zanima me u slucaju da se drug umori il' sta vec, smijem li ja sjesti za vozacevo mjesto i upravljati vozilom ? Hvala