Punktiranje koljena - iskustva?
Moderator: anex
- ferratilis
#1 Punktiranje koljena - iskustva?
Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli? 
- al_akhisari
#2 Re: Punktiranje koljena - iskustva?
ferratilis wrote:Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli?
- ferratilis
#3 Re: Punktiranje koljena - iskustva?
Ok, hvalaal_akhisari wrote:ferratilis wrote:Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli?radio sam punkciju 5-6 puta, dok sam se bavio sportom i nije bolno; radi se iglom, kojom izvlači tekućinu (meni su izvlačili sukrvicu i vodu); u principu bi trebalo da ti olakša tegobe (natečenost koljena); ali, mnogo toga, pa i mogućnost kretanja, zavisi u kakvom ti je stanju koljeno (ako se dobro sjećam nije preporučljivo kretanje nakon iste);
- MOSALJOZE
#4 Re: Punktiranje koljena - iskustva?
Nije to nešto komplikovano,radio sam 2 puta.Jednom skoro bez boli,drugi put je malo boljelo,ali može se podnijeti.