Punktiranje koljena - iskustva?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ferratilis

#1 Punktiranje koljena - iskustva?

Post by ferratilis »

Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli? :)
al_akhisari

#2 Re: Punktiranje koljena - iskustva?

Post by al_akhisari »

ferratilis wrote:Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli? :)
:( radio sam punkciju 5-6 puta, dok sam se bavio sportom i nije bolno; radi se iglom, kojom izvlači tekućinu (meni su izvlačili sukrvicu i vodu); u principu bi trebalo da ti olakša tegobe (natečenost koljena); ali, mnogo toga, pa i mogućnost kretanja, zavisi u kakvom ti je stanju koljeno (ako se dobro sjećam nije preporučljivo kretanje nakon iste);
ferratilis

#3 Re: Punktiranje koljena - iskustva?

Post by ferratilis »

al_akhisari wrote:
ferratilis wrote:Sutra imam zakazano punktiranje koljena, a ortoped mi nije nista rekao kako to izgleda niti da li cu moci hodati nakon toga. Ako neko ima iskustva, bio bih zahvalan ako podijeli? :)
:( radio sam punkciju 5-6 puta, dok sam se bavio sportom i nije bolno; radi se iglom, kojom izvlači tekućinu (meni su izvlačili sukrvicu i vodu); u principu bi trebalo da ti olakša tegobe (natečenost koljena); ali, mnogo toga, pa i mogućnost kretanja, zavisi u kakvom ti je stanju koljeno (ako se dobro sjećam nije preporučljivo kretanje nakon iste);
Ok, hvala :thumbup: Nije previse nateceno koljeno niti je strasna bol, ali eto rekli su da moraju izvuci tekucinu. Samo me strah, obzirom kakvi su kod nas doktori, da nesto ne za*ebu :D
MOSALJOZE

#4 Re: Punktiranje koljena - iskustva?

Post by MOSALJOZE »

Nije to nešto komplikovano,radio sam 2 puta.Jednom skoro bez boli,drugi put je malo boljelo,ali može se podnijeti.
Post Reply