PUNJENJE TONERA? TONERI?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

ri0

#1 PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by ri0 »

E raja interesuje me da li u Sarajevu igdje ima napuniti toner ispod ili kupiti nov i koliko para otprilike?

Radi se o toneru :

Lexmark

C540H1KG

Image

Unaprijed zahvalan!
suncica24

#2 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by suncica24 »

Imas u Ecotonu punjenje, pogledaj na ecoton.ba mislim da ima i adresa gdje su i cijene...
akica

#3 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by akica »

E i mene interesuje zna li ko za OKI-a kolorne lasere C5900 ili C 5400.
Unaprijed hvala :-D
Traktor`

#4 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Traktor` »

evo ti informacija iz prve ruke posto radim u firmi koja se bavi punjenjem tonera... :D

tesko da ces bilo gdje naci punjeni toner za ovaj lexmark...ali ne kontam gdje si naso ovaj koji se haman pa nigdje ne puni?? pored toliko printera, ti bas na ovaj naletio... :D

prtpostavljam da je ovo toner od uredjaja za dijagnostiku u autoservisu... :D
ri0

#5 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by ri0 »

Ma nije meni nego drugu jednom, uvalio se 6 glava za taj stampac, svemirski brod ili sta vec... i sad kuku majko, nema tonera :D . Nasao sam na netu oko 70tak $ nov toner...

Hvala
Traktor`

#6 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Traktor` »

ri0 wrote:Ma nije meni nego drugu jednom, uvalio se 6 glava za taj stampac, svemirski brod ili sta vec... i sad kuku majko, nema tonera :D . Nasao sam na netu oko 70tak $ nov toner...

Hvala
nema na cemu... :D ako nekome bude trebalo kakvih tonera, znas gdje ces ih uputiti... :D
mayab

#7 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by mayab »

Lexmark prodaje i zastupa firma Alterna, nalaze se u nizoj zgradi odmah ispred zgrade socijalnog u N.Sarajevu, pogledaj tamo, cesto je original Lexmarkov toner znao biti povoljniji od "divljaka"
CherryLips

#8 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by CherryLips »

a mene zanima da li neko ima iskustva sa bilo kojim punjenjem za HP-ove printere,fakat mi je puno da dam opet 80 i kusur KM za toner,a strah me da se nesto ne pokvari ako ne stavim originalni..pa eto ako neko moze da da savjet,gdje da uzmem ...
MaXXaX

#9 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by MaXXaX »

Cyclone` wrote:evo ti informacija iz prve ruke posto radim u firmi koja se bavi punjenjem tonera... :D
E taman,kad si se vec javio-zamolio bih za pojasnjenje ako nije tesko,obzirom da ti je ovo blize nego meni:mozda mi se i cini,ne znam,ali imam osjecaj kao da neko ove tonere puni i vecina je OK,dok neko drugi (druga firma) isto puni tonere i to bude smece vecinom.Impresionira kako se ovaj posao razvio,ne znam ni odakle dolaze sve punjeni toneri ali za oko obicnog korisnika postaje nemoguce razlikovati refilovani od novog,ma do detalja se rade.
Moje pitanje je:u cemu je fol kod ovih sto se napune i kratko traju,ili ne daju boje kako treba,ili se prospu u stampacu?Jel se to radi o nekog gresci onoga koji puni,ili praha koji se koristi,ili je pitanje procesa cijelog?
Hvala :)
teaaaaa

Post by teaaaaa »

može li mi netko reći gdje mogu naći toner u boji za HP Laserjet 1022 printer?!?!
ne znam nažalost ni serijski broj tog tonera, znam za crni i on je Q2612A...ali u boji ne znam. i ako netko zna cijenu takvih tonera?
Pliiiiiiizzzz
mayab

#11 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by mayab »

Kakav toner u boji, kad je to C/B printer :?:
AmoK

#12 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by AmoK »

MaXXaX wrote:
Cyclone` wrote:evo ti informacija iz prve ruke posto radim u firmi koja se bavi punjenjem tonera... :D
E taman,kad si se vec javio-zamolio bih za pojasnjenje ako nije tesko,obzirom da ti je ovo blize nego meni:mozda mi se i cini,ne znam,ali imam osjecaj kao da neko ove tonere puni i vecina je OK,dok neko drugi (druga firma) isto puni tonere i to bude smece vecinom.Impresionira kako se ovaj posao razvio,ne znam ni odakle dolaze sve punjeni toneri ali za oko obicnog korisnika postaje nemoguce razlikovati refilovani od novog,ma do detalja se rade.
Moje pitanje je:u cemu je fol kod ovih sto se napune i kratko traju,ili ne daju boje kako treba,ili se prospu u stampacu?Jel se to radi o nekog gresci onoga koji puni,ili praha koji se koristi,ili je pitanje procesa cijelog?
Hvala :)
Postoji više dijelova koji se po pravilu mijenjaju (OPC valjak - zelenkasta boja, PCR) + adekvatno čišćenje i podmazivanje.
OPC valjak može izdržati max. 3 ciklusa bez da se zamijeni a PCR čak i više.
E sad mnogi ti igraju na sreću i samo dopune prah bez zamijene dijelova a taj prah ih košta 4-5 KM.
OPC cca 12-13KM a PCR 4-5 KM a prazna istrošena kutija tonera 2 KM.

Isplativo, hou jes no :dance:

A opet zavisi i od praha (bez obzira koliko to malo bilo, opet ima razlike u nekim mikronima ili šta već...).
teaaaaa

#13 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by teaaaaa »

mayab wrote:Kakav toner u boji, kad je to C/B printer :?:
blago meni kad se ne razumijem u to.... :?
zato i trazim pomoc...treba mi zlatno-smeđa nijansa kako bi printala na pozivnice...taj printer mi sad ima crni toner.. sta da radim?!?!?! tabu sam za ove stvari, iskreno...
sta da trazim onda za tu boju?
hvala unaprijed
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#14 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Miro Spiro »

Trebas naci kolor laser printer
teaaaaa

#15 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by teaaaaa »

Miro Spiro wrote:Trebas naci kolor laser printer
e sad mi je jasnije, znaci nista od tog printera....a ima neki na akciji sada i kazu mi da je idealan za letke, mana je sto je tinta u pitanju pa se brzo trosi ali je tri u jedan HP scener, kopir i printer 1050? i košta 80 km, crna tinta 22,00km a color 27,00. Cini se povoljno iako znam da nije laserski, a nije mi bitno ni da bude...samo da me posluzi sa pozivnicama? Vrijedi li pokusati??
mayab

#16 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by mayab »

Kolor printeri su , u principu, vrlo skupa "zabava", moj ti je savjet da to printanje obavis u nekoj od mnogobrojnih kopirnica i print sopova po gradu
cappy_tempo

#17 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by cappy_tempo »

ajde pomoc mala,dakle u firmi ubacen lexmark toner i jedan pametni ciko kaze mora se kompjuter restartovati jer to je za njega novina :shock: .aj molim vas jesam ja to nesta fulio zadnjih 10 godina ili samo potvrdite da radim sa veoma glupim cikom.mislim znam vec da je glup ali da je ovoliko nisam znao... nisam osoba koja se smije necijem neznanju ali ovo njegovo neznanje ustvari furanje da nesta zna je katastrofa teska.
BarbaDue

#18 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by BarbaDue »

cappy_tempo wrote:ajde pomoc mala,dakle u firmi ubacen lexmark toner i jedan pametni ciko kaze mora se kompjuter restartovati jer to je za njega novina :shock: .aj molim vas jesam ja to nesta fulio zadnjih 10 godina ili samo potvrdite da radim sa veoma glupim cikom.mislim znam vec da je glup ali da je ovoliko nisam znao... nisam osoba koja se smije necijem neznanju ali ovo njegovo neznanje ustvari furanje da nesta zna je katastrofa teska.
treb'o si ti njega restartovati :D
cappy_tempo

#19 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by cappy_tempo »

ma digo sam ruke kad sam vidio da se google cudi. a mogao sam vala onim tonerom po glavi fisnuti :D
anzi

#20 Re:

Post by anzi »

teaaaaa wrote:može li mi netko reći gdje mogu naći toner u boji za HP Laserjet 1022 printer?!?!
ne znam nažalost ni serijski broj tog tonera, znam za crni i on je Q2612A...ali u boji ne znam. i ako netko zna cijenu takvih tonera?
Pliiiiiiizzzz
Pozdrav prije svega.Hp laserjet 1022 je printer koji koristi toner kasetu 12a.To je stampac koji ne stampac u koloru tj to je stampac seljacki receno koji stampa crno/bijelo.DOPUNA TE TONER KASETE JE 40KM, GARANCIJA NA STAMPU JE 2000HILJADE LISTOVA.Kontakt telefon 062 699 377.Ja sam ih punio kod tog tipa.Kvalitet dobar a i stampa,a sto je najbolje u svemu daje garanciju u suprotnom vraca novac.Probaj.Pozz
Friesian

#21 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Friesian »

gdje da napunim toner Canon i-sensys LBP3010? vjerujem da vam samo jedan dio od ovoga sto sam napisao znaci ali ja koji nemam pojma sa tim moram sve napisati :)
i da, znate li koja je cijena otprilike?
hvala
shandrprcSA

#22 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by shandrprcSA »

ima li ko preporuku gdje napuniti toner?
Altsa

#23 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Altsa »

shandrprcSA wrote:ima li ko preporuku gdje napuniti toner?
a da otisak printa bude ok a ne da i dalje bude blijed tj. ko radi punjenje tonera kvalitetno u SA
Qler

#24 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by Qler »

Shandrprc, snimi taj viber pa nazovi me :)
valter.ba

#25 Re: PUNJENJE TONERA? TONERI?

Post by valter.ba »

Ima li neko jednostavno rjesenje za moj problem. Naime nisam dugo koristio printer i cini se da je ketridz zapekao :). Sada printa samo boje ali crno jok :). Probao sam ga protresti ali nista iako cini se ima tonera u njemu. Taj crni sam punio vec dva puta u Ecotonu i bio sam pravo zadovoljan. Hvala

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Post Reply