punimo dzamije

Rasprave o vjerskim temama.
ragib

#1 punimo dzamije

Post by ragib »

cijeli tekst mozete procitati na
copy sa
http://--- NO LINKS ---/index.php?name ... sc&start=0

U Bosni je se i za vrijeme komunizma čuo ezan sa Begove džamije:

Image

Tada niko nije znao, da ćemo za 10 godina kasnije u podrumima sjediti, nadajući se pomoći.

Image
Molili smo Allaha za spas i za hrabrost:
Image

Ali naša naivnost i nespremnost nam je mnoge živote odnjela i veliku patnju nam dala da iskusimo:
Image

Dolazak izbjeglica iz Banja Luke u Travnik
Image
Njihov "smještaj"

Oni koji Allaha vole, došli su nam u pomoć, u Njegovo ime.

Image

Travnik
Image
Abou Abdul Aziz (imam iz Saudijske Arabije)

A došli su nam i oni koji su prikrili svoje namjere:

Image

Travnik

Pa su kasnije svoje pravo lice pokazali:

Image

A sjetite se SREBRENICE!

Branili smo se ponosno, ali su oni rušili naš ponos.
Image
Ključ 1996
Image
Celinac 1992
Uz dovu naših sestara, žena, majki i nena ...
Image
Stobrec 1992
Nekako smo uspjeli i svoju državu napravili i Aliju (rahmet mu duši) kao predsjednika imenovali.
Image

Ali, zaboravili smo opet Allaha, jer naše džamije liče na ovu:
Image

.
.
.
Koliko još mezara i džamija srušenih nam treba da shvatimo?

Image

Koliko još majki za svojim sinovima plače?

Image

Nedajte da časna Knjiga ovako završi:

Image

Kur'an na ostacima džamije.
Dajte da sada, kada smo slobodni, opet punimo naše džamije; da naučimo svoju djecu, braću i sestre, roditelje i prijatelje onome u čemu je samo spas, prije nego opet Allahova kazna stigne.
maraDONa

Post by maraDONa »

sta je ovo - foto pricha :? :D

ragibe, fotografije su fantasticne 8) posebmno ona sa djevojkom koja uci dovu :-D

PS. dzamije nisu sportske hale pa da se pune (recimo veceras treba skenderiju napuniti :D ), treba srce puniti vjerom a ne biti vidjen u prvim saffovima :roll:
Lisac

Post by Lisac »

maraDONa wrote:...
PS. dzamije nisu sportske hale pa da se pune (recimo veceras treba skenderiju napuniti :D ), treba srce puniti vjerom a ne biti vidjen u prvim saffovima :roll:
ova ti je zlatna Donny.
JBL

Post by JBL »

maraDONa wrote:sta je ovo - foto pricha :? :D

ragibe, fotografije su fantasticne 8) posebmno ona sa djevojkom koja uci dovu :-D

zar ti mora neko nacrtati? tu nije misljeno da ti sad odma trcis u dzamiji vec da se vratis vjeri
kontas?

sto znaci da to vazi za one koji nemaju dzamije u blizini, za one koje nemogu uci u dzamiju ili whatever

problem je u tome sto je narado podivljao i napustio Boga i nesto sto je 4x4m prostor prazan
Havoc

Post by Havoc »

Koji si ti idiot, Ragibe. Takvi kao ti mi se jednostavno gade. Jos pogotovo postavljas sliku gdje se vide strani mudzahedini i pises da su nam dosli pomoci. I jos nesto cu ti reci. "Niko nije znao dkakve ce Bosna 10 godina kasnije konzekvence snositi".... radi tih mudzhedina koji su dosli za svoje interese a ne da nam pomognu. Nama takva pomoc nije trebala. Ti mudzahedini, mada oni nisu glavni krvici, nego izdajica Bosne i svega sto je BOSANSKO, naime Alija Izetbegovic, su upropastili sliku Armije R BiH. Zahvaljujuci takvim ljudima ja Armiju R BiH nemogu kompletno smatrati svojom vojskom. Na pocetku rata je ona bila ponos svih probosanski orijentiranih Bosanaca i Hercegovaca, da bi je Izetbegovic i slicni kasnije poceli islamizirati, pa i od nje napraviti armiju punu kriminalaca, koji su vise bili na frontovima po logistici nego na prvim linijama.

No, oni su nazalost bili na glavnim funkcijama.

No, ipak se treba zahvaliti vecini vojnika koji su imali nesto drugo u srcima, naime Bosnu, sve njene gradjane koji su htjeli zivjeti zajedno i hrabrost. Oni su oni koji su gubili glave.

.... tzv. 7. muslimanska je najveca mrlja u kratkoj historiji Armije R BiH.
Engram:X

Post by Engram:X »

Koji si ti idiot, Ragibe
rijecito, nema sta... :-?

konzekvence

jah konzekvenzze
tzv. 7. muslimanska je najveca mrlja u kratkoj historiji Armije R BiH.
nije bila tzv a sta je bila, besmisleno je tebi objasnjavati...
ragib

Post by ragib »

S. dzamije nisu sportske hale pa da se pune (recimo veceras treba skenderiju napuniti :), treba srce puniti vjerom a ne biti vidjen u prvim saffovima
---------------------------------------------------------------------------------
Evo skenderija se napunila :D

Stvar je u tome sto ljudi se trebaju vratiti ponovo vjeri,

Da se posvete malo i vjeri kao sto su se posvetili za vrijeme rata. Sjecam se u Trebinju 1992god(tad sam imao 7 god) prvi put se napunila dzamija. Ljudi su se vracali vjeri(vjerovatno zbog straha od smrti). Zalosno je to da mnogo ljudi samo dolaze kad se zarati, ili kad im nesto treba.

Koji si ti idiot, Ragibe.
-------------------------
DAnke
meldina

Post by meldina »

Ljudi su takvi cim im se neka nezgoda dogodi oni idu u dzamiju i mole se Bogu a kad im Allah pomogne oni okrenu ledza njemu .Tako netreba :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

meldina wrote:Ljudi su takvi cim im se neka nezgoda dogodi oni idu u dzamiju i mole se Bogu a kad im Allah pomogne oni okrenu ledza njemu .Tako netreba :(
nije istina

ljudi idu u džamije i generalno u vjerske ustanove jer "tako radi većina"

a slaganje s većinom je prvi i osnovni znak mediokritetstva
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote:
meldina wrote:Ljudi su takvi cim im se neka nezgoda dogodi oni idu u dzamiju i mole se Bogu a kad im Allah pomogne oni okrenu ledza njemu .Tako netreba :(
nije istina

opet dubokoumni zakljuci
da ne ulazim u to da ti nemas pojma zasto ljudi u dzamije, dakle, sustinu
zadrzacu se samo na valjanosti tvoje logike o vecini i manjini
ziv bio, zamisli da ima deset ljudi na svijetu i da svi idu u dzamiju
vecinu cini 6...ko ili sta je njih natjeralo da podju u dzamiju dok su bili manjina? sta je prvu petoricu natjeralo da podju u dzamiju? mediokritetstvo?
kakav samo nivo razmisljanja
da ne spominjem grandioznost razmisljanja da je svako ko se prikloni vecini mediokritet...vecina ljudi ne ubija, pa su zato mediokriteti, a ona manjina sto ubija je slobodoumni slag drustva?
znaci, kupanje je nesto dobro dok se kupa manjina ljudi...cim se vecina pocela kupati, to je nesto lose? broj praktikanata odredjuje sustinu neke stvari?
rano je tebi jos za biroa za zaposljavanje, dijete
(a da Bog d'o vecina ide u dzamiju, svijet bi bio ljepsi)
Prenj

Post by Prenj »

ragib wrote:Sjecam se u Trebinju 1992god(tad sam imao 7 god) prvi put se napunila dzamija. Ljudi su se vracali vjeri(vjerovatno zbog straha od smrti).
Dobro si ti to sa 7 godina spoznao. Svaka cast.
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
komi wrote:
nije istina

ziv bio, zamisli da ima deset ljudi na svijetu i da svi idu u dzamiju
vecinu cini 6...ko ili sta je njih natjeralo da podju u dzamiju dok su bili manjina? sta je prvu petoricu natjeralo da podju u dzamiju? mediokritetstvo?
strah...neznanje...u vjeri nema prisile ali ima interesa...
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

maraDONa wrote:PS. dzamije nisu sportske hale pa da se pune (recimo veceras treba skenderiju napuniti :D ), treba srce puniti vjerom a ne biti vidjen u prvim saffovima :roll:
a sta ti ta vjera kojom bi srce samostalno punio kaze o klanjanju u dzematu? kaze da je vredniji 25 do 27 puta od klanjanja samostalno?
sta mislis zasto? zar nisi, dok si samostalno punio srce vjerom, naisao na objasnjenje?
dinash

Post by dinash »

a sta da radimo sa zemaljskim muzejem?
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote: strah...neznanje...u vjeri nema prisile ali ima interesa...
sta bi sa teorijom o mediokritetstvu? propala? :D :D prerasla u novu trojnu: strah, neznanje, interes? :D
ma ja, cener maraka za klanjanje jednog rekjata u dzamiji, a pet za klanjanje kuci :D
ali, slazem se o interesu...interes mi je da smanjujem sanse da mogu birati samo izmedju vjecne vatre (u titovoj :D) i olimpijskog plamena :D
dakle, ko i corava koka, ubodes i ti nesto, 2/3 si pogodio: strah od olimpijskih igara onih koji nisu u formi, interes da se ne placaju iz licnog dzepa troskovi puta do olimpijade, a tvoje neznanje je da je treci faktor znanje, a ne neznanje :D
Truba

Post by Truba »

dinash wrote:a sta da radimo sa zemaljskim muzejem?
nama ne trebaju školovani i pametni već vjerni i poslušni
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

dinash wrote:a sta da radimo sa zemaljskim muzejem?
ponesi ga kuci...ali, neces ga ovdje naci...pokupi sa teme na kojoj se nalazi
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
komi wrote: strah...neznanje...u vjeri nema prisile ali ima interesa...
sta bi sa teorijom o mediokritetstvu? propala? :D :D prerasla u novu trojnu: strah, neznanje, interes? :D
ma ja, cener maraka za klanjanje jednog rekjata u dzamiji, a pet za klanjanje kuci :D
ali, slazem se o interesu...interes mi je da smanjujem sanse da mogu birati samo izmedju vjecne vatre (u titovoj :D) i olimpijskog plamena :D
dakle, ko i corava koka, ubodes i ti nesto, 2/3 si pogodio: strah od olimpijskih igara onih koji nisu u formi, interes da se ne placaju iz licnog dzepa troskovi puta do olimpijade, a tvoje neznanje je da je treci faktor znanje, a ne neznanje :D
znaš kako je na faksu kad neko provali: Eno profesora u kabinetu

i svi oni kojima treba potpis trče ka kabinetu...

jedan odluči...mediokriteti krenu za njim
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote:nama ne trebaju školovani i pametni već vjerni i poslušni
pricas o SDP-u ciji si clan i izborni posmatrac? jah, znam...
a korelacija skolovanja i pameti se testira logickim koristenjem znanja naucenih za skolovanja

vidjesmo ti logiku prije par postova
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
komi wrote:nama ne trebaju školovani i pametni već vjerni i poslušni
pricas o SDP-u ciji si clan i izborni posmatrac? jah, znam...
a korelacija skolovanja i pameti se testira logickim koristenjem znanja naucenih za skolovanja

vidjesmo ti logiku prije par postova
ja sam samo citirao Aliju Izetbegovića kojeg cijenim i poštujem

znaš onu

kud svi turci tu i mali mujo

narodne umotvorine nisu za baciti...pametan je narod kada malo razmišlja izvan okova organizovanih religija
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote:znaš kako je na faksu kad neko provali: Eno profesora u kabinetu

ne znam, ali ti ocito znas, jer pricas iz svog iskustva...a ne mozes biti izuzet ni od rijeci "svi" :D

ziv bio, objasni kakva je korelacija izmedju mediokriteta kao "onog koji se priklonio vecini" i nekoga ko slijedi samo jednog koji donese neku odluku? a ti stavljas jednakost izmedju ta dva pojma

blago majci logici, tetki istini i baki pameti
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
komi wrote:znaš kako je na faksu kad neko provali: Eno profesora u kabinetu

ne znam, ali ti ocito znas, jer pricas iz svog iskustva...a ne mozes biti izuzet ni od rijeci "svi" :D

ziv bio, objasni kakva je korelacija izmedju mediokriteta kao "onog koji se priklonio vecini" i nekoga ko slijedi samo jednog koji donese neku odluku? a ti stavljas jednakost izmedju ta dva pojma

blago majci logici, tetki istini i baki pameti
šta ima u OHR-u...visoka plata...dobar je bog...lijep je život...ima se para...ide se u džamiju...ima se novo auto... ne moraš biti promatrač za 30 km :(
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

komi wrote:ja sam samo citirao Aliju Izetbegovića kojeg cijenim i poštujem

znaš onu

narodne umotvorine nisu za baciti...pametan je narod kada malo razmišlja izvan okova organizovanih religija
sjecam se njegovih rijeci da su nam potrebniji, tj. manje zlo nesposobni (neskolovani) od skolovanih, sposobnih, ali koji koji nemaju ciste namjere
Truba

Post by Truba »

LudoALudjiJA wrote:
komi wrote:ja sam samo citirao Aliju Izetbegovića kojeg cijenim i poštujem

znaš onu

sjecam se njegovih rijeci da su nam potrebniji, tj. manje zlo nesposobni (neskolovani) od skolovanih, sposobnih, ali koji koji nemaju ciste namjere
aha...znači sjećaš se...

a koje su to čiste namjere? >>>>čist je onaj koji je za mene i moju stranku moga boga moju religiju<<<<
rumenko

Post by rumenko »

Havoc ti si stvarno jedna zalosna figura.

Sve ima uzrok i posljedicu,ali ti iz konteksta uzimas samo ono sto tebi odgovara.
Sve ove slike i komentar Ragiba su posljedica i to je danas jasno i maloj djeci.
Posljedica je to dugo pripremane i detaljno isplanirane agresije na BiH od strane SERIMO(servie&montenegro) sa ciljem unistenja svega sto nije srpsko.
Znaci SERIMO je uzrok srusenih dzamija u BiH,200.000 mrtvih,konc-logora,invalida,jada i bjede i naravno ovih mudzahedina za koje kazes da su dosli za svoje interese a ne da nam pomognu.

Ako ti dzelat stoji iznad glave i lagano te ubija uzivajuci u tome kao sto su cetnici radili u BiH '92/'95 onda moras koristiti svaku mogucu pomoc jer te inace nece biti.

Zato hvala svakome ko nam je u ratu na bilo koji nacin pomogao pa taman da ja dolazio sa Marsa.Kazes da nam ta pomoc nije bila potrebna.
Tebi naravno nije jer se nisi borio na strani Armije BiH.
Po tvome misljenju smo vjerovatno trebali cekati da cetnici sami prestanu sto se naravno ne bi dogodilo dok bi i jedan ne-srbin bio ziv.

I zato Havoc ti se meni gadis puno vise nego Ragib tebi i tebe smatram puno vecim idiotom nego ti Ragiba.
Post Reply