Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Melami

#451 Re: Punice i Svekrve

Post by Melami »

duboka_misao wrote:
miki.ba wrote:Savjeti su vam bas bezveze.
Pare se daju onom roditelju kojem trebaju, a ako nikom ne trebaju i ne daju se.
ne, ne ako daje svojoj mami mora i mojoj jer sve mora biti jednako, nea veze sto moja stara ima vece prihode od nas a njegova udovica sa minimalnom penzijom. Niti ga pitam jel daje niti mu zavirujem u novcanik osim kad mi zatreba :D a i koliko god da daje sumnjam da su to ogromne sume koje ostecuju nas budjet i uskracuje nesto svom djetetu.
E vidis,
nije bas tako kako si skontao/la al hajd. Ne bi sad da iznosim detalje svog finansijskog stanja, neka ostane na ovome. to je moje misljenje.
Melami

#452 Re: Punice i Svekrve

Post by Melami »

Pretpostavljam da tvojoj mami trebaju a zeninoj ne? Budi iskren.
Ni moja mama nema neka Bog zna primanja, naravno da joj ne bi pomagao da ima platu 1000KM
*mima*

#453 Re: Punice i Svekrve

Post by *mima* »

belaj_cura wrote:@Qler
stari ti je extra :-D

ja sa svojom svekrvom i svekrom imam fer odnos... ne diram te, ne diraj me :-D
ako me pocnes zezati, mogu biti nezgodna :x

:shock:
belaj_cura

#454 Re: Punice i Svekrve

Post by belaj_cura »

radenska wrote:Pa on nije za mene i moju bebu upitao 4 mjeseca. Pa ne nosim ja zivince, to je njegovo unuce. Ali hajde, svakom svacije.
:sad: :sad: :sad:
miki.ba

#455 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Melami wrote:
Pretpostavljam da tvojoj mami trebaju a zeninoj ne? Budi iskren.
Ni moja mama nema neka Bog zna primanja, naravno da joj ne bi pomagao da ima platu 1000KM
Ja cu biti iskren, nikome ne dajem pare, al recimo da je punana u lošoj situaciji dao bi joj što da ne.
Bolje da joj dam neg da visi kod mene. :D
Kod mene važi ona "što je moje tvoje", generalno veoma malo se raspravljamo o parama, cega nema bez toga se može, mislim na pare.
Lex77

#456 Re: Punice i Svekrve

Post by Lex77 »

Znam ja jedan takav slučaj. Dečko ima dobru plaću, djevojka mu ne radi, a njegovi roditelji stalno žicaju pare. Ti njegovi roditelji su oboje zaposleni, imaju svoj stan, nemaju kredita i još cijeli život muzu roditelje od starog. I jako pametno su zaključili da im sad i sin treba pomagati jer "nije njima lako". On je to odmah odkantao jer takvima ne možeš nadavati... A djed od tog dečka je svom unuku rekao: ne daj im ništa! pa se njegova mama rasplakala..
.A tata mu je čestitao rođendan: Sretan rođendan sine , da budeš zdrav i meni pomažeš!(čovjek koji ima 49g, i plaću 5200kn)
p.s. ako je mama nezaposlena ili ima neku mizernu penziju, onda joj naravno treba dati, ali ako ima solidna primanja onda NE.
sanjam-te

#457 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

Nisu to neki veliki iznosi koje joj daje, i ono što kupimo uglavnom je sitno,meni se samo ne sviđa što ćemo za istu stvar njegovoj mami dati pare i ona će ih bez problema uzeti, dok mojoj ne dajemo (moj muž je fer što se toga tiče,kaže daj i njoj,kupi i njoj,al moja mama to ne želi,ako joj nešto i kupim obavezno mi da pare za to il mi kupi nešto drugo). Npr.svaki put kad odemo kod moje mame ona ima spremno nešto da nam da da ponesemo,npr.neko joj donese sok ona ostavi i kaže evo ponesite vi to više pijete,ja ne pijem to :-)

i vidim neki su pisali o veličini primanja, kad se porede njih dvije, svekrva ima veća primanja.

Jednom je bilo da smo išli negdje i razgovaramo nas dvoje kao trebamo nasuti goriva al nismo ponijeli pare il nam nije bilo dovoljno tako nešto, njegova mama sjedi nazad i ni na kraj pameti joj nije da kaže hej evo imam ja,de naspite goriva pa mi vratite,jok,žena šuti...a moja mama,skoooooro svaki put kad smo negdje išli skupa da pare za gorivo, nekad uzmemo, nekad ne. Opet kažem, muž pokušava imati isti odnos, neće da uzme pare od svoje mame al neće ni od moje, stvar je što njegova mama ponudi pare, a moja utrpa i uvijek kaže,vama više treba.
Aleluja

#458 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

sanjam-te je napisao/la:
stvar je što njegova mama ponudi pare, a moja utrpa i uvijek kaže,vama više treba
Eto sama si skužila kaj da ti ja špreham više :D ...

...dvije različite persone, prihvati je takvu kakva jeste i ćao, ne opterećuj se takvim stvarima samo ćeš zajeb napraviti sebi ne dotičnoj Gospođi, koja samo daj daj malo joj je koliko god da joj daš, blago rečeno prokletinja... :D

...ništ lično da se razumijemo, uživaj ti sa svojim mužekom i sve pet! 8-)
Last edited by Aleluja on 04/10/2012 11:40, edited 1 time in total.
Aleluja

#459 Re: Punice i Svekrve

Post by Aleluja »

miki.ba je napisao/la:
Ja cu biti iskren, nikome ne dajem pare,

Sve se nema love a ti i na štrik okačio! :mrgreen:
Last edited by Aleluja on 04/10/2012 11:39, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#460 Re: Punice i Svekrve

Post by Matijevic_Vlado »

sanjam-te wrote:Nisu to neki veliki iznosi koje joj daje, i ono što kupimo uglavnom je sitno,meni se samo ne sviđa što ćemo za istu stvar njegovoj mami dati pare i ona će ih bez problema uzeti, dok mojoj ne dajemo (moj muž je fer što se toga tiče,kaže daj i njoj,kupi i njoj,al moja mama to ne želi,ako joj nešto i kupim obavezno mi da pare za to il mi kupi nešto drugo). Npr.svaki put kad odemo kod moje mame ona ima spremno nešto da nam da da ponesemo,npr.neko joj donese sok ona ostavi i kaže evo ponesite vi to više pijete,ja ne pijem to :-)

i vidim neki su pisali o veličini primanja, kad se porede njih dvije, svekrva ima veća primanja.

Jednom je bilo da smo išli negdje i razgovaramo nas dvoje kao trebamo nasuti goriva al nismo ponijeli pare il nam nije bilo dovoljno tako nešto, njegova mama sjedi nazad i ni na kraj pameti joj nije da kaže hej evo imam ja,de naspite goriva pa mi vratite,jok,žena šuti...a moja mama,skoooooro svaki put kad smo negdje išli skupa da pare za gorivo, nekad uzmemo, nekad ne. Opet kažem, muž pokušava imati isti odnos, neće da uzme pare od svoje mame al neće ni od moje, stvar je što njegova mama ponudi pare, a moja utrpa i uvijek kaže,vama više treba.
sta je tebi sve cudno :) ? ko da nikad nisi cula da ima neko takvog jarana :D? znaci poznajem potpuno istog lika al ti garant on nije svekrva! il ako se za nesto skuplje talimo u raji on dzek prvi poteze cenera :mrgreen: :mrgreen: kao dovoljno je i ako jos nije saznaopo koliko cemo se taliti :D
sanjam-te

#461 Re: Punice i Svekrve

Post by sanjam-te »

uh imam i ja takvog jednog što uvijek kaže dosta je cener:))

Ma ja sam isto škrtica i volim uštediti koju markicu,al koliko štedim svoje toliko štedim i tuđe, a nije moja marka ko tepsija,a tuđa bezvrijedna. Koliko sam samo puta rekla ako je nešto skupo, skupo je bez obzira ko će to da plati.
miki.ba

#462 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Ja stvarno ne znam kako nekog novac može uciniti sretnim.
Mene recimo cini sretnim potrošnja novca, znaci da novac koji imam i potrošim u suprotnom mi novac nije potreban.
Dok recimo ima ljudi koje cini sretnim imati novac, a ne potrošiti ga, takva je moja punana.
Evo još malo punicu da oblatim kad smo kod novca.
Punica ima primanja oko 1500 KM mjesecno, prođe pored granapa i pekare, zna da u kuci nema hljeba i cigara, dođe kuci, nazove moju ženu (svoje dijete) i pocne kukati kako nema hljeba i cigara u kuci da bi izazvala sažaljenje.
Imal gdje onaj smajli što lupa glavom od zid.
astrid

#463 Re: Punice i Svekrve

Post by astrid »

miki.ba wrote:Ja stvarno ne znam kako nekog novac može uciniti sretnim.
Mene recimo cini sretnim potrošnja novca, znaci da novac koji imam i potrošim u suprotnom mi novac nije potreban.
Dok recimo ima ljudi koje cini sretnim imati novac, a ne potrošiti ga, takva je moja punana.
Punica ima primanja oko 1500 KM mjesecno, prođe pored granapa i pekare, zna da u kuci nema hljeba i cigara, dođe kuci, nazove moju ženu (svoje dijete) i pocne kukati kako nema hljeba i cigara u kuci da bi izazvala sažaljenje.

....
Last edited by astrid on 04/10/2012 16:10, edited 2 times in total.
eki to

#464 Re: Punice i Svekrve

Post by eki to »

tu tvoju klimax buba, ne zamjeri joj :Dgledaj da joj uplatis novu zvrcku :D ...nego, pripazite dok imate sta pripaziti, jebo pare :)
jedna tamo

#465 Re: Punice i Svekrve

Post by jedna tamo »

miki.ba wrote:Ja stvarno ne znam kako nekog novac može uciniti sretnim.
Image
mO k3

#466 Re: Punice i Svekrve

Post by mO k3 »

:shock: :-) :lol:
kakavdanakneiskustvu wrote:punica,već sam napisao da u minuti izvali totalno suprotne rečenice,nudi moju ženu gaziranim sokom a onda za pet sekundi govori joj nemoj puno,znaš da ne smiješ
mp3problem

#467 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

kakavdanakneiskustvu wrote:punana za tabure kaže tambure
A jel ti može žena ići bez tebe mami? Ili zahtjeva da i ti ideš?
Hebote,meni te žao kad čitam. Pa svaki dan idete!
Mi skupa idemo samo kad su praznici, pa na ručkove i to, inače ja sama idem mami, obično subotom. Em mama i ja pričamo o stvarima koje njeg ne zanimaju, em mi polako obavimo pijacu, pa onda negdje na kaficu, pa onda svratimo još u kakvu trgovinu, pa na kolače, pa kući lagano ručak spremamo, malo tračamo, malo o ženskim temama, ja se njoj jadam na svog, ona meni na tatu i tako to :lol: (šalim se, ja se ne jadam, samo ona :P), pa onda mi budu i sestre tu, nekako mi se u tu svu našu žensku priču ne uklapa da vodim i njega, nit se njemu to da, nit ga ja tjeram, nit bih voljela da on mene tjera kad ide gledat utakmicu negdje i slično.
Zna nekad doći po mene, pa uleti 10 minuta da se najede kod moje mame, voli njenu kuhinju, baci par komplimenata, mama nam spakuje svega i kaže ajte sad djeco voz, poremetili ste mi mir :lol:
mp3problem

#468 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

kakavdanakneiskustvu wrote:
mp3problem wrote:
A jel ti može žena ići bez tebe mami? Ili zahtjeva da i ti ideš?
Hebote,meni te žao kad čitam. Pa svaki dan idete!
Mi skupa idemo samo kad su praznici, pa na ručkove i to, inače ja sama idem mami, obično subotom. Em mama i ja pričamo o stvarima koje njeg ne zanimaju, em mi polako obavimo pijacu, pa onda negdje na kaficu, pa onda svratimo još u kakvu trgovinu, pa na kolače, pa kući lagano ručak spremamo, malo tračamo, malo o ženskim temama, ja se njoj jadam na svog, ona meni na tatu i tako to :lol: (šalim se, ja se ne jadam, samo ona :P), pa onda mi budu i sestre tu, nekako mi se u tu svu našu žensku priču ne uklapa da vodim i njega, nit se njemu to da, nit ga ja tjeram, nit bih voljela da on mene tjera kad ide gledat utakmicu negdje i slično.
Zna nekad doći po mene, pa uleti 10 minuta da se najede kod moje mame, voli njenu kuhinju, baci par komplimenata, mama nam spakuje svega i kaže ajte sad djeco voz, poremetili ste mi mir :lol:

ma kakvi svaki dan,odemo jednom u petnaest dana,nego mi padnu na pamet neke stvari koje ona izvali
Ajde, mozes to izgurati, sat dva :D
Ja mislila ti svaki dan ides pa nas izvjestavas o novim izvalama :D
p.s.jel ti žena ovo čita? Baš me zanima šta bi ovaj moj pisao :lol:
Ductus Holedocus

#469 Re: Punice i Svekrve

Post by Ductus Holedocus »

kakavdanakneiskustvu wrote:moji punac i punica su kamatari,posuđuju ljudima pare,bar koliko ja znam
:D
nadam se da tebe nece neko izmlatiti,umjesto punca i punicu ;-)
miki.ba

#470 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote:moji punac i punica su kamatari,posuđuju ljudima pare,bar koliko ja znam
:lol: :lol: :lol:
Poduzetnicka familija, nema šta. :D
Not My Idea

#471 Re: Punice i Svekrve

Post by Not My Idea »

:sax: :mrgreen:
pirmin

#472 Re: Punice i Svekrve

Post by pirmin »

nejlic_ wrote:Trebam savjet! Aktivni sam pusaac (cigara naravno :) ). Kada sam se udala normalno sam pusila pred svekrom i svekrvom. Medjutim, mom svekru nije bilo uredu sto pusim pred njim, pitao je svoju zenu da li ja pusim pred svojim tatom, a ne pusim, pa je rek'o kako ja svog tatu postujem, a njega ne. I prestanem ja pusit' pred njim, a on se ni dan danas ne ponasa previse ok prema meni. Ja mislim da sam pogrijesila sto sam prestala pusit' pred njim, a sad mi je nekako bezveze da ponovo zapalim, iako me moj muz cesto ponudi pred njim i govori da zapalim, ali eto :cry:
Moj otac ti "A" ne bi rekao.
Samo bi poceo skidati zavjese u primacoj sobi. :D

100 ljudi - 146 cudi
mO k3

#473 Re: Punice i Svekrve

Post by mO k3 »

Bogme si ti na naopaku familiju naletio ...
miki.ba

#474 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Ženski Dr.Med wrote:
Bogme si ti na naopaku familiju naletio ...
Što, šta ga briga?
Ništa to nije veci grijeh nego bankama, probaj banci ne vratiti pare pa ceš vidjeti da su opasniji od kamatara.
zvrk

#475 Re: Punice i Svekrve

Post by zvrk »

ekonomistica78 wrote:
sanjam-te wrote:A de mi recite kako reagujete kad vaš muž daje novac svojoj mami,a koja radi i ima primanje jednaka vašim???

Meni zna zasmetati kod svekrve npr.kad se potrefi da dogovorimo da nam ona nešto kupi ono kao usput(stinica neka tipa kila paprika il nešto u tom smislu) i naravno kad dođe najnormalnije izvadim i dam pare i ona svaki put uzme i nema veze neka uzme, al kad ona nas nazove isto tako nešto da kupimo i mi donesemo i ona kaže "trebam vam dati pare",mi na to "ma hajd nema veze,šta ćeš davati" i na tome se sve završi :roll: mislim to je sve sitnica i naravno ne pravimo nikakvu svađu oko toga,al eto ostane mi u glavi. Dok s druge strane ako bilo šta kažem mami,onako usput,joj trebala bih to kupiti ona kad me sljedeći put vidi dođe i donese to. Znam sad će mnogi reći eto svekrva loša,a mama ti kao dobra...meni su one obje dobre,hvala bogu,zanima me samo jel i drugi imaju takvih situacija. Još primjera:došla moja mama otišli mi na sladoled,nije bilo ama nikakve šanse da ćemo mi to platiti, sljedeće hevte otišli s njegovom mamom podrazumijevalo se da ćemo mi platiti; aktuelna ova zimnica,moja mama nakupovala čini mi se tonu onih crvenih paprika i ispekla za zime da imamo svi, njegova kaže trebate mi dati pare da kupimo paprika pa da napravimo salate; moja svako malo pošalje dopunu kredita, njegovoj mi kupujemo.Opet kažem,sve su to sitnice i gluposti al..
E moja draga,
mama je mama, jedini iskreni i pravi prijatelj i dost na ovom svijetu.

zasto ne uzmete novac?
zasto govorite u redu je ako nije u redu ?
Post Reply