Punica lažno optužuje za prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#101 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by zelenashica »

hocunecu wrote:nesto kontam,okreni ti pricu malo obrnuto
optuzi ti nju da te vara,a mati joj pomaze
nece li skontati kako izgleda kad te neko pravog zdravog optuzuje i panjka
neka se ona malo pravda :roll:
ama šta se imaju igrati mačke i miša.....nek sjednu i raščiste jednom zasvagda....pa brate dragi kud puklo da puklo......
ja fkt ne bi imala nerava da me neko optužuje za prevar.......

nema tu zavlačenja i smišljanja scenarija šta i kako ,....nego jasno i glasno ;-)
Incub

#102 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Incub »

Ma dajte o kakvom razgovoru govorite...
Covjek je u braku otprilike 10-ak godina (po starosti djece ispade tako),trpi od pocetka...Sta se ima promjeniti pa ovdje su sve taktike uzaludne.Ne spominjemo nesto sto traje u braku par mjeseci vec 10-ak godina necijeg zivota...
Treba tebo drug dati zlatnog lijljana ili zlatnu policijsku znacku za golgotu koji si dozivio.
Volio bih da ti to popravis ali nema od toga nista.
Loulou

#103 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Loulou »

benzokain wrote:Iskreno sto se tice punica, mene moja punica ne moze ocima smisliti, ona cak ne moze ni moje izgovoriti, nego sam ON.
Za ovakav slucaj znam iz svog neposredong okruženja. I kad god je riječ o njenom zetu, ona samo odmahuje glavom, "slaže face" i kao mantru izgovara: "Ko ga .ebe". :-? Jedom prilikom, ali samo taj jedan put, jer se ne želim miješati u takve stvari, biti "đavolji advokat" i ulaziti u u duboke rasprave (naročito kada sam sigurna da od bilo kakvog razgovora na tu temu nema baš nikakve koristi), sam je pitala zašto ima takav stav prema njemu, rekla je: "Jer je đubre. Uništava život i zdravlje mog djeteta (kćerke)".
A njena kcerka je i dalje s njim. Već jako dugo.

:-?
Her Flick wrote:jos me jedna stvar fascinira, da je obrnuta situacija milion zena bi se javilo i reklo da je on mamin sin
I to je tačno. Znam masu žena koje se svaki dan čuju sa svojom mamom, pitaju za savjete, sugestije... i to im je, kao, potpuno u redu i normalno. Da to isto radi njihov muž, pao bi niz optužbi kako je "mamin sin", "mekušac", "kako se nije otrgnuo od mamine suknje" i sl.
Samo hoću reći da dosta žena, koje na taj način funkcioniraju, ne razmišlja šta bi bilo da je situacija obrnuta ni kako bi se one osjećale.
Punice se, iz onog što sam ja imala priliku vidjeti, osjećaju jako komotno zetovima reći kako nešto (naročito kad je briga oko djece u pitanju) nešto ne rade dobro/kako treba, one će ga podučiti, pokazati kako se to radi... jer, kao, "to muški ne znaju". Naravno da nece ni znati uz vječne tutore "za vratom" i da li to nešto uopće moraju i raditi prema nečijim standardima.

Ima jedna dobra izreka koja se, prije svega, odnosi na podjelu poslova u kući: "The average man needs to do more housework, but not to the average woman's standards". Uz izvjesne modifikacije, primjenjiva je na mnoge životne sfere i situacije.
I sama sebi je moram ponavljat...baš onako, kao mantru....čisto da se ne zaboravi :D
Incub

#104 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Incub »

Zena otisla na neki put a nije se ni javila,sta oni imaju tu pricati i o cemu...
Mozda se i ne vrati...
motul

#105 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by motul »

Her Flick wrote:svasta procitah na prve dvije stranice i fakat nemogu vise da citam
tako da svoj komentar dajem na osnovu dvije procitane stranice

osjetio sam bijes i zaljenje
bijes zbog ljudske gluposti, zaljenje zbog propasti zivota

jos me jedna stvar fascinira, da je obrnuta situacija milion zena bi se javilo i reklo da je on mamin sin, da treba da odraste, bla bla bla
i neko rece da traba fino razgovarti, ovdje je finoca davno prestala, treba smizlama otvoreno reci ili ja ili mama i sestra

pa ne razumijem da ni jednan bukvalno nije lupio sakom od sto i razgulio macku i punici i zeni, punicu (i svastiku) otjerao iz kuce,
u ovim slucajevima treba upotrijebiti balkanske metode, kada sve druge vec ne funkcionisu,

postavljac teme rece da mu je zao djece, prijatelju vjeruj mi bice bolje djeci da se vi razidjete ako ne rijesite situaciju, jer ce biti sve vise i vise svadja,
ali prvo zeni postavi ultimatum (tuzno je sto joj uopste moras postaviti ultimatum) i pri prvoj prilici punicu posalji u neku stvar, ako nista ne bude pilo vode fino se pokupi iz kuce, daj zeni malo vremena da osjeti kako je kada te nema (nek se malo dozove) i nakon nekog perioda zovni je na kafu da popricate, ako stvari opet krenu po starom razidjite se, to ce biti najzdravije za sve

drugi forumas sto ima problema sa punicom i svastikom, neko mu predlozi da odradi svastiku, ja bi mu isto preporucio, jest da ona (svastika) kaze da je njen momak bolji ti joj reci da garant ne guzi bolje od tebe, takvima usta moras zacepiti na vulgaran nacin, naravno i tu treba zeni razugliti macku, sto bi se naski reklo, a svastitci reci da zivi svoj zivot, i sljedeci put kada ih vidis fino im reci da mogu da dodju jednom sedmicno na rucak ili kafu i da se mogu zadrzati maksimalno 2 sata, dok se ne poprave

hvlala Bogu, kod mene situacija nije takva, oboje smo isti sto se roditelja tice, i oboje smo davno povukli crtu do koje mogu roditelji ici i ne pomisljaju da je predju (mozda pomisljaju, ali to ne dopire do nas), bilo je svadja vezanih za familiju ali to smo ja i ona rijesili bez prisustva familije, i znam de ce ih jos biti, ali najbitnije je da se mi slazemo u generalnim stvarima, da imamo zajednicki nastup pa makar to stetilo necijem ponosu
Hvala na odgovoru,

Vec duze vrijeme nisam htjeo da postam nista, namjerno sam pustio autora topika da tipka.
@Her Flick , jako postujem ovo napisano. Nesto slicno sam cuo u par prvih stranica.

Ja jednostavno ne znam kako da uradim ovo. Jako me je strah da ne ostanem bez moje dijevojcice.
Bojim se da ce zena stati na njihovu stranu, ( ode mi dijevojcica ) u tom slucaju je kraj za mene.

Procitah ovdje dosta jako lijepih prijedloga, sve ih lijepo memorisem, pa ce mo da vidimo koji ce da bude.
Svasta sam prosao u zivotu, ovo mi uzima sve vise zivaca, i znam da ne mogu jos dugo.

Neces vjerovati, ali mi mnogo lakse bilo stati pred neprijateljski rov, ispalit rpg i krenuti naprijed, nego da me ponizava pred dijevojcicom koja uveliko vec sve zna, i pamti.

Pozdrav,
dr.Gonzo

#106 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by dr.Gonzo »

Neces vjerovati, ali mi mnogo lakse bilo stati pred neprijateljski rov, ispalit rpg i krenuti naprijed, nego da me ponizava pred dijevojcicom koja uveliko vec sve zna, i pamti.

Pozdrav,
Kolko djevojcica ima godina? Ako nije skroz mala, vjerujem da ona tu vec puno stvari razumije.
Ne moras biti suvise "protektivan" i kriti probleme od nje, to se svakako ne moze sakriti. Mozes i njoj reci sta te muci, od viska komunikacije ne boli glava.
motul

#107 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by motul »

dr.Gonzo wrote:

Pozdrav,
Kolko djevojcica ima godina? Ako nije skroz mala, vjerujem da ona tu vec puno stvari razumije.
Ne moras biti suvise "protektivan" i kriti probleme od nje, to se svakako ne moze sakriti. Mozes i njoj reci sta te muci, od viska komunikacije ne boli glava.
Hvala na odgovoru,

Dijevojcica ima 6.5 godina, i tek je posla u skolu.
Razmisljao sam i ovome, ali bih to morala biti jako dobra prica, ono nesto kroz dijeciju igru probati.

Pozdrav,
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#108 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

motul wrote:
Her Flick wrote:svasta procitah na prve dvije stranice i fakat nemogu vise da citam

jos me jedna stvar fascinira, da je obrnuta situacija milion zena bi se javilo i reklo da je on mamin sin, da treba da odraste, bla bla bla
i neko rece da traba fino razgovarti, ovdje je finoca davno prestala, treba smizlama otvoreno reci ili ja ili mama i sestra

pa ne razumijem da ni jednan bukvalno nije lupio sakom od sto i razgulio macku i punici i zeni, punicu (i svastiku) otjerao iz kuce,
u ovim slucajevima treba upotrijebiti balkanske metode, kada sve druge vec ne funkcionisu,

postavljac teme rece da mu je zao djece, prijatelju vjeruj mi bice bolje djeci da se vi razidjete ako ne rijesite situaciju, jer ce biti sve vise i vise svadja,
ali prvo zeni postavi ultimatum (tuzno je sto joj uopste moras postaviti ultimatum) i pri prvoj prilici punicu posalji u neku stvar, ako nista ne bude pilo vode fino se pokupi iz kuce, daj zeni malo vremena da osjeti kako je kada te nema (nek se malo dozove) i nakon nekog perioda zovni je na kafu da popricate, ako stvari opet krenu po starom razidjite se, to ce biti najzdravije za sve

drugi forumas sto ima problema sa punicom i svastikom, neko mu predlozi da odradi svastiku, ja bi mu isto preporucio, jest da ona (svastika) kaze da je njen momak bolji ti joj reci da garant ne guzi bolje od tebe, takvima usta moras zacepiti na vulgaran nacin, naravno i tu treba zeni razugliti macku, sto bi se naski reklo, a svastitci reci da zivi svoj zivot, i sljedeci put kada ih vidis fino im reci da mogu da dodju jednom sedmicno na rucak ili kafu i da se mogu zadrzati maksimalno 2 sata, dok se ne poprave

hvlala Bogu, kod mene situacija nije takva, oboje smo isti sto se roditelja tice, i oboje smo davno povukli crtu do koje mogu roditelji ici i ne pomisljaju da je predju (mozda pomisljaju, ali to ne dopire do nas), bilo je svadja vezanih za familiju ali to smo ja i ona rijesili bez prisustva familije, i znam de ce ih jos biti, ali najbitnije je da se mi slazemo u generalnim stvarima, da imamo zajednicki nastup pa makar to stetilo necijem ponosu
Hvala na odgovoru,

Vec duze vrijeme nisam htjeo da postam nista, namjerno sam pustio autora topika da tipka.
@Her Flick , jako postujem ovo napisano. Nesto slicno sam cuo u par prvih stranica.

Ja jednostavno ne znam kako da uradim ovo. Jako me je strah da ne ostanem bez moje dijevojcice.
Bojim se da ce zena stati na njihovu stranu, ( ode mi dijevojcica ) u tom slucaju je kraj za mene.

Procitah ovdje dosta jako lijepih prijedloga, sve ih lijepo memorisem, pa ce mo da vidimo koji ce da bude.
Svasta sam prosao u zivotu, ovo mi uzima sve vise zivaca, i znam da ne mogu jos dugo.

Pozdrav,
@motul, imam ja jos jedan prijedlog za tebe:
Da vas dvoje, ti i zena, odete na kakav odmor - provod, mozda niste odavno da vas vrati u ljiepe dane kao na pocetku ali bez vaseg dijeteta (ostavi dijete kod svojih prije, a ako je to ne izvodljivo, neka curice kod punice na nekoliko, nema veze) i da budes ono "extra" fin tih nekoliko dana prema tvojoj zeni ukoliko te postuje, bas kao na pocetku vase veze. Mislim, da je drzis ko malo vode na dlanu, pa da posjetite par mjesta i naravno imate kakvu romanticnu veceru, koja ce zavrsiti necim lijepim. I tad kad osjetis da je ona "pala" bas kao i prvi put, da jos probas "otvoriti oci", i budes ozbiljan, sve na fin nacin bez sile sa njom, te da stvarno budes iskren sa njom tj. da si spreman i otici ako treba radi problema sa njezinom majkom i sestrom.
I ne budi "mekusac" nakon ovog vec tad ces zasigurno znati da si sve isprobao ali ne ide, jer bolje biti sam u mirnoj luci, nego s dvoje u burnom braku, na koji neko sastrane ima vise utjecaja nego vas dvoje! Takodjer, ja da sam na tvom mjestu, ne bih se plasio razvoda niti moje buduce vese sa svojom kcerkomm..
Sretno!
Arni75

#109 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Arni75 »

Nisi ni malo u zavidnoj situaciji, bas da se covjek uhvati za glavu.

Ono sto bih ti ja predlozila je razgovor, razgovor i razgovor.
Sigurno ces sada reci "pokusao sam, razgovaralo sam" ili nesto slicno tome i ja ti vjerujem da jesi, ali na neki nacin moras pokusati doprijeti do nje.
Nisam sigurna da je pakovanje kofera pametna ideja. Zapravo niko od nas ne zna koliko je ona izmanipulisana od strane svojih bliznji, i ako to uspjevaju sada, zasto to nece uspjeti i kad spakujes kofere i odes.
Jednostavno ce je ubjediti da ti nju ne volis, da ti nije stalo ni do nje ni do djece, da njoj niko ne treba osim njene majke i njene sestre, da su one uvijek tu za nju i da je nikada nece ostaviti na cjedilu kao sto si ti uradio "u tako teskoj situaciji" i ti opet osta kratkih rukava i u svemu tome najgori.
Ona vjerojatno nije ni svjasna situacije, i ne zna da radi nesto lose.
Ono sto ti mogu reci je da kad se koferi jednom spakuju, to vise nije to, ili se nikada ne raspakuju, ili uvijek budu spremni za pakovanje.
Zato prije nego sto se budes spakovao, daj sve od sebe da spasis svoj brak, pa ako i ne uspjes bar ces znati da si ucinio sve sto si mogao.
Želim ti mnogo strpljenja i srece.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#110 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

Arni75 wrote:Nisi ni malo u zavidnoj situaciji, bas da se covjek uhvati za glavu.

Sigurno ces sada reci "pokusao sam, razgovaralo sam" ili nesto slicno tome i ja ti vjerujem da jesi, ali na neki nacin moras pokusati doprijeti do nje.
Nisam sigurna da je pakovanje kofera pametna ideja. Zapravo niko od nas ne zna koliko je ona izmanipulisana od strane svojih bliznji, i ako to uspjevaju sada, zasto to nece uspjeti i kad spakujes kofere i odes.
Jednostavno ce je ubjediti da ti nju ne volis, da ti nije stalo ni do nje ni do djece, da njoj niko ne treba osim njene majke i njene sestre, da su one uvijek tu za nju i da je nikada nece ostaviti na cjedilu kao sto si ti uradio "u tako teskoj situaciji" i ti opet osta kratkih rukava i u svemu tome najgori.
Ono sto ti mogu reci je da kad se koferi jednom spakuju, to vise nije to, ili se nikada ne raspakuju, ili uvijek budu spremni za pakovanje.
Zato prije nego sto se budes spakovao, daj sve od sebe da spasis svoj brak, pa ako i ne uspjes bar ces znati da si ucinio sve sto si mogao.
MIslim da si pogresno shvatila, kUferi ovdje mogu pomoci, tj. kupuje im vrijeme da razmisle jedno o drugom odvojeno, sto cigledno nemaju prilike biti dok je ti punica (svastika) uz njih! To ti dodje bas kao kad se neko rastavi, testiranje prije nego bude kasno, tj. niko ne zna koliko ko neko nekome vrijedi sve dok taj neko nestane/ode iz tvog zivota!
Vecina ljudi ne cijeni to sto ima dok mu ne bude kasnoo..
:run:
corolla02

#111 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

corolla02 wrote:
Arni75 wrote:Nisi ni malo u zavidnoj situaciji, bas da se covjek uhvati za glavu.

MIslim da si pogresno shvatila, kUferi ovdje mogu pomoci, tj. kupuje im vrijeme da razmisle jedno o drugom odvojeno, sto cigledno nemaju prilike biti dok je ti punica (svastika) uz njih! To ti dodje bas kao kad se neko rastavi, testiranje prije nego bude kasno, tj. niko ne zna koliko ko neko nekome vrijedi sve dok taj neko nestane/ode iz tvog zivota!
Vecina ljudi ne cijeni to sto ima dok im ne bude kasnoo..
:run:
Last edited by corolla02 on 30/09/2009 15:07, edited 1 time in total.
dadoka84

#112 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by dadoka84 »

Isprintaj cijelu temu na papir i fino uvezi, pa kad ti se zena vrati daj joj da procita ;D
Arni75

#113 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Arni75 »

Nisu svi ljudi isti, neki na zalost jednostavno dozvole da im drugi vode zivot.

Nije to stvar povjerenja ili nepovjerenja. Voli ona svog supruga, sigurna sam u to, vjeruje mu, ali majka ima jacu ulogu u svemu tome, a ona je slaba da joj se odupre.
Ja sam 100% sigurna da ona nije ni svjesna cinjenice koliko je izmanipulisana, zato strpljenje, razumjevanje, razgovor, sve prije kofera.

To pakovanje kofera ce dati vrijeme i manipulatorima da zavladaju njenim mozgom u momentu kad je najosjetljivija, sto nikako ne treba dozvoliti.

I slazem se s tim sto kazes da vecina ljudi ne cijeni to sto ima dok im ne bude kasno, samo moze biti i suvise kasno za oboje.
corolla02

#114 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

Arni75 wrote:Nisu svi ljudi isti, neki na zalost jednostavno dozvole da im drugi vode zivot.

Nije to stvar povjerenja ili nepovjerenja. Voli ona svog supruga, sigurna sam u to, vjeruje mu, ali majka ima jacu ulogu u svemu tome, a ona je slaba da joj se odupre.
Ja sam 100% sigurna da ona nije ni svjesna cinjenice koliko je izmanipulisana, zato strpljenje, razumjevanje, razgovor, sve prije kofera.

To pakovanje kofera ce dati vrijeme i manipulatorima da zavladaju njenim mozgom u momentu kad je najosjetljivija, sto nikako ne treba dozvoliti.

I slazem se s tim sto kazes da vecina ljudi ne cijeni to sto ima dok im ne bude kasno, samo moze biti i suvise kasno za oboje.

Da, slazem se da je nejaka osoba (njegova zena) ali to je zato sto su blizu njezinih a on nema svog bliznjeg nigdje naokolo!
Ovdje geografska udaljenost itekako pomaze, po meni!
:D
Altsa

#115 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Altsa »

corolla02 wrote:
motul wrote:

Hvala na odgovoru,

Pozdrav,
@motul, imam ja jos jedan prijedlog za tebe:
Da vas dvoje, ti i zena, odete na kakav odmor - provod, mozda niste odavno da vas vrati u ljiepe dane kao na pocetku ali bez vaseg dijeteta (ostavi dijete kod svojih prije, a ako je to ne izvodljivo, neka curice kod punice na nekoliko, nema veze) i da budes ono "extra" fin tih nekoliko dana prema tvojoj zeni ukoliko te postuje, bas kao na pocetku vase veze. Mislim, da je drzis ko malo vode na dlanu, pa da posjetite par mjesta i naravno imate kakvu romanticnu veceru, koja ce zavrsiti necim lijepim. I tad kad osjetis da je ona "pala" bas kao i prvi put, da jos probas "otvoriti oci", i budes ozbiljan, sve na fin nacin bez sile sa njom, te da stvarno budes iskren sa njom tj. da si spreman i otici ako treba radi problema sa njezinom majkom i sestrom.
I ne budi "mekusac" nakon ovog vec tad ces zasigurno znati da si sve isprobao ali ne ide, jer bolje biti sam u mirnoj luci, nego s dvoje u burnom braku, na koji neko sastrane ima vise utjecaja nego vas dvoje! Takodjer, ja da sam na tvom mjestu, ne bih se plasio razvoda niti moje buduce vese sa svojom kcerkomm..
Sretno!
fino je otici na mali odmor al kada se vrati opet punica-zmija ceka. tako da je jedino rjesenje nazalost razvod ili selidba. daleko od zmije-punicarke.
Dioda

#116 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Dioda »

respo wrote:dioda kakva je tvoja majka :)
Jako tolerantna :D S'o??? :)
motul wrote:Neces vjerovati, ali mi mnogo lakse bilo stati pred neprijateljski rov, ispalit rpg i krenuti naprijed, nego da me ponizava pred dijevojcicom koja uveliko vec sve zna, i pamti.
@motul, djeca su svjesna svih stvari koje se oko njih desavaju, mnogo vise nego sto odrasli misle. Moji su jedno vrijeme bili rastavljeni, bila sam otprilike tih godina, i nisam se postavljala ni na ciju stranu. To sto se desava izmedju roditelja nema nikakve veze sa djetetom. Djeca puno bolje skontaju neke stvari, i mislim da posmatrajuci sve znaju i sami procijeniti ko je kakav :wink:

@zelenasica dobro rece:
zelenashica wrote:ama šta se imaju igrati mačke i miša.....nek sjednu i raščiste jednom zasvagda....pa brate dragi kud puklo da puklo......
ja fkt ne bi imala nerava da me neko optužuje za prevar.......

nema tu zavlačenja i smišljanja scenarija šta i kako ,....nego jasno i glasno ;-)
Arni75

#117 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Arni75 »

ma daj molim te, kakav razvod,kakva selidba.

Hajde koliko je vas koji predlazete razvod zapravo razvedeno, vi kao iskusni razvedeni, pa savjetujete da se razvede.

A sa ce rjesiti selidbom, gdje da se seli, na onaj svijet. Ako se preseli, kci nece komunicirati s majkom, haloooo jeli iko cuo za telefon.
ambiguous

#118 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by ambiguous »

@motul:

Umjesto sto slusas sve nase savjete, istina mnogo dobrih, mislim da bi mozda trebao zatraziti profesionalnu pomoc, razgovarati s nekom vrstom bracnog savjetnika, oboje, zena i ti.
Konacno otvoreno porazgovarati, staviti sve ispred sebe, sto vam je oboma najvaznije u zivotu, pa izvagati.
Ovako gubis vrijeme, ipak je ovo specificna situacija, ljudi stvari dozivljavaju drugacije.
Sve najbolje.. :sad:
Arni75

#119 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Arni75 »

ambiguous wrote:@motul:

Umjesto sto slusas sve nase savjete, istina mnogo dobrih, mislim da bi mozda trebao zatraziti profesionalnu pomoc, razgovarati s nekom vrstom bracnog savjetnika, oboje, zena i ti.
Konacno otvoreno porazgovarati, staviti sve ispred sebe, sto vam je oboma najvaznije u zivotu, pa izvagati.
Ovako gubis vrijeme, ipak je ovo specificna situacija, ljudi stvari dozivljavaju drugacije.
Sve najbolje.. :sad:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Salsaon2

#120 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by Salsaon2 »

evo citam iscrpno sve ovdje napisano, ima zaista pametnih savjeta i losih ali primijetio sam par stvari koje mi bodu oko...

Nevezana za direktnu temu, citam kako ljudi trpe sve i svasta od strane svojim voljenih. nekoga za koga ste se udali/ozenili sa velikim odusevljenjem/ljubavi/potrebom (razlozi nisu bitni). i evo citam kako se vremenom 8u vecini postova) uvijek jedno trudi a ono drugo haman nikako... Spomenuse nije se javila sa poslovnog puta, pa onda neki forusmash/ica odgovara meni se moj nije javio 2 mjeseca?!?!!? i to je njoj kao normala... Mislim koliko je mizerije i jada u nasim zivotima da cemo (zbog ljubavi prema partneru ili da djeca ne pate) se hvatati za najmanju slamku, ma koliko ona losa bila i vidjeti je kao sasvim normalnu stvar... Nije mi se javila /javio 10 dana, ma hajde normala, opali mi samar (uh dobro je mogao me i nogaom izdegenechit), je*o mi je prijateljicu (dobro je samo je jednom svr*io)... MISLIM dokle se ljudi biti toliko slabi da ce dopustiti svom partneru da to iskoristi na tako jadan nacin... Neko rece, skidam kapu, mora se znati cia je zadnja... da ti je ober mati, sestra, muz, zena, dijete, ne znam ti ko, moras lupiti sakom od stol i reci DOSTA!!! (nije reklama za doticni pokret :P)... Razgovor kule gradi, ali ako imas normalnu osobu koja ce te saslusati i razumjeti to sto pricas. Ako ne je*o sve to...

helem na temu, pa brate dragi tebi je sve to jasno samo ne znam sta cekas... Imas dijete, koje naravno volis vise od sebe samog, pa zar ces dozovliti da se tvoja curica, sutra kada poreste ponasa kao tvoja zena/punica? pa bolan jesi li ti normalan??!?!?! covjece, stvarno ne znam da li toliko finansijski ovisi ot te dvije zene, ali brate volis li ti sebe ista, volis li svoje dijete toliko da neces dopustiti da sutra to dijete podlegne bulastinama punica i mama?
eh jng... ne mogu ali nerviram se koliko su ljudi slabi, vizavi ljubavi, kaze volimo se a je*e te kada stigne...kakva e to ljubav onda... Nijedan brak nije savrsen, ali sve ima granice... savjeta nema, ti ga znas najbolje, ali ne daj na sebe, ne daj na sebe ako nista zbog djeteta koje ti je sve u zivotu... razvod zadnja opcija (dijete ide njoj, budi sretan ako iskamcis 2 dana u sedmica da vidis curicu a mozda ni toliko jer si 70% RVI pa zato pamet u glavu)... Ne znam ali ja brak, zenu ne smatram kao destinaciju nego kao put, trnovit put, koji ili ima kraj ili novi pocetak.
corolla02

#121 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

Arni75 wrote:ma daj molim te, kakav razvod,kakva selidba.

Hajde koliko je vas koji predlazete razvod zapravo razvedeno, vi kao iskusni razvedeni, pa savjetujete da se razvede.

A sa ce rjesiti selidbom, gdje da se seli, na onaj svijet. Ako se preseli, kci nece komunicirati s majkom, haloooo jeli iko cuo za telefon.
Well, telefon i vidjanje nije isto! Da je punica konstruktivna nebi bilo tako ali posto nije i ne cijeni svog zeta, onda treba bijezati od nje. Imaju dvije solucije:

1. Geografski bijeg
2. Razvod

sad, ko sta vise voli

PS
Neko rece za bracnog savjetnika, ali je pokretac teme rekao da ga zena postuje, tj. ne postoji profesionalac na relaciji zet i punica!
U Americi kad se ima problema sa rodbinom ili na poslu ili sa doktorom, itd, itd, sve se to mjenja, tj. trazis pomoc kod drugog doktora, novi posao, nova diploma, novi grad, nova drzava, kontinent sve zavisno od ptroblema koji te gone, da se SPASIS! Zagovaram opciju da se sa problemima treba suceljavati a ne ih izbjegavati i olahko shvatati i uporno se nadati boljem. Problemi bilo koje vrste najcesce ako se ignorisu oni rastu vise i casa ce kad - tad da prelije!
ambiguous

#122 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by ambiguous »

"Well", ja sam pomenula bracnog savjetnika, jer po mom skormnom vidjenju, iz svega ovog sto sam procitala, zakljucak je da tu nema previse postovanja. Opet, sve zavisi sto mi podrazumjevamo pod postovanje.
Prvo, ni punica, ni sestra, ni zaova, mene ne bi IKADA ubjedile da me muz vara. Tu je odmah povjerenje zdrmano.
Dakle, postoji nepovjerenje.
A to je opet izmedju njih dvoje, ne njega i punice ili svastike i koga li jos..
Probem znaci - u njima.
Ali opet..heh, moja malenkost nije ekspert, stoga predlozih jednog.

Ali na kraju, sve je do njih.
Zakljucujem ovu temu s iskrenim zeljama da krene na bolje...
corolla02

#123 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by corolla02 »

ambiguous wrote:"Well", ja sam pomenula bracnog savjetnika, jer po mom skormnom vidjenju, iz svega ovog sto sam procitala, zakljucak je da tu nema previse postovanja. Opet, sve zavisi sto mi podrazumjevamo pod postovanje.
Prvo, ni punica, ni sestra, ni zaova, mene ne bi IKADA ubjedile da me muz vara. Tu je odmah povjerenje zdrmano.
Dakle, postoji nepovjerenje.
A to je opet izmedju njih dvoje, ne njega i punice ili svastike i koga li jos..
Probem znaci - u njima.
Ali opet..heh, moja malenkost nije ekspert, stoga predlozih jednog.

Ali na kraju, sve je do njih.
Zakljucujem ovu temu s iskrenim zeljama da krene na bolje...
Da to je to, ti zivis i vjeris se radi sebe a ne radi mahale, rodbine, prijatelja itd itd
To je karakteristika zrele osobe!
:D
luni

#124 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by luni »

Update – stanje na terenu. Žena se vratila s puta. Komunikacija samo dvije –tri rečenice, čisto kućni dogovori.

Nekoliko sam stvari pokupio iz rasprava dosadašnjih. Stariji sin jednom prilikom reče, pričalo se gdje je drugi deda, „ubila ga rakija“. Naravno, to može doći samo od punice. Pitao sam svoju ženu tada, majke ti kako to možeš trpjeti! Da je moj otac ne znam kakav bio, imao bih toliko poštovanja prema njemu da nitko ne spominje grijehe mrtvo čovjeka. Nije način da ti majka tako govori o ocu. Ne znaš kako su stvari stajale, tko je kriv a tko nije. Pitanje, stvarno može li se ova žena, tj. punica, ikako promijeniti.

Drugo, realan strah kod mene jest, čak ako se ovo primiri, da će mi žena jednog dana biti ista prema svjoj djeci. Tad bih se bez ikakvog razmišljanja razveo od nje – pa u 60 ili 70 godinama. Iz tog razloga želim utjecati na odgoj svoje djece – da budu izgrađene, potpune i poštene osobe. Mislim da je najveći kompliment za nekog ipak, Dobar je čovjek.

Malo se ovdje rasprava rasteže na dva slučaja, Motulov i moj, pa onda ne ispadne baš povezano ali eto...
zelenashica

#125 Re: Punica lažno optužuje za prevaru

Post by zelenashica »

luni wrote:Update – stanje na terenu. Žena se vratila s puta. Komunikacija samo dvije –tri rečenice, čisto kućni dogovori.

Nekoliko sam stvari pokupio iz rasprava dosadašnjih. Stariji sin jednom prilikom reče, pričalo se gdje je drugi deda, „ubila ga rakija“. Naravno, to može doći samo od punice. Pitao sam svoju ženu tada, majke ti kako to možeš trpjeti! Da je moj otac ne znam kakav bio, imao bih toliko poštovanja prema njemu da nitko ne spominje grijehe mrtvo čovjeka. Nije način da ti majka tako govori o ocu. Ne znaš kako su stvari stajale, tko je kriv a tko nije. Pitanje, stvarno može li se ova žena, tj. punica, ikako promijeniti.

Drugo, realan strah kod mene jest, čak ako se ovo primiri, da će mi žena jednog dana biti ista prema svjoj djeci. Tad bih se bez ikakvog razmišljanja razveo od nje – pa u 60 ili 70 godinama. Iz tog razloga želim utjecati na odgoj svoje djece – da budu izgrađene, potpune i poštene osobe. Mislim da je najveći kompliment za nekog ipak, Dobar je čovjek.

Malo se ovdje rasprava rasteže na dva slučaja, Motulov i moj, pa onda ne ispadne baš povezano ali eto...
A da sebi nabaviš kućnog ljubimca....garantujem ti i od njega ćeš dnevno dobijati više rečenica....fkt ta tvoja žena ima kondora u glavi :roll: ...al haman si joj i samo kvalitetno nebo po kome može da leti....ma dajjj samo mi reci osjećaš li se poniženim makar dok ovo pišeš nama....fkt te ne kontam.....svi zajedno,težiš zajedničnoj sreći a niko nije sretan....hm,...čudni su i međuljudski odnosi :-) ....uh ma i nema ih nikako i ja pričam nebuloze :run:
Post Reply