Pulsiranje u predjelu zeluca !
Moderator: anex
-
Kriid96
#1 Pulsiranje u predjelu zeluca !
Vec pola godine me muce razni simptomi i problem pulsiranja u ritmu otkucaja srca tacno izmedju rebara(u predjelu zeluca) u stojecem polozaju to se vidi golim okom, kao da imam drugo srce, to mi stvara ogromne probleme (bar se meni cini da je od toga).
Simptomi su slijedeci:
-Malaksalost
-Umor (brzo se umaram)
-Kratak dah
-Vrtoglavice (ovaj mi je najgori)
-Nervoza
-Bol u ledjima, nogama i ramenima
-Nejasnoca vida (nekada kao da ne vidim fino)
-Lupanje srca i preskakanje
-Zbunjenost
-Blokada neka u glavi (nmg da razmisljam kao nekada, i sve mi izgleda kao da sanjam)
-Nesanica (ponekad me probudi u pola noci jako lupanje srca i vrtoglavica)
Radio sam UZ srca, Hormone stitnjace, Gastroskopiju, UZ abdomena (gdje su mi rekli da su mi bubrezi malo "hafifni" i da izbjegavam zacinjenu hranu). Lezao sam i na Neurologiji 23 dana zbog vrtoglavica, gdje su mi uradili CT glave, TCD i jos par nalaza. Svi nalazi su bili u redu, ali ja se i dalje ne osjecam dobro. Da bi mi na kraju rekli da mi je to sve od stresa i da imam nerovozan zeludac i da mi pulsira zbog stresa. Otisao sam i kod psihijatra koji mi je rekao da sam anksziozan. Dal je moguce da ovi svi simptomi dolaze od anksioznosti i nervoze zeluca. Dali su mi da pijem Eglonyl tablete, koje mi i ne pomazu bas nesto. Pa me zanima vase misljenje, i da li je neko imao slicanih problema. HVALA !
Simptomi su slijedeci:
-Malaksalost
-Umor (brzo se umaram)
-Kratak dah
-Nervoza
-Zbunjenost
-Blokada neka u glavi (nmg da razmisljam kao nekada, i sve mi izgleda kao da sanjam)
Radio sam UZ srca, Hormone stitnjace, Gastroskopiju, UZ abdomena (gdje su mi rekli da su mi bubrezi malo "hafifni" i da izbjegavam zacinjenu hranu). Lezao sam i na Neurologiji 23 dana zbog vrtoglavica, gdje su mi uradili CT glave, TCD i jos par nalaza. Svi nalazi su bili u redu, ali ja se i dalje ne osjecam dobro. Da bi mi na kraju rekli da mi je to sve od stresa i da imam nerovozan zeludac i da mi pulsira zbog stresa. Otisao sam i kod psihijatra koji mi je rekao da sam anksziozan. Dal je moguce da ovi svi simptomi dolaze od anksioznosti i nervoze zeluca. Dali su mi da pijem Eglonyl tablete, koje mi i ne pomazu bas nesto. Pa me zanima vase misljenje, i da li je neko imao slicanih problema. HVALA !
-
moonca
#2 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Koliko dugo uzimas taj lijek? Ako uzimas duze od mjesec dana, i ne osjecaj nikakvo olaksanje, onda nije za tebe, trazi neki drugi lijek.
Tacno je ako neko ima samo 'nervozan stomak' da dr preporucuju malu dozu tableta koji kontrolisu uzrujanost koju mi i nismo svjesni da prouzrokujemo.
Tacno je ako neko ima samo 'nervozan stomak' da dr preporucuju malu dozu tableta koji kontrolisu uzrujanost koju mi i nismo svjesni da prouzrokujemo.
- spreca
#3 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
ja sam imao ove podebljane simptome i prije tri mjeseca zavrsio na malo invazivnoj hirurgiji na stentiranju.....pred infarktno stanje....fala bogu pa sam na vrijeme otisaoKriid96 wrote:Vec pola godine me muce razni simptomi i problem pulsiranja u ritmu otkucaja srca tacno izmedju rebara(u predjelu zeluca) u stojecem polozaju to se vidi golim okom, kao da imam drugo srce, to mi stvara ogromne probleme (bar se meni cini da je od toga).
Simptomi su slijedeci:
-Malaksalost
-Umor (brzo se umaram)
-Kratak dah
-Nervoza
-Zbunjenost
- Altsa
#4 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Meni cesto pulsira zeludac ali uglavnom kada me ufati ili gastriis ili problemi sa crijevima. radio UZ stomacne aorte i sve ok. ostale navedene simptome nemam. sve ovo sto si naveo je i povezano sa hijatalnom hernijom. mogu mislit kako ti je s obzirom da si svasta naveo da te muci. 
-
moonca
#5 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Drago mi je da si na vrijeme regovao.spreca wrote: ja sam imao ove podebljane simptome i prije tri mjeseca zavrsio na malo invazivnoj hirurgiji na stentiranju.....pred infarktno stanje....fala bogu pa sam na vrijeme otisao
-
Kriid96
#6 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Ma pijem ih oko 2mjeseca. Ali simptomi su i dalje tu. Morat cu traziti neke druge.moonca wrote:Koliko dugo uzimas taj lijek? Ako uzimas duze od mjesec dana, i ne osjecaj nikakvo olaksanje, onda nije za tebe, trazi neki drugi lijek.
-
Kriid96
#7 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Meni pulsira i ne prestaje, tako vec haman pola godine. Pa i moja doktorica je sumnjala na hijatalnu herniju, i prije manje od mjesec dana sam radio gastroskopiju i sve ok. Tacno vise ne znam sta da radim, ni kome da se obratim. A sto se tice mojih simptoma ne mozes ni da zamislis kako se osjecam. Ali se nadam svakoga dana da ce proci.Altsa wrote:Meni cesto pulsira zeludac ali uglavnom kada me ufati ili gastriis ili problemi sa crijevima. radio UZ stomacne aorte i sve ok. ostale navedene simptome nemam. sve ovo sto si naveo je i povezano sa hijatalnom hernijom. mogu mislit kako ti je s obzirom da si svasta naveo da te muci.
- Partijaner
#8 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Imam i ja tih simptoma, sve pomislim da mi srce kuca ali kad stavim ruku na stomak toliko lupa da to nije normalno, i to lupanje mi uzrokuje da sam nervozan, boli me glava, cim pojedem malo vise napuse se stomak pa onda jos gore lupanje.
Isao sam stimat zeludac kod onog Fadila Mandzukica bilo mi je dobro par mjeseci ali onda se vrati na isto stanje.
Meni trening pomaze, malo trcanje malo fitness i hranu treba regulisat i to bude dobro onda.
Isao sam stimat zeludac kod onog Fadila Mandzukica bilo mi je dobro par mjeseci ali onda se vrati na isto stanje.
Meni trening pomaze, malo trcanje malo fitness i hranu treba regulisat i to bude dobro onda.
- spreca
#9 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
hvalamoonca wrote:Drago mi je da si na vrijeme regovao.spreca wrote: ja sam imao ove podebljane simptome i prije tri mjeseca zavrsio na malo invazivnoj hirurgiji na stentiranju.....pred infarktno stanje....fala bogu pa sam na vrijeme otisao![]()
-
Kriid96
#10 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
I meni isto, najvise u stojecem polozaju to osjetim, i vidi se golim okom. I ako nesto radim kada ze zadisem, to lupa kao ludo. I kao sto ti kazes pocne da stvara nervozu. Meni dodje i neki pritisak u glavu. Ma katastrofa. Kojem god doktoru da odem i objasnim, niko nece ni da pogleda. Samo kazu sta te sikira. I da mi je sve zbog sikirancije i stresa. I posalju me psihijatru.Partijaner wrote:Imam i ja tih simptoma, sve pomislim da mi srce kuca ali kad stavim ruku na stomak toliko lupa da to nije normalno, i to lupanje mi uzrokuje da sam nervozan, boli me glava, cim pojedem malo vise napuse se stomak pa onda jos gore lupanje.
- spreca
#11 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
zaboravio sam jos dodati da sam imao bolove u prsima ...ali ne unutra grudnog kosa nego sam grudni kos kosti......i meni su svakakvih dijagnoza davali dok nisam otisao uraditi Ergometriju i posle toga na koronografiju gdje su utvrdili da sam imao jedan manji infarkt i Doktor mi je rekao da ovaj koji mi se je sprema nebih prezivio ni pod razno.....imao sam zacepljenje tamo negdje u srcu i samo kao konac je propustalo krv i to je bilo pitanje mozda par dana da me strefi....ali evo hvala bogu sad sam dobro.....svi koji imate te simptome idite prvo provjerite srce jer je to naj vaznije a posle redom sve ostalo dok ne nadjete pravi uzrok vasih problema
- spreca
#12 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Koliko imas godina....i kakvi su to doktori picka im materima...kakav imas pritisakKriid96 wrote:I meni isto, najvise u stojecem polozaju to osjetim, i vidi se golim okom. I ako nesto radim kada ze zadisem, to lupa kao ludo. I kao sto ti kazes pocne da stvara nervozu. Meni dodje i neki pritisak u glavu. Ma katastrofa. Kojem god doktoru da odem i objasnim, niko nece ni da pogleda. Samo kazu sta te sikira. I da mi je sve zbog sikirancije i stresa. I posalju me psihijatru.Partijaner wrote:Imam i ja tih simptoma, sve pomislim da mi srce kuca ali kad stavim ruku na stomak toliko lupa da to nije normalno, i to lupanje mi uzrokuje da sam nervozan, boli me glava, cim pojedem malo vise napuse se stomak pa onda jos gore lupanje.
-
Kriid96
#13 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Ma ja sam prije tri mjeseca radio UZ srca, i kazu da mi je srce ko iz kataloga. Dal se moglo sta promjeniti za ta tri mjeseca ?spreca wrote:zaboravio sam jos dodati da sam imao bolove u prsima ...ali ne unutra grudnog kosa nego sam grudni kos kosti......i meni su svakakvih dijagnoza davali dok nisam otisao uraditi Ergometriju i posle toga na koronografiju gdje su utvrdili da sam imao jedan manji infarkt i Doktor mi je rekao da ovaj koji mi se je sprema nebih prezivio ni pod razno.....imao sam zacepljenje tamo negdje u srcu i samo kao konac je propustalo krv i to je bilo pitanje mozda par dana da me strefi....ali evo hvala bogu sad sam dobro.....svi koji imate te simptome idite prvo provjerite srce jer je to naj vaznije a posle redom sve ostalo dok ne nadjete pravi uzrok vasih problema
- spreca
#14 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Nisi mi odgovorio za pritisak...UZ srca ti nemoze bogzna sta vidjeti...ja sam bio na ehografiji i opet mi nisu mogli ni priblizno dati dijagnozu...na ergometriji su mi rekli da trebam pod hitno na koronografiju i ako bude potrebno odmah ce mi ugraditi stent...tako je i bilo....a prakticno mi je zivot visio o koncu....UZ srca ti je prakticno nista u odnosu na ergometriju .....Kriid96 wrote:Ma ja sam prije tri mjeseca radio UZ srca, i kazu da mi je srce ko iz kataloga. Dal se moglo sta promjeniti za ta tri mjeseca ?spreca wrote:zaboravio sam jos dodati da sam imao bolove u prsima ...ali ne unutra grudnog kosa nego sam grudni kos kosti......i meni su svakakvih dijagnoza davali dok nisam otisao uraditi Ergometriju i posle toga na koronografiju gdje su utvrdili da sam imao jedan manji infarkt i Doktor mi je rekao da ovaj koji mi se je sprema nebih prezivio ni pod razno.....imao sam zacepljenje tamo negdje u srcu i samo kao konac je propustalo krv i to je bilo pitanje mozda par dana da me strefi....ali evo hvala bogu sad sam dobro.....svi koji imate te simptome idite prvo provjerite srce jer je to naj vaznije a posle redom sve ostalo dok ne nadjete pravi uzrok vasih problema
-
moonca
#15 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Ako zivi u Bosni- tesko da idu na specijalne preglede. 
- spreca
#16 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Ja ovdje imam besplatnu medicinu i naravno kao i svugdje ima cekanje da dodjes na red.....ja sam otisao u Bosnu i platio sve i za par dana sam vec odradio sve....ovako sam operisao trbusnu aortu koja je vec bila skoro 9cm premjera.....otisao dogovorio i treci dan sa bio na operacionom stolu...peti dan posle operacije izasao kuci iz bolnice...operaciju radio Kabil i to sam sve platio jer u BiH nemam osiguranje...ovdje ima vrhunskih specijalista ali treba doci do njih ....sreca ja imam dobru doktoricu kardiologa...ma zaljubio sam se u njumoonca wrote:Ako zivi u Bosni- tesko da idu na specijalne preglede.
-
moonca
#17 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
spreca wrote:Ja ovdje imam besplatnu medicinu i naravno kao i svugdje ima cekanje da dodjes na red.....ja sam otisao u Bosnu i platio sve i za par dana sam vec odradio sve....ovako sam operisao trbusnu aortu koja je vec bila skoro 9cm premjera.....otisao dogovorio i treci dan sa bio na operacionom stolu...peti dan posle operacije izasao kuci iz bolnice...operaciju radio Kabil i to sam sve platio jer u BiH nemam osiguranje...ovdje ima vrhunskih specijalista ali treba doci do njih ....sreca ja imam dobru doktoricu kardiologa...ma zaljubio sam se u njumoonca wrote:Ako zivi u Bosni- tesko da idu na specijalne preglede.![]()
![]()
![]()
.....bio prije par dana kod nje i nesto me pipa i pregleda...pitam ja nju dokle ce ta nepravda trajati..kaze ona kakva...pa reko svi me pipaju a ja njih nesmijem
![]()
![]()
...jadna se zacrvenila i smije se
Tuzla je imala dobre kardiologe.
Da, ali nas narod nema tih novaca a med.osoblje stedi na pregledima-habaju im se masine-
- spreca
#18 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
moonca wrote:
aj, sta ti se to svasta izdesavalo
Dago mi je da si s nama
![]()
![]()
-
Tuzla je imala dobre kardiologe.hvala ti
Da, ali nas narod nema tih novaca a med.osoblje stediDa u Tuzli je situacija vjerovatno najbolja u cijeloj biH.....nevjerovatno je koliko tih stentiranja rade svaki dan.....ima ih puno iz republike srpske koji dolaze kao samoplatise.....jedan sprat bolnice su samo stentasi....danas urade a sutra kuci...naroda ko na stanicina pregledima-habaju im se masine-med osoblje ne stedi...stedi zavod za socijalno osiguranje....i u bolnici su uglavnom pacijenti sa zdravstvenom knjizicom sto znaci besplatno,,,,jednog momka(ok 40 godina) dovezla hitna i odmah su mu 3 uradili
-
Kriid96
#19 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Ako se dobro sjecam, kad sam zadnji put mjerio bio je 100/70. Vise puta sam zavrsavao u hitnoj zbog vrtoglavice i ostalih simptoma. Prvo sto mi urade jeste EKG i izmjere pritisak. I svaki put je oboje bilo okej. I zadnji put kad sam bio u hitnoj, kardiolog me pregledao i rekao: "Sta ti je ba momak, odakle tebi problemi sa srcem, uzivaj u zivotu". Al djaba to sve sto oni meni govore kad meni i dalje nije dobro.spreca wrote:Nisi mi odgovorio za pritisak...UZ srca ti nemoze bogzna sta vidjeti...ja sam bio na ehografiji i opet mi nisu mogli ni priblizno dati dijagnozu...na ergometriji su mi rekli da trebam pod hitno na koronografiju i ako bude potrebno odmah ce mi ugraditi stent...tako je i bilo....a prakticno mi je zivot visio o koncu....UZ srca ti je prakticno nista u odnosu na ergometriju .....Kriid96 wrote:Ma ja sam prije tri mjeseca radio UZ srca, i kazu da mi je srce ko iz kataloga. Dal se moglo sta promjeniti za ta tri mjeseca ?spreca wrote:zaboravio sam jos dodati da sam imao bolove u prsima ...ali ne unutra grudnog kosa nego sam grudni kos kosti......i meni su svakakvih dijagnoza davali dok nisam otisao uraditi Ergometriju i posle toga na koronografiju gdje su utvrdili da sam imao jedan manji infarkt i Doktor mi je rekao da ovaj koji mi se je sprema nebih prezivio ni pod razno.....imao sam zacepljenje tamo negdje u srcu i samo kao konac je propustalo krv i to je bilo pitanje mozda par dana da me strefi....ali evo hvala bogu sad sam dobro.....svi koji imate te simptome idite prvo provjerite srce jer je to naj vaznije a posle redom sve ostalo dok ne nadjete pravi uzrok vasih problema
- spreca
#20 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
100/70 nije visok cak nizak pritisak ali ima ljudi koji imaju takav pritisak i zive normalno......ja sam isto tako u hitnu i rade mi 2 puta EKG.....jednom uradim odmah cim dodjem a drugi put odmah radim cucnjeve i po 20 puta i opet EKG i nista im nije bilo jasno dok nisam otisao na ergometriju a prije toga sam nekoliko puta nosio Houter i tamo su se poceli nazirati problemi sa srcem pogogtovu na zadnjem houteru kad je naglo pocelo pogorsanje.......cudi me doktor koji ti kaze stati je...kakve veze ima sto si mlad......ili on misli da mladi ne boluju i od srca...neznam sta da ti kazem ...nema potrebe da panicis ali prisluskuj svoje zdravlje i samo glavno je da reagujes na vrijemeKriid96 wrote:
Ako se dobro sjecam, kad sam zadnji put mjerio bio je 100/70. Vise puta sam zavrsavao u hitnoj zbog vrtoglavice i ostalih simptoma. Prvo sto mi urade jeste EKG i izmjere pritisak. I svaki put je oboje bilo okej. I zadnji put kad sam bio u hitnoj, kardiolog me pregledao i rekao: "Sta ti je ba momak, odakle tebi problemi sa srcem, uzivaj u zivotu". Al djaba to sve sto oni meni govore kad meni i dalje nije dobro.
-
Kriid96
#21 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Meni se iskreno vise i ne ide doktoru. Samo me naprave budalom. Ne znam sta vise da radim ni kome da se obratim.spreca wrote:100/70 nije visok cak nizak pritisak ali ima ljudi koji imaju takav pritisak i zive normalno......ja sam isto tako u hitnu i rade mi 2 puta EKG.....jednom uradim odmah cim dodjem a drugi put odmah radim cucnjeve i po 20 puta i opet EKG i nista im nije bilo jasno dok nisam otisao na ergometriju a prije toga sam nekoliko puta nosio Houter i tamo su se poceli nazirati problemi sa srcem pogogtovu na zadnjem houteru kad je naglo pocelo pogorsanje.......cudi me doktor koji ti kaze stati je...kakve veze ima sto si mlad......ili on misli da mladi ne boluju i od srca...neznam sta da ti kazem ...nema potrebe da panicis ali prisluskuj svoje zdravlje i samo glavno je da reagujes na vrijemeKriid96 wrote:
Ako se dobro sjecam, kad sam zadnji put mjerio bio je 100/70. Vise puta sam zavrsavao u hitnoj zbog vrtoglavice i ostalih simptoma. Prvo sto mi urade jeste EKG i izmjere pritisak. I svaki put je oboje bilo okej. I zadnji put kad sam bio u hitnoj, kardiolog me pregledao i rekao: "Sta ti je ba momak, odakle tebi problemi sa srcem, uzivaj u zivotu". Al djaba to sve sto oni meni govore kad meni i dalje nije dobro.
- spreca
#22 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Mijenjaj doktora dok ne naidjes na nekog ko ce te saslusati i preduzeti nesto konkretno.....iz kog si kantona?Kriid96 wrote:Meni se iskreno vise i ne ide doktoru. Samo me naprave budalom. Ne znam sta vise da radim ni kome da se obratim.spreca wrote:100/70 nije visok cak nizak pritisak ali ima ljudi koji imaju takav pritisak i zive normalno......ja sam isto tako u hitnu i rade mi 2 puta EKG.....jednom uradim odmah cim dodjem a drugi put odmah radim cucnjeve i po 20 puta i opet EKG i nista im nije bilo jasno dok nisam otisao na ergometriju a prije toga sam nekoliko puta nosio Houter i tamo su se poceli nazirati problemi sa srcem pogogtovu na zadnjem houteru kad je naglo pocelo pogorsanje.......cudi me doktor koji ti kaze stati je...kakve veze ima sto si mlad......ili on misli da mladi ne boluju i od srca...neznam sta da ti kazem ...nema potrebe da panicis ali prisluskuj svoje zdravlje i samo glavno je da reagujes na vrijemeKriid96 wrote:
-
Kriid96
#23 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Sarajevski kanton. Nedavno sam bio kod psihijatra, i rekli su mi da nadjem neki posao, nek zanimaciju. I evo me dns mi prvi dan na poslu, sa svim onim simptomima radim. Manta mi se, ali valjda cu izdrzati. Sve sto mi se desava oni prepisuju nervozi zeluca i anksioznosti. Smucio mi se zivot. Inace nisam spomenuo da sam ozenjen i da imam dijete pa mi to daje neku snagu. 
- spreca
#24 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Kriid96 wrote:Sarajevski kanton. Nedavno sam bio kod psihijatra, i rekli su mi da nadjem neki posao, nek zanimaciju. I evo me dns mi prvi dan na poslu, sa svim onim simptomima radim. Manta mi se, ali valjda cu izdrzati. Sve sto mi se desava oni prepisuju nervozi zeluca i anksioznosti. Smucio mi se zivot. Inace nisam spomenuo da sam ozenjen i da imam dijete pa mi to daje neku snagu.
svaka cast....ne predaji se i cuvaj se .... misli i na njih i na sebe
-
moonca
#25 Re: Pulsiranje u predjelu zeluca !
Pridruzujem se podrsci- ako si u mogucnosti pokusaj obici i druge dr- pa makar i u susjednu drzavu. Tacna dijagnoza je bitna.spreca wrote:Kriid96 wrote:Sarajevski kanton. Nedavno sam bio kod psihijatra, i rekli su mi da nadjem neki posao, nek zanimaciju. I evo me dns mi prvi dan na poslu, sa svim onim simptomima radim. Manta mi se, ali valjda cu izdrzati. Sve sto mi se desava oni prepisuju nervozi zeluca i anksioznosti. Smucio mi se zivot. Inace nisam spomenuo da sam ozenjen i da imam dijete pa mi to daje neku snagu.![]()
svaka cast....ne predaji se i cuvaj se .... misli i na njih i na sebe
Jesi li kontrolisao i zeljezo? Ja sam imala slabost i mantanje- razlog nizak nivo zeljeza.
Last edited by moonca on 24/06/2018 18:51, edited 1 time in total.