Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
- Stjui
#1 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
vjerovatno ih je strah od preispitivanja njihovog povlaštenog statusa na slobodnom teritoriju bosne,nakon popisa,pa otud priča o lažnoj ugroženosti.
-
Hafis
#2 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Može i to biti. Ali svakako treba uzeti u obzir i njihov status na neslobodnom teritoriju bosne, gdje očigledno ne stoje tako loše.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
šta li o turcima sada misle kobančani 
- BHCluster
-
Hafis
#5 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
jahtas wrote:Pa sad, vijece ministara je jos uvijek na slobodnom teritoriju, ali nije iskljuceno kako se Sarajevu sve oduzima, da zavrsi u stolnom Mostaru, ili u glavnom gradu zapadne Srbije, po Nacertaniju, Bluci.Hafis wrote:Može i to biti. Ali svakako treba uzeti u obzir i njihov status na neslobodnom teritoriju bosne, gdje očigledno ne stoje tako loše.
Ja znam samo jedno, sa Covicem i HDZom je mission impossible dijeliti bilo kakvu vlast, bilo kakvu. Tipovi su totalno otkaceni, lazu, petljaju, non stop prozivaju Bosnjake za odabir Komsica i ako i ptice na grani znaju da vecinom iza Komsica stoje "ostali", plus Srbi i Hrvati iz vecinskih bosnjackih podrucja, kao i neki Bosnjaci,
Nevolja je što ovako dugačak tekst u samom početku temeljiš na notornoj neistini, koju ni njeni tvorci više ne koriste jer je više nego prozirna.
Ako su ŽK i njegova stranka na ovim izborima za državni parlament osvojili ukupno 130 000 glasova, postavlja se pitanje gdje je onih preostalih 200 000 glasača iz 2010. ''za koje i ptice na grani znaju da su većinom ostali plus Srbi i Hrvati iz većinskih bošnjačkih područja, kao i neki Bošnjaci'' ? Gdje nestaše...njih 200 000?
Bilo pa prošlo. Zato će se i donijeti novi izborni zakon koji će na minimum svesti mogućnost ponavljanja takvih scenarija.
Nego, uz dužno poštovanje neistomišljenicima, čini mi se da je ovdje ipak svaka kardinalova na mjestu. Osjeti se se i malo snažnija retorika, koja je bila i ranije prisutna u njegovom obraćanju, ali ipak ne baš ovakvog intenziteta i ne ovako izravno usmjerewna prema MZ... što se opet može protumačiti kao zagrijavanje grla pred važan nastup.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Hafis
#7 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Otkud ih više vadiš 
- madner
#8 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Zagrijavanje grla 
-
Hafis
#9 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Ma htio sam reći ''zagrijavanje momčadi pred meč'', čak bio i napisao...pa velim opet će se neki mutant suknuti pa opaliti ratne priče, počevši od istrage poturica pa do Daytona, i nećeš žive glave kutarisati...pa velim mijenjaj Osime.madner wrote:Zagrijavanje grla
- madner
#10 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Nikako ti ne idu asocijacije.
Drzi se pravih vrijednosti, ne mozes improvizirati na tebi nepoznatom terenu.
-
Hafis
#11 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Drž' se i ti poznatog terena - ja ondje nisam naveo nikakvu ''asocijaciju''.madner wrote:Nikako ti ne idu asocijacije.
-
Hafis
#12 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Još jedan turkofilkompaS1 wrote:Mutnu igru MZ ce Hrvati tesko prezivijeti jer su se oni umilili da su super namazani latini koji ce sjebati i protestante i muslimane i Ameriku i Britaniju i Tursku te izaci kao pobjednik iz svega toga. Istina je sasvim drugacija. Nista se nece desiti ni za 4 ni za 8 a ni za 12 godina. Jedino sto ce SAD izvuci Srbiju iz Ruskih kandzi.
Interesantan doktorat mozete procitati od jedne Hrvatice sa Berlinskog fakulteta:
http://edoc.hu-berlin.de/series/getmase ... PDF/10.pdf
"Turska vanjska politika prema zapadnom balkanu."
Hrvatica cesto citira dijelove knjige Turskog premijera. Ono st oje najbitnije je da se SAD i Turski interesi na zapadnom balkanu poklapaju. Kao sto vidimo iz SAD dokumenata ali i iz pisanja Turskog premijera; na zapadnom balkanu su Amerikancim uz pomoc Albanaca i Bosnjaka, nasli svog saveznika u ovom dijelu svijeta. Prije toga su bile prisutne 3 sile:
1) Rusija
2)Austro Ugarska
3)Otomansko Carstvo
Danas imamo Ameriku koja zeli da u ovom dijelu svijeta ima svoj uticaj. Njemacka je popunila geo politicki prostor do Hrvatske. Rusija (sad za sad) ima Srbiju. A Amerika zeli preko Bosnjaka i Hrvata da ima svoj uticaj na terenu. Za taj cilj je ukljucila Tursku kao prirodnog saveznika da bi se sprijeci odaljni prodor Njemacke.
To dakle za Hrvate znaci kraj price. Jer moras imati barem jednog vrlo jakog saveznika koji bi imao kontrolu nad BiH kako bi mogao dugorocno opstati ukoliko si na rantoj nozi sa Sarajevom. Hrvati niti imaju Njemacku (jer Njemacka je se u ratu pokazala saveznik Sarajeva protiv Tudjmana) ali cak i da imaju tu Njemacku opet Njemacki uticaj sprijecava Amerika i otvara vrata Turskom uticaju.
Ono sto ova Hrvatica jos spominje je da Turska, osim preko Amerike, ima zeleno svijetlo u BiH, Kosovu, Albaniji, Makedoniji takodjer preko Islamske Svijetske Organizacije "internacionalizira" problematiku BiH. Tako je Turska u Qataru, Saudijskog Arabiji, Kuwajtu a sada i u Emiratima i Bahreinu lali i u Azerbejdzanu (vidite izgradnju fabrike u Doboju) postavila pitanje BiH kao krucijalno pitanje za cijeli Islamski svijet. Znaci to je jos jedan "tool" Turske.
Daj bola jebo Turke, u kući ti čekali na posao, što veliš na ovu izjavu njegove uzoritosti kardinala Puljića?
- madner
#13 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Naravno da jesi, zato jeste smjesno.Hafis wrote:Drž' se i ti poznatog terena - ja ondje nisam naveo nikakvu ''asocijaciju''.madner wrote:Nikako ti ne idu asocijacije.
- Bradafilozof
#14 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
pa i ne treba da se pitaju. 8% je taman dovoljno za jednu kvalitetnu nacionalnu manjinu. što to prije skontaju to ce nam svima biti bolje.
-
Hafis
#15 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Nemaš ti izgleda predstave što je asocijacijamadner wrote:Naravno da jesi, zato jeste smjesno.Hafis wrote:Drž' se i ti poznatog terena - ja ondje nisam naveo nikakvu ''asocijaciju''.madner wrote:Nikako ti ne idu asocijacije.
-
Hafis
#16 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Džaba, naslušao sam se ja tih struĆnjaka ovdje, da glava boli.kompaS1 wrote:Pa Puljic je u pravu da MZ igra mutnu igru iz perspektive Hrvata jer su Hrvati, u odredjenom trenutku historije, i uz pomoc zagreba ; umislili kako ce u BiH sjebati i Islam i Protestantizam i Ameriku, Britaniju a i Tursku, Inodneziju. To je nemoguce jer su u velikoj manjini.Hafis wrote: Daj bola jebo Turke, u kući ti čekali na posao, što veliš na ovu izjavu njegove uzoritosti kardinala Puljića?
Dakle anravno da im drugi rade oko glave i igraju igre sa njima. Asimiliraju ih; sutaju ih i iseljavaju ih ali to Hrvati nece preizvijeti. Jer kao sto vidimo; danas ih je 400.000. Razbijeni su u 4 enklave od koje 2 jesu u Bosnjackom okruzenju a treca u Srpskom. Dakle "opastali" nisu.
A to da ce biti Hrvata u BiH uvijek to je tacno kao sto ce uvijek biti 10% Turaka u Bugarskoj. No nema sanse da ce oni biti ikada politicki faktor. Sluze kao lopta za jeftino podkusurivanje izmedju Banja Luke i Sarajeva.
Hrvati su nezaobilazni poitički faktor u BiH, a nisu još koliki će tek postati.
Uostalom, 10% Hrvata u BiH ti vrijedi otprilike nešto kao 33% turaka u Turskoj, čak i mnogo više...pa ti sad kontaj brale.
- Bradafilozof
#17 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
hrvati se nešto kurče a natalitet im u penisu. Zene im nezadovoljene cuke vodaju. Evo ja bi imao jedan konstruktivan prijedlog za prevazilazenje ove situacije al nebi da bidnem vulgaran.
- madner
#18 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Haj sto se blamiras asocijacima, no sada i logiku silujes.
Ili su nezaobilzan faktor ili nisu. Ne mogu biti istovremeno nezaobilazni i nadati se vecem uticaju kako bi postali nezaobilazni.
To ti je kada se ne vjeruje u sopstvene mitove.
Ili su nezaobilzan faktor ili nisu. Ne mogu biti istovremeno nezaobilazni i nadati se vecem uticaju kako bi postali nezaobilazni.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Hafis
#20 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Oho, znači počeli smo se i asocijacijama gađati?madner wrote:Haj sto se blamiras asocijacima, no sada i logiku silujes.
Nego, svetog ti Vasilija, otkud ti to ''sopstveni''. K'o da si u Pirotu išao u osnovnu školu
Ne kaže džaba kum Ićan: nemreš upirati odanj, a da i tebi ne uniđe.
- madner
#21 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Dobro ne idu ti asocijacije, ne ide ti logika, ne vjerujes u mitove koje propagiras no ne mogu te preporuciti za sekretaricu, bez obzira koliko se trudis.
- BHCluster
- Bradafilozof
#23 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
hafisagi bi najpametnije bilo da nam se počne ulizivati, da poslije ne bude kasno.
- sinuhe
#24 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Je li kardinalu dovoljno prezivljavanje ili misli i nesto vise jer mi i kod njega to izgleda kao rahat patnja 
-
Hafis
#25 Re: Puljic: Preživjeli smo Turke, preživjet ćemo i mutnu MZ!
Slušaj, svašta sam u životu vidio i hvala bogu u neke se stvari doista razumijem.kompaS1 wrote:Nisu brale. Logika govori da nisu. Koji je saveznik Hravtski koji je dosao recimo i investirao u jednoj godini 300 miliona KM u Hercegovinu a uz t ojos dao bezkamatni kredit od 200 milion KM? Ja ga nevidim?Hafis wrote: Džaba, naslušao sam se ja tih struĆnjaka ovdje, da glava boli.
Hrvati su nezaobilazni poitički faktor u BiH, a nisu još koliki će tek postati.
Uostalom, 10% Hrvata u BiH ti vrijedi otprilike nešto kao 33% turaka u Turskoj, čak i mnogo više...pa ti sad kontaj brale.
Nisu ni Bosnjaci nesto super mocni jos uvijek ali ni Srbi. No Hrvati svoga konja za utrku jednostavno nemaju. Srbi imaju Ruse. A Hrvati su pali tako nisko da su poceli vidijeti u Rusima svoga saveznika iako im je matica vec duboko u NATO kadzama.
Vi cete stolni demografski izgubiti do 2030. Danas ste ga vec politicki izgubili. Vase pucantsvo ce se dijeliti sve vise na one koje podrzavaju Sarajevo i Tursko-Americki uticaj i one koje podrzavaju Dodika i Ruski uticaj. Kada se Ruski uticaj slomi (a Amerika radi na tome punom parom) onda vam ostaje sta?
Međutim, grandiozne ideje, pretjerana euforičnost a posebno opsjednutost, predstavljaju i poslije toliko vremena još uvijek nerješiv problem, kako s farmakološkog tako i s rehabilitacijskog gledišta.
Mislim da si me shvatio, i ne vidim smisla dalje rasprave.