Puko zub xD

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Globus

#1 Puko zub xD

Post by Globus »

E ovako puko mi je zub popola (vise ga ima unutra tj. pri dnu nego vani ...) interesuje me zna li neko koliko ce kostati to vjerovatno nece moci nista sa ovim napravit pa ce morati novi... kako to vec nemam pojma ..
hana_montana

#2 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Pa ako je bas tako napola pukao to ti je onda nadogradnja najmanje 180 km.Dabogda da moze sta drugo :sad:
Globus

#3 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

hana_montana wrote:Pa ako je bas tako napola pukao to ti je onda nadogradnja najmanje 180 km.Dabogda da moze sta drugo :sad:
Nije bas pola vise ima unutra malo je ostalo vidljivo ... neki mi spominju neke navlake al ja to nista ne kontam ? :S
hana_montana

#4 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Pa to sam i mislila! Izbrusice ti to sto je ostalo od zuba ukoliko ti je korjen zdrav,onda ti ume otisak tog ostatka i za par dana ti stavi novi zub porculanski:Vjerovatno ti je u pitanju prednji zub i zato nadji dobrog stomatologa da ti to napravi i to sto prije da ga jos vise ne slomis!i ne stedi nemoj zbog 20 km razlike da ides nekom bezveze!
Globus

#5 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

hana_montana wrote:Pa to sam i mislila! Izbrusice ti to sto je ostalo od zuba ukoliko ti je korjen zdrav,onda ti ume otisak tog ostatka i za par dana ti stavi novi zub porculanski:Vjerovatno ti je u pitanju prednji zub i zato nadji dobrog stomatologa da ti to napravi i to sto prije da ga jos vise ne slomis!i ne stedi nemoj zbog 20 km razlike da ides nekom bezveze!
Ma ici cu sutra iso bi danas kad je nedjelja jbg ... a oticu valjda najboljem :D svako hvali nekog ... vidjet cu sutra valjda ce brzo biti nesmijem iz kuce izac ovakav :D
hana_montana

#6 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Ma vazno je da te ne boli,ne sekiraj se svi mi imamo navlake nista strasno!Sretno! ;-)
Globus

#7 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

hana_montana wrote:Ma vazno je da te ne boli,ne sekiraj se svi mi imamo navlake nista strasno!Sretno! ;-)
Ma ne boli sad za sad ..hvala
Globus

#8 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

Ovdje u Zenici malo skuplje .. 300 KM :D saraf mora unutra i na njega navlaka .. sta cu nemam izbora ..
hana_montana

#9 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Globus wrote:Ovdje u Zenici malo skuplje .. 300 KM :D saraf mora unutra i na njega navlaka .. sta cu nemam izbora ..

To ti je malo skuplja varijanta ali bolja vjeruj mi!Neces vise nikad imati problema s tim zubom :thumbup:
brr

#10 Re: Puko zub xD

Post by brr »

Najvjerovatnije ce ti morati staviti navlaku.To kosta 300-350 km (ordinacija Begeta,Sarajevo)
Jest skupo,but...
Globus

#11 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

hana_montana wrote:
Globus wrote:Ovdje u Zenici malo skuplje .. 300 KM :D saraf mora unutra i na njega navlaka .. sta cu nemam izbora ..

To ti je malo skuplja varijanta ali bolja vjeruj mi!Neces vise nikad imati problema s tim zubom :thumbup:
Ma da vjerujem da je bolje sta cu moram nisam danas odmah mogao sta ja znam sto malo me i doktor zbunio pa cu sutra .. to ce bit valjda za 5 dana valja sjedit u kuci haha al ajd sta cu moram :) hvala ti na info...
hana_montana

#12 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Lezi i uzivaj ako mozes,ja sam morala raditi kad sam pravila zub pa sam nosila masku kao prehladjena sam pa da ne zarazim druge :lol: Srecom bilo je brzo gotovo!!!Sretno,bices zadovoljan vidjeces no sikiriki :mrgreen:
Cunt

#13 Re: Puko zub xD

Post by Cunt »

Globus wrote:
hana_montana wrote:

Ma da vjerujem da je bolje sta cu moram nisam danas odmah mogao sta ja znam sto malo me i doktor zbunio pa cu sutra .. to ce bit valjda za 5 dana valja sjedit u kuci haha al ajd sta cu moram :) hvala ti na info...
Ako ti je pukla trica, i ako je zub sasvim hafifan tj klima se, nije stabilan, mozes uraditi 'most' sa npr cetvrticom i vjeruj mi nikada neces imati problema. Kostati ce te oko 300-400 km.
Globus

#14 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

hana_montana wrote:Lezi i uzivaj ako mozes,ja sam morala raditi kad sam pravila zub pa sam nosila masku kao prehladjena sam pa da ne zarazim druge :lol: Srecom bilo je brzo gotovo!!!Sretno,bices zadovoljan vidjeces no sikiriki :mrgreen:
Ma joj sto bas u ovim godinama hahah jednu djevojku ganjam danima mjesecima i nikad nemoze i jucer me zove da moze izac a ja ovakav krezav hahahahaha al sta cu tako mi sudjeno haha
hana_montana

#15 Re: Puko zub xD

Post by hana_montana »

Globus wrote:
hana_montana wrote:Lezi i uzivaj ako mozes,ja sam morala raditi kad sam pravila zub pa sam nosila masku kao prehladjena sam pa da ne zarazim druge :lol: Srecom bilo je brzo gotovo!!!Sretno,bices zadovoljan vidjeces no sikiriki :mrgreen:
Ma joj sto bas u ovim godinama hahah jednu djevojku ganjam danima mjesecima i nikad nemoze i jucer me zove da moze izac a ja ovakav krezav hahahahaha al sta cu tako mi sudjeno haha

:lol: :lol: :lol: :lol:
Globus

#16 Re: Puko zub xD

Post by Globus »

Nakon ovog danas ... stavljanje sarafa ... mislim da sam u stanju sve prezivjeti :lol:
Post Reply