pukla tikva!!!

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
rpg
Posts: 18
Joined: 04/08/2006 04:18

pukla tikva!!!

Post by rpg » 11/08/2006 04:45

Na adresu poglavara Islamske zajednice stigla oštra pisma
Piše: R. I.
10/08/06

Reis Cerić smatra da iza pisma stoji TihićAjanović poručio reisu Ceriću da je prevršio mjeru politikanstvom

Zastupnik u federalnom Parlamentu, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Irfan Ajanović uputio je ovih dana oštro i, slobodno se može reći, neočekivano pismo reisu-l-ulemi Islamske zajednice BiH Mustafi Ceriću, saznaje Oslobođenje od izvora bliskih Islamskoj zajednici.

Povod za pismo, sudeći po svemu, jeste reisov istup u dovištu u Karićima kod Vareša.

Ajanović je u pismu poručio reisu da je “prevršio mjeru svojim politikanstvom nakon brojnih politikantsko - amaterskih gafova”, koje čini u posljednje vrijeme.

Zloupotreba pozicije

Uz mnoštvo, prilično teških riječi i optužbi, Ajanović ističe kako je žudio da reis Cerić bude ponovno izabran za poglavara bosanskih muslimana, kako se svađao sa reisovim protivnicima, pa ga podsjeća da mu je nakon izbora poslao iskrenu čestitku, kritizirajući ga zbog izjave da će se svetiti protivnicima.

“Žao bi mi jako bilo da se kao musliman konfrontiram sa svojim reisom, no ako to budem morao, neću to činiti sa reisom IZBiH, već javno i otvoreno sa politikantom Mustafom Cerićem, koji je (za to imam dokaze i svjedoke) na platnom spisku tajkuna i lopova, koji kao takav zloupotrebljava časnu poziciju reisa”, navodi u pismu Ajanović.

On podsjeća reisa Cerića da je došlo i vrijeme za promjene. Kaže, “Alijina SDA” bila je onakva kakva je trebala da bude u onom “Alijinom vremenu”. Ovo je, kaže Ajanović, vrijeme i političko okruženje koje traži novu SDA. I to je, kaže Ajanović bolje - ovovremena SDA se uspješnije bori nego onovremena.

I tu je Ajanović završio svoje prvo pismo reisu Ceriću. No, tri dana kasnije, ističu izvori Oslobođenja, Ajanović je bio prisiljen da ponovo presavije papir i na istu adresu pošalje novo pismo. Zbog, kako saznajemo, reisove “akcije”.

Naime, reis Cerić je nazvao jednog utjecajnog člana SDA i kazao mu kako je Ajanovića zapravo predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić natjerao da napiše pismo.

“Ako uistinu stojiš iza svojih riječi da me Tihić nagovorio, onda time dokazuješ da bi, da je to i uradio, Tihić imao pravo i imao bi argumente da me nagovori, jer si potpuno svjestan koliko tvoji potčinjeni i ti harangirate protiv Tihića, a time i protiv svih nas u SDA, protiv SDA kao ideje”, navodi u drugom pismu Ajanović.

Dva sata na tri jezika

Irfan Ajanović zamjera reisu Ceriću što je svojim službenicima zabranio da na dženazama i drugim vjerskim skupovima pozdrave predsjedavajućeg Predsjedništva, kao što je to učinio na dženazi u Kamičanima.

Dodaje kako je ove godine u Potočarima reis također zabranio obraćanje političara, što, priznaje Ajanović, i nije bila loša odluka. Veli da se nadao tipičnoj bosanskoj dženazi, no bio je nemalo iznenađen reisovim dvosatnim političkim govorom i promocijom, na tri jezika, na temperaturi od preko 30 stepeni.

“Na Karićima si izjavio da si na Alijinom putu... Šta ćeš ti na Alijinom putu? Ko te tjera na njega? To je put predsjednika SDA, put političkog vođe, oca BiH. Ti budi na Božijem putu...”, preporučuje Ajanović reisu.

Na kraju ovog pisma upućuje mu još jednu, kako kaže, “sočnu istinu”.

“Ti širiš razdor među muslimanima”, kaže Irfan Ajanović reisu-l-ulemi.

Kako Oslobođenje saznaje, i Ajanović i reis “zaprijetili” su objavljivanjem ovih pisama. No, to se do sada nije dogodilo.


sta je ova dzukela za vrijeme rata radila po Krajini!


User avatar
A_I_
Posts: 1211
Joined: 27/01/2003 00:00
Location: Dovlići
Contact:

Re: pukla tikva!!!

Post by A_I_ » 11/08/2006 04:53

rpg wrote:sta je ova dzukela za vrijeme rata radila po Krajini!


ko Ajanovic ili Reis?

Post Reply