Pukao hladnjak od klime

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#1 Pukao hladnjak od klime

Post by Qler »

Auto je Opel Corsa 1.4i od starog... samo me zanima gdje u Sarajevu to ima da se zavari i koliko odokativno kosta?!
ins

Post by ins »

U Donjem Hotonju, kod Hifa pumpe pa desno, firma se zove "Gabretic" ili nesto slicno (stao mi mozak, nikako da se sjetim :sad: ), njihov rad je vrhunski, a sto se cijene hladnjaka klime tice - mislim da ces se iznenaditi koliko je to skupa stvarcica... :-?
shin

Post by shin »

Jos ako si srece da bude plasticnih dijelova u hladnjaku :D
LeKo

Post by LeKo »

Jucer prijatelj na Fiatu Bravo zamjenio taj hladnjak, nije se mogao variti, kupio nov u Velasu, cifra 369,- KM i 100 ugradnja i novo punjenje klime, elem lijepi prozor :)
shin

Post by shin »

Nisam mislio flejmat u prijasnjem postu, ali ovo za plastiku u hladnjaku je kod FIAT-a. Kreteni stavljaju neke plastike tako da se ne moze reparirati.

FIAT..... :roll:
baja123

Post by baja123 »

shin wrote: FIAT..... :roll:
Ma sta ti ljakse jedan znas! :x
shin

Post by shin »

baja123 wrote:
shin wrote: FIAT..... :roll:
Ma sta ti ljakse jedan znas! :x

Hajd lagano do kuce, pa babi reci da je ljakse.
Anell

Post by Anell »

Ej ljudi puko kvar kod mene na Fiat-u.
Otisao neki davac struje hladnjaku.
Kada se motor previse zagrije, taj davac treba da aktivira ventilator.
Medjutim u mom slucaju nije ga aktivirao i izbio mi svu tekucinu.
Pa me interesuje kako se dokotrljati do Fiatovog servira bez hladjenja motoru, dal da mi kakav el. prespoji da mi direktono sa akumulatora hladnjak uzima struju i pri tome konstantno hladni motor, ili motor moze izdrzati par kilometara bez hladjenja. Npr. dionica Bistrik - Pofalici (Autocommerc)? Pozd.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Anell wrote:Ej ljudi puko kvar kod mene na Fiat-u.
Pa me interesuje kako se dokotrljati do Fiatovog servira bez hladjenja motoru, dal da mi kakav el. prespoji da mi direktono sa akumulatora hladnjak uzima struju i pri tome konstantno hladni motor, ili motor moze izdrzati par kilometara bez hladjenja. Npr. dionica Bistrik - Pofalici (Autocommerc)? Pozd.
Heh..pochetnichka greshka.Pa ne pratish temperaturu motora...chim se tem. priblizhavala crvenom morao si znati da neshto nije u redu.

Meni je neki dan riknuo osigurach ventilatora hladnjaka i temperatura je krenula prema crvenom...kako se vent. nije palio znao sam da neshto nije u redu.Tada jedini spas je upaliti grijanje na plus 30 :D i nekako se dovuchi do odredjene destinacije :D.

Znachi....upali grijanje i ventilator grijanja na maximalno( trojka :D) i do majstora i to sve u jutarnjim satima dok josh nije vruce :D..sretno :D .
ins

Post by ins »

Anell wrote:Ej ljudi puko kvar kod mene na Fiat-u.
Voziti sa grijanjem i ventilatorom upaljenim na najvecu mogucu brzinu.
Ali posto je slepanje od Bistrika do Pofalica svega 30 KM, ne mislis li da je bolje slepati auto nego rizigovati da ti u ovim guzvama motor pusti vodu na dihtunge ili da jos gore, iskrivis glavu motora pregrijavanjem?!! :x
Plati 30 KM i budi miran...
Anell

Post by Anell »

Ej ljudi sa autom je sve ok, problem je samo u tome sto nisam imao vode u rashladnom sistemu.
A glupa mi ona bocica gdje se sipa tekucina, ne mozes vidjeti koliko ima vode dok ne upotrijebis bateriju, pa posvjetlis njome.
Al haj dobro, nek nije nikakav kvar.
Post Reply