U zadnje vrijeme (ne baš uvijek) kada upalim auto, cujem zvuk, bolje rečeno zapišti mi u autu. Svi pokazivači (kazaljke od goriva, temperature i dr.) se vrate na 0 i nakon 1-2 sekunde vrate se na odgovarajuce stanje. Nemam problem sa paljenjem, upali od prve. U pitanju Pug 307 2.0 HDi.
Da li je se neko susretao sa slicnim problemom?
Pug 307 problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Aethaercyn
-
NediM17
#2 Re: Pug 307 problem
Koliko je star akumulator? Vjerovatno na verglanju znacajno padne napon, pa se sve na momenat restartuje.
- Aethaercyn
#3 Re: Pug 307 problem
Akumulator je star 2 godine.NediM17 wrote:Koliko je star akumulator? Vjerovatno na verglanju znacajno padne napon, pa se sve na momenat restartuje.
Nisam imao problema do u zadnjih 2 mjeseca.
Znaci, kad je auto "ugrijano", kada dostigne neku radnu temp. nemam problema kasnije sa paljenjem (ugasim ga pa ponovo upalim).
Znaci samo kada auto duze stoji, par sati ako nije paljeno, onda zna da mi se desi to sto sam naveo u predhodnom postu.
-
Seyfo
#4 Re: Pug 307 problem
Čuo sam za taj problem kod poznanika i džaba majstori, ostade neriješen za stalno
-
lavic
#5 Re: Pug 307 problem
Imam slican problem na P 206 benzin, kako je temperature pala lampice znaju ludovat I mislim da mi neki relej pravi problem, auto upali pa se ugasi I cuje se ispod volana kao skljoca.
Nakon par pokusaja upali kao da nista nije bilo.
Tad se sjetim komentara jednog poznanika/majstora dobar je pezo, ali kad te pocne polu/elektronika zajebavat.....
Tad se sjetim komentara jednog poznanika/majstora dobar je pezo, ali kad te pocne polu/elektronika zajebavat.....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6 Re: RE: Re: Pug 307 problem
Skoro 8 godina auto kod mene, psa, nikad se lampica na tabli nije upalila, bilo koje vrste, pa cak i ona za rezervu.[emoji3]lavic wrote:Imam slican problem na P 206 benzin, kako je temperature pala lampice znaju ludovat I mislim da mi neki relej pravi problem, auto upali pa se ugasi I cuje se ispod volana kao skljoca.
Smetlje galsko, oni i elektronika.[emoji3]
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
lavic
#7 Re: Pug 307 problem
Ma dobar je Pezo, I opet bi/cu ga kupit, do duse kao drugo auto u kuci.
- Aethaercyn
#8 Re: Pug 307 problem
Kod mene se auto ne gasi. Sve je normala kad se upali.lavic wrote:Imam slican problem na P 206 benzin, kako je temperature pala lampice znaju ludovat I mislim da mi neki relej pravi problem, auto upali pa se ugasi I cuje se ispod volana kao skljoca.
Samo kada ga ne palim nekih 7-8 sati, jos ako je parkiran bio vani na ovoj temp. tada imam navedeni problem. Auto niti trza a niti slabo vuce. Nista se nije promjenilo sto se tice toga. Ne skljoca nista, samo imam taj zvuk i to obaranje kazaljki na 1-2 sekunde na 0 prilikom paljenja.
-
lavic
#9 Re: Pug 307 problem
Mislim da bi trebao provjeriti akumulator, mislim da kad verglas padne ti napon I zato ti zapisti I kazaljke padnu.Aethaercyn wrote:Kod mene se auto ne gasi. Sve je normala kad se upali.lavic wrote:Imam slican problem na P 206 benzin, kako je temperature pala lampice znaju ludovat I mislim da mi neki relej pravi problem, auto upali pa se ugasi I cuje se ispod volana kao skljoca.
Samo kada ga ne palim nekih 7-8 sati, jos ako je parkiran bio vani na ovoj temp. tada imam navedeni problem. Auto niti trza a niti slabo vuce. Nista se nije promjenilo sto se tice toga. Ne skljoca nista, samo imam taj zvuk i to obaranje kazaljki na 1-2 sekunde na 0 prilikom paljenja.
Desavalo mi se to prosle godine I stavio nov akumulator I rjesio se toga.
Moras provjeriti akumulator kod nekoga ko ima instrument da mu pokaze kakvo mu je stanje pod opterecenjem, amozda ga je samo malo "Zima" izvukla pa ga dobro punjenje moze vratiti u zivot.