Pucnjava u Sarajevu u sred dana
- sebilj
#1 Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Anel Sejović (1987.) iz Sarajeva ranjen je iz vatrenog oružja na tramvajskom stajalištu Pofalići, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije Irfan Nefić za FTV.
Prema njegovim riječima, policija je u 13:45 obaviještena o upotrebi vatrenog oružja i da jedna osoba leži povrijeđena na stajalištu.
Nakon što je Sejović odvezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, službenici MUP-a su, uz pomoć građana, identificirali i uhitili dvojicu muškaraca, V.V. (1991.) i T.M. (1991.), obojica iz Sarajeva, kazao je Nefić.
Kod V.V. je pronađeno i oduzeto oružje, iz kojeg je, najvjerovatnije, pucano na Sejovića. Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić kazala je za FTV da je Sejović dovezen u 14:00 sati, te da ima dvije ustrelne rane u predjelu lijeve natkoljenice.
Upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje će biti zbrinut. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevo, koji je naložio policiji da izvrši uviđaj.
Prema njegovim riječima, policija je u 13:45 obaviještena o upotrebi vatrenog oružja i da jedna osoba leži povrijeđena na stajalištu.
Nakon što je Sejović odvezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, službenici MUP-a su, uz pomoć građana, identificirali i uhitili dvojicu muškaraca, V.V. (1991.) i T.M. (1991.), obojica iz Sarajeva, kazao je Nefić.
Kod V.V. je pronađeno i oduzeto oružje, iz kojeg je, najvjerovatnije, pucano na Sejovića. Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić kazala je za FTV da je Sejović dovezen u 14:00 sati, te da ima dvije ustrelne rane u predjelu lijeve natkoljenice.
Upućen je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje će biti zbrinut. O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevo, koji je naložio policiji da izvrši uviđaj.
- vee-jay
#2 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
zabraniti izlazak djece i mladih do 30. god. od 00:00 do 24:00
- pustopoljina
#3 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
1987. i 2x 1991.godiste...

- Šeha
#4 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Ne znam da li je ovo ozbiljna ili sarkasticna izjava.Compact wrote:Alija Behmen je kriv za pucnjavu. Slina komunistička nije ništa učinio da spriječi ovaj čin jer je pio, pio i pio, dok se nije napio! Naravno to se odnosi i na premijera Mehmedića.
Sta god da je slucaj genijalna je!!! Grohotom se smijem
- shuriken
#5 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
necete vi nikad zaboravit Denisovo ubojstvo i kako je narod reagirao nakon togaCompact wrote:Alija Behmen je kriv za pucnjavu. Slina komunistička nije ništa učinio da spriječi ovaj čin jer je pio, pio i pio, dok se nije napio! Naravno to se odnosi i na premijera Mehmedića.
dobro je to, i nemojte zaboravit, nadam se da vam i u snu dolazi
sprdanje i ismijavanje na temi o teskom ranjavanju i podrugivanje prethodnim tragedijama je isto bilo ocekivano
pitam se je li to haram? mozda neko zna?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
bujrum, otkljucana tema, sad je na vama da se samobanirate...
Upozoravani biti necete, samo ce vam biti uskracen pristup forumu.
Pravila znate.
Hvala.
Upozoravani biti necete, samo ce vam biti uskracen pristup forumu.
Pravila znate.
Hvala.
- Sunrise00
#7 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Zna li neko sta se desilo, zasto su pucali?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#8 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Ja cuh da su navijaci u pitanju
Ja sam davno rekla da ce doci dan kada necemo moci izaci prosetati, zavrsiti obaveze, hodati slobodno od straha da neki metak ne zaluta u nas.
ej ba 91' god
Izgleda da onaj zakon o maloljetnicima - 23h i fazoni nema koristi.
Jer kod nas se najcrnje stvari desavaju usred bijela dana
Ja sam davno rekla da ce doci dan kada necemo moci izaci prosetati, zavrsiti obaveze, hodati slobodno od straha da neki metak ne zaluta u nas.
ej ba 91' god
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
- Irm@
#10 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
ama naravno da nema smislaladyblue18 wrote:Ja cuh da su navijaci u pitanju![]()
ej ba 91' godIzgleda da onaj zakon o maloljetnicima - 23h i fazoni nema koristi.
tuzno ali istinito sto moj djed kaze kad je policija imala ovlasti da pendrecima udara ovakve se stvari nisu desavale...
do 11 sati se svasta moze desiti...to je isto kad roditelji djeci odrede izlaz do 10..a on se moze nadrogirati i napiti u 3 popodne ako mu je cejf...a neko ga moze i pretuci u po bijela dana...
eh...
- bach
#11 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Vijest tod prije pet dana
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090505066
Sarajevo je opasan grad
Kantonalni odbor Socijaldemokratske unije BiH Sarajevo (KO SDUBiH) smatra da je Sarajevo opasan grad te da su za loše stanje u vezi sa sigurnošću odgovorni brojni faktori, prije svega inertnost viših nivoa vlasti u reformi kazneno-popravnih insititucija kao i loši i zastarjeli zakoni koji tretiraju ovu oblast.
Foto: Sarajevo-x.com
Tvrdnju da je Sarajevo opasan grad potkrepljuju nedavnim događajima poput onog u kojem je zoljom pogođena kuća u sarajevskom naselju Nedžarići.
-Sarajevskim ulicama zvecka oružje, vlada zakon Divljeg zapada, a građani žive u strahu za živote i imovinu. Hiljade kriminalaca slobodno šeta ulicama, često pod zaštitom pojedinaca iz vrhova vlasti. Stranice crne hronike pune su policijskih izvještaja o razbojništvima, napadima i krađama u strogom centru Sarajeva
usred bijela dana, što govori da se kriminalci ne boje zakona, niti se plaše eventualne zatvorske kazne, stoji u saopćenju KO SDUBiH.
KO SDUBiH smatra da "kriminaliziranim pojedincima iz vlasti itekako odgovara ovakvo stanje nesigurnosti, koje koriste za lično bogaćenje i sumnjive poslove".
-Takve strukture žele građane Sarajeva da drže u strahu, a što omogućava široke manipulacije javnošću te ubiranje političkih poena među biračima, objašnjeno je iz KO SDUBiH.
KO SDUBiH Sarajevo želi Sarajevo kao grad ugodnog i sigurnog življenja, u kojem nema mjesta razbojništvima, teškim kriminalcima na slobodi i programiranom strahu.
Sarajevo ne zaslužuje epitet "opasnog grada", niti njegovi građani zaslužuju da, poslije ratnih strahota, oko njih lete zolje i bombe, saopćeno je iz KO SDUBiH.
(FENA)
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090505066
Sarajevo je opasan grad
Kantonalni odbor Socijaldemokratske unije BiH Sarajevo (KO SDUBiH) smatra da je Sarajevo opasan grad te da su za loše stanje u vezi sa sigurnošću odgovorni brojni faktori, prije svega inertnost viših nivoa vlasti u reformi kazneno-popravnih insititucija kao i loši i zastarjeli zakoni koji tretiraju ovu oblast.
Foto: Sarajevo-x.com
Tvrdnju da je Sarajevo opasan grad potkrepljuju nedavnim događajima poput onog u kojem je zoljom pogođena kuća u sarajevskom naselju Nedžarići.
-Sarajevskim ulicama zvecka oružje, vlada zakon Divljeg zapada, a građani žive u strahu za živote i imovinu. Hiljade kriminalaca slobodno šeta ulicama, često pod zaštitom pojedinaca iz vrhova vlasti. Stranice crne hronike pune su policijskih izvještaja o razbojništvima, napadima i krađama u strogom centru Sarajeva
usred bijela dana, što govori da se kriminalci ne boje zakona, niti se plaše eventualne zatvorske kazne, stoji u saopćenju KO SDUBiH.
KO SDUBiH smatra da "kriminaliziranim pojedincima iz vlasti itekako odgovara ovakvo stanje nesigurnosti, koje koriste za lično bogaćenje i sumnjive poslove".
-Takve strukture žele građane Sarajeva da drže u strahu, a što omogućava široke manipulacije javnošću te ubiranje političkih poena među biračima, objašnjeno je iz KO SDUBiH.
KO SDUBiH Sarajevo želi Sarajevo kao grad ugodnog i sigurnog življenja, u kojem nema mjesta razbojništvima, teškim kriminalcima na slobodi i programiranom strahu.
Sarajevo ne zaslužuje epitet "opasnog grada", niti njegovi građani zaslužuju da, poslije ratnih strahota, oko njih lete zolje i bombe, saopćeno je iz KO SDUBiH.
(FENA)
Sarajevskim ulicama zvecka oružje, vlada zakon Divljeg zapada
-
lolo_lolo
#12 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
jebem ja mater svima u ovom gradu,govna smo svi
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#13 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
@lolo, .... smanji dozivljaj, ...lolo_lolo wrote:jebem ja mater svima u ovom gradu,govna smo svi
-
lolo_lolo
#14 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
nije to bitno,sarajlije su mnogo gore,isti je to djavo,ali doslje se bahato ponasaju,dosli su i kao da to nije i njihov grad,i okrecu glavu,nije ih briga
- Sunrise00
#15 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Ma jok ba, mora se svaka tema usrat, da prostite, pricom o rodjenim Sarajlijama i onima koji su dosliSaraLe wrote: A sta ako su ovi sto su pucali, rodjene Sarajlije ili je to po tebi nemoguce...![]()
Od ispusnih gasova, do kriminala, za sve su krivi dosljaci
-
lolo_lolo
#16 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
svi su kriviSunrise00 wrote:Ma jok ba, mora se svaka tema usrat, da prostite, pricom o rodjenim Sarajlijama i onima koji su dosliSaraLe wrote: A sta ako su ovi sto su pucali, rodjene Sarajlije ili je to po tebi nemoguce...![]()
![]()
Od ispusnih gasova, do kriminala, za sve su krivi dosljaci
- ladyblue18
#17 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
normalno, svi smo krivi. Zato manite se price doslje/rodjeni.
- JThomas
#18 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
i ovdje ste udrobili tu šuplju priču dok si rek'o keks.
a ljudi stradaju, iz dana u dan, dok se mi dijelimo na starosjedioce i došle, nacionaliste i komunjare i još milion drugih skupova
a ljudi stradaju, iz dana u dan, dok se mi dijelimo na starosjedioce i došle, nacionaliste i komunjare i još milion drugih skupova
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#19 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
FUJ.-Sarajevskim ulicama zvecka oružje, vlada zakon Divljeg zapada, a građani žive u strahu za živote i imovinu. Hiljade kriminalaca slobodno šeta ulicama, često pod zaštitom pojedinaca iz vrhova vlasti. Stranice crne hronike pune su policijskih izvještaja o razbojništvima, napadima i krađama u strogom centru Sarajeva
Da sam dole rekla bih - RUSI BANDU !
- Skyfox
#20 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
krivi su roditelji sto nisu marisali kad vec nisu htjeli da usade moralnu odgovornost u tu..... bolje da ne kazemladyblue18 wrote:normalno, svi smo krivi. Zato manite se price doslje/rodjeni.
-
darkpitar
#21 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
komentar editovan, sljedeci neprimjeren komentar povlaci sankciju bana.
- melbaa
#22 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Prvo te roditelje treba pravaspitati (ili trebalo je prevaspitati) pa da oni mogu svoju djecu.Skyfox wrote:krivi su roditelji sto nisu marisali kad vec nisu htjeli da usade moralnu odgovornost u tu..... bolje da ne kazemladyblue18 wrote:normalno, svi smo krivi. Zato manite se price doslje/rodjeni.
Ako hoćete da vidite kakvi su to roditelji danas otiđite na roditeljski sastanak u bilo koju školu, (nažalost moze i u osnovnu).
- ladyblue18
#23 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
zalosno ali istinito.melbaa wrote:Prvo te roditelje treba pravaspitati (ili trebalo je prevaspitati) pa da oni mogu svoju djecu.Skyfox wrote:krivi su roditelji sto nisu marisali kad vec nisu htjeli da usade moralnu odgovornost u tu..... bolje da ne kazemladyblue18 wrote:normalno, svi smo krivi. Zato manite se price doslje/rodjeni.
Ako hoćete da vidite kakvi su to roditelji danas otiđite na roditeljski sastanak u bilo koju školu, (nažalost moze i u osnovnu).
Istina jest da se odgoj nosi iz kuce, a to je ono sto danas omladina nema, ne samo mladja djeca vec i ova moja generacija, 20/21 god. Da se covjeku okrene u stomaku od tog odgoja i vaspitanja.
Ne znam kakav roditelj moras biti da ti dijete koje je 91. god. nosa pistolj. Halo ba!
Moj brat je 91. god. ali je itekako uzoran i odgojen. A nije bilo marisanja ni nicega.
Ovi cija djeca ubijaju i ranjavaju ne znam mogul se uopste nazvati roditeljima.
Iako nekada nije ni do njih, djeca se znaju otrgnut kontroli narocito u tim godinama "teenagerskim"
- Skyfox
#24 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
ma sve se nosi iz kuce, po svoj djeci mozes vidjeti kakva im je obitelj! Ovo vrijedi za cijeli svijet generacija narcisoidnih ljudi stvorila je nove narcise koji sve probleme kad ih neko krivo pogleda... rjesavaju nasiljem i oruzjem... Samo je pitalnje vremena kad ce i ovdje pocet nositi oruzje u skolu i pravit pucacinu zbog keca...
- Savez napolje
#25 Re: Pucnjava u Sarajevu u sred dana
Nazalost poznajem jednog od doticnih,ovog sa inicijalima V.V radi se o Vedadu Visnjicu koji je zivio u mojoj ulici i odselio je prije 3 godine,znam ga kao malo djete uvjek je bio problematican,cak sam ga smatrao pomalo neuracunjljivim jer cak i zivotinje su mu smetale pa je od komsije macka bila ofarbana markerom ,vec tad sam rekao ovo dijete nece na dobro,otac mu je takode iz kriminalnog miljea, arsenal oruzja u kuci i sumnjivi poslovi jer niko nije znao sta mu otac ustvari radi.Prije dva mjeseca dosao je u moju ulicu ponovo i to ne sa dobrim namjerama nazalost,ranio je jednog od mojih komsija nedaleko od kuce sest metaka iz kalasnikova kroz noge i sad taj decko hoda na stakama ,a sto je jos zalosnije napravio mu je zasjedu i iza jedne garaze se pomolila cjev kalasnjikova mozete samo misliti sta je njemu prostrujalo kroz glavu ,poceo je bjezati ali ko je jos pobjegao metcima ,srecom nece ostati invalid.Sad ovaj Vedad zivi u Buca Potoku pa je valjda tamo jos vise podivljao ,a posle dogadaja koji sam opisao policija ga je zadrzala ja mislim ne vise od 15 dana...Zalosno