Pucanje u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Vragolan

#26 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by Vragolan »

Klodovik wrote:
Vragolan wrote:
sve je to ok sto pricas, ali bili su izbori, tad se trebalo razmisljati o ovim stvarima, sad ce opet izbori za 2godine, pa ako ne moze izborima moze gradjanskom neposlusnoscu ili protestima
i neke te nezadovoljnike ne sprijecava da izadju na ulice, da iskazu svoje nezadovoljstvo, da pisu mailove svojim izabranicima itd itd itd, slazes li se
ili je bolje ovako, seruckati po forumu, puljavti po drugim ljudima i traziti krivca u svima osim u sebi
Jesu li sad bili izbori? Jesu. Je li u Kantonu Sarajevo došla nova vlast? Jeste. Neka gospoda izvole, tobogan je njihov.

Ja radim svoj posao i ne diram nikog. Ljudi koji su na vlasti i relevantnim funkcijama i primaju platu za to trebaju rješavati probleme. Ako ću im ja rješavati probleme, neka meni daju svoju platu i idu kući.
niko od tebe ne trazi da rijesis problem, ti trebas ukazati na to da imas problem koji ocekujes da rijesi drzava
sad kako ces i na koji nacin to ukazati je vec tvoj problem, hoces li cekati nove izbore ili ces pokrenuti masu za neke proteste, hoces li se samospaliti itd itd itd to je ono sto ti mozes uraditi
ja pokusavam reci da smo mi sami najveci problem a na vlast i sistem i policija i kriminalci
mi smo ti koji trpimo i biramo, a nikad da ozbiljno nekoga kaznimo za nerad

nova vlast tek pocela sa radom nema ni hefta, pa njih ne mozemo ozbiljno ni kriviti za sadasnje stanje, ali je zato behmen vec 2 godine na funkciji gradonacelinika, vec dvije godine su nacelinici na svojim funkcijama imaju i oni neke ovlasti
pa sto se ne udari po njima, opet kazem lako je na foumu pisati, kukati i pljuvati a niko nista konkretno da uradi
i sto bi sada razne organizacije povele neku revoluciju, jer ako hoce da smjene ili da zestoko kritikuju sadasnju vlast pocet ce prica da ih placa SZBiH ili SDA ili fahro, prije ih je placao SDP
ali ja cu ipak na kafu hebes proteste i onako je to sve najmesteno, jel tako
hassena

#27 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by hassena »

I, hocemo li u proteste?
PHANTOM_SA

#28 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by PHANTOM_SA »

chuchumbamayumbe wrote:Pucaju oni u glavu, ali uvijek promaše pa metak nekako završi u koljenu.
8-)

kako da ne.. :)
PHANTOM_SA

#29 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by PHANTOM_SA »

hassena wrote:I, hocemo li u proteste?

nema nam druge...

izgleda....
PHANTOM_SA

#30 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by PHANTOM_SA »

CharlesBukowski wrote:Mene zanima gdje je sad onaj pokret Dosta. Zasto sute? Zasto se sada ne dize buna?

ocito im je neko, ''zacepio'' usta dovoljnom kolicinom novca... :-)
privremeni

#31 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by privremeni »

PHANTOM_SA wrote:
CharlesBukowski wrote:Mene zanima gdje je sad onaj pokret Dosta. Zasto sute? Zasto se sada ne dize buna?

A to se samo ceka ovan predvodnik? :-)
atko

#32 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by atko »

Pazi ti mladih muslimana iz SDA sto se sad hrabro skrivaju iza nickova po forumima i sto su zahebani :x

Evo divna prilika da sad Vi protiv SDP podignete ustanak ... ja cu vam se pridruziti odmah !!

... u ostalom sad ste kolaicioni partneri ... pa i da opet napravimo proteste ispade opet protiv vas.

Sve isti ljigavci :x
Warhead

#33 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by Warhead »

atko wrote:Pazi ti mladih muslimana iz SDA sto se sad hrabro skrivaju iza nickova po forumima i sto su zahebani :x

Evo divna prilika da sad Vi protiv SDP podignete ustanak ... ja cu vam se pridruziti odmah !!

... u ostalom sad ste kolaicioni partneri ... pa i da opet napravimo proteste ispade opet protiv vas.

Aj' ne kenjaj svega ti.
atko

#34 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by atko »

Warhead wrote:
atko wrote:Pazi ti mladih muslimana iz SDA sto se sad hrabro skrivaju iza nickova po forumima i sto su zahebani :x

Aj' ne kenjaj svega ti.
Ja umeta i izrazavanja :-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#35 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by 1946 »

Hoću da me povede pokret Dosta, kao što me je i onda poveo. Ili žrtve u stvari nisu tolike žrtve kad su ovi lopovi na vlasti, kolike su bile kad su bili oni lopovi na vlasti?
Warhead

#36 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by Warhead »

1946 wrote:Hoću da me povede pokret Dosta, kao što me je i onda poveo. Ili žrtve u stvari nisu tolike žrtve kad su ovi lopovi na vlasti, kolike su bile kad su bili oni lopovi na vlasti?
Jaro, neki ovdje razmisljaju kao da su tada po tramvajima ubijali SDP-ovce, a sad ubijaju SDA-ovce pa se to njih ne dotice. Ko da je to poenta a ne da je situacija katastroflno losa.
iceman2010

#37 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by iceman2010 »

@Vragolan

Slazem se skoro sa svim sto si napisao. Nije mi jasno samo zasto prigovaras covjeku sto iznosi svoje misljenje na forumu? I to je jedan od nacina djelovanja zar ne? Ipak neko ovo cita. Druga stvar zbog koje se ne slazem s tvojim "napadom" na forumasa cu izraziti u formi pitanja: Cemu onda forumi sluze? Forumi su tu za razmjenu misljanja izmedju ostalog. Niko nema iluziju da ce nesto promjeniti pisanjem na forumu. Ruku na srce malo sta je promjenjeno i razbijanjem prozora na zgradi kantona i protestima protiv Semihe. Promjene su nastupile sa izborima.

Ja licno nisam protestvovao ni onda, necu ni sada. Ali hocu ukazati na licemjerstvo nevladinih organizacija i slicnih lezihljebovica koji ko fol nisu niciji. Nije problem biti u opoziciji i kritikovati vlast. Opozicija to i treba da radi. Problem je kada si kao neutralan (NVO organizacije i javni servis) a uveliko zastupas interese jedne politicke opcije. Naravno, klepis za to pare iz budjeta koje su i onih koji nisu za tu politicku opciju.
kamen spoticanja

#38 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by kamen spoticanja »

atko ovo uvecano dodje meni muslimanu kao uvreda :wink:
dakle pazljivije biraj rijeci,jer sam ja kao musliman(a eto i mlad sam)i tad bio za proteste jer se ginulo u tramvajima...evo i sad sam za proteste jer se opet gine...puca mi bubreg koja je partija na vlasti...nije dobro i hocu da bude bolje...a musliman sam :wink:
i vjeruj da vecina takvih isto razmislja :wink:
dakle opet ponavljam,pazljivije biraj rijeci
vjesticanametli

#39 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

PHANTOM_SA wrote:

:lol: :lol: :lol: e klocu jedan sad ti zaraĐŽuj ama je semiha dala para i dnevnica i svega samo da usutimo :lol: :lol: :lol: :mrgreen: aj sad SDA na ulicu........ĐŽ ĐŽ :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#40 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

vjesticanametli wrote:
PHANTOM_SA wrote:

:lol: :lol: :lol: e klocu jedan sad ti zaraĐŽuj ama je semiha dala para i dnevnica i svega samo da usutimo :lol: :lol: :lol: :mrgreen: aj sad SDA na ulicu........ĐŽ ĐŽ :mrgreen:
:thumbup: :bih: :thumbup:
:kiss:
vjesticanametli

#41 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

:mrgreen: i ti priznaj pipi koliko si nahapo ...........al moram priznat semiha je fakat odradila ono za poslove s feliksom :) nismo ĐŽaba urlikali
kojeime

#42 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by kojeime »

Vragolan wrote:
TheGodfather001 wrote:Gdje su sada Demir & raja? "Kriticna masa gradjana i omladinaca" nezadovoljnih sigurnosnom situacijom u glavnom gradu BiH odjednom nestade, rasplinula se nakon pobjede "nasih"...
Mozda se opet okupe na istom mjestu kad dodje kamion sa Breginim stvarima, da se covjek ne muci i ne placa, a i da osjeti gostoljubivost Sarajlija... :D
opet se ceka da neko drugi rijesi tvoj problem
pa fino odljepis guzove sa te stolice i prste sa tipkovnice i umjesto da ovdje valjas gluposti odes i registrujes nevladinu organizaciju, udruzenje gradjana, folklorno drustvo...sta bilo
pa onda opalis protestovati do mile volje, mozes protestovati cak i zbog malge
i onda ce uvuces u pakas odredjenoj politickoj stranci, stranoj organizaciji, pa budes projekctckek meaneagerrr
i ubires novce a vamo gradjansvtu prodajes muda pod bubrege
samo ne krivi druge za svoju neaktivnost

i da mi smo za smjenu taje i semihe bili placeni i svi smo dobili posao u gradskoj upravi
a oni koji su tada kafice ispijali ostali su kratkih rukava, ko im je kriv sto nam se nisu pridruzili pri podjeli novca, posla i partijskih knjizica
Pa, to sto smo svi mi ostali pasivni i hocemo da nam drugi rjesavaju probleme opet nije odgovor na postavljeno pitanje.

To kao prica lik maznuo milion i onda kada ga neko pita za to kaze "Sta si se mene uhvatio, vidi onoga, on maznuo 2 miliona".

Jeste, on maznuo 2, onaj tamo 5 ali to opet ne mijenja cinjenicu da je prvi lik na kraju balade ipak maznuo taj milion.

Stvarno gdje je sada Dosta?
brazzo19

#43 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by brazzo19 »

ranjen covjek u tramvaju....komunisticke organizacije "dosta" i "grozd " sada sute i ne traze smjenu gradonacelnika...sto li ????nema onog lika sto se vucaro po federalnoj i svim ostalim tv kucama da trazi smjenu behmena....sto li ?????????? ma znamo sto damir mahmutcehajic ako se dobro sjecam imena je najveci licemjer na dunjaluku.....
atko

#44 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by atko »

kamen spoticanja wrote:

dakle pazljivije biraj rijeci,jer sam ja kao musliman(a eto i mlad sam)i tad bio za proteste jer se ginulo u tramvajima...evo i sad sam za proteste jer se opet gine...puca mi bubreg koja je partija na vlasti...nije dobro i hocu da bude bolje...a musliman sam :wink:
Drug ti VRLO DOBRO znas kakva je to metafora i za koga i zbog cega ... necemo se sad pretvarati ;)

i ja kazem nije dobro
i ja zelim da bude bolje
i ja sam musliman

I mene apsolutno ne zanima ko je na vlasti i nikad nisam gajio simpatije prema bilo kojo stranic/pojedincu konkretno

Ali to sto generalno nimalo ne volim nacional-fasizam koji nam se dogadja i sto mi se gadi desna orjentacija ... automatski te svrstaju lijevo i to zlatkovo lijevo i proglase zlajinim placenikom. A koliko je zlaja "lijevak" vidi se iz ove kolaicije sa Suljinom desankom koje se prihvatio samo da vlast formira

Ja sam ipak malo drugacije ljevlje orjentiasan i mene zanima
da novac koji direktni i indirektno zaradim za drzavu ode gdje mu je mjesto,
da se ne brinem kad mi draga osoba udje u tramvaj hoce li prezivjeti te tri stanice ...
da se napravi zaobilaznica i da radnici koji je prave prime platu,
da se djeca ne truju fasizmom u skoli,
da ne moram dati milju maraka za operaciju krajnika
itd itd

Naravno ja kao takav licim na bosanca ocigledno ... sto je nepostojeca kategorija, a odmah sam i cafir izdajnik umeta ... al kako god... meni umetke nece umetnuti ... po cjenu da promjenim poluloptu;)
Last edited by atko on 20/01/2011 01:48, edited 1 time in total.
afrikanac

#45 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by afrikanac »

brazzo19 wrote:ranjen covjek u tramvaju....komunisticke organizacije "dosta" i "grozd " sada sute i ne traze smjenu gradonacelnika...sto li ????nema onog lika sto se vucaro po federalnoj i svim ostalim tv kucama da trazi smjenu behmena....sto li ?????????? ma znamo sto damir mahmutcehajic ako se dobro sjecam imena je najveci licemjer na dunjaluku.....

pa braco, jadan ne bio, grozd ne postoji već tri i po godine, gdje živiš ti :? osim toga, demir mahmutćehajić nije adresa koju trebaš prozivati za proteste i smjenu tctctctc :-)

jeste svi bezze napucani, a niko pojma ni o čemu nema :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#46 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by zonbirile »

atko wrote:
kamen spoticanja wrote:

Drug ti VRLO DOBRO znas kakva je to metafora i za koga i zbog cega ... necemo se sad pretvarati ;)

i ja kazem nije dobro
i ja zelim da bude bolje
i ja sam musliman

I mene apsolutno ne zanima ko je na vlasti i nikad nisam gajio simpatije prema bilo kojo stranic/pojedincu konkretno

Ali to sto generalno nimalo ne volim nacional-fasizam koji nam se dogadja i sto mi se gadi desna orjentacija ... automatski te svrstaju lijevo i to zlatkovo lijevo i proglase zlajinim placenikom. A koliko je zlaja "lijevak" vidi se iz ove kolaicije sa Suljinom desankom koje se prihvatio samo da vlast formira

Ja sam ipak malo drugacije ljevlje orjentiasan i mene zanima
da novac koji direktni i indirektno zaradim za drzavu ode gdje mu je mjesto,
da se ne brinem kad mi draga osoba udje u tramvaj hoce li prezivjeti te tri stanice ...
da se napravi zaobilaznica i da radnici koji je prave prime platu,
da se djeca ne truju fasizmom u skoli,
da ne moram dati milju maraka za operaciju krajnika
itd itd

Naravno ja kao takav licim na bosanca ocigledno ... sto je nepostojeca kategorija, a odmah sam i cafir izdajnik umeta ... al kako god... meni umetke nece umetnuti ... po cjenu da promjenim poluloptu;)
----------------------------------------------
ccc što ne mogu ovih Heineken muslimana,crvena zvijezda na zelenoj podlozi,od ambalaže pive,pa naravno.
atko

#47 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by atko »

zonbirile wrote: ----------------------------------------------
ccc što ne mogu ovih Heineken muslimana,crvena zvijezda na zelenoj podlozi,od ambalaže pive,pa naravno.

Sta tebe boli quratz u sta ja i kako vjerujem ? To je moja licna stvar ;)

Nadji normalan poso i privrjedi ovom drustvu nemoj varat sirotinju osiguranjema kojekakvim :wink:

Generalno, ima jedna divna mudrost koja kaze: Posljednje utociste hulje je patriotizam!
zonbirile

#48 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by zonbirile »

atko wrote:

Nadji normalan poso i privrjedi ovom drustvu nemoj varat sirotinju osiguranjema kojekakvim :wink:

Generalno, ima jedna divna mudrost koja kaze: Posljednje utociste hulje je patriotizam!
------------------------------------------------------------------
imam posao iz snova,osiguranje je preko agencije WVP,ali ti to ionako ne kontaš,a patriotizam,ko ga spomenu?
delightful

#49 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by delightful »

warhead, opomena pred ban zbog vrijedjanja sagovornika.

vjestice, opomena.
atko

#50 Re: Pucanje u Sarajevu

Post by atko »

zonbirile wrote:
atko wrote:

------------------------------------------------------------------
imam posao iz snova,osiguranje je preko agencije WVP,ali ti to ionako ne kontaš,a patriotizam,ko ga spomenu?
Kazem generalno kad spomenuh patriotizam.

no ...da se ne prepucavamo na licnoj osnovi - nije vrijedno ;) haj zdravo
Locked