niko od tebe ne trazi da rijesis problem, ti trebas ukazati na to da imas problem koji ocekujes da rijesi drzavaKlodovik wrote:Jesu li sad bili izbori? Jesu. Je li u Kantonu Sarajevo došla nova vlast? Jeste. Neka gospoda izvole, tobogan je njihov.Vragolan wrote:
sve je to ok sto pricas, ali bili su izbori, tad se trebalo razmisljati o ovim stvarima, sad ce opet izbori za 2godine, pa ako ne moze izborima moze gradjanskom neposlusnoscu ili protestima
i neke te nezadovoljnike ne sprijecava da izadju na ulice, da iskazu svoje nezadovoljstvo, da pisu mailove svojim izabranicima itd itd itd, slazes li se
ili je bolje ovako, seruckati po forumu, puljavti po drugim ljudima i traziti krivca u svima osim u sebi
Ja radim svoj posao i ne diram nikog. Ljudi koji su na vlasti i relevantnim funkcijama i primaju platu za to trebaju rješavati probleme. Ako ću im ja rješavati probleme, neka meni daju svoju platu i idu kući.
sad kako ces i na koji nacin to ukazati je vec tvoj problem, hoces li cekati nove izbore ili ces pokrenuti masu za neke proteste, hoces li se samospaliti itd itd itd to je ono sto ti mozes uraditi
ja pokusavam reci da smo mi sami najveci problem a na vlast i sistem i policija i kriminalci
mi smo ti koji trpimo i biramo, a nikad da ozbiljno nekoga kaznimo za nerad
nova vlast tek pocela sa radom nema ni hefta, pa njih ne mozemo ozbiljno ni kriviti za sadasnje stanje, ali je zato behmen vec 2 godine na funkciji gradonacelinika, vec dvije godine su nacelinici na svojim funkcijama imaju i oni neke ovlasti
pa sto se ne udari po njima, opet kazem lako je na foumu pisati, kukati i pljuvati a niko nista konkretno da uradi
i sto bi sada razne organizacije povele neku revoluciju, jer ako hoce da smjene ili da zestoko kritikuju sadasnju vlast pocet ce prica da ih placa SZBiH ili SDA ili fahro, prije ih je placao SDP
ali ja cu ipak na kafu hebes proteste i onako je to sve najmesteno, jel tako