E moj Milenko ..... šta znamo mi .... ateisti, jel tako?!Milenkov buraz wrote:Meni je fascinantna ta opčinjenost mladomuslimana sa komunizmom. Oni su čak usljed tolike mržnje prema komunizmu izjednačili socijalizmom sa njim, bili su spremni i danas su spremni u kola se hvatati sa svojim krvnicima (četnicima i ustašama) samo da sjebu navodno zle komuniste. Sa druge strane presmješna je argumentacija unuka Busulandžića da mu je dedo bio intelektualac i ispred svog vremena, žalosno i otužno je gledati to. Njegovog unuka mogu i još da razumijem nekako ali ne razumijem ove ostale. Eto komunizam je bio zlo, uzmimo ovo kao apsolutnu istinu bez rasprave i polemike, ali se onda pitam kakva je to dalekovidost i intelektualni kapacitet (koliki?) kada od zla komunizma bježiš u zagrljaj drugog zla, nacizma i fašizma.sadie_forever wrote: "Dedo je bio vrstan intelektualac. Išao je ispred svoga vremena. To ga je koštalo života. On je mnogo prije upozorava na katastrofalnu opasnost komunizma i besramnog ateizma. Mnogo prije nego što su ga naši očevi osjetili na svojim leđima," govori Mustafa Busuladžić unuk Mustafe Busuladžića, intelektualca i profesora, jednog od osnivača mladomuslimanskog pokreta, kojeg je komunistički režim pogubio 1945. godine.
Psovanje majke i ostalo
- edo_79
#176 Re: Psovanje majke i ostalo
- seln
#177 Re: Psovanje majke i ostalo
"Shaja je otjerao nasilnike, a pretucenog djecaka uveo u dvoriste dzamije da na cesmi opere krv".sadie_forever wrote:
RANA ZVIJEZDA DUGE NOĆI
"Sjedio je i učio Kur'an. Kažu da je cijelu noć pred pogubljenje učio. Ja znam da je u zatvoru dovršio 19 hatmi i počeo 20. Toga se sjećam",
Ovaj pasus je totalno gay...Čvrst stisak ruke i prijazan osmjeh mlađeg čovjeka guste brade nagovještavao je ugodan razgovor. Nisam ga morao vući za jezik. "
- rumenige_brajtner
#178 Re: Psovanje majke i ostalo
nikšić je poluidiot, al jebo vam busuladžić majku više. ova sestra napaćena ga brani ko da joj je dedo. i jebi ga, mene će sad banovat, veličanje fašista prolazi. qrac od države, foruma i ljudi.
- Hajvan
#179 Re: Psovanje majke i ostalo
1. elaborirajte stav, zaista me zanima kako ste i zasto dosli do ovog (po meni) krivog zakljuckarumenige_brajtner wrote:1. nikšić je poluidiot, al jebo vam busuladžić majku više. ova 2. sestra napaćena ga brani ko da joj je dedo.
2.
- rumenige_brajtner
#180 Re: Psovanje majke i ostalo
ma šta se tu ima elaborirat. seljak skontao kakva ubleha od priče prolazi kod ove fine gradske raje i prodao im to, a ovi jedva dočekali. sve ga tapšu po ramenu i viču "jesi im ga šukno", a njega (poluidiota) pjesma ponijela pa umislio da je neko bitan i važan. on će, eto, zvat raju da tuzlake vrate hitnom kući. halo rumenko, nemoj vruć vode.Hajvan wrote:1. elaborirajte stav, zaista me zanima kako ste i zasto dosli do ovog (po meni) krivog zakljuckarumenige_brajtner wrote:1. nikšić je poluidiot, al jebo vam busuladžić majku više. ova 2. sestra napaćena ga brani ko da joj je dedo.
2.ko zna, mozda i je...
- Hajvan
#181 Re: Psovanje majke i ostalo
opet nista niste dokazali.rumenige_brajtner wrote:ma šta se tu ima elaborirat. seljak skontao kakva ubleha od priče prolazi kod ove fine gradske raje i prodao im to, a ovi jedva dočekali. sve ga tapšu po ramenu i viču "jesi im ga šukno", a njega (poluidiota) pjesma ponijela pa umislio da je neko bitan i važan. on će, eto, zvat raju da tuzlake vrate hitnom kući. halo rumenko, nemoj vruć vode.Hajvan wrote:1. elaborirajte stav, zaista me zanima kako ste i zasto dosli do ovog (po meni) krivog zakljuckarumenige_brajtner wrote:1. nikšić je poluidiot, al jebo vam busuladžić majku više. ova 2. sestra napaćena ga brani ko da joj je dedo.
2.ko zna, mozda i je...
znaci, vi onako pausalno donijeli zakljucak da je covjek idiot…?!
nije on psovo jer mu je pun qurac poltrona, neprincipijelnih prodanih dusa za par boba…?!?
niije on psovo jer je odbio da bude kupljen (od SDA), a drage bi kolege da ga dzaba uvale istima.. !?!
on je psovo, jer ne voli tuzlu, jer ne voli ‘ruralce’?!
aha
evo ne mogu da vjerujem da branim osobu s kojom se (politicki), zapravo ne slazem
- rumenige_brajtner
#182 Re: Psovanje majke i ostalo
ne mislim ja o njemu tako na osnovu tog događaja od neki dan. na mene ostavlja takav utisak cjelokupnim svojim djelovanjem, otkako se pojavio kao umjetnik sa svojim taliban spotom. nema se tu šta dokazivat, ja ga tako vidim i ne mislim nikog u to ubjeđivat. svako ima oči, uši i razum pa može za sebe donijet zaključak o pomenutom klovnu.
za razliku od mene koji sam niko i ništa, obično laprdalo na forumu, on kao izabrani zvaničnik ne bi smio sebi dopustit takav riječnik. ja pišem za svoj groš, on ipak bi trebao nekog predstavljat, zar ne?
za razliku od mene koji sam niko i ništa, obično laprdalo na forumu, on kao izabrani zvaničnik ne bi smio sebi dopustit takav riječnik. ja pišem za svoj groš, on ipak bi trebao nekog predstavljat, zar ne?
- nivla
#183 Re: Psovanje majke i ostalo
nek je psovo i treba im svima jebat mater
ali da je on lakrdijas koji trci samo za svojim licnim interesom vidjelo se u njegovom protivljenju ukidanju pausala i pricu da je isti htio uloziti u placanje pravnika, zajedno sa pecikozom koji je sebi dao titulu velikog strucnjak i diplomata bez kojeg sarajevo ne moze
ali da je on lakrdijas koji trci samo za svojim licnim interesom vidjelo se u njegovom protivljenju ukidanju pausala i pricu da je isti htio uloziti u placanje pravnika, zajedno sa pecikozom koji je sebi dao titulu velikog strucnjak i diplomata bez kojeg sarajevo ne moze
- tandmand
#184 Re: Psovanje majke i ostalo
rumenige_brajtner wrote:nikšić je poluidiot, al jebo vam busuladžić majku više. ova sestra napaćena ga brani ko da joj je dedo. i jebi ga, mene će sad banovat, veličanje fašista prolazi. qrac od države, foruma i ljudi.
- sadie_forever
#185 Re: Psovanje majke i ostalo
Podrzavao ga je do kraja,Handzic je umro godinu dana prije Busuladzica,a po godinama su bili gotovo vrsnjaci,handzic rhm je bio 7 god stariji.nasi alimi su umirali sumnjivo sve mladi.Otto_13 wrote:Čovjek ga je podržavao dok se ovaj bavio pitanjima islama ali kada je okrenuo u fašizam Handzić ga više nije podržavao . Uostalom Sarajevska deklaracija čiji je tvorac Handžič se protivi svim političkim stavovima koja ovaj opskurni lik podržava . I što reče Salik da nije streljan da je umro prirodnom smrću niko nebi ni imao pojma da je taj lik postojao . Nego ste samo isključivo iz činjenice da je streljan napravili neku famu i mit o njim . Čovjek je napisao pamflet ustvari dva pamfleta i haman da ga dižete kao da je Nobela dobio . Super hoćete da se borite protiv komunista ? Šta ste čekali toliko godina od njegove smrti ? Što niste tražili istinu dok je komunizam bio tu ? Niste jer vas to nije ni zanimalo a i sad vas zanima samo u političke svrhesadie_forever wrote:
Hocel te razocarati njihov bliski odnos,njihova pisma koja su pisana dok je Busuladzic bio u Rimu? pa i cinjenica da je Handzic predlozio Busuladzica na celo Mladih Muslimana u SA,i tako je i bilo.Znaci cinjenica je da ti koji cijenis Handzica moras prihvatit nekakako da je rahmetli Handzic cjenio Busuladzica
a da zvanicno je umro tokom operacije,ali bilo je raznih kontraverza oko toga
sto cemo trazit dok je komunizam bio tu da svi izginemo? mislim tako se razmisljalo logicno.odmah po dolasku demokratije je procvijetalo znanje i o Busuladzicu i o Handzicu,ja se dobro sjecam na vjeronauci da smo ucili o ova dva alima
Last edited by sadie_forever on 11/02/2019 15:44, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#186 Re: Psovanje majke i ostalo
Komunisti ih trovalisadie_forever wrote:Podrzavao ga je do kraja,Handzic je umro godinu dana prije Busuladzica,a po godinama su bili gotovo vrsnjaci,handzic rhm je bio 7 god stariji.nasi alimi su umirali sumnjivo sve mladi.Otto_13 wrote:Čovjek ga je podržavao dok se ovaj bavio pitanjima islama ali kada je okrenuo u fašizam Handzić ga više nije podržavao . Uostalom Sarajevska deklaracija čiji je tvorac Handžič se protivi svim političkim stavovima koja ovaj opskurni lik podržava . I što reče Salik da nije streljan da je umro prirodnom smrću niko nebi ni imao pojma da je taj lik postojao . Nego ste samo isključivo iz činjenice da je streljan napravili neku famu i mit o njim . Čovjek je napisao pamflet ustvari dva pamfleta i haman da ga dižete kao da je Nobela dobio . Super hoćete da se borite protiv komunista ? Šta ste čekali toliko godina od njegove smrti ? Što niste tražili istinu dok je komunizam bio tu ? Niste jer vas to nije ni zanimalo a i sad vas zanima samo u političke svrhesadie_forever wrote:
Hocel te razocarati njihov bliski odnos,njihova pisma koja su pisana dok je Busuladzic bio u Rimu? pa i cinjenica da je Handzic predlozio Busuladzica na celo Mladih Muslimana u SA,i tako je i bilo.Znaci cinjenica je da ti koji cijenis Handzica moras prihvatit nekakako da je rahmetli Handzic cjenio Busuladzica
- sadie_forever
#187 Re: Psovanje majke i ostalo
bosnjacima nisu prijatelji ni ustase ni komunisti,realno,mi smo narod ostavljen na slijepilu ne znamo gdje cemo i sta cemo.neko se prepoznao lijevo neko desno,ali sve se u biti svodilo na to da nadjemo mi kao bosnjaci i muslimani svoje mjesto na ovoj bozijoj zemlji.nista vise!!Otto_13 wrote:U ustaškoj bolniciMilenkov buraz wrote:
Komunisti ih trovali![]()
-
Milenkov buraz
#188 Re: Psovanje majke i ostalo
Otto_13 wrote:U ustaškoj bolniciMilenkov buraz wrote:
Pa što je onda naš "heroj" navijao za Ustaše i govorio mi Hrvati muslimani.sadie_forever wrote:bosnjacima nisu prijatelji ni ustase ni komunisti,realno,mi smo narod ostavljen na slijepilu ne znamo gdje cemo i sta cemo.neko se prepoznao lijevo neko desno,ali sve se u biti svodilo na to da nadjemo mi kao bosnjaci i muslimani svoje mjesto na ovoj bozijoj zemlji.nista vise!!Otto_13 wrote:U ustaškoj bolniciMilenkov buraz wrote:
- rumenige_brajtner
#189 Re: Psovanje majke i ostalo
da nije bilo komunista danas ne bi bilo bošnjaka. al nisi ti dorasla da to shvatiš, na časovima vjeronauke se o tome nije pričalo. nije bilo ni ideološki prihvatljivo.sadie_forever wrote:bosnjacima nisu prijatelji ni ustase ni komunisti,realno,mi smo narod ostavljen na slijepilu ne znamo gdje cemo i sta cemo.neko se prepoznao lijevo neko desno,ali sve se u biti svodilo na to da nadjemo mi kao bosnjaci i muslimani svoje mjesto na ovoj bozijoj zemlji.nista vise!!Otto_13 wrote:U ustaškoj bolniciMilenkov buraz wrote:
- scarface32
#190 Re: Psovanje majke i ostalo
sadie_forever wrote:Podrzavao ga je do kraja,Handzic je umro godinu dana prije Busuladzica,a po godinama su bili gotovo vrsnjaci,handzic rhm je bio 7 god stariji.nasi alimi su umirali sumnjivo sve mladi.Otto_13 wrote:Čovjek ga je podržavao dok se ovaj bavio pitanjima islama ali kada je okrenuo u fašizam Handzić ga više nije podržavao . Uostalom Sarajevska deklaracija čiji je tvorac Handžič se protivi svim političkim stavovima koja ovaj opskurni lik podržava . I što reče Salik da nije streljan da je umro prirodnom smrću niko nebi ni imao pojma da je taj lik postojao . Nego ste samo isključivo iz činjenice da je streljan napravili neku famu i mit o njim . Čovjek je napisao pamflet ustvari dva pamfleta i haman da ga dižete kao da je Nobela dobio . Super hoćete da se borite protiv komunista ? Šta ste čekali toliko godina od njegove smrti ? Što niste tražili istinu dok je komunizam bio tu ? Niste jer vas to nije ni zanimalo a i sad vas zanima samo u političke svrhesadie_forever wrote:
sto cemo trazit dok je komunizam bio tu da svi izginemo? mislim tako se razmisljalo logicno.odmah po dolasku demokratije je procvijetalo znanje i o Busuladzicu i o Handzicu,ja se dobro sjecam na vjeronauci da smo ucili o ova dva alima
Pa naravno, neces uciti u nekim normalnim knjigama.
- addem
#191 Re: Psovanje majke i ostalo
Mi smo kao drustvo totalno prolupali kada dozivimo da ga ljudi brane zato sto drugima psuje mater. Pogotovo to nije normalno kada to radi licnost koja sjedi u skupstinskim klupama i donosi zakone po kojima se svi trebamo ponasati. To je sramota za sve nas gospodo. Ovaj primitivizam ce nam glave doci, a ovo je isto kao i onaj hibrid sto je Pedju cetnikom zvao. Ko to ne vidi zaista mi ga je zao.
- piupiu
#192 Re: Psovanje majke i ostalo
breuer wrote:imal' tih njegovih knjiga?!
da se načitamo! više mi je i Meše i Ćamila, pa i Nametka, navr' glave...
Živio dobar sarkazam!
I ja sam se ubila tražeći. Nije bilo po knjižarama (mada su najavljivali da će nešto biti štampano), ima u Bošnjačkom institutu.
-
Milenkov buraz
#193 Re: Psovanje majke i ostalo
E čuj na vjeronauci oni učili i to je odmah apsolutna istina, jbt. sada razumijem zašto SDA, HDZ i četnici vladaju nad nama 25 godina.scarface32 wrote:sadie_forever wrote: sto cemo trazit dok je komunizam bio tu da svi izginemo? mislim tako se razmisljalo logicno.odmah po dolasku demokratije je procvijetalo znanje i o Busuladzicu i o Handzicu,ja se dobro sjecam na vjeronauci da smo ucili o ova dva alima
Pa naravno, neces uciti u nekim normalnim knjigama.
- sadie_forever
#194 Re: Psovanje majke i ostalo
Nismo imali svoje ime,nije on jedini govorio mi Hrvati muslimani govorio je to i Safvet beg Basagic,pa eno ima mezar u sred bascarsije
- shbc
#195 Re: Psovanje majke i ostalo
A vjerovatno nam niko nije rekao ni da su nacisti i ustase losi i da ne valja ljude gurati u jame i gasne komore. Jadan Mustafa, neshvacen. Nije znao.
I cuj ucili na vjeronauci
Nije ni cudo sto se frka dize oko nje. Na kojem drugom predmetu uciti djecu da su fasisti i ustase bili good guys
I cuj ucili na vjeronauci
Nije ni cudo sto se frka dize oko nje. Na kojem drugom predmetu uciti djecu da su fasisti i ustase bili good guys
- triconja
#196 Re: Psovanje majke i ostalo
Nea, kad zensko pocne pricu o politici, znaci boze
I jos nesto oko nacionalnog identiteta

I jos nesto oko nacionalnog identiteta
-
hAZNADAR
#197 Re: Psovanje majke i ostalo
Psovanje je ruzno naravno i bez opravdanja. Psovanje nije slika i prilika SDP ako je to poenta.
Medjutim - cudi toliki fokus na psovki a malo ko o necemu mnogo gorem i sto se moze prigovoriti SDP-u.
Taj antagonziam, snobizam,... prema SDP glasacima izvan Sarajeva, posebno ruralcima. Slobodna Bosna nazva kavijar socijaldemokratijom.
Hebo psovke - otme se, ne oprvdavam,.. ali ovo SDP i mogu reci slobodno tipicno urbano ljevicarsko gledanje na svoje ruralce je skakanje sebi u stomak.
Medjutim - cudi toliki fokus na psovki a malo ko o necemu mnogo gorem i sto se moze prigovoriti SDP-u.
Taj antagonziam, snobizam,... prema SDP glasacima izvan Sarajeva, posebno ruralcima. Slobodna Bosna nazva kavijar socijaldemokratijom.
Hebo psovke - otme se, ne oprvdavam,.. ali ovo SDP i mogu reci slobodno tipicno urbano ljevicarsko gledanje na svoje ruralce je skakanje sebi u stomak.
-
kakavdanakneiskustvu
#198 Re: Psovanje majke i ostalo
da nije bilo komunista danas ne bi bilo bošnjaka. al nisi ti dorasla da to shvatiš, na časovima vjeronauke se o tome nije pričalo. nije bilo ni ideološki prihvatljivo.[/quote]rumenige_brajtner wrote:bosnjacima nisu prijatelji ni ustase ni komunisti,realno,mi smo narod ostavljen na slijepilu ne znamo gdje cemo i sta cemo.neko se prepoznao lijevo neko desno,ali sve se u biti svodilo na to da nadjemo mi kao bosnjaci i muslimani svoje mjesto na ovoj bozijoj zemlji.nista vise!!sadie_forever wrote:U ustaškoj bolniciOtto_13 wrote:
da,da su ustase pobijedile sad bi bili hrvati
- seln
#199 Re: Psovanje majke i ostalo
Safvet (imena i govana) im'o srece, vaktile umro...sadie_forever wrote:Nismo imali svoje ime,nije on jedini govorio mi Hrvati muslimani govorio je to i Safvet beg Basagic,pa eno ima mezar u sred bascarsije
-
dezurni_ucenik
#200 Re: Psovanje majke i ostalo
Dok bosnjo ubjedjuje druge da on nije bosnjak i musliman, dok psuje majke i prijeti sakama uz fgr aplauz oni drugi fino nastavljaju sa svojim programom.
Nece nas Dodik i Covic unistit vec ce to biti nasa standardna bitka crveni protiv zelenih.
Sastanak u Beču
Dodik dogovorio saradnju s ultradesničarima u Austriji i separatistima u Italiji
Dodatno se zbližili
Dodik i Čović u Mostaru zabetonirali saradnju: Pozivamo Bošnjake da se konsoliduju
Nece nas Dodik i Covic unistit vec ce to biti nasa standardna bitka crveni protiv zelenih.