Psovanje i psovke
- Logovan
#27 Re: Psovanje i psovke
Ma nema ko nije na njenoj strani.spreca wrote:i ja bi mu..na njenoj sam straniLogovan wrote:Meni šega kad majka djetetu kaže jebem ti mater.
JThomas wrote:jedan pokojni ili rahmetli ovamo, nije govorio jebem ti mater, ili jebo ti mater svoju kao što svi govore, nego jebo se ti sa materom svojom![]()
![]()
daje, onako, jednu dodatnu, bukvalniju dimenziju...
- SpecialOffer
#28 Re: Psovanje i psovke
I ja sam cuo za ovu psovkujasko_ba wrote:Sad preko ljeta, igramo fudbal na turniru, kad lik opsova - vagon psenice i na svakom zrnu po jedan Allah.Ima stvarno kreativnih.
- JThomas
#29 Re: Psovanje i psovke
van javnog diskursa i u odgovarajućem kontekstu, dobra psovka je izraz živog duha i bogatog jezika 
- travar
#30 Re: Psovanje i psovke
Nekultura+Neobrazovanost+Nedostatak obraza+malo mašte i eto recepta za unikatne psovke.
Kad sam sâm, i nekako svarim, ali kad sam s mamom negdje, hoću u zemlju da propadnem.
Na poslu mi djeca ispod prozora, osnovci, na velikom odmoru bogaraju ko veliki
ma
Kad sam sâm, i nekako svarim, ali kad sam s mamom negdje, hoću u zemlju da propadnem.
Na poslu mi djeca ispod prozora, osnovci, na velikom odmoru bogaraju ko veliki
ma
- jazzer
#31 Re: Psovanje i psovke
Psuje lik liku ''je*em li ti nanu pod plecku''
.
Tesko mi je povjerovati da ima gorih ''psovaca'' od nas i ovih preko Drine.
Tesko mi je povjerovati da ima gorih ''psovaca'' od nas i ovih preko Drine.
- karanana
#32 Re: Psovanje i psovke
Imamo nevjerovatan jezik sto se ovoga tice...bogat, inovativan. Cuo sa i psovanje srca isusovog u dalmaciji. Kod mene ovde u lokalnoj kladionici se spomene pejgamber nakon svake loptice binga koja izadje a nije na listicu.
- makkaj
#33 Re: Psovanje i psovke
Ima ova kod Kultur Shocka od 2:53Logovan wrote:Svašta.jasko_ba wrote:Sad preko ljeta, igramo fudbal na turniru, kad lik opsova - vagon psenice i na svakom zrnu po jedan Allah.Ima stvarno kreativnih.
https://www.youtube.com/watch?v=LXyK5EpOAis
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34 Re: Psovanje i psovke
meni je oca u usta možda najgadnija od ovih parentalnih 
- stakasa
#35 Re: Psovanje i psovke
Kako su prije rata bile dobre kletve na Velezovom stajanju...
- Menza ti apoteka bila i sl
- Menza ti apoteka bila i sl
- JThomas
#36 Re: Psovanje i psovke
rahmetli džimi cigan, željovci će znati ko je, a znaće i oni koji nisu željovci iz hrasnog...tekma sa krajinom iz cazina, mislim da je ta tekma ujedno i debi amara osima na klupi želje. kod cirka 6-0 za nas (završilo 8-0), njihova devetka lijepo "propusti" jednog našeg da proleti klizećim, džimi mu odmah sve po spisku, ali "klasične" psovke...a ovaj njemu srednjak pokaže. na to će džimi: devetka, mami ga u grah stavi, devetka... 
- piupiu
#37 Re: Psovanje i psovke
Kažu da ni Grci nisu loši.broj dva wrote:Mastovit narod, raskosan i elegantan jezik pa nam se da.
Ne znam da li išta bolje opisuje nečiju odlučnost, frustraciju, ideju da smo završili kao ona: "Nosi se u tri pizde materine".
Pa onda:
'jebem ti kolje' - što baš kolje?
'ben ti Isusa iz Nazareta' ... bez da trepnu.
'ben ti Gospu' ...
Ima baš groznih psovki, tipa 'sunce ti krvavo jebem'. Ne znam čak ni šta bi to trebalo značiti, ali mi je neugodno od nje.
A, suštinski, kod nas se sve psovke zasnivaju na seksualnoj dominaciji - sve su oko nabijanja, takarenja, meĆanja, itd ... osim onih koje je strukturalno ne razumijem - tipa 'pička ti materina' - šta to uopšte znači?
A da se kod nas apsolutno neumjereno psuje u svim životnim situacijama, to je apsolutno tačno. Samo što ja to ne bih nazvala isključivo agresivnošću, kao Jela, ima tu vjerovatno i drugih elemenata tipa impulsivnosti, slaba kontrola emocija, šokiranja, nasmijavanja, narodnog jezika, napadanja tabu tema, ko zna. I slažem se s brojem dva da može čak biti i odraz jezičke kreativnosti.
- turbofolk
#38 Re: Psovanje i psovke
broj dva wrote:"jebo te konj izatrka"
Edit i offtopic: Vic o izborima, zastarilo jest al evo, psovke su pa ću napisat:
Hvali se žena svojoj jaranici kako se redovno (svaku noć) je...be s mužem.
Pa kako bolan, kako ti uspjeva.
Pa fino, pitam ga svaku noć: pratiš li ti ovu situaciju oko izbora, šta misliš ko će pobjedit?
Ma je..be mi se
Eh taman. Je..be se i meni, pa hajmo se je....
Dobra ti je ta, ni moj čojk ne voli tu priču oko izbora, uhvatit ću i ja njega na taj fazon.
I nakon nekoliko dana one se opet sretnu. Šta bi, jesil prodala čojku fazon, jel bilo sexa.
Ma šuti, legli mi, ja pitam: pratiš li ti ovu situaciju oko izbora, šta misliš ko će pobjedit?
Ma boli me ku...ac... I eto, opet ja osta neje...bana.
Last edited by turbofolk on 17/11/2016 16:09, edited 1 time in total.
-
Nocni Monni
#39 Re: Psovanje i psovke
Takmičenja psovki su se svakodnevno odrzavala dok se igrao PES ( u plejstejšn igraonicama), konkretno u mom slučaju Zenica, kod Begija.
Ako tu nisi mogao čuti kvalitetnu psovku ne znam gdje jesi.
Svakodnevno psujem, koristim zajebavam umjesto zezam, i sve slične disfemizme, to je moj način komunikacije, iako uopće nisam neobrazovan, nemam obogaljen rječnik, dapače.
Psovka je kanalizator stresa, pasivni (sad koliko je pasivni način ispoljavanja agresivnosti to je upitno, u svakom slučaju bolje psovati nego nekoga istući) eliminator stress, i ni u kom slučaju nije oznaka manjka inteligencije, manjka obraza jest, manjka društveno pozeljnog ponašanja jest.
U svakom slučaju više se bojim osoba koje koriste riječ "zezam" umjesto "zajebavam", i uvijek ću radije biti u društvu osobe koja koristi potonju riječ umjesto prve.
Prva riječ mom mozgiću sugeriše da je posrijedi vrlo vjerovatno dvolična, prefigana, namazana osoba.
mizantrop+ puno spominje boga+ pijanica+ pročitao je čitavog Dostojevskog, nađite mi takvog da se sa njim druzim.
Ako tu nisi mogao čuti kvalitetnu psovku ne znam gdje jesi.
Svakodnevno psujem, koristim zajebavam umjesto zezam, i sve slične disfemizme, to je moj način komunikacije, iako uopće nisam neobrazovan, nemam obogaljen rječnik, dapače.
Psovka je kanalizator stresa, pasivni (sad koliko je pasivni način ispoljavanja agresivnosti to je upitno, u svakom slučaju bolje psovati nego nekoga istući) eliminator stress, i ni u kom slučaju nije oznaka manjka inteligencije, manjka obraza jest, manjka društveno pozeljnog ponašanja jest.
U svakom slučaju više se bojim osoba koje koriste riječ "zezam" umjesto "zajebavam", i uvijek ću radije biti u društvu osobe koja koristi potonju riječ umjesto prve.
Prva riječ mom mozgiću sugeriše da je posrijedi vrlo vjerovatno dvolična, prefigana, namazana osoba.
mizantrop+ puno spominje boga+ pijanica+ pročitao je čitavog Dostojevskog, nađite mi takvog da se sa njim druzim.
- SmokingMan
#40 Re: Psovanje i psovke
Kada bi se moj je rahmetili dedo naljutio psovao bi "Jebem ti bugara". 
- Tito_i_Partija
#41 Re: Psovanje i psovke
Ovo je definitivno slucaj u engleskom jeziku, gdje je rijec "fucking" atribut za sve moguce. Tipican nedostatak vokabulara, jer ti "fucking" moze zamijenit' gotov svaku drugu rijec koja na ovaj ili onaj nacin opisuje nesto. I to se koristi u gotov svakoj normalnoj konverzaciji, bez ikakve svadje ili agresivnosti. Fucking ovo, fucking ono.Black swan wrote:mislim da je psovka samo nedostatak vokabulara a ne agresivnost
Al' ne kod nas. Mislim da je kod nas ipak vecinom agresivnost u pitanju, jer se ove psovke o kojima pricamo ne koriste toliko u obicnim razgovorima koliko u situacijama kad je ljutnja prevladavajuca emocija.
- makkaj
#42 Re: Psovanje i psovke
I ona domišljata "Jebem te u materi" 
a nedavno čuh jednu ruralnu
"Jebem ti sjeme u stabljici"
a nedavno čuh jednu ruralnu
"Jebem ti sjeme u stabljici"
-
mali_balon
#43 Re: Psovanje i psovke
Kaze:"jebat ga ojebina od cojka"...sta je ojebina 
- SmokingMan
#45 Re: Psovanje i psovke
mali_balon wrote:Kaze:"jebat ga ojebina od cojka"...sta je ojebina
spadalo, najgori šljam, zadnja rupa na svirali, društvena šuga, osoba koja ne vrijedi ni krajncaru
- Krokodajl
#46 Re: Psovanje i psovke
Imaju Talijani dosta maštovite psovke, u većini spominju tebe, majku, Isusa, Boga ili Gospu.
Pogotovo ovi iz Emilije, to su stari crvendaći pa im to oko Boga dođe kao hobi.
Uglavnom paze da se riječi rimuju, umjetnost komplentna od toga.
Najčešće je ono vaffanculo što bi bilo idi jebi se, što je čest izraz u svakoj raspravi.
Ovi na jugu su dosta više ka majci orijentirani ovi na sjeveru ka Bogu.
Pogotovo ovi iz Emilije, to su stari crvendaći pa im to oko Boga dođe kao hobi.
Uglavnom paze da se riječi rimuju, umjetnost komplentna od toga.
Najčešće je ono vaffanculo što bi bilo idi jebi se, što je čest izraz u svakoj raspravi.
Ovi na jugu su dosta više ka majci orijentirani ovi na sjeveru ka Bogu.
- dobojlija81
#48 Re: Psovanje i psovke
odavde do Zenice samo da dodamjasko_ba wrote:Sad preko ljeta, igramo fudbal na turniru, kad lik opsova - vagon psenice i na svakom zrnu po jedan Allah.Ima stvarno kreativnih.
- O'zone
- Globalni moderator
#49 Re: Psovanje i psovke
Psujem jašta da psujem. Ne bih mogao normalno progovoriti bez jbiga.
Moja mati je specifična što se tiče psovki, uvijek umjesto slova J u .ebi ga stavlja slovo G pa ispada "Grebi se", "Grebo te on".....Ženi je 76 godina a u njeno vrijeme nije bilo fino 'sovat
Moja mati je specifična što se tiče psovki, uvijek umjesto slova J u .ebi ga stavlja slovo G pa ispada "Grebi se", "Grebo te on".....Ženi je 76 godina a u njeno vrijeme nije bilo fino 'sovat
- dobojlija81
#50 Re: Psovanje i psovke
bogov bog
majku kad te je podojila
munaru
mrve
hljeb
ih....
uglavnom radi nekog šarafa kad zapekne
majku kad te je podojila
munaru
mrve