Psorijaza
Moderator: anex
-
da sam ja neko
#1 Psorijaza
PSORIJAZA
Zdravo,
Ako imate iskustvo sa ovom bolescu, od koje pati 3 % svjetske populacije, pisite, sad za sad svi znamo da ne postoji lijek koji lijeci u potpunosti psorijazu ( uvijek se vrati, svima je poznato), ali svakome od nas je nesto pomoglo, i bez komercijale i reklama.
pozdrav
Zdravo,
Ako imate iskustvo sa ovom bolescu, od koje pati 3 % svjetske populacije, pisite, sad za sad svi znamo da ne postoji lijek koji lijeci u potpunosti psorijazu ( uvijek se vrati, svima je poznato), ali svakome od nas je nesto pomoglo, i bez komercijale i reklama.
pozdrav
- otherside
#2 Re: Psorijaza
OMG
ako ti je ovo bio marketinski plan, bas si dobro planirao, alal ti cufte
ako ti je ovo bio marketinski plan, bas si dobro planirao, alal ti cufte
Last edited by Chmoljo on 24/04/2013 16:26, edited 1 time in total.
Reason: :D
Reason: :D
-
da sam ja neko
#4 Re: Psorijaza
on mislio onako na foru
, pa ko god ima psorijazu zna da se ne lijeci tek tako, aleo veru nisam koristio, nekako mi preblago zvuci za psorijazu, ali valja pokusati, i nije mi jesno da niko ne pise na ovu temu, predpostavlja se da u BiH ima oko 100 hiljada oboljelih od psorijaze.Da jos objasnim za one koji ne znaju, nije to nista opasno, ni po onoga ko ima, niti po druge, samo je onako ruzno za vidjeti i bas bas je dosadna.
-
samiid
#5 Re: Psorijaza
Ja sam pisao na ovu temu , ali ocigledno me niko ne shvata ozbiljno . Lijek postoji samo se za njega jos uvijek ne zna.
-
Nikad klix-Sa X
#6 Re: Psorijaza
Sunce i more lijeci 100 %
Nije reklama, nemam nekretninu na moru
))
Nije reklama, nemam nekretninu na moru
-
Sonac
#7 Re: Psorijaza
Pozdrav sapatnicima!
Jest čudno da se više ljudi nije javilo na ovu temu ali hajmo pokušati da je malo dignemo pa s vremenom možda dobijemo još kojeg člana za razmjenu iskustava.
Kakva je situacija kod vas zadnjih mjesec dana? Ja sam primjetio pogoršanje iako jako pazim i na prehranu i na stres, u više navrata sam čuo i da loše i kišovito/vlažno vrijeme može uticati na pogoršanje.
Što se tiče krema, od kortizona/kortikosteroida sam odustao čim sam primjetio njihovu lošu stranu, bitno je napomenuti da me dermatolog nije uputio na škodljivo dejstvo istih čak nije rekao da krema koju mi je prepisao (belosalic) sadrži iste). Istina rekao je da treba praviti pauze i ne pretjerivati ali nije rekao kako djeluju na kožu i organizam. Trenutno sam u fazi eksperimentiranja, pokušavam ih sam spravljati i napredak se osjeti ali stvarna borba bi trebala ići iznutra.
Inače čekam sunce i već imam spremnu flašicu vode začinjene sa solju iz mrtvog mora pa na sunčanje
.
Jest čudno da se više ljudi nije javilo na ovu temu ali hajmo pokušati da je malo dignemo pa s vremenom možda dobijemo još kojeg člana za razmjenu iskustava.
Kakva je situacija kod vas zadnjih mjesec dana? Ja sam primjetio pogoršanje iako jako pazim i na prehranu i na stres, u više navrata sam čuo i da loše i kišovito/vlažno vrijeme može uticati na pogoršanje.
Što se tiče krema, od kortizona/kortikosteroida sam odustao čim sam primjetio njihovu lošu stranu, bitno je napomenuti da me dermatolog nije uputio na škodljivo dejstvo istih čak nije rekao da krema koju mi je prepisao (belosalic) sadrži iste). Istina rekao je da treba praviti pauze i ne pretjerivati ali nije rekao kako djeluju na kožu i organizam. Trenutno sam u fazi eksperimentiranja, pokušavam ih sam spravljati i napredak se osjeti ali stvarna borba bi trebala ići iznutra.
Inače čekam sunce i već imam spremnu flašicu vode začinjene sa solju iz mrtvog mora pa na sunčanje
-
Nikad klix-Sa X
#8 Re: Psorijaza
http://www.pharmamed.ba/index.php?optio ... ti&lang=en
Dermavit, Pharmamed Travnik najlosija krema do sad, kosta 37 KM, i ko debil sam se zaletio, jedino sto dobro mirise i nista vise.
P.S.Pretpostavlja se da samo u Sarajevu ima od 12-15 hiljada ljudi sa psorijazom.
Dermavit, Pharmamed Travnik najlosija krema do sad, kosta 37 KM, i ko debil sam se zaletio, jedino sto dobro mirise i nista vise.
P.S.Pretpostavlja se da samo u Sarajevu ima od 12-15 hiljada ljudi sa psorijazom.
-
nutricionist
#9 Re: Psorijaza
Probajte
-SIPF terapiju za kožu,
-oleoterapiju, Novaskin ulje za kožu i
-kremu od nojevog ulja Emuaid.
-SIPF terapiju za kožu,
-oleoterapiju, Novaskin ulje za kožu i
-kremu od nojevog ulja Emuaid.
-
Sonac
#10 Re: Psorijaza
Da i ja prijavim, srebrna mast 23KM, također skoro nikakve koristi odnosno minimalne. Ono, ako ima ranica il nešto to se povuče al sve ostalo ostaje isto. Opet mnoge stvari su individualne pa bi možda nekom i pomogla.Nikad klix-Sa X wrote:http://www.pharmamed.ba/index.php?optio ... ti&lang=en
Kako već rekoh da sam pokušavam praviti kreme i tinkture pa da vam preporučim kurkumu. Meni na tjemenu odlično pomogne, znači bukvalno 2x namažem i miran sam 5-6 dana a prejeftina i jednostavna za spraviti. Jedino je problem što je odvratno žuto i lako uflekate sebe i stvari po sebi
Jedna čajna kašičica kurkume i 2 maslinovog ulja, dobro umješati (ne metalnom kašikom) i nanositi na kožu. Meni najbolje pomogne na tjemenu vjerovatno jer se tu najlakše zadrži. Smjesa mi stoji 3-4 dana i onda promjeni miris.
-
Nikad klix-Sa X
#11 Re: Psorijaza
Evo nesto novo i dobro, Soderm plus, Demopharm AG, Njemacka, krema je na bazi steroida, kao i belosalic, ili bosnalijekov betasal, ali ova je puno bolja, vec poslije dva mazanja se znatno vidi razlika, ali ne treba ni sa ovom kremom pretjerati, mislim da je ovo druga najbolja krema koju sam probao, prva je psorex od Kajtazovica iz Bihaca, ali ta krema toliko smrdi i tako je masna i prljava, da morate imati posebnu odjecu samo za tu kremu, a tri dana se ne trebate kupati poslije mazanja, tako da se treba pripremiti za mazanje psorexom.Jedina mana Soderm Plus se ne moze naci kod nas u BiH, bar mislim, nego vam je neko treba poslati iz DE.
P.S.Svi vi koji imate iskustva sa psorijazom, a ne pisete ovdje, moram vam napisati da je to pravo lose, vi najbolje znate kako svaki savjet dobro dodje.
P.S.Svi vi koji imate iskustva sa psorijazom, a ne pisete ovdje, moram vam napisati da je to pravo lose, vi najbolje znate kako svaki savjet dobro dodje.
-
pastet89
#12 Re: Psorijaza
Pozdrav,
efikasan prirodan lek za psorijazis jeste strebrna voda (colloidal silver).
-
Nikad klix-Sa X
#13 Re: Psorijaza
to sam vec cuo,i jedna je od rijetki stvari koji nisam pokusao, je li se pije ili maze, i gdje se moze nabaviti?pastet89 wrote:Pozdrav,
-
pastet89
#14 Re: Psorijaza
Moze i da se pije i da se maze ali naravno da je u tom slucaju bitnije da se maze.
Ja sam iz Bugarske pa se ovde slobodno prodaje po apotekama, ne znam kakva je situacija u Bosni.
Imas na netu puno mesta gde mozes naruciti. E sad ima 2 vrste jedna se zove kolidno srebro a druga - jonsko srebro, dok je najteze (i svi proizvodjaci time tezu) da se pripremi kolidno srebro (sto se koristi najbolje za pijenje), i za to vredi platiti vise para za Mesosilver, jonsko srebro, koje je najbolje za spoljasnu koriscenje, mozes pripremiti i kod kuce. Izguglaj da vidis kako to ide u detaljima, ali uglavnom treba ti jedna baterija, jedna casa sa destilovanom vodom (iz apoteke), i dva stapica sa 100% ili 99.9% srebra.
Stavljas u vodi i onda polako se srebro raspada na jone u vodi. Onda moras ili odmah da namazes kozu ili da cuvas u staklenim bocama NA TAMNU.
Ja sam iz Bugarske pa se ovde slobodno prodaje po apotekama, ne znam kakva je situacija u Bosni.
Imas na netu puno mesta gde mozes naruciti. E sad ima 2 vrste jedna se zove kolidno srebro a druga - jonsko srebro, dok je najteze (i svi proizvodjaci time tezu) da se pripremi kolidno srebro (sto se koristi najbolje za pijenje), i za to vredi platiti vise para za Mesosilver, jonsko srebro, koje je najbolje za spoljasnu koriscenje, mozes pripremiti i kod kuce. Izguglaj da vidis kako to ide u detaljima, ali uglavnom treba ti jedna baterija, jedna casa sa destilovanom vodom (iz apoteke), i dva stapica sa 100% ili 99.9% srebra.
Stavljas u vodi i onda polako se srebro raspada na jone u vodi. Onda moras ili odmah da namazes kozu ili da cuvas u staklenim bocama NA TAMNU.
-
gilla
#15 Re: Psorijaza
Psorijaza, ekcemi, dermatitisi(koji imam i ja)
- cink 2-5 tableta zavisno od tezine slucaja, ne pretjerivati
- biotin 2-5 ili vise tableta ako ste bas prekriveni
- msm( methilsulfonmetan ovako nesta ne znam jesam preveo ok), piti tablete i mazati kremom, ja narucujem na netu ne znam ima li kod nas
povremeno ubaciti c vitamine, b komplex i sl. Tekuce srebro je dobro ali jedino uzimati uz lijecniku paznju. Koloidno cini mi se, ubija sve moguce bakterije.
Sve su to unutrasnji poremecaji, nepravilan rad jetre, nedostaci necega, visak negativnih bakterija, oslabljen imuno sistem i sl.
- cink 2-5 tableta zavisno od tezine slucaja, ne pretjerivati
- biotin 2-5 ili vise tableta ako ste bas prekriveni
- msm( methilsulfonmetan ovako nesta ne znam jesam preveo ok), piti tablete i mazati kremom, ja narucujem na netu ne znam ima li kod nas
povremeno ubaciti c vitamine, b komplex i sl. Tekuce srebro je dobro ali jedino uzimati uz lijecniku paznju. Koloidno cini mi se, ubija sve moguce bakterije.
Sve su to unutrasnji poremecaji, nepravilan rad jetre, nedostaci necega, visak negativnih bakterija, oslabljen imuno sistem i sl.
-
Sonac
#16 Re: Psorijaza
Ja sam probao srebrnu mast od electe i slabo mi je šta pomogla, eventualno ako je bilo upaljeno malo smirila.
Svašta sam izvana probavao ali se uvijek vraćam na kurkumu, gore sam opisao kako se koristi. Ako usporedimo sa svim mazama koje sam probao jednako, možda čak i efikasnije a puno puno jeftinije.
Jel ko probao s aloe verom? Ja sam puno očekivao i nedavno iz njemačke dobio gel koji je 98% AO i nisam imao skoro nikakvog efekta. Gel je kao za njegu kože blago parfimiran pa kontam da nije šta do toga al opet 98% je puno i trebalo bi imati efekta...
Ko što gilla reče većina toga fakat dolazi iznutra, odkad sam peciva, meso i ostale životinjske proizvode sveo na minimum nema više upala i ciklus perutanja je znatno slabiji i rijeđi, vjerujem da bi bilo još bolje ako bih skroz postao vegan ali to stvarno ne mogu. Puno znači kad nema krvarenja i ranica...
Svašta sam izvana probavao ali se uvijek vraćam na kurkumu, gore sam opisao kako se koristi. Ako usporedimo sa svim mazama koje sam probao jednako, možda čak i efikasnije a puno puno jeftinije.
Jel ko probao s aloe verom? Ja sam puno očekivao i nedavno iz njemačke dobio gel koji je 98% AO i nisam imao skoro nikakvog efekta. Gel je kao za njegu kože blago parfimiran pa kontam da nije šta do toga al opet 98% je puno i trebalo bi imati efekta...
Ko što gilla reče većina toga fakat dolazi iznutra, odkad sam peciva, meso i ostale životinjske proizvode sveo na minimum nema više upala i ciklus perutanja je znatno slabiji i rijeđi, vjerujem da bi bilo još bolje ako bih skroz postao vegan ali to stvarno ne mogu. Puno znači kad nema krvarenja i ranica...
-
Sonac
#17 Re: Psorijaza
Znaš li na bazi čega je ovaj psorex? Doduše fakat zvuči komplikovano sve to, smrad, 3 danaNikad klix-Sa X wrote:Evo nesto novo i dobro, Soderm plus, Demopharm AG, Njemacka, krema je na bazi steroida, kao i belosalic, ili bosnalijekov betasal, ali ova je puno bolja, vec poslije dva mazanja se znatno vidi razlika, ali ne treba ni sa ovom kremom pretjerati, mislim da je ovo druga najbolja krema koju sam probao, prva je psorex od Kajtazovica iz Bihaca, ali ta krema toliko smrdi i tako je masna i prljava, da morate imati posebnu odjecu samo za tu kremu, a tri dana se ne trebate kupati poslije mazanja, tako da se treba pripremiti za mazanje psorexom.Jedina mana Soderm Plus se ne moze naci kod nas u BiH, bar mislim, nego vam je neko treba poslati iz DE.
I molim te pazi sa svim kremama na bazi steroida, kažu da kao na područjima obraslim dlakama i nije toliko problem ali za ova druga definitivno jeste. Ja sam na jednom dijeliću "spržio" kožu i sad joj nema nade čini mi se, izgleda kao stara, kao ožiljak od opekotine, ne znam da li se može oporaviti.
-
yvonne220
#18 Re: Psorijaza
Pozdrav svima!
patim od psorijaze već dugi niz godina kao vjerojatno i vi svi ostali..najbolje od svega što mi je pomoglo je psorex i u 2 navrata sam jela med života čiji je isti proizvođač http://kajtezovic.com/index.php/proizvodi/psorex
morala sam nabavit kod vas u bosni jer u zagrebu tek odnedavno ima..cijelo tjeme mi je bilo zahvaćeno i prošlo je sve osim jednog kruga promjera cca 3 cm koji se nalazi pola na čelu pola na tjemenu i to nikako da prođe...sada koristim kremu psoristop koja je jedino dobra jer skine ljuskice, al crvenilo ostaje jako...
zanima me da li je netko od vas koristio emuaid kremu? jako mi je skupa da bi ju kupila bez nekakve preporuke
patim od psorijaze već dugi niz godina kao vjerojatno i vi svi ostali..najbolje od svega što mi je pomoglo je psorex i u 2 navrata sam jela med života čiji je isti proizvođač http://kajtezovic.com/index.php/proizvodi/psorex
morala sam nabavit kod vas u bosni jer u zagrebu tek odnedavno ima..cijelo tjeme mi je bilo zahvaćeno i prošlo je sve osim jednog kruga promjera cca 3 cm koji se nalazi pola na čelu pola na tjemenu i to nikako da prođe...sada koristim kremu psoristop koja je jedino dobra jer skine ljuskice, al crvenilo ostaje jako...
zanima me da li je netko od vas koristio emuaid kremu? jako mi je skupa da bi ju kupila bez nekakve preporuke
-
Sonac
#19 Re: Psorijaza
yvonne220 wrote:Pozdrav svima!
Taj Emuaid nisam probao i iskreno odustao sam od kupovine preskupih krema koje većinom nemaju skoro nikakav efekat.
Zadnjih mjesec dana ne mažem ničim osim povremeno kremom za njegu kože (bez parfema i ostalih suvišnih điđa) i kupam se prirodnim sapunom sa Aloe Verom i moram priznati da je napredak veći nego sa 3-4 kreme koje sam nabrojao u prijašnjim postovima. Inače treba paziti sa kremama jer pretjerivanje i sa najboljima ima više štete nego koristi. I dalje pazim sa ishranom i mislim da su ovo napokon efekti iste ali moram priznati da je i kod mene na tjemenu jedan djelić ostao i ne miče.
Nedavno sam pričao sa jednim starijim čikom koji mi je preporučio puščanu mast iz Srbije, rekao mi je da mu je to pomoglo bolje i od kortikosteroida. Ta mast je na biljnoj bazi ali je jako teško doći do nje, on je uspio preko nekih policijskih veza i nije je nabavljao godinama jer mu nije ni trebala, nemam predstave kako doći do nje.
Ako već nisi probaj sa kurkumom, imaš u prijašnjim postovima kako je spravljam, nacijedi i koju kap đumbira, neće škoditi. Meni pomogne bolje od mnogih skupo plaćenih al je pegla s njom jer flekaš sve oko sebe ako ne paziš
Last edited by Sonac on 09/04/2014 14:44, edited 1 time in total.
-
yvonne220
#20 Re: Psorijaza
i ja sam isto već davno prestala kupovati skupe kreme, ako za neku čujem baš puno pohvala onda ću ju uzeti, al na prvi glas ne sigurno..vidjela sam da ste napisali za kurkumu i počela sam ju koristiti prije tjedan dana..vidjelo se već nakon 2-3 kako se koža obnavlja i kako dobro djeluje, međutim taman sam u isto vrijeme počela piti čaj za čišćenje krvi i čaj za kožna oboljenja, ne piše mi sastav na njima, al taj travar je rekao da ime preko 100 trava unutra
čini mi se da od tih čajeva malo izbija jer me cijelo tjeme svrbi, pojavio mi se samo mali kružić na kapku pa sad mislim da bi moglo i na tjemenu, a on mi je i rekao da tako ide proces lječenja..pit ću još nekoliko dana da vidim kako će reagirat a onda opet nastavit sa kurkumom..u prošlom postu sam napisala da patim od psorijaze, ali dok sam davno prije išla kod dermatologa, svi su u nalazu napisali psorijaza? seboreja? točno tako, nijedan mi nije rekao da je 100% jedna od tih bolesti
-
Sonac
#21 Re: Psorijaza
I kako ide sa čajem, jesi nastavila? Mnogi prirodni načini liječenja i čišćenja organizma na početku imaju malo pogoršanje stanja jes svi toksini nagrnu vani. S druge strane 100 trava, možda možeš biti alergična na neku od njih mada sumnjam, prije da je ovo prvo.yvonne220 wrote:i ja sam isto već davno prestala kupovati skupe kreme, ako za neku čujem baš puno pohvala onda ću ju uzeti, al na prvi glas ne sigurno..vidjela sam da ste napisali za kurkumu i počela sam ju koristiti prije tjedan dana..vidjelo se već nakon 2-3 kako se koža obnavlja i kako dobro djeluje, međutim taman sam u isto vrijeme počela piti čaj za čišćenje krvi i čaj za kožna oboljenja, ne piše mi sastav na njima, al taj travar je rekao da ime preko 100 trava unutračini mi se da od tih čajeva malo izbija jer me cijelo tjeme svrbi, pojavio mi se samo mali kružić na kapku pa sad mislim da bi moglo i na tjemenu, a on mi je i rekao da tako ide proces lječenja..pit ću još nekoliko dana da vidim kako će reagirat a onda opet nastavit sa kurkumom..u prošlom postu sam napisala da patim od psorijaze, ali dok sam davno prije išla kod dermatologa, svi su u nalazu napisali psorijaza? seboreja? točno tako, nijedan mi nije rekao da je 100% jedna od tih bolesti
Pokušaj pratiti i odnos baza i kiselina u organizmu, znači puno sirovog voća i povrća, po mogućnosti što manje životinjskih proizvoda, šećera, peciva bilo crnih ili bijelih. Sad je sezona tikve, kestena, sve je to bazno pa drmaj do besvjesti, kuhano i bez dodataka po mogućnosti... Ja sam zadnjih godinu dana toliko restrikcija i promjena uveo u prehranu da više stvarno ne bih mogao izdvojiti konkretno šta mi je pomoglo ali nekako najviše mislim da je to što sam radio na kiselosti organizma, ide sporo ali napredak sigurno neće izostati. Jedino i meni ostaje problem sa tjemenom, njega ne mogu bez krema skroz ukloniti pa povremeno namažem kurkijem.
Ja se borim već nekih 5-6 godina ali nikad nisam bio uporan kao zadnjih godinu dana i stvarno ima efekta. Često sam nailazio na skeptične odgovore posebno od starijih i iskusnijih, kao kad tad će ti se pogoršati, džaba se peglaš sa hranom, maži kremama i slično.
Realno, počela se pojavljivati prije desetak godina, s početka naravno niko nije znao šta je, kad sam saznao odmah sam izbacio/smanjio alkohol i neke osnovne pogoršavajuće faktore. Zadnjih 2-3 godine sam sve intenzivnije počeo pratiti ishranu i pitam se šta bi bilo da to ne radim, logično, bio bih kao ovi koji tvrde da ishrana nema veze sa Pso.
Također sam davno odustao od raznoraznih čudotvornih ulja, smjesa, supemenata tipa ćurokotovo ulje, srebrena voda i slično. Ne kažem da ne pomaže ali se može i bez njeg, samo dobro paziti da se unosi dovoljno vitamina i minerala koje izmjenom režima prehrane izgubite. Prirodni biljni čajevi ok, povremeno kura sa koprivom, soda bikarbona (tablete) sa jabukovim sirćetom na prazan stomak, te stvari su dobre za alkaliziranje organizma, kurkuma, đumbir, začini od lišća i korijena biljke, nikako sjemena...
*ebo te pričam ko da sam se izliječio
Kasnije sam shvatio da je to najvjerovatnije bilo od muslija koji sam drmo nemilice u neznanju.
Ja u neku ruku kao da vodim monolog pa Ivon podrži me
Hajd kad uhvatim vremena napravit ću tabelu sa podacima o kiselosti namirnica, vjerovatno neće biti tako skoro...
-
yvonne220
#22 Re: Psorijaza
hehehe ma nije monolog, čitamo mi svi
ja zaboravim po nekoliko dana doći na forum pa zato nisam ažurna s odgovorom...točno je sve što si napisao, isto se preko 10-ak godina borim s time, al već dugo mi nije kao prije, ovo što sad imam je savršeno naspram početka..to na tjemenu mi je samo roskaste boje, a prije...crveno, pa preko bijelo, pa kad češkam zakrvari itd.
čajeve pijem još uvijek svaki dan, ne znam, možda oni nešto i pomažu al nije da mi se maknulo potpuno, jedino eto što se pojavilo na kapku, sad je nestalo, bar znam da se neće širiti od toga..isto ko i ti, nekad se zagrijem i poduzmem sve što mogu da ublažim, a nekad malo izgubim volju..već jako dugo ne idem kod doktora zbog toga nego eto sve što sama čujem - isprobam...ako će mi ovako bit do kraja života ja prezadovoljna, samo da se ne širi, al eto to mogu zahvalit psorex kremi jer prije nje mi je tjeme stvarno bilo grozno i vrat onako iza do leđa jer mi se spustilo, al evo već 4 godine ništa (da kucnem u drvo
)
i sad ste mi vi ovdje pomogli s kurkumom pa još bolje izgleda
hvala 
ja zaboravim po nekoliko dana doći na forum pa zato nisam ažurna s odgovorom...točno je sve što si napisao, isto se preko 10-ak godina borim s time, al već dugo mi nije kao prije, ovo što sad imam je savršeno naspram početka..to na tjemenu mi je samo roskaste boje, a prije...crveno, pa preko bijelo, pa kad češkam zakrvari itd.
čajeve pijem još uvijek svaki dan, ne znam, možda oni nešto i pomažu al nije da mi se maknulo potpuno, jedino eto što se pojavilo na kapku, sad je nestalo, bar znam da se neće širiti od toga..isto ko i ti, nekad se zagrijem i poduzmem sve što mogu da ublažim, a nekad malo izgubim volju..već jako dugo ne idem kod doktora zbog toga nego eto sve što sama čujem - isprobam...ako će mi ovako bit do kraja života ja prezadovoljna, samo da se ne širi, al eto to mogu zahvalit psorex kremi jer prije nje mi je tjeme stvarno bilo grozno i vrat onako iza do leđa jer mi se spustilo, al evo već 4 godine ništa (da kucnem u drvo
i sad ste mi vi ovdje pomogli s kurkumom pa još bolje izgleda
-
kerima1
#23 Re: Psorijaza
Mrsko mi sve citati sto ste pisali pa ako niko nije napisao evo ja cu.Ima lijeka,samo nabavite domacu kremu od Gaveza.Lijeci 100%.
-
Nikad klix-Sa X
#24 Re: Psorijaza
kako domacu, kako koristiti, daj jos malo informacijakerima1 wrote:Mrsko mi sve citati sto ste pisali pa ako niko nije napisao evo ja cu.Ima lijeka,samo nabavite domacu kremu od Gaveza.Lijeci 100%.
-
kerima1
#25 Re: Psorijaza
Imas na fb.neku stranicu zove se Psoriaxis - Lijek za psorijazu pa pogledaj sta covjek nudi.Nikad klix-Sa X wrote:kako domacu, kako koristiti, daj jos malo informacijakerima1 wrote:Mrsko mi sve citati sto ste pisali pa ako niko nije napisao evo ja cu.Ima lijeka,samo nabavite domacu kremu od Gaveza.Lijeci 100%.