Psihotrileri/trileri
Moderator: _BataZiv_0809
- BHF_Manijak
#226 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Znam da sam vise dosadan sa tim filmom, ali moram ponovos pomentui njegovu "Storm of the century", kakva filmcina! Jednostavno mi se atmosfera u filmu svidja, sto Black rece malo izolovano mjesto gdje se svi znaju, cudan pojedinac dolazi, ma atmosfera mi je vrh i volim pravo takve filmove!

- drag_gost
#227 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Joj Oluja stoljeca je dobar film, ali spor. Mnogo sam vise ocekivao od kraja, tako da me razocarao. 
- BHF_Manijak
#228 Re: Psihotrileri/trileri/horori
I mene je kad sam prvi put gledo film, nekad davno, neke 2000-te, medjuti kad drugi, treci put pogledas film onda ces vidjet i da nije bas glup!drag_gost wrote:Joj Oluja stoljeca je dobar film, ali spor. Mnogo sam vise ocekivao od kraja, tako da me razocarao.
Za sve one koji nisu gledali film slijedi SPOILER:
Jer vidi, kad skontas onaj covjek u biti tu i nije pripado tom mjestu, jedini je bas pozitiva lik u kompletnom onom mjestascu i jedino sto mu je negativac (jebiga ne sjecam se sad imena
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#229 Re: Psihotrileri/trileri/horori
recimo silver bulet je smor
jel to njegovo?
a tek thiner
ono s ciganskom kletvom

jel to njegovo?
a tek thiner
ono s ciganskom kletvom
- mO k3
#230 Re: Psihotrileri/trileri/horori
o da !!!!moskri_loco_pajdoman wrote:Machinist jedan od najjačih filmova ikada!
- drag_gost
#231 Re: Psihotrileri/trileri/horori
BHF_Manijak wrote:I mene je kad sam prvi put gledo film, nekad davno, neke 2000-te, medjuti kad drugi, treci put pogledas film onda ces vidjet i da nije bas glup!drag_gost wrote:Joj Oluja stoljeca je dobar film, ali spor. Mnogo sam vise ocekivao od kraja, tako da me razocarao.
Za sve one koji nisu gledali film slijedi SPOILER:
Jer vidi, kad skontas onaj covjek u biti tu i nije pripado tom mjestu, jedini je bas pozitiva lik u kompletnom onom mjestascu i jedino sto mu je negativac (jebiga ne sjecam se sad imena) mogo naci jeste da je varo lik u skoli na kontrolnom.
Dobro mu je jedne prilike reko, "ti nisi dio ovoga, dijelis zvot sa kurvama, ubicama, prevarantima, narkomanima itd"... Malo jeste glupo sto izgubi dijete, ali to mu je ustvari karta za dalje bila, dok mu je to zenu do kraja sjebalo. Preudala se jer ona i jeste dio tamosnjeg ambijenta. Cinom uzimanja djeteta mu se jednostavno zelilo pokazati da mu tu nije mjesto a da je okruzen debilima i supcima vidjelo se kad se vijecalo da li ce se djeca dati onom liku ili ne, kad je jedini bio KARAKTER I DOSLJEDAN "ne dam dijete makar ih sviju pobio", dok ostali supci ko beskicmenjaci poletise objerucke da zrtvuju dijete (lafo), a da je bilo cije drugo izabro, reagovali bi sve i jedno kao njegova zena, tj kumili i molili da im ga ostavi! Frajer je jedini mudonja i karekter bio, ostalo sve gmizavci najobicniji.
- BHF_Manijak
#232 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Pa dobro mislim da dijete i nije toliko bitno u svoj ovo prici, akcenat je na onom gradu i likovima u njemu, djeca su tu samo paravan. I rekao je da ce malog uzeti da mu bude tutor tj da ga ovaj naslijedi.
- BHF_Manijak
#233 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Je li iko naletio na iole kakav snimak filma The unleashed??? Pise da je film izaso 2011, a nigdje ni traga ni glasa torrentu filma, a volio bih ga pogledati!
Isto tako The Possession izaso ima dva mjeseca a jos uvijek nigdje kvalitetnog snimka tj dvdripa, tako da sam se natjero pogleda CAM snimak. Patnja je bila zestoka. 
- irac300
#234 Re: Psihotrileri/trileri/horori
http://www.imdb.com/title/tt1756832/BHF_Manijak wrote:Je li iko naletio na iole kakav snimak filma The unleashed??? Pise da je film izaso 2011, a nigdje ni traga ni glasa torrentu filma, a volio bih ga pogledati!Isto tako The Possession izaso ima dva mjeseca a jos uvijek nigdje kvalitetnog snimka tj dvdripa, tako da sam se natjero pogleda CAM snimak. Patnja je bila zestoka.
Ovdje piše da u Americi počinje igrati u kinima od 5. oktobra ove godine, nije ni čudo što ga nema na torrentima. A dva mjeseca je kratak period da bi odmah izašla kvalitetna kopija na torrentima. Ili bolje rečeno, što je film popularniji i duže igra u kinima, više se odgađa vrijeme da se izda DVD izdanje, a samim tim i DVD Rip koji se stavlja na torrent stranice. Pošto sam odužio, ukratko: Strpljen spašen.
- BHF_Manijak
#235 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Da, ali pise da je u Kanadi izasao jos 2011 godine, kontam valjda ga je neko u Kanadi uspio naprzit majka ga ubila... 
- BHF_Manijak
#237 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Sinister je l' ko gledo? Po komentarima vele da je pravo dobar horor te da je za razliku od proslih godina i vecinom lsih ili "remake copy paste" horora pravo osvjezenje!
- therrarrius
#238 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Jos jedan u nizu horora sa onim trzajima i PREGLASNOM pozadinskom muzikom, iako mi se svidio dio filma gdje je akcent stavljen na one stare rolne koje glavni glumac nadje. Sta ja znam, ako ti su se svidjeli paranormali (sva 4 djela) i ovo bi ti se moglo svidjeti.BHF_Manijak wrote:Sinister je l' ko gledo? Po komentarima vele da je pravo dobar horor te da je za razliku od proslih godina i vecinom lsih ili "remake copy paste" horora pravo osvjezenje!
- BHF_Manijak
#239 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Paranormal activitiy nisam gledao niti zelim, jer po traileru a i sto mi raja rece film nema radnje a takvi filmovi su mi smrt.
Od Sinistera pogledah trailer i na prvu ne cini se los, pa vidjet cemo...
Paranormal, fakat se divim da svake haman godine po jedan nastavak izlazi i da raja se jos lozi na to...
Paranormal, fakat se divim da svake haman godine po jedan nastavak izlazi i da raja se jos lozi na to...
- therrarrius
#240 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Da ti ne pucam spojlere reci cu ti da za razliku od paranormala sinister ima atmosferu (barem do polovine filma), ona druga polovina je manje-vise jumpscare preseravanje. Meni nije zao sto ga pogledah, nije los iako je mogao biti boljiBHF_Manijak wrote:Paranormal activitiy nisam gledao niti zelim, jer po traileru a i sto mi raja rece film nema radnje a takvi filmovi su mi smrt.Od Sinistera pogledah trailer i na prvu ne cini se los, pa vidjet cemo...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#241 Re: Psihotrileri/trileri/horori
ne znam jel ko spominjao wake wood
mali horor
ako koga zanima englesko selo
paganski običaji oživljavanja mrtvih i tako to
može pogledati
ima dobrih scena
još samo da je malo razrađen bio bi odličan
mali horor
ako koga zanima englesko selo
paganski običaji oživljavanja mrtvih i tako to
može pogledati
ima dobrih scena
još samo da je malo razrađen bio bi odličan
- htcxone
#242 Re: Psihotrileri/trileri/horori
http://www.imdb.com/title/tt1259521/
cabin in the woods film odličan
sve do kraja i onda zadnja minuta... NIŠTA ... nevjerovatno

Uploaded with ImageShack.us

cabin in the woods film odličan

Uploaded with ImageShack.us
- drag_gost
#243 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Taj je film toliko bolestan, da je na koncu svega i dobar.
- htcxone
#244 Re: Psihotrileri/trileri/horori
nisam gledao o čemu se radi otprilike?drag_gost wrote:Taj je film toliko bolestan, da je na koncu svega i dobar.
gledao sam sinoc SILVER BULET
- Hopkins
#245 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Lizanje dupeta, cirkularno
- Cracked
#246 Re: Psihotrileri/trileri/horori
BHF_Manijak wrote:Paranormal activitiy nisam gledao niti zelim, jer po traileru a i sto mi raja rece film nema radnje a takvi filmovi su mi smrt.Od Sinistera pogledah trailer i na prvu ne cini se los, pa vidjet cemo...
ma u sustini prva tri dijela su na isti fazon(nisam cetvrti gledao) gledas 1/3 filma dje se nista ne desava, onda druga trecina malo nesto susne pomjeri se i zadnja trecina tu i tamo nesto padne i par ljudi ubije. KAzu produkcija samo par miliona. Iskreno ne znam kako su sva tri zajedno presli 15 dollara. Snimis u necijoj kuci a 15 dollara na sendvice potrosis i za 1-2 dana snimis sve dijelove odjednom
- htcxone
#247 Re: Psihotrileri/trileri/horori
Hopkins wrote:Lizanje dupeta, cirkularno
- Hopkins
#249 Re: Psihotrileri/trileri/horori
htcxone wrote:Hopkins wrote:Lizanje dupeta, cirkularno![]()
![]()
dobro objašnjeno
vidim nesto spajaju i razdvajaju ljude operacijama ... znači horror na silu
Meni se licno film svidio. horor kao horor i nije nesto strasan, ali ako volis kojekakve bolescine gledati (tipa 3 ljudi spojeno po principu "ass to mouth", i sad prvom u lancu se prisere a kamera pravi reakciju onog drugog) onda je ovo prava stvar.
- htcxone
#250 Re: Psihotrileri/trileri/horori
ma mogu ja to gledati al mi nije nesto bas da me interesuje,... i ja to zovem horror na siluHopkins wrote:htcxone wrote:Hopkins wrote:Lizanje dupeta, cirkularno![]()
![]()
dobro objašnjeno
vidim nesto spajaju i razdvajaju ljude operacijama ... znači horror na silu
Meni se licno film svidio. horor kao horor i nije nesto strasan, ali ako volis kojekakve bolescine gledati (tipa 3 ljudi spojeno po principu "ass to mouth", i sad prvom u lancu se prisere a kamera pravi reakciju onog drugog) onda je ovo prava stvar.
eto svidio mi se cabine in the woods i ovaj silver bullet
i dugo godina mi se vrti jedna sccena iz horrora (prvi koji sam ikada gledao tamo nekad poslije rata) neki kao vukodlaci il sl. i ono nestala neka djevojčica, u travi visokoj (ili žitu) ppronalaze kao makaze, komade odjeće od djevojčice... tačno bi častio kad bi neko znao koji je to film
volim horrore tipa IT,STORM OF THE CENTURY itd (stephen king) onda klasike (Salem slot) , boogieman ....
ali sam gledao i francuske horrore