Psiholosko testiranje

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
opa22

#1 Psiholosko testiranje

Post by opa22 »

hej ppl, evo ovako, odlucio sam napraviti malu pauzu s faxom i potraziti si posao. Tako posaljem par mailova potencijalnim poslodavcima i za par dana mi se javi jedna tvrka koja veli da sam prosao prvi krug i da su mi odlucili dati prigodu da im se predstavim. Odem na taj informativni razgovor, koji je poprilicno dugo potrajao, i na kraju mi vele da ce mi se javiti da me obavjeste da li sam zadovoljio uvjete za psiholosko testiranje koje ce trajati nekih 20-tak minuta, ili nisam. Danas me zvali, i zamolili me da u ponedjeljak dodjem na to psiholosko testiranje, sada mene interesira sto je to u biti psiholosko testiranje? :S Da li za to moram nesto strebati i spremati kakvu literaturu ili je to obicni razgovor s psihologom?

hvala

ps. mislim da sam fulio podforum :lol: :zzzz:
Ateista

#2 Re: Psiholosko testiranje

Post by Ateista »

To je vjerovatno psiho-test ili test licnosti.

Ako je to na sta mislim (a vjerovatno jeste) ne treba ti nikakva priprema jer nema netacnih i tacnih odgovora.
Pitanja su uglavnom na zaokruzivanje, imas tvrdnju i od 1 do 4 ili do 5, zaokruzujes koliko se ta tvrdnja odnosi na tebe ili ne.

Cilj je da se na osnovu tog testa zakljuci tvoj profil licnosti i na osnovu toga odluci da li bi bio pogodan za to radno mjesto ili ne.

Znaci nisu u pitanju kvalifikacije i znanje, vec profil licnosti, za razlicita radna mjesta trebaju razliciti ljudi.
Najbolje je odgovarati iskreno jer vjerovatno ne znas koji profil licnosti traze ni kako se odgovori tumace.
respo

#3 Re: Psiholosko testiranje

Post by respo »

procitaj neku frojdovu knjigu
nabubaj napamet i proci ces :D
Ateista

#4 Re: Psiholosko testiranje

Post by Ateista »

respo wrote:procitaj neku frojdovu knjigu
nabubaj napamet i proci ces :D
Ma dzaba i Frojd ako ne znaju sta ovi traze. :D
opa22

#5 Re: Psiholosko testiranje

Post by opa22 »

ma kakav Frojd ništa bez Meše.....hvala ljudi, objasnio mi je frend što je to u biti i kakvi testovi budu :) a @Ateista bio si u pravu o takvim se testovima radi

hvala jos jednom
rootba

#6 Re: Psiholosko testiranje

Post by rootba »

Vjeruj nemas se zbog cega brinuti (ako si normalan) ;)
Sve je logicno, kao na pitanje:

Da li bi pucao na zgradu punu ljudi ? naravno neces napisati da bi ili,
koja ti je najdraza boja? samo svijetle boje, da ne pomisle da si u nekakvoj depresiji :) isl.

lagani su ti testovi , samo lagano i sretno :)
;-)
opa22

#7 Re: Psiholosko testiranje

Post by opa22 »

hihi kakav sam stavit cu crna mi je najdraza a na ljude bih pucao ovisi o raspolozenju XD
rootba

#8 Re: Psiholosko testiranje

Post by rootba »

opa22 wrote:hihi kakav sam stavit cu crna mi je najdraza a na ljude bih pucao ovisi o raspolozenju XD
Napisi im tako .. "zavisi od raspolozenja i kolicine municije :D) :lol: :lol:
IHAVEDREAM

#9 Re: Psiholosko testiranje

Post by IHAVEDREAM »

rootba wrote:Vjeruj nemas se zbog cega brinuti (ako si normalan) ;)
Sve je logicno, kao na pitanje:

Da li bi pucao na zgradu punu ljudi ? naravno neces napisati da bi ili,
koja ti je najdraza boja? samo svijetle boje, da ne pomisle da si u nekakvoj depresiji :) isl.

lagani su ti testovi , samo lagano i sretno :)
;-)
:) Testovi su logicni ali i puni trik-pitanja.... :) Zavisno od prirode posla i djelatnosti koju ces obavljati cesto se koriste "posebna"pitanja.... :lol: ( nemoj da se predstsvljas kao preposten i bezgresan i sve ce da bude OK) :thumbup:
SRECNO!
cucamonga

#10 Re: Psiholosko testiranje

Post by cucamonga »

jbote led k'o da ce ici popravljat teleskop Hubble pa mu treba psiho-test ccccccccccc

ili bit direktor Krajzlera.

dzizs krajst :lol: :mrgreen:
Tercius

#11 Re: Psiholosko testiranje

Post by Tercius »

Svaka budala moze odgovoriti na pitanja u smislu dali bi zapalio plast sjena kad bi imao priliku ili dali bi volio biti supermen jedan dan, al kad te nakon jedno 186 takvih pitanja krene sibat ovakvim "Dali za sebe mozes reci da si subjektivno jak ili objektivno flexibilan",i kada vise nebudes imao pojma sta te pita tada ti nesto nece pomoci knjige literature itd itd.Kako god ne opterecuj se tim stvarima past ces svakako. :)
Autobus

#12 Re: Psiholosko testiranje

Post by Autobus »

Odgovaraj iskreno, to ti je najbolji savjet koji ti neko može dati.

Svaki test ima skalu laži, vrlo je jednostavno pronaći nedosljednost u odgovorima i onda ćao posao.

Ako budeš lagao i nekim slučajem dobio posao koji ti ne odgovara, opet ćeš zažaliti.

Odgovaraj iskreno i nadaj se da tvoj profil ima veze sa poslom koji se nudi. To ti je najbolje.
piupiu

#13 Re: Psiholosko testiranje

Post by piupiu »

Evo, ovdje ima nekih primjera testova za vjezbanje, za sta sluze i kako se upotrebljavaju. Zovu se 'psihometrijski' testovi, ako je to pravi prevod. :)

http://www.psychometricinstitute.com.au/
Post Reply