Eh, ovako...
za prijemni imas test opsteg informisanja, sad odnedavno je u isti ukljucen i test iz opsteg znanja iz psihologije, to trebas vidjeti na faksu sta ti treba da spremis ovaj dio, test inteligencije, pismeni iz bosanskog i dok sam ja studirala, razgovor sa profesorom, gdje te pitaju zasto bas psihologija, razlika izmedju psihologije i psihijatrije i sl., ali cini mi se da je ovaj dio ukinut.
Prijavi se dosta raje, veliku ulogu ti igra opsti uspjeh iz srednje skole, pohvale, ako si ucenik generacije i sl.ali i prijemni, tako da ako si iz dobre skole i bar vrlodobar, a dobro uradis prijemni, velike su sanse da te prime.
po bolonji imas puuuuno predmeta, uglavnom jednosemestralnih, ali nisu teski, samo trebas redovno raditi. Od profesora, najludja je Neda Gajanovic koja predaje razvojnu I i II i jos neke predmete po bolonji ne znam koje. Posto voli muskarce, ne bi trebalo biti problema
Ostali su o.k. U biti, vazno ti je da biljezis predavanja jer oni najvise teziste bacaju na to i ne propustaj vjezbe, tu najvise naucis.
Ako prof. budu trazili dobrovoljce za istrazivanja, obavezno se prijavljuj, jer ti je to jedinstvena prilika da steknes iskustvo, a ako vide da si dobar, mozes i zaraditi lovu.
Eto, ako te jos sta interesuje, pitaj, ja se nikad nisam pokajala sto sam upisala psihologiju a ni vecina ljudi koje znam. Uvijek se nadje po neko ko je zalutao
Pozdrav od srca!