Hvala.
Friesian wrote:prva vakcina je 25 KM zbog izdavanje knjizice/pasosa.. ali posto ce on tu dobiti ostale vakcinacije protiv zaraznih bolesti (poznatije kao protiv stenecaka) ce te kostati 20 KM.. nju treba primiti 3-4 sedmice nakon prve i onda ostalo je po tvoj volji iako, prema americkim istrazivanja, se preporucuje svake godine ta vakcinacija dok pas ne napuni 5 godina..
ono sto po Zakonu moras uraditi je vakcinacija protiv bjesnila koju mora primiti nakon 4. mjeseca starosti.. u Federaciji kosta 30KM a u RS-u je jeftinija.. to se MORA uraditi u veterinarskoj stanici..
cipovanje je takodjer potrebno s obzirom da ces prelaziti granicu i mislim da je cijena 30KM..
za prelazak preko granice je potrebno da je cipovan i da je vakcinisan protiv bjesnila.. ali uvijek postoji mogucnost da neko zeli da maltretira pa bi to prepustio iskustvima vlasnika..
alica.k wrote:nije poskupilo, bas nedavno obavismo to.
25KM bjesnilo
25KM ona druga, vanguard 5 (u leptoferm c-i)
a 25KM je mescini i cipovanje.
imam pitanje, sta bude kad se ispuni citava knjizica onim naljepnicama, jel se vadi nova il sta?meni nema vise mjesta.
Picccolo wrote:Sutra (petak) od 12:15 do 12:45 se vrsi vakcinacija pasa na Darivi, kod "restonara" Bazeni. Pa ko zeli moze dovesti cuku. Cini mi se da je 27 maraka vakcina protiv bjesnila a oko 40 KM to + cip. Ako neko ima malog cuku koji se prvi put vakcinise, mora imati bar 3 mjeseca.
To je plakat veterinarske stanice (navodno) (eno ga preko puta ulice "restorana" Uranak, na stubu od onog dzambo plakata).
vedatoor wrote:koliko kosta redovno vakcinisanje protiv bjesnila u 2016 ?
hvala