radi se o psima koji stvarno žive opasno!!žive odmah pored glavne i najprometnije ulice u mom naselju. jučer je jedan od njih htio preći ulicu i umalo ga nisu dva auta udarila. moj momak i ja smo mu prišli da se igramo i mazimo, samo da ga odvratimo od ideje da ne prelazi ulicu, ali mi ne možemo 24/7 tu biti! svaku noć kad čujem one mangupe što jurcaju i kad čujem kočnice, pomislim da je neko od cuka nastradao. ja im kupim hrane kad ih vidim, a primijetila sam da nisam jedina. ipak, za jednog odraslog psa i 3 psa u razvoju to nije dovoljno.
ja sam protiv vezanja psa za lanac ispred kuće, ali u ovom slučaju bi mi i to bilo veoma drago! bolje i to nego nego da završi pod točkovima ili u kafileriji. toliko kuća ima u padinskim dijelovima grada, toliko potencijalnih udomitelja! sad je vrijeme ljetovanja, odlazaka na vikendice. ima li iko da zna nekog ko bi možda usvojio jednog, gdje god da se nalazi?
na početku su bila dvojica braće (mada je ovaj crni žensko, ja mislim
Ovdje ima mnogo porodica sa malom djecom. djeca se po čitav dan vani igraju, ali se nikad nije desilo da su ih ovi napali. strašno su umiljati, pogotovo Bradati. vidjećete i na videu i na slikama da se odmah baca na pod da bi ga po stomaku češkali
tek smo se probudili

malo jutarnje gimnastike

cura(?) pozira

Bradati hoće da se mazi