Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
Ceasar
#3476 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
-
brazzo19
#3477 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Raja treba mi hitno jedna informacija, moj pas jutros haski igrajuci se je pao i povrijedio nogu, vodili smo ga odmah u nasu veterinarsku ambulantu pregledali su ga dali mu dvije inekcije i veterinr je osjetio kao da mu malo "krcka" kost u predjelu buta i nije smio nista vise da dira nego me uputio na veterinarski fakultet ili negdje u privatnu neku ambulantu ko ima rendgen da snimi nogicu i da vidi tacno sta je, rekao je da je moguce da je neko manje uganuce a moguce i da je lom noge, uglavnom ona se sada smirila i spava ali ne moze opste da se osloni na zadnju desnu sapu i boli je, ja sam danas citav dan zvao brojeve i trazio ako ima bilo kakav privatni veterinar koji ima rendgen da joj snimi nogu medjutim niko ne radi nedjeljom i uputili su me da idem sutra ujutru na fakultet ili u privatnu ambulantu tamo negdje prema aerodromu u vet life privatnu ambulantu da vidim sta je, vetrinar mi je ovaj moj rekao da je moguce da je samo malo iscacila a moguce da je i lom u pitanju onda ce je morati operisati
Mene zanima kome da odem i koliko kosta raj rendgen snimak il ista vec da se utvrdi sta je, ne morate mi reci tacno "u marku" ali bar okvirno u nekih 10-20 km da znam, pare mi uopste nisu problem ali bih volio da znam i imam sve informacije prije nego odem ,hvala vam unaprijed.
- una_bo
#3478 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
mislim da je 35 km, na veterini.brazzo19 wrote:Raja treba mi hitno jedna informacija, moj pas jutros haski igrajuci se je pao i povrijedio nogu, vodili smo ga odmah u nasu veterinarsku ambulantu pregledali su ga dali mu dvije inekcije i veterinr je osjetio kao da mu malo "krcka" kost u predjelu buta i nije smio nista vise da dira nego me uputio na veterinarski fakultet ili negdje u privatnu neku ambulantu ko ima rendgen da snimi nogicu i da vidi tacno sta je, rekao je da je moguce da je neko manje uganuce a moguce i da je lom noge, uglavnom ona se sada smirila i spava ali ne moze opste da se osloni na zadnju desnu sapu i boli je, ja sam danas citav dan zvao brojeve i trazio ako ima bilo kakav privatni veterinar koji ima rendgen da joj snimi nogu medjutim niko ne radi nedjeljom i uputili su me da idem sutra ujutru na fakultet ili u privatnu ambulantu tamo negdje prema aerodromu u vet life privatnu ambulantu da vidim sta je, vetrinar mi je ovaj moj rekao da je moguce da je samo malo iscacila a moguce da je i lom u pitanju onda ce je morati operisatiMene zanima kome da odem i koliko kosta raj rendgen snimak il ista vec da se utvrdi sta je, ne morate mi reci tacno "u marku" ali bar okvirno u nekih 10-20 km da znam, pare mi uopste nisu problem ali bih volio da znam i imam sve informacije prije nego odem ,hvala vam unaprijed.
Andreja nazovi i pitaj.
-
limenka2014
- BadSanta
#3480 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
...
Last edited by BadSanta on 21/11/2014 13:44, edited 3 times in total.
-
febo_acm
#3481 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima na Stupu kućica za cuke od 80 KM do 150 KM. Praonica iza Stanića i u avliji stoje kuće za prodaju. Pogledaj i na Piku, nije to puno skupo. Moja živi u stanu i stambenno je zbrinuta 
- BadSanta
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3483 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cijeli zivot imam psa, ali uvijek mala-srednja vrsta. I cijeli zivot sanjam imati velikog psa. Prije 5 godina mi se ispuni zeljja, uzgojim sebi tele. Maloprije zvoni netko na vrata, laje uredno ide, komsinica pocnem se sa njom svadjati oko neceg , kad moj pas sagnu glavu udje u kucu, lazi i suti. Dalje od frke
I onda me dusebriznici pitaju ima li brnjicu.
-
febo_acm
#3484 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zamisli kako je meni sa opasnom rasom, a ponaša se isto kao tvoj 
- LaLuna
#3485 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
i moj ogromni rundo se, na primjer, boji minijaturnih pasa ... uzas

-
no_sikiriki
#3486 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jedno pitanje za sve vas koji imate psa u dvoristu u kucici - da li mislite da ce biti ok u kucici na ovim minusima ili ga treba uvesti u hodnik/garazu dok su minusi? Ne znam sta da radim, ako ga pustim u garazu napravice belaj 100%, a opet ne zelim da se smrzava? Imamo ga od prosle god., sad ce mu 2. god u februaru, a prosla zima je bila blaza tako da nije bio problem da bude vani...
- Cholina_Lokica
#3487 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa koji je pas? Kakva mu je dlaka?
-
no_sikiriki
#3488 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
pas je beagle...ima fino dlaka 
- Cholina_Lokica
#3489 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa ne bih bas rekla da biglu toliko pase ovoliki minus, mozda ne bi bilo lose ga bar u toku noci uvesti unutra.
-
no_sikiriki
#3490 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala ti na savjetu, najvjerovatnije cemo ga staviti unutra ovih narednih par noci. Mozda kupimo i termometar pa da bas vidimo kolika je temp. kod njega u kucici...
- Cholina_Lokica
#3491 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Posto u narednih par noci najavljuju i po -20, ne vjerujem da se kucica moze nesto pretjerano zagrijati. Pa vam je to najpametnije da ne bi se kasnije maltretirali sa veterinarima, bolje sprijeciti 
-
no_sikiriki
#3492 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sinoc smo ga stavili u hodnik i toliko je cvilio ko da ga mucimo da smo ga vratili vani u kucicu
izgleda da preferira -16 od toplog hodnika, ludio pseto 
- Janjicar
#3493 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Muzjak Sibirskog Haskija je prije dva mjesec oplodio zenku i ona je dobila 10 malih kučića, interesuje me kada je taj isti muzjak ponovo spreman za parenje ? Ili nema vremenskog ogranicenja ?
- Janjicar
#3494 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
EDIT: Kuja je nezrela za parenje ako ima 8 mjeseci bez obzira sto joj je krvarenje pocelo ?Janjicar wrote:Muzjak Sibirskog Haskija je prije dva mjesec oplodio zenku i ona je dobila 10 malih kučića, interesuje me kada je taj isti muzjak ponovo spreman za parenje ? Ili nema vremenskog ogranicenja ?
-
zipoo
#3495 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Kakav je Cane corso za cuvanja i prema obitelji/komsijama ? Je li agresivne naravi ? I kakav je za dresiranja ? Sta bi prije uzeli cane corso ili njemacki ovcar ?
-
febo_acm
#3496 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja ovdje u mahali imam dva CC i sjajni su
Odlicni su prema svima dobronamjernim ljudima, jer su na vrijeme socijalizovani. Njemački ovčar je priča za sebe, skoro pa savršena rasa
Ja sam skoro uzeo CC, ali na kraju se predomislim i uzmem stafforda i nisam pogriješio ni sekunde.
Što se tiče čuvanja CC je vrh, vjerovatno u top 5. Uzmeš rasu koja ti se više sviđa i koja više odgovara tvom karakteru i temperamentu. Lično bih odabrao CC između te dvije rase.
Što se tiče čuvanja CC je vrh, vjerovatno u top 5. Uzmeš rasu koja ti se više sviđa i koja više odgovara tvom karakteru i temperamentu. Lično bih odabrao CC između te dvije rase.
-
Sa_u_srcu
#3497 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imam jedno pitanje za vas koji ste mozda upuceniji od mene.
Sinoc smo pokusali jednom malom psicu da napravimo neku kucicu od kartona i slicno...i prilikom gradnje jedan kamen ga je malo udario po zadnjoj nozi i danas sam primjetio da se uopste ne oslanja na nju...
Jel to normalno kod bilo kakvog idarca ili mu je mozda noga slomljena? Jbg
Sinoc smo pokusali jednom malom psicu da napravimo neku kucicu od kartona i slicno...i prilikom gradnje jedan kamen ga je malo udario po zadnjoj nozi i danas sam primjetio da se uopste ne oslanja na nju...
Jel to normalno kod bilo kakvog idarca ili mu je mozda noga slomljena? Jbg
-
Haman
#3498 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Psi križanci
Križanci nemaju obilježja čistokrvnih pasa, nikada nisu bili uzgajani da bi se postigla određena svrha ili izgled. Kako god ih nazivali, oni su jednako odani i prvrženi kao čistokrvni psi. Osim toga, manje su skloni nasljednim zdravstvenim problemima, poput sljepoće, srčanih bolesti i displazije kukova.
Mnogi se ljudi odlučuju za čistokrvne pse, jer smatraju da su uzgojnim radom stvoreni psi s predvidljivim karakteristikama. To je samo djelomično točno, jer je narav i osobnost psa oblikovana i okruženjem u kojem boravi kao štene, dresurom i genetskim nasljeđem. Štenad križanih pasa koji odrastaju u povoljnom okruženju i izloženi su različitim podražajima, postat će pouzdani i odani kao i čistokrvni. Nažalost, svi križanci nemaju tu sreću; mnogi su od njih rezultat neplanirane skotnosti i vlasnici ih se bezobzirno rješavaju.
Križanci nemaju obilježja čistokrvnih pasa, nikada nisu bili uzgajani da bi se postigla određena svrha ili izgled. Kako god ih nazivali, oni su jednako odani i prvrženi kao čistokrvni psi. Osim toga, manje su skloni nasljednim zdravstvenim problemima, poput sljepoće, srčanih bolesti i displazije kukova.
Mnogi se ljudi odlučuju za čistokrvne pse, jer smatraju da su uzgojnim radom stvoreni psi s predvidljivim karakteristikama. To je samo djelomično točno, jer je narav i osobnost psa oblikovana i okruženjem u kojem boravi kao štene, dresurom i genetskim nasljeđem. Štenad križanih pasa koji odrastaju u povoljnom okruženju i izloženi su različitim podražajima, postat će pouzdani i odani kao i čistokrvni. Nažalost, svi križanci nemaju tu sreću; mnogi su od njih rezultat neplanirane skotnosti i vlasnici ih se bezobzirno rješavaju.
-
febo_acm
#3499 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ima li neko iskustva sa ovom hranom Quicker? Vidim ima snizenje 50% na ekupon, ali mi suhveli to... I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
-
febo_acm
#3500 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Evo nastavljamo sa jako zanimljivim clanicma... Pripremite kokice