Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Ceasar

#3476 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Ceasar »

Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
brazzo19

#3477 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brazzo19 »

Raja treba mi hitno jedna informacija, moj pas jutros haski igrajuci se je pao i povrijedio nogu, vodili smo ga odmah u nasu veterinarsku ambulantu pregledali su ga dali mu dvije inekcije i veterinr je osjetio kao da mu malo "krcka" kost u predjelu buta i nije smio nista vise da dira nego me uputio na veterinarski fakultet ili negdje u privatnu neku ambulantu ko ima rendgen da snimi nogicu i da vidi tacno sta je, rekao je da je moguce da je neko manje uganuce a moguce i da je lom noge, uglavnom ona se sada smirila i spava ali ne moze opste da se osloni na zadnju desnu sapu i boli je, ja sam danas citav dan zvao brojeve i trazio ako ima bilo kakav privatni veterinar koji ima rendgen da joj snimi nogu medjutim niko ne radi nedjeljom i uputili su me da idem sutra ujutru na fakultet ili u privatnu ambulantu tamo negdje prema aerodromu u vet life privatnu ambulantu da vidim sta je, vetrinar mi je ovaj moj rekao da je moguce da je samo malo iscacila a moguce da je i lom u pitanju onda ce je morati operisati :( Mene zanima kome da odem i koliko kosta raj rendgen snimak il ista vec da se utvrdi sta je, ne morate mi reci tacno "u marku" ali bar okvirno u nekih 10-20 km da znam, pare mi uopste nisu problem ali bih volio da znam i imam sve informacije prije nego odem ,hvala vam unaprijed.
una_bo

#3478 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

brazzo19 wrote:Raja treba mi hitno jedna informacija, moj pas jutros haski igrajuci se je pao i povrijedio nogu, vodili smo ga odmah u nasu veterinarsku ambulantu pregledali su ga dali mu dvije inekcije i veterinr je osjetio kao da mu malo "krcka" kost u predjelu buta i nije smio nista vise da dira nego me uputio na veterinarski fakultet ili negdje u privatnu neku ambulantu ko ima rendgen da snimi nogicu i da vidi tacno sta je, rekao je da je moguce da je neko manje uganuce a moguce i da je lom noge, uglavnom ona se sada smirila i spava ali ne moze opste da se osloni na zadnju desnu sapu i boli je, ja sam danas citav dan zvao brojeve i trazio ako ima bilo kakav privatni veterinar koji ima rendgen da joj snimi nogu medjutim niko ne radi nedjeljom i uputili su me da idem sutra ujutru na fakultet ili u privatnu ambulantu tamo negdje prema aerodromu u vet life privatnu ambulantu da vidim sta je, vetrinar mi je ovaj moj rekao da je moguce da je samo malo iscacila a moguce da je i lom u pitanju onda ce je morati operisati :( Mene zanima kome da odem i koliko kosta raj rendgen snimak il ista vec da se utvrdi sta je, ne morate mi reci tacno "u marku" ali bar okvirno u nekih 10-20 km da znam, pare mi uopste nisu problem ali bih volio da znam i imam sve informacije prije nego odem ,hvala vam unaprijed.
mislim da je 35 km, na veterini.

Andreja nazovi i pitaj.
BadSanta

#3480 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by BadSanta »

...
Last edited by BadSanta on 21/11/2014 13:44, edited 3 times in total.
febo_acm

#3481 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ima na Stupu kućica za cuke od 80 KM do 150 KM. Praonica iza Stanića i u avliji stoje kuće za prodaju. Pogledaj i na Piku, nije to puno skupo. Moja živi u stanu i stambenno je zbrinuta :D
BadSanta

#3482 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by BadSanta »

...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3483 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Cijeli zivot imam psa, ali uvijek mala-srednja vrsta. I cijeli zivot sanjam imati velikog psa. Prije 5 godina mi se ispuni zeljja, uzgojim sebi tele. Maloprije zvoni netko na vrata, laje uredno ide, komsinica pocnem se sa njom svadjati oko neceg , kad moj pas sagnu glavu udje u kucu, lazi i suti. Dalje od frke :D I onda me dusebriznici pitaju ima li brnjicu.
febo_acm

#3484 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Zamisli kako je meni sa opasnom rasom, a ponaša se isto kao tvoj :D
LaLuna

#3485 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by LaLuna »

i moj ogromni rundo se, na primjer, boji minijaturnih pasa ... uzas :skoljka: :lol:
no_sikiriki

#3486 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by no_sikiriki »

Jedno pitanje za sve vas koji imate psa u dvoristu u kucici - da li mislite da ce biti ok u kucici na ovim minusima ili ga treba uvesti u hodnik/garazu dok su minusi? Ne znam sta da radim, ako ga pustim u garazu napravice belaj 100%, a opet ne zelim da se smrzava? Imamo ga od prosle god., sad ce mu 2. god u februaru, a prosla zima je bila blaza tako da nije bio problem da bude vani...
Cholina_Lokica

#3487 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Pa koji je pas? Kakva mu je dlaka?
no_sikiriki

#3488 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by no_sikiriki »

pas je beagle...ima fino dlaka :D
Cholina_Lokica

#3489 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Pa ne bih bas rekla da biglu toliko pase ovoliki minus, mozda ne bi bilo lose ga bar u toku noci uvesti unutra.
no_sikiriki

#3490 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by no_sikiriki »

Hvala ti na savjetu, najvjerovatnije cemo ga staviti unutra ovih narednih par noci. Mozda kupimo i termometar pa da bas vidimo kolika je temp. kod njega u kucici...
Cholina_Lokica

#3491 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Posto u narednih par noci najavljuju i po -20, ne vjerujem da se kucica moze nesto pretjerano zagrijati. Pa vam je to najpametnije da ne bi se kasnije maltretirali sa veterinarima, bolje sprijeciti :)
no_sikiriki

#3492 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by no_sikiriki »

Sinoc smo ga stavili u hodnik i toliko je cvilio ko da ga mucimo da smo ga vratili vani u kucicu :D izgleda da preferira -16 od toplog hodnika, ludio pseto :-)
Janjicar

#3493 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Muzjak Sibirskog Haskija je prije dva mjesec oplodio zenku i ona je dobila 10 malih kučića, interesuje me kada je taj isti muzjak ponovo spreman za parenje ? Ili nema vremenskog ogranicenja ?
Janjicar

#3494 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

Janjicar wrote:Muzjak Sibirskog Haskija je prije dva mjesec oplodio zenku i ona je dobila 10 malih kučića, interesuje me kada je taj isti muzjak ponovo spreman za parenje ? Ili nema vremenskog ogranicenja ?
EDIT: Kuja je nezrela za parenje ako ima 8 mjeseci bez obzira sto joj je krvarenje pocelo ?
zipoo

#3495 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zipoo »

Kakav je Cane corso za cuvanja i prema obitelji/komsijama ? Je li agresivne naravi ? I kakav je za dresiranja ? Sta bi prije uzeli cane corso ili njemacki ovcar ?
febo_acm

#3496 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ja ovdje u mahali imam dva CC i sjajni su :) Odlicni su prema svima dobronamjernim ljudima, jer su na vrijeme socijalizovani. Njemački ovčar je priča za sebe, skoro pa savršena rasa :D Ja sam skoro uzeo CC, ali na kraju se predomislim i uzmem stafforda i nisam pogriješio ni sekunde.
Što se tiče čuvanja CC je vrh, vjerovatno u top 5. Uzmeš rasu koja ti se više sviđa i koja više odgovara tvom karakteru i temperamentu. Lično bih odabrao CC između te dvije rase.
Sa_u_srcu

#3497 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Sa_u_srcu »

Imam jedno pitanje za vas koji ste mozda upuceniji od mene.
Sinoc smo pokusali jednom malom psicu da napravimo neku kucicu od kartona i slicno...i prilikom gradnje jedan kamen ga je malo udario po zadnjoj nozi i danas sam primjetio da se uopste ne oslanja na nju...
Jel to normalno kod bilo kakvog idarca ili mu je mozda noga slomljena? Jbg
Haman

#3498 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by Haman »

Psi križanci
Križanci nemaju obilježja čistokrvnih pasa, nikada nisu bili uzgajani da bi se postigla određena svrha ili izgled. Kako god ih nazivali, oni su jednako odani i prvrženi kao čistokrvni psi. Osim toga, manje su skloni nasljednim zdravstvenim problemima, poput sljepoće, srčanih bolesti i displazije kukova.
Mnogi se ljudi odlučuju za čistokrvne pse, jer smatraju da su uzgojnim radom stvoreni psi s predvidljivim karakteristikama. To je samo djelomično točno, jer je narav i osobnost psa oblikovana i okruženjem u kojem boravi kao štene, dresurom i genetskim nasljeđem. Štenad križanih pasa koji odrastaju u povoljnom okruženju i izloženi su različitim podražajima, postat će pouzdani i odani kao i čistokrvni. Nažalost, svi križanci nemaju tu sreću; mnogi su od njih rezultat neplanirane skotnosti i vlasnici ih se bezobzirno rješavaju.
febo_acm

#3499 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ima li neko iskustva sa ovom hranom Quicker? Vidim ima snizenje 50% na ekupon, ali mi suhveli to... I gdje jos ima Brit osim u Merkuru? Merkur se gasi i nemaju bas neki izbor vise...
febo_acm

#3500 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari

Post by febo_acm »

Evo nastavljamo sa jako zanimljivim clanicma... Pripremite kokice :D
Post Reply