zonbirile wrote:-----------------------------------------
šta češ kada je jugoistočna kasaba naprednija i pametnija od štutgarta.Vidiš oni plačaju porez na psa+čistoću,pa opet kupe govna.tako što izvaliti,možeš samo ti.
poznanik wrote:
"Europljanin", kolika je odgovornost redara - državnih službenika u Štutgartu ako propuste da kazne vlasnike pasa, čiji psi pokake javnu površinu, kolika je odgovornost i koja je visina kazne za vlasnika psa, nakon što mu pas pokaki javnu površinu Štutgarta, a sada sve to prenesi u "našu" kasabu pa uporedi. Pa kad shvatiš razliku u odgovornosti, onda ponovo dođi na ovu temu i nastavićemo raspravu.
Nisam pisao da komunalni inspektori treba da čiste pseću ili mačju kaku, već da ažurnije rade svoj posao kod prijavljivanja i kažnjavanja vlasnika životinja koje ostavljaju kaku na javnoj površini, jer im je ta dužnost zakonom propisana, i jer su za te poslove plaćeni iz budžeta.
Kada vlasnik životinje na svoju obavezu ne odgovori u skladu sa javnim propisima, odnosno - kada odgovori plaćanjem novčane kazne, ne vjerujem da će sebi slijedeći put dozvoliti luksuz i izbiti novac iz sopstvenog džepa.
----------------------------------------------------------------------------
zonbirile wrote:ovo si pisao ti,ili Pinokio
Jednostavnije je od nadležne komunalne inspekcije tražiti da rade svoj posao za koji su plaćeni, i za čije plaće i ti svoj i mi ostali građani, dajemo novac, i da, kroz Zakon o komunalnoj čistoći u Kantonu Sarajevo, podnose prekršajne prijave za prekršioce.
Zašto da tražimo odgovornost od sugrađana, kad veća odgovornost već postoji na organima vlasti i njihovim izvršiocima.
Zašto da neko volonterski radi nečiji posao kome je to zakonska obaveza, i ko je za to plaćen iz budžeta?
Na ovu ispod plavu rečenicu sam ti odgovorio da se zahtjevi prema vlasnicima pasa (ne znam zašto i ljubiteljima, ili je to samo tvoja lična frustracija i prema njima) trebaju preusmjeriti na organe vlasti da ažurnije rade svoje poslove i strožije kažnjavaju prekršioce, jer zakon o komunalnoj čistoći već postoji.
Nije mi jasno na koji način tebi treba napisati da bi nešto shvatio, ili si toliko zaslijepljen mržnjom prema psima da si izgubio sposobnost rasuđivanja. Kakav si sa vranama, golubovima, uopšte - pticama, mačkama...smetaju li ti i muhe možda
zonbirile wrote:
pa u svim raspravama pročitačeš svašta,ali nigdje zahtjev ljubitelja i vlasnika da kupe govna za ljubimcima.U Konigstrase u Štutgartu,ima čistać,a sve frajle imaju rukavice i kesice i kupe govanca.